PRESENTACIÓ DE LLIBRE I CONFERÈNCIA ASTRONAUTA. PIONERES DE L’EXPLORACIÓ ESPACIAL

Dra. Amèlia Ortiz-Gil. Observatori Astronòmic - Universitat de València. 19.00 hores. Dijous, 9 de febrer de 2023. Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.
PRESENTACIÓ DE LLIBRE I CONFERÈNCIA ASTRONAUTA. PIONERES DE L’EXPLORACIÓ ESPACIAL

L’ESA va dur a terme en 2022 una nova selecció de 17 persones per al seu cos d’astronautes, 8 d’elles dones. El programa Artemis del NASA compta amb 18 astronautes, dels quals 9 també són dones. Pareix que, per fi, el camp de l’astronàutica va aconseguint una paritat de gènere per la qual han lluitat les xiques des dels primers temps de l’era espacial. Les que hui aconseguixen complir el seu somni de viatjar a l’espai estan en deute amb les pioneres que van haver d’enfrontar-se a obstacles de qualsevol tipus, fracassant al principi, però mantenint-se constants, generació rere generació, fins a aconseguir la seua incorporació gradual als distints cossos d’astronautes.

En el llibre: AstronautA. Pioneres de l'exploracó espacial,  podran trobar-se amb moltes d’estes pioneres, conéixer les seues lluites, esperances i anècdotes viscudes en un camp que durant dècades va ser exclusivament masculí.


Programa:
18.30: accés a la sala
19.00: conferència en l’Auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.30: fi de l’activitat


L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt amb l’Hemisfèric).

Accés lliure fins a completar aforament.

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en Youtube.

Si has vist esta conferència ens agradaria conéixer la teua opinió. En este enllaç trobaràs una enquesta de satisfacció sobre l'activitat.