Biologia sintètica: HYPE-IT, hackejant i editant plantes

Event finalitzat


Equip iGEM. Universitat Politècnica de València 19.30 hores. Dijous, 22 de febrer de 2018 Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 
Conferencia de "Biología sintética: HYPE-IT, hackeando y editando plantas" dentro del ciclo "Una Comunitat amb ciència".

Conferència "Biologia sintètica: HYPE-IT, hackejant i editant plantes" dins del cicle "Una Comunitat amb ciència". De lliure accés, prèvia inscripció se celebrarà el dijous, 22 de febrer de 2018 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. 

La biologia sintètica ha emergit com una nova ferramenta de l’enginyeria i la biologia per a dissenyar i crear noves funcions en sistemes biològics. Tant és així, que el prestigiós Massachussets Institute of Technology (MIT) de Boston va fundar la competició internacional iGEM (international Genetically Engineered Machine). En esta competició es donen cita anualment més de 300 equips d’estudiants universitaris de tot el món per a presentar els seus projectes de biologia sintètica.

En la Universitat Politècnica de València (UPV), l’equip iGEM València UPV de 2016 va crear HYPE-IT, una ferramenta basada en l’enginyeria i la biologia sintètica, que permet posar a l’abast d’agricultors les tècniques més modernes de millora vegetal. Amb HYPE-IT, agricultors i cooperatives agràries locals poden augmentar la productivitat, qualitat i resistència dels seus cultius, usant una versió del famós sistema d’editat genòmic CRISPR/Cas9. 

L’equip València UPV va obtindre en la competició una medalla d’or i dos premis especials, a millor ferramenta de software i millor ferramenta de hardware, quedant així entre els 10 millors equips dels més de 300 participants. En la conferència ens contaran els detalls del projecte així com el seu enorme potencial

Programa

19.00: inici d’acreditacions als assistents a l’activitat
19.30: conferència en l’Auditori Santiago Grisolía
20.30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21.00: fi de l’activitat

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt amb l’Hemisfèric).