Conferència. Soft Robotics. Dr. Helmut Hauser (Universitat de Bristol). 25 de gener de 2018

Event finalitzat


Conferència "Soft Robotics". Dr. Helmut Hauser, professor de robòtica de la Universitat de Bristol. Cicle "Actualitat" de lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 25 de gener de 2018 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 19:30 hores. 
Robot de la conferencia Soft Robotics donde se trata cómo los robots ayudan en nuestras vidas

Des de fa 50 anys experts en robots ens han promés que sofisticats robots ens ajudaran amb les nostres tasques. No obstant això, esta promesa encara no s’ha complit i la causa és que fabriquem robots de la mateixa manera que fa 50 anys. Els dissenyem com a màquines utilitzant motors elèctrics i parts metàl·liques. Este mètode és útil en fàbriques de cotxes però el nostre món és molt més complex, dinàmic i sovint impredictible.

Inclús els robots més disponibles encara realitzen una gran esforç per a caminar o ficar els plats en el llavaplats. D’altra banda, els animals superen els robots d’última generació en quasi qualsevol tasca, una de les raons és que no sols tenen grans cervells sinó que a més posseïxen cossos intel·ligents. Molt del comportament en aparença intel·ligent no està controlat pel cervell, sinó que està directament relacionat amb la forma en què els animals es "construïxen".

Per tant, per a fer millors robots, hem de canviar la forma en què els dissenyem. Necessitem robots que siguen intel·ligents no sols en el seu cervell, sinó de cap a peus. 

Programa

19.00: acreditacions
19.30: conferència a l’auditori Santiago Grisolía
20.30:  fi de la conferència i inici del col·loqui
21.00: fi de l’activitat

L’accés a l’activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l’Hemisfèric)

La conferència, que compta amb la col·laboració del Britihs Council, serà impartida en anglés amb traducció simultània.