Conferència. Viatge interestel·lar a través de la galàxia

Event finalitzat


Francesca Figueras. Presidenta de la Societat Espanyola d’Astronomia. Universitat de Barcelona 19:30 hores. Dijous, 8 de novembre de 2018 Auditori Santiago Grisolía  del Museu de les Ciències   
Francesca Figueras, presidenta de la Sociedad Española de Astronomía impartirá la conferencia Viaje a través de la Galaxia

Conferència "Viatge interestel·lar a través de la galàxia" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 8 de novembre de 2018 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciéncies.

Quants poetes i dramaturgs han escrit sobre l’esplendor de la Via Làctia, eixa banda de llum difusa que creua el nostre firmament en una nit fosca i terriblement estrelada. Però, sabem com i quan es va formar eixe disc en què estem immersos? I potser no desitgem comprendre quin ha sigut l’evolució de la nostra galàxia al llarg de la història de l’Univers? Per a respondre a eixes i a moltes altres preguntes l’Agència Europea de l’Espai (ESA) va llançar en 2013 el satèl·lit Gaia, un telescopi que, situat a més d’un milió de quilòmetres de distància, està mesurant amb una precisió sense precedents la posició i el moviment de més de mil milions d’estreles de la nostra galàxia.

La doctora Francesca Figueras ens parlarà en la seua conferència de l’èxit d’esta fascinant missió, i dels seus primers resultats, publicats fa tan sols uns mesos. La missió Gaia està marcant, sense cap dubte, un abans i un després en el coneixement d’eixe laboratori cosmològic on vivim. 

Programa
19.00: acreditacions
19.30: conferència a l’auditori Santiago Grisolía
20.30: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.45: fi de l’activitat  

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric)