RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca La Ciutat de les Arts i les Ciències agraïx la labor de tot el personal sanitari i membres de les Forces i Cossos de Seguretat i Emergències amb una promoció especial /va/info/prensa/noticias/promocion-covid19.html dt., 11 d’ag. 2020 09:51:00 +0200 Del 14 d’agost al 31 de desembre de 2020

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/promocion-covid19.html La Ciutat de les Arts i les Ciències agraïx a tot el personal sanitari i membres de les Forces i Cossos de Seguretat i Emergències d’Espanya el treball, l’esforç i la dedicació diària que exercixen per a controlar la pandèmia per COVID-19. Per a això ha posat a la seua disposició una promoció per al Museu de les Ciències i l’Hemisfèric del 14 d’agost al 31 de desembre de 2020. 

Les reserves es poden realitzar a través del telèfon 96 197 46 86 o per correu electrònic a la direcció reservas@cac.es amb la denominació de la tarifa social per a sanitaris i la promoció és aplicable per a un adult i el seu acompanyant.

Els requisits de l’aplicació de la promoció són qualsevol sanitari (metges, infermers, auxiliars, personal d’atenció en residències geriàtriques, zeladors, entre altres) que treballe en un hospital públic o privat, centre sanitaris o sociosantaris, i membres de les Forces i Cossos de Seguretat i Emergències.

Per a poder beneficiar-se d’esta tarifa social, deuran presentar la documentació que ho acredite i reservar-ho con un mínim d’una setmana d’antelació a la data de visita.

Amb esta promoció la Ciutat de les Arts i les Ciències vol reconéixer l' extraordinari treball que han realitzat tots els treballadors del sector sanitari i membres de les Forces i Cossos de Seguretat i Emergències.

]]>
El Museu de les Ciències celebra el seu vint aniversari amb l’exposició '20 amb tu, contigo, with you' /va/info/prensa/noticias/exposicion-20-contigo.html dv., 07 d’ag. 2020 12:55:00 +0200 La mostra de lliure accés és un recorregut a través d’estes dos dècades de divulgació científica

A través d’un programa d’ordinador el públic pot configurar un càpsula del temps que s’obrirà en 2040

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/exposicion-20-contigo.html El 13 de novembre el Museu de les Ciències complix vint anys. Per este motiu, s’ha creat l’exposició '20 amb tu, contigo, with you', un viatge a través d’estes dos dècades de divulgació científica i compromís cultural. La mostra, situada en el Carrer Menor del Museu, de lliure accés, recorda com era la nostra vida l’any 2000. El principi d’un nou mil·lenni, una nova centúria i dècada en què començàvem a portar els nostres primers telèfons mòbils, la vida existia sense Internet i l’Estació Espacial Internacional estava en fase de construcció.

'20 amb tu, contigo, with you' presenta, a manera de càpsula del temps, els elements més significatius que han definit al Museu de les Ciències com un referent en la ciència interactiva. Una forma de veure l’evolució de la seua història a través de peces i mòduls de diferents exposicions que han servit al llarg d’estos 20 anys per a comprendre els fenòmens científics a través de l’experimentació i l’entreteniment. A més, a través d’un programa d’ordinador, els i les visitants poden configurar una nova càpsula del temps que s’obrirà en 2040.

]]>
'L'Espai dels Xiquets' obri novament en el Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/Espai-dels-Xiquets-abre-de-nuevo-en-el-Museu-de-les-Ciencies--.html dt., 28 de jul. 2020 12:55:00 +0200 Continuen les visites a la volada sud des d’on es poden veure vistes panoràmiques de la Ciutat de les Arts i les Ciències i els jardins del Túria

Tots els dies s’han programat minisesiones de 'Ciència a Escena' al matí l’entrada del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Espai-dels-Xiquets-abre-de-nuevo-en-el-Museu-de-les-Ciencies--.html 'L’Espai dels Xiquets' del Museu de les Ciències està obert novament després d’un període d’adaptació a les noves mesures de seguretat i control d’aforament. Les exposicions del Museu de les Ciències compten també amb els mòduls interactius, habilitats pràcticament al 100%, excepte aquells que requerisquen el contacte directe de nas, ulls i orelles. A més, continuen les visites a la volada sud, un dels espais més impressionants de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

L’Espai dels Xiquets és una zona dedicada al públic infantil d’entre 3 i 8 anys on juguen i experimenten sobre els sentits, l’aigua i els animals i inclús construïxen una casa inacabada.

