Documental. Els fantasmes de l'univers: la recerca de matèria fosca. 29 d'octubre 2020. HEMISFÈRIC

El 29 d’octubre explicarem en l’Hemisfèric què sabem sobre la matèria fosca y per què estem segurs de que existix.     
Documental. Els fantasmes de l'univers: la recerca de matèria fosca. 29 d'octubre 2020. HEMISFÈRIC

El dia 31 d'octubre s'organitza internacionalment el "Dia de la Materia Fosca". La Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València celebra per segon any consecutiu el Dark matter day.

En els últims 20 anys la cosmologia ha revolucionat el nostre coneixement de l’univers. Durant les dècades anteriors havíem anat reunint evidències que la matèria de què estem fets no és l’única que habita l’univers, però va ser en els anys 90 quan comencem a encaixar les peces.  El dijous, 29 d’octubre en l’Hemisferic s'explicarà què sabem sobre la matèria fosca i per què estem tan segurs de que existix; viatjarem des dels primers instants de l’univers fins a les regions exteriors de les galàxies i veurem com la matèria fosca ha deixat la seua marca en tots eixos llocs. La recerca de materia fosca va començar en el segle XX, però s’ha convertit en una de les més apassionants del segle XXI.

L'activitat començarà a les 19:00 hores amb la xarrada d'un membre de l’IFIC que repassarà què sabem de la matèria fosca i com molts experiments en tot el món tracten d’identificar esta esquiva substància i fer llum sobre la seua naturalesa. Després de la xarrada es projectarà el documental "Els fantasmes de l’univers: la recerca de matèria fosca".

Accés lliure prèvia inscripció