CONFERÈNCIA. LA BIÒPSIA LÍQUIDA I ELS ORGANOIDES EN CÀNCER DE CÒLON COM A INSTRUMENT DE MEDICINA DE PRECISIÓ

Andrés Cervantes. Cap de Servei d'Oncologia Mèdica. Hospital Clínic Universitari de València 19.00 hores. Dijous, 3 de febrer de 2022. Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències 
CONFERÈNCIA. LA BIÒPSIA LÍQUIDA I ELS ORGANOIDES EN CÀNCER DE CÒLON COM A INSTRUMENT DE MEDICINA DE PRECISIÓ

El càncer colorectal (CCR) és un problema important de salut pública que representa la segona causa de mort per càncer a nivell mundial. La identificació de pacients amb alt risc de recaiguda després de cirurgia amb intenció curativa suposa un desafiament. Actualment, l'estadificació clàssica basada en el TNM continua sent el factor pronòstic més important i guia les nostres decisions terapèutiques. No obstant això, un 40% dels pacients recaurà malgrat rebre un tractament òptim inicial. El DNA tumoral circulant és un potencial biomarcador que pot monitorar amb precisió la resposta o resistència dels pacients a la teràpia. A més, la caracterització de les cèl·lules tumorals circulants podria determinar si l'abordatge de la malaltia mínima residual (EMR) pot conduir a la selecció de tractaments que prolonguen la duració de la resposta sobre les teràpies estàndard actuals.
 
En la nostra comunitat comptem amb diverses tècniques que estan a l'avantguarda de la investigació en CCR. En el nostre centre estem emprant prometedores eines com la biòpsia líquida, plataformes d'alt rendiment com la seqüenciació massiva de nova generació que inclou tècniques genòmiques i tecnologia ultrasensible com la seqüenciació de l'exoma complet i la PCR digital, respectivament. El desenvolupament de models preclínics com els organoides i l'anàlisi de cèl·lules úniques mitjançant tecnologia Single-cell RNA-seq ajudaran a entendre l'heterogeneïtat tumoral i millorar així el pronòstic dels nostres pacients.

Accés lliure prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

Programa: 
19.00: conferència a l'auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.30: fi de l'activitat

L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric)

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.