CONFERÈNCIA "BENVINGUTS A l'ERA DEL VIDRE. CELEBRANT L'INTERNATIONAL YEAR OF GLASS 2022 DE NACIONS UNIDES". 23 DE FEBRER DE 2022

Conferència "Benvinguts a l'era del vidre. Celebrant L'International Year of Glass 2022 de Nacions Unides" a càrrec d'Alicia Durán, doctora en Física. Professora d'Investigació del CSIC i presidenta de la International Commission on Glass (ICG). Cicle "Actualitat" se celebrarà el 23 de febrer de 2022 a les 19.00 hores. 
CONFERÈNCIA

Durant els últims 60 anys l'Assemblea General de l'ONU ha reconegut contribucions i iniciatives globals de gran importància per a la societat mitjançant la Declaració d'Anys Internacionals. En el segle XXI van reconéixer l'Any Internacional de l'Astronomia (2009), l'Any de la Química (2011), l'Any de la Llum i les Tecnologies Basades en la Llum (2015) i, en 2019, l'Any de la Taula periòdica i l'Any Internacional de les Llengües Indígenes.

En este context, va sorgir la idea, amb fort suport internacional, de proposar un Any Internacional del Vidre de les Nacions Unides per a 2022 que subratllarà la importància tecnològica, científica i econòmica del vidre, un material que pot facilitar un desenvolupament més just i sostenible per a enfrontar els desafiaments de la globalització. La Comissió Internacional del Vidre (ICG), amb la col·laboració de la Community of Glass Associations (COGA), i ICOM-Glass han promogut la Declaració de l'any 2022 com l'Any Internacional del Vidre per part de Nacions Unides (IYOG2022), aprovat per l'Assemblea General d'UN el 18 de maig de 2021. 

Amb la seua incomparable versatilitat i capacitats tècniques, el vidre ha impulsat nombrosos avanços culturals i científics en comunicacions, òptica, energia i medicina, arguments essencials per a proposar que estem vivint en l'ERA DEL VIDRE. 

- La fibra òptica és la base física del canvi de paradigma i la revolució d'Internet i les comunicacions. 
- Les energies netes inclouen vidres en processos d'energia solar i eòlica, i en la captura i segrest de carboni (CCS).
- Les composicions de Bioglass han possibilitat millorar la medicina amb la seua capacitat d'integrar-se amb l'os humà, estimular les defenses naturals per a cicatritzar ferides, recuperar i crear teixits i resoldre problemes d'audició i dentals.
- L'òptica i l'optoelectrònica han evolucionat des de la creació del telescopi de Galileu fins a les lents que van capturar els primers passos de l'home en la superfície de la lluna i que permeten seguir l'evolució i comprensió de l'univers.

En resum, el vidre és l'eina invisible i transparent que ens permetrà construir un món més sostenible i més just. 

La proposta, que compta amb més de 1.900 suports de 87 països dels 5 continents, està en marxa amb milers d'activitats industrials, científiques i artístiques a tot el món. En esta xarrada es descriuran els suports rebuts, així com el tipus i calendari de les activitats en marxa tant internacionals com nacionals. 

Benvinguts a l'Era del Vidre!

Lliure accés prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

18.30: accés a la sala
19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.30: fi de l'activitat 

L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric).

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.