CONFERÈNCIA I OBSERVACIÓ. EXPLORANT L'UNIVERS AMB LES ONES GRAVITATÒRIES: PRESENT I FUTUR

Event finalitzat


Isabel Cordero. Doctora en Astrofísica. Universitat de València 19.00 hores. Dijous, 10 de febrer de 2022 Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències
CONFERÈNCIA I OBSERVACIÓ. EXPLORANT L'UNIVERS AMB LES ONES GRAVITATÒRIES: PRESENT I FUTUR

Conferència "Explorant l'univers amb les ones gravitatòries: present i futur" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 10 de febrer de 2022 a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

Els interferòmetres de les col·laboracions Virgo, LIGO i KAGRA estan dissenyats per a detectar de manera directa ones gravitatòries. Són un fenomen físic que apareix en la teoria de la Relativitat General d'Einstein, proposta en 1915. Després d'un segle d'esforços teòrics, computacionals i tecnològics, i malgrat els dubtes del mateix Einstein, les recents deteccions d'ones gravitatòries estan revolucionant la comprensió dels esdeveniments més violents de l'univers i juntament amb altres tipus de senyals estan marcant l'inici de l'astronomia de multi-missatgers. En esta conferència explicarem què són les ones gravitatòries, com podem detectar-les, quins senyals hem sigut capaços de detectar i els futurs passos que estan per arribar en este camp. Les deteccions actuals ens han permés corroborar l'existència d'objectes amb propietats mai vistes fins ara i les futures observacions ens faran anar més enllà llançant llum sobre les propietats de les poblacions d'aquests i altres objectes.

Al final de la conferència, si les condicions meteorològiques ho permeten, es realitzarà una observació de la Lluna Gibosa al Jardí d'Astronomia de l'Umbracle a càrrec de l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA).

Accés lliure prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència sobre l'activitat

Programa: 
19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència 
20.30: observació 

L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric)

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

Si has vist esta conferència ens agradaria conéixer la teua opinió. En este enllaç trobaràs una enquesta de satisfacció sobre l'activitat

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.