CONFERÈNCIA EN LÍNIA. "CANVIS CLIMÀTICS EN LA HISTÒRIA GEOLÒGICA". 23 DE MARÇ DE 2021

Event finalitzat


Conferència en línia "Canvis climàtics en la història geológica" a càrrer de Rafael Fernández Rubio, Premi Rei Jaume I Protecció del Medi Ambient (2006) i catedràtic emèrit de la Universitat Politècnica de Madrid. Cicle "Actualitat" se celebrarà el dimarts, 23 de març 2021 a partir de les 19:00 hores. La conferència serà presentada per José Luis Rubio, Premi Rei Jaume I Protecció al Medi Ambient (1996) i membre del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.
CONFERÈNCIA EN LÍNIA.

La història geològica és la història del canvi climàtic; procés que va ser d'ahir, és de hui i serà de siempre...No podem tindre una concepció precisa dels canvis climàtics sense l'anàlisi dels canvis que es van produir en el geoide terrestre, al llarg d'una història de milers de milions d'anys. Esta geo-història ha quedat indeleblement escrita, en les pàgines obertes que ens oferix la litosfera, epidermis del nostre planeta. L'estudi de les roques i els seus fòssils, vegetals i animals, permet endinsar-nos en el més singular i apassionant registre, al llarg del temps i de l'espai, d'una apassionant singladura en un cosmos variable. En esta conferència s'escodrinya el relat, molt il·lustrat, d'este succeir, i es mostren relats dels seus impressionants avatars, que naixen i desapareixen, amb els seus períodes càlids i freds, plujosos i tòrrids, que fan evolucionar a les seues espècies vegetals i animals. No som el melic del món, no som els més influents en la seua atmosfera i la seua hidrosfera però, sens dubte, hui podem ser actores d'una deriva antròpica difícil de predir.

Si has vist esta conferència ens agradaria conéixer la teua opinió. En este enllaç trobaràs una enquesta de satisfacció sobre l'activitat