CONFERÈNCIA "GENS DE COLORS: PER QUÈ NO TOTS TENIM ELS ULLS, LA PELL O EL PÈL DEL MATEIX COLOR? 7 D'ABRIL DE 2022

Conferència "Gens de colors: per què no tots tenim els ulls, la pell o el pèl del mateix color?, a càrrec de Lluis Montoliu, doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona, investigador del CSIC i del Centre d'Investigacions Biomèdiques en Xarxa en Malalties Rares en el Centre Nacional de Biotecnologia a Madrid (CIBERER-Institut de Salut Carles III). Cicle "Actualitat" se celebrarà el 7 d'abril de 2022 a les 19.00 hores. 
 CONFERÈNCIA

En el nostre genoma tenim diversos centenars de gens que determinen la pigmentació dels nostres ulls, el nostre pèl o la nostra pell. Són els nostres gens de colors. De la combinació de variants de tots estos gens resulta la gran diversitat de pigmentacions que presentem els éssers humans. Hem aprés de tots estos gens gràcies als estudis en altres animals, com els ratolins, que ens han ajudat a entendre la funció de cada gen i el que succeïx quan no funcionen adequadament, quan estan mutats. La història de les investigacions sobre la pigmentació i sobre la genètica van de la mà i s'han ajudat mútuament. En esta xarrada aprendrem per què no tots tenim els mateixos colors d'ulls, de pell o de pèl, i també com es generen els patrons de colors tan singulars de les nostres mascotes, dels nostres gossos o gats.

Lliure accés prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

18.30: accés a la sala
19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.30: fi de l'activitat 

L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric).

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.