A més, el personal d’atenció distribuït en les diferents plantes del Museu està a disposició del públic per a explicar els interactius i les curiositats de les diferents exposicions el Museu de les Ciències com 'Talkins Brains' i 'Mart. La conquista d’un somn'.

Continuen una de les novetats d’este estiu: les visites a la volada sud. És la terrassa de major altura, que recau cap a l’Umbracle, des d’on es contemplen espectaculars vistes panoràmiques de tot el complex, de l’Hemisfèric, el Palau de les Arts, l’Àgora i l’entorn de llacs, a més de l’antic llit del Túria i la ciutat.

També pels matins es realitzen en l’entrada del Museu experiències de les demostracions de les sessions especials 'Química en acció' i la 'Ciència invisible'. L’objectiu és animar al públic a conéixer millor estes activitats que se celebren en sales especials ubicades en la planta baixa del Museu, en El Carrer Menor.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s’il·lumina hui de blau per a recolzar el Dia Mundial de la Síndrome de Sjögren /va/info/prensa/noticias/encendido-azul-por-Dia-Sindrome-Sj-gren.html dj., 23 de jul. 2020 13:36:00 +0200 A partir de les 21:30 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/encendido-azul-por-Dia-Sindrome-Sj-gren.html La Ciutat de les Arts i les Ciències il·luminarà de blau el Museu de les Ciències i l’Hemisfèric hoy dijous 23 de juliol a partir de les 21:30 hores per a mostrar el seu suport al Dia Mundial de la Síndrome de Sjögren, malaltia autoimmune que afecta sobretot a les dones.  

Hui se commemora el Dia Mundial de la Síndrome de Sjögren per a visibilitzar esta patologia poc coneguda i de difícil diagnòstic sense tractament y sensibilitzar sobre les persones encara no diagnosticades.  

A esta jornada s’unix la Ciutat de les Arts i les Ciències que se celebra cada 23 de juliol para ser la data de naixement de l’oftalmòleg suec Henrik Sjögren que en 1933 va descriure esta malaltia caracteritzada per afectar principalment les glàndules exocrines, afectació que conduïx a l’aparició de símptomes de sequedat junto amb l’afectació orgànica, fatiga i dolor muscular i articular.

]]>
El Museu de les Ciències acollirà a partir d'octubre l'exposició 'Play. Ciència i Música' /va/info/prensa/noticias/exposicion-Play-.html dc., 22 de jul. 2020 10:04:00 +0200 Es tracta d'una exposició interactiva que convida a 'tocar' la música a través de la ciència

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/exposicion-Play-.html El Museu de les Ciències acollirà a partir d'octubre l'exposició 'Play. Ciència i música ' produïda pel Parc de les Ciències de Granada en col·laboració amb el Museu Interactiu de la Música de Màlaga (MIMMA). La mostra aborda les relacions entre les arts i les ciències i ensenya qüestions de física, biologia o matemàtiques a través de la música, al mateix temps que explica la música a través de diferents disciplines científiques.

'Play. Ciència i Música' que estarà situada en la primera planta del Museu de les Ciències, mostrarà al públic una àmplia col·lecció històrica d'instruments musicals, espais amb experiències interactives entorn dels processos creatius i cognitius de la música, així com experiències multimèdia.

Veure les cordes vocals en acció, marcar el tempo d'una orquestra, compondre i interpretar amb diferents instruments de corda i percussió, o una arpa virtual, són algunes de les propostes de l'exposició que compta a més amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia-Ministeri de Ciència i Innovació.

]]>
L’exposició 'Memòria' es pot visitar des d’esta setmana en el Carrer Major del Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/expo-memoria-en-calle-mayor.html dv., 17 de jul. 2020 13:03:00 +0200 - Esta mostra interactiva aborda els processos mentals que construïxen els records 
- El Carrer Major acull també una mostra sobre arquitectura i l’exposició 'Sobre rodes' 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/expo-memoria-en-calle-mayor.html L’exposició itinerant 'Memòria' torna esta setmana a la Ciutat de les Arts i les Ciències després de la seua exhibició en el Museu de la Ciència a Valladolid. La nova ubicació d’esta mostra al voltant dels processos de la memòria és el Carrer Major del Museu de les Ciències. Esta exposició interactiva, desevolupado per la Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb l’Exploratorium de Sant Francesc, descobrix al públic alguns dels secrets de la ment humana.

En este mateix espai, on estan instal·lats dos emblemes del Museu com són l’escultura artística de l’ADN i el pèndol de Foucault, el públic pot visitar també la mostra 'Sobre rodes' i una exposició sobre l’arquitectura de la Ciutat de les Arts i les Ciències. A més, en el Carrer Major es pot admirar la impressionant superfície envidrada del Museu, amb més de 4.000 vidres, que recau als jardins del Túria.

El Museu de les Ciències continua amb la promoció d’entrades a 4 euros fins al 24 de juliol. Amb esta tarifa única, la Ciutat de les Arts i les Ciències adapta la tarifa a la situació del Museu per la limitació d’ús tàctil d’alguns mòduls degut a les mesures higienicosanitàries.

Les instal·lacions del Museu i de l’Hemisfèric, primeres a rebre a Espanya el Certificat de Turisme Segur, atorgat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), s’han adaptat per a garantir la seguretat de visitants i personal amb mesures higienicosanitàries, barreres anticontagi i senyalètica per a permetre el distanciament social.

]]>
Els millors plans de la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/planes-julio-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html dv., 17 de jul. 2020 10:22:00 +0200 - Minisessions gratuïtes de 'Ciència a Escena' en l’entrada del Museu

- Naturalesa salvatge i exploració espacial en l’Hemisfèric    

- Vistes panoràmiques des de la volada del Museu 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/planes-julio-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html El Museu de les Ciències està obert al públic des de les 10 a les 21 hores. Tant l’Hemisfèric com el Museu de les Ciències han obtingut el segell 'Safe Tourism Certified', creat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que certifica al complex de divulgació com a destí segur.

Minisessions gratuïtes de 'La Ciència a Escena' en l’exterior del Museu 
El públic que s'acoste a la Ciutat de les Arts i les Ciències pot disfrutar de les minisessions gratuïtes de 'Ciència a Escena' en l’entrada oest del Museu. De dilluns a diumenge es realitzaran experiències de les demostracions de les sessions especials 'Química en acció' i la 'Ciència invisible'.El objectiu és animar al públic a conéixer millor i participar en estes activitats de forma completa i que se celebren en espais especials ubicadts  en la planta baixa del Museu, en El Carrer Menor. L’entrada és 3,5 euros per taller i persona.

Experiments en directe per a totes les edats

La ‘Ciència a Escena’ és una de les propostes més divertides que oferix al Museu i es dirigixen a un públic de totes les edats que vullga participar en diferents experiències plenes de sorpreses i molta ciència.

 Els tallers "Química en acció" i "La ciència invisible" són sessions especials de 'La Ciència a Escena' que reunixen els experiments més sorprenents de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i "Al roig viu".
Estes activitats es realitzen en espais especials ubicats en la planta baixa del Museu de les Ciències, a les que s’accedix des del Carrer Menor. 

El taller "Química en acció" (11:00 h, 16:00 i 19:00 h en la sala 1) està recomanat a partir dels 8 anys mentres que 'La ciència invisible' ( 12:00 hores i 17:30 hores en la sala 2) s’ha dissenyat per a públic des dels 10 anys. Ambdós tallers tenen aforament reduït. En estes activitats els xiquets i xiquetes menors de 12 anys han d’anar acompanyats per una persona adulta amb l’entrada. El preu és de 3,5 euros per taller i persona, no inclou la visita al Museu de les Ciències.

