CONFERÈNCIA. "ELS DESAFIAMENTS CIENTÍFICS, SOCIALS I ECONÒMICS DEL CANVI CLIMÀTIC". 25 DE MARÇ DE 2021

Conferència "Els desafiaments científics, socials i econòmics del canvi climàtic" a càrrer de Fernando Valladares, director del grupo d'Ecologia i Canvi Global al Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC)  .Cicle "Actualitat" de lliure accés prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 25 de març 2021 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 19:30 hores. La conferència serà presentada per José Luis Rubio, Premi Rei Jaume I Protecció al Medi Ambient (1996) i membre del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.  
CONFERÈNCIA.

L'alteració del clima produïda per la crema de combustibles fòssils i l'emissió de gasos amb efecte hivernacle és la principal amenaça de la humanitat. Allò paradoxal és que l'amenaça esta generada per nosaltres i és a nosaltres a qui més amenaça. Inclús no comprenem amb precisió tots els mecanismes implicats i totes les conseqüències d'estar calfant l'atmosfera, però sabem prou per a afirmar que som el problema i per tant som també la solució. Amb la pandèmia hem aprés a tindre por de problemes globals que afecten la nostra salut. El canvi climàtic és molt més greu i  no li tenim ni la mitat de por. És bo entendre les coses que hem iniciat i que no pareix que siguem capaços de frenar, així com la magnitud global d'estes coses. El calfament emmagatzemat en mars i masses de gel, per exemple, induïx una inèrcia climàtica molt gran que ens ha de fer reflexionar i actuar com més prompte millor, de la mateixa manera que els cicles de retroalimentació que es generen al fondre's el permafrost i alliberar-se el diòxid de carboni i el metà que estaven segrestats mentres romanien congelats. Les accions requerides passen per revisar la nostra empremta ambiental i el model socioeconòmic. Com més prompte millor ens posem a això més possibilitats tindrem d'aconseguir objectius com els acordats en el tractat de París i menys patiment per a milions de persones. Repassem la ciència però també la consciència.

Accés lliure prèvia inscripcióLa inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

Programa: 
19:30: conferència en l'auditori Santiago Grisolía
20:30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21:00: fi de l'activitat

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric) 

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet. 

 

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.