CONFERÈNCIA. ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC EN LES COLLITES DEL FUTUR: TOLERÀNCIA A SEQUERA. 12 DE NOVEMBRE DE 2020

Event finalitzat


Conferència "Adaptació al canvi climàtic en les collites del futur: tolerància a sequera" a càrrec del Dr. Pedro L. Rodríguez Egea, Institut de Biología Molecular i Cel·lular de Plantes. Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) - Universitat Politècnica de València (UPV). Cicle "Actualitat". Se celebrarà el dijous, 12 de novembre en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 19:30 hores.      
CONFERÈNCIA. ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC EN LES COLLITES DEL FUTUR: TOLERÀNCIA A SEQUERA. 12 DE NOVEMBRE DE 2020

Més de 800 milions de persones patixen fam i més de 200 milions de xiquets menors de 5 anys patixen desnutrició crònica. Una de les principals causes d’això, a més dels conflictes i crisis econòmiques, són les pèrdues en el rendiment de les collites degut a condicions ambientals adverses. El creixement de les plantes pot veure’s greument afectat per la sequera, salinitat, fred o altes temperatures, la qual cosa pot reduir la productivitat mitjana dels cultius en un 50% a 80%. Estes pèrdues són particularment greus en un context caracteritzat per la creixent població mundial (7.700 milions en 2019, 9.700 milions en 2050), el calfament global de la Terra, l’escassetat d’aigua i el seu alt consum per part de l’agricultura. La concentració de gasos d’efecte d’hivernacle marca rècords cada any, la qual cosa incidirà en un augment de les temperatures, uns fenòmens meteorològics més extrems, pujada del nivell mar i estrés hídric. Atés que l’escassetat d’aigua i la sequera són les principals limitacions ambientals per a l’agricultura, és necessari generar noves varietats de plantes amb una major eficiència en l’ús de l’aigua i tolerància a episodis de sequera, tant pels mètodes clàssics de millora com per l’aprofitament de les tècniques moleculars d’edició genètica. A més de la modificació genètica, es discutiran abordatges dinàmics on hi ha intervenció d’agroquímics per a modular la tolerància a sequera.

L'any 2020 ha sigut declarat per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO, de les seues sigles en anglés) com a Any Internacional de la Sanitat Vegetal.

Lliure accés prèvia inscripcióLa inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

Programa
19.30: conferència en l’Auditori Santiago Grisolía
20.30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21.00: fi de l’activitat         

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt amb l’Hemisfèric)

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

 

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.