Conferència "Caçadors de matèria fosca". 31 d'agost de 2021

Event finalitzat


Conferència "Caçadors de matèria fosca" a càrrec de David García Cerdeño, investigador distingit Beatriz Galindo de l'Institut de Física Teòrica (CSIC - Universitat Autònoma de Madrid). Cicle "Actualitat" se celebrarà el dimarts, 31 d'agost de 2021 a partir de les 20:00 hores.
Conferencia Cazadores de materia oscura

La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb l'Institut de Física Corpuscular IFIC i el CSIC-Universitat de València, participa en el XVII Congrés Internacional sobre Temes de Astropartícules i Física Subterrània (TAUP 2021) realitzant la conferència de clausura en l’Hemisfèric. La conferència serà impartida per David García Cerdeño, investigador distingit Beatriz Galindo de l'Institut de Física Teòrica (CSIC - Universitat Autònoma de Madrid).

En esta xarrada, s'explicaran les evidències observacionals que motiven la hipòtesi que el 90% de la matèria que forma l'univers és de naturalesa desconeguda, responent a un nou tipus de partícula, encara sense identificar, que no emet ni absorbix llum, així com els experiments que ens poden permetre detectar la matèria fosca.

TAUP 2021 està organitzat per l'IFIC, un institut mixt del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat de València (UV), dedicat a la física de partícules i nuclear, experimental i teòrica, en col·laboració amb altres institucions nacionals implicades en la física d’astropartícules. La sèrie biennal de TAUP cobrix desenvolupaments experimentals i teòrics recents en la física d’astropartícules mitjançant xarrades de revisió plenàries convidades i sessions de tallers paral·lels.

Accés lliure prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

Programa: 
19:30. Acreditacions conferència en antesala Hemisfèric
20:00. Inici de la conferència 
21:00. Fi de l'activitat

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida de l'Hemisfèric de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés a la sala de projeccions de l'Hemisfèric
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins de la aala de projeccions de l'Hemisfèric
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.