CONFERÈNCIA EN LÍNIA. Materials biodegradables actius per a l’envasament d’aliments

Amparo Chiralt. Doctora en Química i catedràtica de Tecnologia d'Aliments. Universitat Politècnica de València (UPV) 19:00 hores. Dijous, 20 de maig de 2021. En línia
CONFERÈNCIA EN LÍNIA. Materials biodegradables actius per a l’envasament d’aliments

Els envasos de plàstics permeten una millor conservació dels aliments frescos, però el 63 % dels residus plàstics provenen de l’envasament i menys del 14 % són reciclables. Els bioplàstics poden fer les funcions dels plàstics, però d’una forma més ecològica i sostenible. Estos provenen de fonts renovables o són biodegradables o ambdues coses.  Els biodegradables són sensibles a l’acció dels enzims excretats pels microorganismes, convertint-se en molècules més xicotetes que poden ser metabolitzades per ells, generant biomassa, aigua i anhídrid carbònic, integrant-se així en el cicle de la matèria orgànica.

Amb estos biopolímers es poden obtindre materials avançats per a la conservació d’aliments, com són els envasos actius, que exercixen accions específiques per a allargar la vida útil dels productes amb més seguretat alimentària. En l’elaboració d’estos materials, la utilització de compostos actius d’origen natural pot contribuir a la reutilització de residus vegetals i alimentaris al mateix temps que oferix solucions més saludables per al consumidor. 

La conferència serà presentada por Vicente Conejero, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Politècnica de València

Podràs seguir-la en directe i participar en la ronda de preguntes el 20 de maig a les 19.00 hores en este enllaç.

Si has vist esta conferència ens agradaria conéixer la teua opinió. En este enllaç trobaràs una enquesta de satisfacció sobre l'activitat

També pots veure-la a través del nostre canal de Youtube: