What's the matter? A show on elementary particle physics

Event finalitzat


What’s the matter? és un espectacle que ens submergix en el món de la física de partícules a través de sorprenents experiments realitzats en rigorós directe. 19 de setembre. 19:30 hores. Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències
What's the matter? A show on elementary particle physics

A través d'un viatge impossible, els protagonistes viatgen al Manchester de 1911 per a assistir al famós experiment sobre el nucli atòmic de Rutherford i Geiger. Un bot espai-temporal els traslladarà a la Universitat de Berkeley perquè E. Lawrence els ensenye com funcionen els acceleradors de partícules. La seua aventura per a entendre de què es compon la matèria finalitzarà en el CERN, Ginebra, on veuran en directe com es produïx i es descompon el bosó de Higgs.

Les demostracions públiques d'experiments de física compten amb una llarga tradició. L'espectacle What's the matter? s'inspira en algunes de les més famoses posades a escena; com Otto von Guericke va realitzar en 1654 la seua famosa demostració amb els hemisferis de Magdeburg o Michael Faraday, un dels precursors d'esta manera de presentar la física al gran públic.

Les seues conferències incloïen experiments especialment seleccionats per a il·lustrar els principis exposats i sorprendre el públic assistent. L'èxit va ser tal que, inclús hui, es continua invitant als més prestigiosos científics per a celebrar les "Christmas Lectures".

Les demostracions seran impartides en anglés SENSE TRADUCCIÓ SIMULTÀNIA. 

PLACES ESGOTADES 

Entrada gratuïta - Capacitat limitada
19 de setembre de 2017. 19:30 hores
Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències