CONCERT "PASSAT, PRESENT, FUTUR: NOVES TENDÈNCIES CREATIVES". DILLUNS, 2 DE MAIG

Event finalitzat


La Ciutat de les Arts i les Ciències acull el dilluns, 2 de maig el concert del Conservatori Superior de Música de València "Passat, present, futur: noves tendències creatives" 
CONCERT

El Teatre de la Ciència del Museu de les Ciències acull el dilluns, 2 de maig a les 19.00 hores, el concert del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València (CSMV) "Passat, present, futur: noves tendències creatives" on s'escoltaran obres de tres generacions de compositors, separades per uns 40 anys, triades per la representativitat del seu temps i el seu context.

El primer Quartet de corda "Métamorphoses nocturnes" (1954) de György Ligeti (1923-2006), autor hongarés d'origen jueu, és una de les últimes obres abans de la seua eixida de l'àrea d'influència soviètica. Luis Naón (1961), autor argentí establit a França durant l'última dictadura militar, representa una generació posterior. La seua obra per a saxòfon sol "Cantos secretos", que obri i tanca el concert, està dedicada al gran saxofonista Claude Delangle, i és una espècie de cant íntim, una litúrgia laica, un so molt subtil que deixa espai a la reflexió a través de la bellesa del so del saxofonista.

D'altra banda, "Senderos... que bifurcan", que inclou una electrònica envolupant realitzada en cinc canals, s'inspira en el relat de Borges on la multiplicitat de camins i sendes d'un jardí ens obri un món de possibilitats reals i imaginàries, fins al punt de confondre la realitat amb l'alternativa. Finalment, les quatre obres dels estudiants de composició del CSMV, que s'estrenen, són una mostra de les noves vies d'exploració sonora que la nova generació de compositors nascuda al voltant del canvi de segle desenvolupa, amb una varietat estilística sorprenent i un estil, a pesar que encara d'establiment incipient, que comença a afirmar-se i demanar pas.

L'entrada al concert és gratuïta prèvia inscripció i fins a completar aforament.