Conferència. Hi ha vida a Mart? Lliçons apreses en anàlegs terrestres

Felipe Gómez Gómez. Investigador del Centro de Astrobiología (CSIC-INTA) 19:30 hores. Dimarts, 24 de novembre de 2020. Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 
Conferència. Hi ha vida a Mart? Lliçons apreses en anàlegs terrestres

Conferència "Hi ha vida a Mart? Lliçons apreses en anàlegs terrestres" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, fins a completar aforament, se celebrarà el dimarts, 24 de novembre de 2020 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

Existix una gran controvèrsia arran de les últimes dades que estem rebent de les missions espacials en curs en el planeta Mart sobre si existix la possibilitat que poguera haver hagut vida, o fins i tot si esta podria continuar en l'actualitat en el planeta roig. En la xarrada tractarem esta possibilitat. Igualment s'abordarà l'entorn de la Terra primitiva, és a dir, l'ambient regnant en el moment en el qual es produix l'origen de la vida. Es presentarà el concepte d'extremofilia, què és un ambient extrem i què és un anàleg terrestre, així com les campanyes científiques a estos últims on existeixen similituds amb l'entorn de la Terra primitiva o Mart. Finalment, s'abordarà directament la qüestió: podria existir vida a Mart?

Accés lliure fins a completar aforament

Programa: 
19:30: conferència en l'auditori Santiago Grisolía
20:30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21:00: fi de l'activitat

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric)