Conferència i observació. L'origen de la vida i la seua recerca fora de la Terra

Event finalitzat


Carlos Briones Llorente. Laboratori de Evolució Molecular. Centre d'Astrobiologia (CSIC-INTA, associat al NASA Astrobiology Program) 19:30 hores. Dijous, 11 de novembre de 2021 Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 
Conferència i observació. L'origen de la vida i la seua recerca fora de la Terra

Conferència "L'origen de la vida i la seua recerca fora de la Terra" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 11 de novembre de 2021 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

En astrobiologia estudiem com va començar la vida en el nostre planeta i si la transició entre la química i la biologia va poder donar-se també en altres entorns que considerem “habitables” dins del sistema solar. Entre ells destaca Mart, també està Venus, i a més els satèl·lits de Júpiter i Saturn que posseïxen oceans d'aigua líquida sota la seua superfície, com Europa, Encèlad o Tità. Fora del nostre veïnat còsmic es busquen senyals de vida en els planetes extrasolars, dels quals ja es coneixen més de 4.300. Així, actualment ens preguntem si és més probable que estiguem sols… o que l'univers es trobe ple d'éssers vius. I una possibilitat remota però inquietant: alguna d'eixes “altres vides” podria ser intel·ligent i tindre interés per comunicar-se amb nosaltres? 

Al final de la conferència, si les condicions meteorològiques ho permeten, es realitzarà una observació de la Lluna i Júpiter al Jardí d'Astronomia de l'Umbracle a càrrec de l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA).

Accés lliure prèvia inscripcióLa inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

Programa: 
19:30: conferència en l'auditori Santiago Grisolía
20:30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21:00: fi de l'activitat

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric) 

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet. 

Si has vist la conferència ens agradaria conéixer la teua opinión. En este enllaç trobaràs una enquesta de satisfacció sobre l'activitat.

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.