Històric

Per a veure conferències i activitats d'anys passats punxa ací

CONFERÈNCIA. ELS INCENDIS FORESTALS. DANYS EN ELS SÒLS, ESTRATÈGIES DE RESTAURACIÓ I EDUCACIÓ

Artemi Cerdà. Soil Erosion and Degradation Research Group. Departament de Geografia. Universitat de València

19.00 hores. Dijous, 27 de gener de 2022.

Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències 

Continuar llegint

CONFERÈNCIA. GENS, BIG DATA I SALUT

Francisco García. Cap de la Unitat de Bioinformàtica i Bioestadística del Centre d'Investigació Príncipe Felipe (CIPF)

19.00 hores. Dijous, 5 de maig de 2022.

Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències 

Continuar llegint

CONFERÈNCIA. JORGE JUAN: VIDA I CÀLCUL DE LA FORMA DE LA TERRA

Manuel López Pellicer. Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d'Espanya i de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana. Professor emèrit de la Universitat Politècnica de València.

19.00 hores. Dimarts, 21 de juny de 2022.

Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències

Continuar llegint

TALLERS "LA QUÍMICA MOLA" I "NANOFÀRMACS INVISIBLES PERÒ REALS". DIA INTERNACIONAL DE LA CULTURA CIENTÍFICA. 28 DE SETEMBRE 2021

La Ciutat de les Arts i les Ciències s'unix a la celebració del Dia Internacional de la Cultura Científica amb la realització en les seues instal·lacions dels tallers "La Química mola" i "Nanofàrmacs invisibles però reals" a càrrec d'investigadors del Centre d'Investigació Príncipe Felip (CIPF). Accés lliure 

Continuar llegint

CONFERÈNCIA EN LÍNIA. "CANVIS CLIMÀTICS EN LA HISTÒRIA GEOLÒGICA". 23 DE MARÇ DE 2021

Conferència en línia "Canvis climàtics en la història geológica" a càrrer de Rafael Fernández Rubio, Premi Rei Jaume I Protecció del Medi Ambient (2006) i catedràtic emèrit de la Universitat Politècnica de Madrid. Cicle "Actualitat" se celebrarà el dimarts, 23 de març 2021 a partir de les 19:00 hores.

La conferència serà presentada per José Luis Rubio, Premi Rei Jaume I Protecció al Medi Ambient (1996) i membre del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Continuar llegint

PREGUNTA-LI A UNA CIENTÍFICA. VEGETACIÓ COSTANERA: COM PODEN LES PLANTES SUBMERGIDES AJUDAR-NOS EN LA LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC. ACTIVITAT PER A ESCOLARS. 24 DE MARÇ DE 2021

La investigadora Iris Hendriks participa el pròxim 24 de març en l'activitat "Pregunta-li a una científica" en la qual estudiants de Secundària i Batxillerat formularan les seues preguntes sobre els ecosistemes de vegetació marina i el seu paper en la lluita contra el canvi climàtic. Activitat en línia

Continuar llegint

CONFERÈNCIA EN LÍNIA. "ELS DESAFIAMENTS CIENTÍFICS, SOCIALS I ECONÒMICS DEL CANVI CLIMÀTIC". 25 DE MARÇ DE 2021

Conferència en línia "Els desafiaments científics, socials i econòmics del canvi climàtic" a càrrer de Fernando Valladares, director del grup d'Ecologia i Canvi Global al Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC)  .Cicle "Actualitat" se celebrarà el dijous, 25 de març 2021 a partir de les 19:00 hores.

La conferència serà presentada per José Luis Rubio, Premi Rei Jaume I Protecció al Medi Ambient (1996) i membre del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

 

Continuar llegint

CONFERÈNCIA ONLINE. UN MÓN SENSE VACUNES

Conferència en línia "Un món sense vacunes" a càrrec de Javier Díez. Cap de l'Àrea d'Investigació en Vacunes. Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO). Cicle "Actualitat" se celebrarà el dimarts, 30 de març de 2021 a les 19:00 hores.

 

Continuar llegint

PREGUNTA-LI A UN CIENTÍFIC. COVID-19: VACUNES I MEDICAMENTS CONTRA EL VIRUS (ANTIVIRALS). ACTIVITAT PER A ESCOLARS. 27 D'ABRIL DE 2021

L'investigador i metge Vicente Rubio participa el pròxim 27 d'abril en l'activitat "Pregunta-li a un científic" en la qual estudiants de Secundària i Batxillerat formularan les seues preguntes sobre les vacunes i medicaments contra la COVID-19. Activitat en línia

Continuar llegint

CONFERÈNCIA EN LÍNIA. "VIRUS COM A TERÀPIA ALTERNATIVA EN LA LLUITA CONTRA BACTERIS MULTIRESISTENTS". 6 DE MAIG 2021

Conferencia en línia "Virus com a teràpia alternativa en la lluita contra bacteris multiresistents" a càrrec de Pilar Domingo-Calap, investigadora de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (Universitat de València-CSIC). Cicle "Actualitat"  se celebrarà el dijous, 6 de maig de 2021 a partir de les 19.00 hores.

Continuar llegint

Conferència "Caçadors de matèria fosca". 31 d'agost de 2021

Conferència "Caçadors de matèria fosca" a càrrec de David García Cerdeño, investigador distingit Beatriz Galindo de l'Institut de Física Teòrica (CSIC - Universitat Autònoma de Madrid). Cicle "Actualitat" se celebrarà el dimarts, 31 d'agost de 2021 a partir de les 20:00 hores.

Continuar llegint

CONFERÈNCIA. MATÈRIA, ENERGIA I "ESTRELES"... QUE MAI VAN ARRIBAR A BRILLAR. 28 D'OCTUBRE DE 2021

El dijous, 28 d'octubre explicarem en el Museu de les Ciències què sabem sobre la matèria fosca i per què estem segurs que existix. 

Continuar llegint

PREGUNTA-LI A UN CIENTÍFIC. SECRETS OF THE UNIVERSE. ACTIVITAT PER A ESCOLARS. 17 DE NOVEMBRE DE 2021

Manuel Calderón de la Barca, professor de Física en la Universitat de Califòrnia a Davis i protagonista de la pel·lícula "Secrets of the universe", participa el pròxim 17 de novembre en l'activitat "Pregunta-li a un científic" en la qual estudiants de Secundària i Batxillerat formularan qüestions relacionades amb el seu treball en el Gran Colisionador d'Hadrons del Consell Europeu d'Investigació Nuclear (CERN).

Continuar llegint

CONFERÈNCIA "EINSTEIN, TEORIA QUÀNTICA I RELATIVITAT". 25 DE NOVEMBRE 2021

Conferència "Einstein, teoria quàntica i relativitat" a càrrec de José Navarro-Salas, catedràtic del departament de Física Teòrica i investigador de l'Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València. Cicle "Actualitat" se celebrarà el 25 de novembre de 2021 a les 19.00 hores. 

Continuar llegint

Conferència en línia. Simbiosi en insectes: aprenent a conviure

Amparo Latorre. Catedràtica de Genètica. Investigadora de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (l2SysBio). Universitat de València - CSIC.

19:30 horas. Dijous, 18 de febrer de 2021.

Conferència en línia

Continuar llegint

Conferència en línia. Com viure per a envellir millor?

José Viña. Catedràtic de Fisiologia de la Universitat de València. Col·laborador del Centre d'Investigació Príncipe Felipe (CIPF)

19:30 hores. Dijous, 25 de febrer de 2021.

Conferència en línia

Continuar llegint

CONFERÈNCIA EN LÍNIA. 100 anys de malalties rares del metabolisme, què hem aprés?

Isidro Vitoria. Cap de la Unitat de Nutrició i Metabolopaties. Hospital Universitari La Fe.

19.30 hores. Dimarts, 2 de març de 2021.

Conferència en línia

Continuar llegint

CONFERÈNCIA EN LÍNIA. Materials biodegradables actius per a l’envasament d’aliments

Amparo Chiralt. Doctora en Química i catedràtica de Tecnologia d'Aliments. Universitat Politècnica de València (UPV)

19:00 hores. Dijous, 20 de maig de 2021.

En línia

Continuar llegint

Conferència en línia. La història geològica de Venus. Una finestra al passat de la Terra i un laboratori per a l’estudi dels planetes terrestres

Iván López Ruiz-Labranderas. Professor titular de Geologia. Universidad Rey Juan Carlos

19:30 hores. Dijous, 11 de febrer de 2021

Conferència en línia

Continuar llegint

Conferència en línia. Els nous reptes d'Europa en ciència i exploració espacial

Dr Javier Ventura-Traveset. Director de l'Oficina Científica Galileu, Agència Espacial Europea (ESA). Membre de la Reial Acadèmia d'Enginyeria d'Espanya

19.30 hores. Dimarts, 16 de març de 2021

Conferència en línia

Continuar llegint