PREGUNTA-LI A UNA CIENTÍFICA. "COMPRENDRE L'UNIVERS". ACTIVITAT PER A ESCOLARS. 11 DE MARÇ DE 2022

Event finalitzat


Licia Verde, Premi Rei Jaume I d'Investigació Bàsica, doctora en Ciències Físiques i investigadora de l'Institut de Ciències del Cosmos de la UB (ICCUB) i professora d'Investigació de Física i Astronomia en la Institució Catalana d'Investigació i Estudis Avançats (ICREA), participa l'11 de març en l'activitat "Pregunta-li a una científica" en la qual estudiants de Secundària i Batxillerat formularan les seues preguntes sobre l'univers. 
PREGUNTA-LI A UNA CIENTÍFICA.

Gràcies a Einstein, sabem que mirar lluny en l'espai és mirar arrere en el temps. Així que hem capturat la llum i pres fotografies no sols de l'univers contemporani sinó també de l'univers jove, adolescent i infantil. En el camí hem aprés molt sobre el cosmos que ens envolta, el seu origen, evolució i les lleis físiques que el regixen. El model cosmològic estàndard ha sigut establit i els seus paràmetres han sigut mesurats amb una precisió sense precedents. No obstant això, encara hi ha moltes preguntes encara sense resposta: de què es compon l'univers? com va començar tot? què és el que propulsa la seua expansió? Esta dècada serà l'època daurada dels grans cartografiats, un gran esforç coordinat de la comunitat científica en el camp està en marxa per a "fotografiar” el cosmos produint una quantitat de dades exponencialment creixent. Això ens proporcionarà nous desafiaments i oportunitats.

El divendres, 11 de març a les 11 hores, Licia Verde, Premi Rei Jaume I d'Investigació Bàsica, doctora en Ciències Físiques i investigadora de l'Institut de Ciències del Cosmos de la UB (ICCUB) i professora d'Investigació de Física i Astronomia en la Institució Catalana d'Investigació i Estudis Avançats (ICREA), respondrà a les preguntes d'estudiants de Secundària i Batxillerat dins de la iniciativa "Pregunta-li a una científica". Els alumnes descobriran de primera mà el treball que realitza i l'abast i importància de la seua investigació. 

Els col·legis interessats a participar poden enviar les seues preguntes al correu divulgación@cac.es, abans del 5 de març, amb les dades del centre i els noms dels alumnes que formulen les qüestions. Es realitzarà una selecció. 

L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric).

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.