CONFERÈNCIA. VHE: UNA QUARTA PART DEL PLANETA, EN RISC

María Teresa Pérez Gracia. Catedràtica de Microbiologia de l'Universitat CEU Cardenal Herrera. 19.00 hores. Dijous, 20 d'abril de 2023. Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.
CONFERÈNCIA. VHE: UNA QUARTA PART DEL PLANETA, EN RISC

La infecció pel virus de l’hepatitis E (VHE) representa un problema emergent de salut pública mundial, constituint una de les principals causes d’hepatitis vírica aguda. L’hepatitis E ha sigut considerada des de la seua primera descripció com una malaltia amb un patró epidemiològic vinculat al consum d’aigües i aliments contaminats, i amb una prevalença superior en zones geogràfiques amb condicions sociosanitàries deficients.


Segons estimacions de l’OMS, al voltant de 2000 milions de persones, la qual cosa representa la quarta part de la població mundial, viuen en zones endèmiques per al VHE i, per tant, estan en risc d’infecció. La millora en les tècniques de diagnòstic ha aportat les dades necessàries per a demostrar que en els països desenvolupats la infecció pel VHE és freqüent, té caràcter autòcton i un patró epidemiològic distint, associant-se al contacte amb animals domèstics (zoonosi), especialment el porc. Un altre aspecte interessant és que el VHE pot produir hepatitis cròniques en trasplantats, inmunodeprimits i inclús en inmunocompetents.


En esta conferència descriurem els nous avanços en el coneixement del virus i de la malaltia, que poden tindre una transcendència notable des del punt de vista epidemiològic i sanitari.
 
 
Programa:
18.30: accés a la sala
19.00: conferència en l’Auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.30: fi de l’activitat
 
L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt amb l’Hemisfèric)

Accés lliure fins a completar aforament.

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en Youtube.

Si has vist esta conferència ens agradaria conéixer la teua opinió. En este enllaç trobaràs una enquesta de satisfacció sobre l'activitat.