CONFERÈNCIA. "VIRUS COM A TERÀPIA ALTERNATIVA EN LA LLUITA CONTRA BACTERIS MULTIRESISTENTS". 6 DE MAIG 2021

Conferencia "Virus com a teràpia alternativa en la lluita contra bacteris multiresistents" a càrrec de Pilar Domingo-Calap, investigadora de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (Universitat de València-CSIC). Cicle "Actualitat" de lliure accés prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 6 de maig de 2021 a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 19.30 hores.
CONFERÈNCIA.

El mal ús dels antibiòtics ha afavorit l'emergència de bacteris multiresistents, sent hui dia un problema de salut mundial. En absència de tractaments actuals, és necessari investigar aproximacions terapèutiques alternatives que ens permeten tractar infeccions bacterianes de manera específica i eficaç. En este sentit, els fags, virus de bacteris, es postulen com una eina prometedora en la lluita contra bacteris multiresistents. Els fags presenten excel·lents qualitats, entre elles la seua elevada especificitat pel bacteri diana, i són ecològicament segurs. Això fa que no solament resulten interessants des del punt de vist clínic, també poden ser útils en altres àrees com l'agricultura, el control alimentari, o en la indústria. És necessari conscienciar a la població de la problemàtica actual i invertir en noves línies d'investigació basades en el desenvolupament de nous tractaments per al control dels bacteris multiresistents, sent la teràpia amb fags una estratègia molt prometedora.

Accés lliure prèvia inscripcióLa inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

Programa: 
19:30: conferència en l'auditori Santiago Grisolía
20:30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21:00: fi de l'activitat

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric) 

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet. 

 

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.