CONFERÈNCIA. ELS INCENDIS FORESTALS. DANYS EN ELS SÒLS, ESTRATÈGIES DE RESTAURACIÓ I EDUCACIÓ

Artemi Cerdà. Soil Erosion and Degradation Research Group. Departament de Geografia. Universitat de València 19.00 hores. Dijous, 27 de gener de 2022. Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències 
CONFERÈNCIA. ELS INCENDIS FORESTALS. DANYS EN ELS SÒLS, ESTRATÈGIES DE RESTAURACIÓ I EDUCACIÓ

Els incendis forestals són vistos com un problema ambiental sense solució a causa de la seua recurrència, a les negatives previsions de canvi climàtic, la gestió d'un territori caracteritzat per l'abandó del camp, el creixement de les zones periurbanes i de les urbanitzacions en terreny forestal. Un dels impactes més negatius dels incendis forestals és la degradació dels sòls. Un augment sobtat de l'erosió, pèrdua de matèria orgànica i alteració de l'estructura del sòl, donen lloc a condicions que no permeten la recuperació de les masses forestals. Incendis recurrents danyen els ecosistemes i reduixen la seua sostenibilitat.

Les solucions han de trobar-se amb el consens de tots els agents implicats: usuaris del territori i gestors en col·laboració amb la ciència. Part d'eixes solucions venen per millores en la restauració dels espais afectats per incendis quan siga necessari i també per mantindre la presència del foc com a element natural en la seua justa mesura. S'apel·la a la necessitat d'una educació en la qual els incendis forestals siguen part dels programes educatius.

En esta conferència es revisarà el que sabem dels incendis forestals i el paper de bombers, científics, agricultors, pastors, gestors i educadors en l'enteniment d'un procés complex. També tractarem aquells aspectes desconeguts i que ens porten a interrogants per a la gestió futura. Es plantejaran tant solucions com interrogants. El debat està servit.

Accés lliure prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

Programa: 
19.00: conferència a l'auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.30: fi de l'activitat

L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric)

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

 

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.