L’exposició 'Memòria' en El Carrer Major del Museu de les Ciències

L’exposició itinerant 'Memòria' torna esta setmana a la Ciutat de les Arts i les Ciències després de la seua exhibició en el Museu de la Ciència a Valladolid. La nova ubicació d’esta mostra que s’endinsa en els processos de la memòria és El Carrer Major del Museu de les Ciències. Esta exposició interactiva, desenvolupada per la Ciutat de lrs Arts i les Ciències en col·laboració amb l’Exploratorium de Sant Francesc, descobrix al públic alguns dels secrets de la ment humana.

En este mateix espai, on estan instal·lats dos emblemes del Museu com són l’escultura artística de l’ADN i el pèndol de Foucault, el públic pot visitar també la mostra 'Sobre rodes' i una exposició sobre l’arquitectura de la Ciutat de les Arts i les Ciències. A més, en El Carrer Major es pot admirar la impressionant superfície envidrada del Museu, amb més de 4.000 vidres, que recau als jardins del Túria.

Vistes panoràmiques des de la volada

Amb l’entrada al Museu s’inclou per primera vegada les visites a un dels espais més impressionants de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es tracta de la volada sud, el de major altura i que recau cap a l’Umbracle, des d’on es contemplen espectaculars vistes panoràmiques de tot el complex, de l’Hemisfèric, el Palau de les Arts, l’Àgora i l’entorn de llacs, a més de l’antic llit del Túria i la ciutat. Les visites es realitzen en grups reduïts des de la tercera planta del Museu de les Ciències i és una ocasió única per a contemplar les millors vistes i realitzar unes fotos panoràmiques.

Naturalesa salvatge i viatges a l’espai en l’Hemisfèric

La programació de l’Hemisfèric inclou fins a sis documentals diferents de naturalesa, aventura i astronomia. Des de la primera sessió, a les 11 hores, a l’última, prevista a les 20 hores, el públic pot triar entre les pel·lícules ‘Amèrica Wild. Parcs naturals’, 'Volcans', 'Secrets of the Universe', 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D", “Dream big” i 'Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart'.

“Amèrica Wild. Parcs naturals” recorre alguns dels parcs nacionals més famosos dels Estats Units. Canons de vertigen, paisatges de muntanya, neu i gel, llacs d’aigües cristal·lines i boscos d’arbres gegants rodats en Yosemite, Yellowstone, el Gran canó, el Parc Nacional Glacier i Everglades són alguns dels espectaculars llocs que mostra esta pel·lícula de l’Hemisfèric.

La pel·lícula IMAX 'Volcans' explica la formació de la Terra i mostra imatges espectaculars, des d’un volcà actiu a Indonèsia fins a la ciutat de Pompeia.

'Secrets of the Universe' introduïx al públic en la física de partícules amb el Gran Colisionador d’Hadrones del Consell Europeu d’Investigació Nuclear (CERN). 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D', protagonitzada per personatges animats sobre fons reals, trasllada als espectadors a l’Alaska del Cretaci a través de la història de dos jóvens Pachyrhinosaurus (grans dinosaures herbívors).
 'Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart' mostra els desafiaments que la NASA i la indústria espacial han de superar per a dur a terme futures missions a Mart o capturar asteroides. 

‘Dream Big’ oferix una nova perspectiva de l’enginyeria més enllà de les matemàtiques i la ciència amb l’objectiu d’inspirar els cors i ments de la pròxima generació d’enginyers. Desde la Gran Muralla Xina i els edificis més alts del món fins a robots subaquàtics, cotxes solars o ciutats intel·ligents, "Dream Big" utilitza una sèrie d’inspiradores històries per a ensenyar un món ocult darrere dels invents i algunes de les estructures més emocionants en tot el món.

