Conferència i observació. Hi ha vida a Mart? Lliçons apreses en anàlegs terrestres

Event finalitzat


Felipe Gómez Gómez. Investigador del Centro de Astrobiología (CSIC-INTA) 19:30 hores. Dimarts, 24 de novembre de 2020. Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 
Conferència i observació. Hi ha vida a Mart? Lliçons apreses en anàlegs terrestres

Conferència "Hi ha vida a Mart? Lliçons apreses en anàlegs terrestres" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés prèvia inscripció, se celebrarà el dimarts, 24 de novembre de 2020 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

Existix una gran controvèrsia arran de les últimes dades que estem rebent de les missions espacials en curs en el planeta Mart sobre si existix la possibilitat que poguera haver hagut vida, o fins i tot si esta podria continuar en l'actualitat en el planeta roig. En la xarrada tractarem esta possibilitat. Igualment s'abordarà l'entorn de la Terra primitiva, és a dir, l'ambient regnant en el moment en el qual es produix l'origen de la vida. Es presentarà el concepte d'extremofilia, què és un ambient extrem i què és un anàleg terrestre, així com les campanyes científiques a estos últims on existeixen similituds amb l'entorn de la Terra primitiva o Mart. Finalment, s'abordarà directament la qüestió: podria existir vida a Mart?

Al final de la conferència es realitzarà una observació de la Lluna, Mart i Urà al Jardí d'Astronomia de l'Umbracle a càrrec de l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA).

Lliure accés prèvia inscripcióLa inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

Programa: 
19:30: conferència en l'auditori Santiago Grisolía
20:30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21:00: fi de l'activitat

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric) 

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.