Conferència. Recerca de vida en el Sistema Solar i més enllà

Event finalitzat


Víctor Parro. Professor d'investigació. Centre d'Astrobiologia (CSIC-INTA). 19:30 hores.Dijous, 4 d'abril de 2019. Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències
Conferència. Recerca de vida en el Sistema Solar i més enllà

Conferència "Recerca de vida en el Sistema Solar i més enllà" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous 4, d'abril de 2019 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

En esta xarrada es farà una introducció sobre el concepte de vida tal com la coneixem i la dificultat d’identificar-la quan eixim fora dels paràmetres habituals. Es presentaran les diferents missions d’exploració a diferents cossos planetaris (Mart, Europa, Tità) destinades a la recerca de vida o, almenys, d’ambients potencialment habitables i els resultats més destacats. Com l’estudi dels microorganismes extremòfils i els ambients extrems en la Terra han afectat la recerca de vida en altres planetes. Es presentaran els objectius de les pròximes missions i instrumentació per a la detecció de rastres de vida en exploració planetària. Finalment, veurem com podem enfocar la busca de senyals de vida remota en alguns dels milers de planetes extrasolars ja identificats.

Lliure accés prèvia inscripció. Inscripció fins a les 14 hores del dia de la conferència

Programa: 
19:00: acreditacions 
19:30: conferència en l'auditorio Santiago Grisolía
20:30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21:00: fi de l'activitat

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric)