CONFERÈNCIA. "CANVIS CLIMÀTICS EN LA HISTÒRIA GEOLÒGICA". 23 DE MARÇ DE 2021

Conferència "Canvis climàtics en la història geológica" a càrrer de Rafael Fernández Rubio, Premi Rei Jaume I Protecció del Medi Ambient (2006) i catedràtic emèrit de la Universitat Politècnica de Madrid. Cicle "Actualitat" de lliure accés prèvia inscripció, se celebrarà el dimarts, 23 de març 2021 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 19:30 hores. La conferència serà presentada per José Luis Rubio, Premi Rei Jaume I Protecció al Medi Ambient (1996) i membre del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.
CONFERÈNCIA.

La història geològica és la història del canvi climàtic; procés que va ser d'ahir, és de hui i serà de siempre...No podem tindre una concepció precisa dels canvis climàtics sense l'anàlisi dels canvis que es van produir en el geoide terrestre, al llarg d'una història de milers de milions d'anys. Esta geo-història ha quedat indeleblement escrita, en les pàgines obertes que ens oferix la litosfera, epidermis del nostre planeta. L'estudi de les roques i els seus fòssils, vegetals i animals, permet endinsar-nos en el més singular i apassionant registre, al llarg del temps i de l'espai, d'una apassionant singladura en un cosmos variable. En esta conferència s'escodrinya el relat, molt il·lustrat, d'este succeir, i es mostren relats dels seus impressionants avatars, que naixen i desapareixen, amb els seus períodes càlids i freds, plujosos i tòrrids, que fan evolucionar a les seues espècies vegetals i animals. No som el melic del món, no som els més influents en la seua atmosfera i la seua hidrosfera però, sens dubte, hui podem ser actores d'una deriva antròpica difícil de predir.

Accés lliure prèvia inscripcióLa inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

Programa: 
19:30: conferència en l'auditori Santiago Grisolía
20:30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21:00: fi de l'activitat

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric) 

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet. 

 

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.