CONFERÈNCIA "VACUNES COVID-19: L'ÚLTIMA FRONTERA". 17 DE FEBRER DE 2022

Conferència "Vacunes COVID-19: l'última frontera" a càrrec d'Antonio Carmona Serrano, investigador de l'àrea d'Investigació de Vacunes de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO). Cicle "Actualitat" se celebrarà el 17 de febrer de 2022 a les 19.00 hores. 
CONFERÈNCIA

Com cada gran crisi en la història de la humanitat, la pandèmia de COVID-19 ha obert la porta a un desenvolupament tecnològic sense precedents en el camp de la vacunologia i ha accelerat la creació de col·laboracions entre les institucions públiques i el sector privat per a aconseguir que estes vacunes siguen segures, eficaces i puguen estar a l'abast de tot el món. En esta conferència aprofundirem en l'impacte i els reptes que les vacunes COVID-19 han suposat per a la nostra societat a nivell global, anant més enllà de qualsevol de les fronteres geogràfiques que delimiten Espanya i Europa. A més, tindrem l'oportunitat d'aprofundir en alguns dels “trending topics” de les vacunes COVID-19, com per exemple les vacunes COVID-19 de segona generació i els últims progressos en el món de les vacunes COVID-19, així com els reptes que han sorgit durant el desenvolupament i comercialització d'estes vacunes (tant de primera com de segona generació).

El SARS-CoV-2 no entén de fronteres, per la qual cosa una alta cobertura vacunal de COVID-19 a Espanya o a Europa pot significar poc o res si en països menys desenvolupats hi ha una cobertura mínima. Per què? per l'amenaça que suposa que estos països es convertisquen en potencials granges de noves variants que ens facen de nou replantejar-nos l'efectivitat de les vacunes administrades fins hui. És per això que hem d'aspirar a complir un objectiu més solidari d'immunitat a nivell global i tractar d'aconseguir una taxa de cobertura vacunal molt alta a tot el món, i no sols a Europa. En este sentit, l'actual crisi sanitària ha impulsat múltiples col·laboracions internacionals, com per exemple la iniciativa mundial per a fer arribar les vacunes COVID-19 a tothom (COVAX, èxit o fracàs?), així com per a avaluar la seua efectivitat en el món real (COVIDRIVE, en el qual la Comunitat Valenciana juga un paper clau), les quals també analitzarem amb deteniment durant esta conferència. 

Lliure accés prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

18.30: accés a la sala
19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.30: fi de l'activitat 

L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric).

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.