Observació. Trànsit de Mercuri sobre el disc solar. 11 de novembre de 2019

Event finalitzat


La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA), organitza una observació especial el 11 de novembre de 2019 amb motiu del trànsit de Mercuri.
Observació. Trànsit de Mercuri sobre el disc solar. 11 de novembre de 2019

Els trànsits es produïxen quan un planeta passa davant del disc del Sol. En eixe moment, el planeta es veu com un xicotet disc negre que es mou lentament enfront del brillant cercle solar. Les òrbites de Mercuri i Venus es troben dins de l’òrbita terrestre, per la qual cosa són els únics planetes que poden passar entre la Terra i el Sol per a produir el trànsit. Hui en dia, els trànsits són una de les ferramentes que s’usen para descobrir planetes que orbiten al voltant de les estreles.

Encara que Mercuri passa entre la Terra i el Sol almenys tres vegades a l’any, és estrany que es produïsca l’alineació exacta per a veure el trànsit, degut a la inclinació de l’òrbita del planeta, per la qual cosa els trànsits només poden ocórrer al maig o novembre. 

La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA), organitza una observació especial el 11 de novembre de 2019 amb motiu del trànsit de Mercuri. Es tracta d’un esdeveniment astronòmic molt poc comú, que en el cas de Mercuri només es produïx unes tretze vegades cada segle. El pròxim es produirà en 2032.

Els participants podran observar en directe el trànsit des del Passeig de Xiprers (junt a l'Hemisfèric) de 13.30 a 17.00 hores.