CONFERÈNCIA I OBSERVACIÓ. POLS CÒSMICA

Olga Muñoz. Doctora en Ciències Físiques. Científica titular del departament el Sistema Solar de l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia (IAA-CSIC) 19.00 hores. Dijous, 13 d'octubre de 2022 Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 
CONFERÈNCIA I OBSERVACIÓ. POLS CÒSMICA

Conferència "Pols còsmica" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 13 d'octubre de 2022 a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

Les xicotetes partícules de pols còsmica són les rajoles a partir de les quals es formen els sistemes planetaris inclòs, és clar, el nostre sistema solar. En esta conferència veurem on i com es forma la pols còsmica. Per què és important saber la seua grandària i com podem caracteritzar-lo a partir de l'anàlisi d'observacions astronòmiques o de les dades proporcionades per missions espacials. En particular parlarem de la missió Rosetta de l'Agència Espacial Europea (ESA) que ha acompanyat al cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko en el seu viatge al voltant del Sol. Les dades proporcionades per Rosetta han revolucionat, entre moltes altres coses, el coneixement que teníem sobre la pols cometària. A més, es presentarà el Laboratori de Pols Còsmica de l'IAA, on se simula la interacció de la llum solar (o de qualsevol altra estrela) amb núvols de pols còsmica.

Al final de la conferència, si les condicions meteorològiques ho permeten, es realitzarà una observació de la Galàxia d'Andròmeda i Júpiter al Jardí d'Astronomia de l'Umbracle a càrrec de l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA).

Accés lliure prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència sobre l'activitat

Programa: 
19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència 
20.30: observació 

L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric)

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.