Com curar malalties incurables

Ángela Nieto. Institut de Neurociències. Universitat Miguel Hernández-CSIC 19.30 horas. Dijous, 15 de novembre de 2018 Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 
Conferencia "Cómo curar enfermedades incurables" dentro del ciclo "Una Comunitat amb ciència"

Conferència "Com curar malalties incurables" dins del cicle "Una Comunitat amb ciència". De lliure accés, prèvia inscripció se celebrarà el dijous, 15 de novembre de 2018 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. 

Una de les preguntes més fascinants en Biologia és com d’una sola cèl·lula sorgix un individu complet. Per això, es posen en marxa mecanismes moleculars i cel·lulars en l’embrió que multipliquen les cèl·lules i les dirigixen al seu lloc de destí. Una vegada allí, les cèl·lules es diferencien en distints teixits i òrgans. Estos programes embrionaris s’apaguen i es mantenen així en l’adult sa. No obstant això, es tornen a activar en situacions patològiques, com la degeneració d’òrgans i la progressió del càncer cap a la formació de metàstasi. La metàstasi és la causa de més del 90% de les morts per càncer. Per tant, necessitem conéixer molt bé com funcionen estos processos del desenvolupament embrionari per a poder dissenyar millors estratègies terapèutiques per a pal·liar estes malalties.

Programa: 

19.00: acreditacions
19.30: conferència en l'Auditori Santiago Grisolía
20.30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21.00: fi de l'activitat

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu de les Ciències (junt a l'Hemisfèric)

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.