Un passeig en barques pels llacs

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha posat en marxa de nou les activitats exteriors en el llac de l’Hemisfèric. Es tracta d’una xicoteta flota de caiacs i barquetes perquè el públic 'explore' de forma diferent un dels espais més característics del complex.
Les caiacs transparents són per a dos persones i les barques per a sis persones. L’activitat té un preu per persona de 2,5 euros per fraccions de 10 minuts i es poden adquirir tantes fraccions de 10 minuts com es desitge. Està en marxa de dilluns a diumenge, des de les 11.00 a 21.00 hores, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten. Les barques i caiacs són desinfectades amb productes homologats i específics per al COVID-19. A més, el públic disposa de gel desinfectant

]]>
El Museu de les Ciències celebra demostracions gratuïtes de 'Ciència a Escena' en els exteriors /va/info/prensa/noticias/ciencia-escena-museu-exteriores.html dj., 16 de jul. 2020 10:10:00 +0200 Tots els dies s’han programat minisessions al matí en l’entrada oest del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/ciencia-escena-museu-exteriores.html De dilluns a diumenge es realitzaran experiències de les demostracions de les sessions especials 'Química en acció' i la 'Ciència invisible.

L’objectiu és animar al públic a conéixer millor i participar en estes activitats de forma completa i que se celebren en sales especials ubicades en la planta baixa del Museu, en el Carrer Menor. L’entrada és 3,5 euros per taller i persona.

]]>
Última setmana per a visitar les exposicions del 50 aniversari de l'arribada a la Lluna en el Museu /va/info/prensa/noticias/ultimos-dias-exposicion-Luna-.html dl., 13 de jul. 2020 09:35:00 +0200 - Una rèplica del vestit d’astronauta que portava Neil Armstrong, entre algunes de les peces 
- Continua la promoció d’entrades a 4 euros en el Museu 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/ultimos-dias-exposicion-Luna-.html El pròxim 19 de juliol finalitza el període d’exposició dels continguts especials del Museu de les Ciències pel 50 aniversari de l’arribada de la primera missió tripulada a la Lluna. Són diverses peces pertanyents a la col·lecció de Jordi Gasull, productor i guionista d’Atrapa la bandera' i el major col·leccionista d’objectes de l’espai a Espanya, que des del passat estiu romanen exposades en El Carrer Menor del Museu.

Un vestit d’astronauta rèplica de què portava Neil Armstrong fa 50 anys sobre la Lluna i objectes com a tisores quirúrgiques, una llanterna o indicador de pressió s’exposen en esta espai de lliure accés del Museu. També es pot contemplar un emblema original de la missió Apollo 11 i ninos de rèplica d’allunatge (2 escala 1.6)

A més, en la tercera planta, està instal·lada una escenografia de paisatge lunar que, després d’un any d’exhibició, podrà veure’s fins al 19 de juliol. Es troba situada entre les exposicions 'Gravetat Zero' i 'Mart. La conquista d’un somni' i el públic pot observar diversos elements relacionats amb l’exploració espacial com a rèpliques del coet Apollo 11  i del mòdul lunar, el vestit de vol de Michael López Alegria,un vestit de vol rus de la missió Apolo-Soyuz i una rèplica del mític Moon bus 2001, el vehicle de la pel·lícula '2001 Odissea en l’Espai'. El Museu de les Ciències continua la promoció d’entrades a 4 euros fins al 24 de juliol.

]]>
Les barques i caiacs tornen al llac de l’Hemisfèric /va/info/prensa/noticias/paseo-en-barcas-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies.html dv., 10 de jul. 2020 10:56:00 +0200 Tots els dies des de les 11.00 a 21:00 hores es pot 'navegar' en la Ciutat de les Arts i less Ciències 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/paseo-en-barcas-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha posat en marxa de nou les activitats exteriors en el llac de l’Hemisfèric. Es tracta d’una xicoteta flota de caiacs i barquetes perquè el públic 'explore' de forma diferent un dels espais més característics del complex. 

Les caiacs transparents són per a dos persones i les barques tenen una capacitat màxima de sis persones. L’activitat té un preu per persona de 2,5 euros per fraccions de 10 minuts i es poden adquirir tantes fraccions de 10 minuts com es desitge. Està en marxa de dilluns a diumenge, des de les 11:00 a 21:00 hores, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten. 

Les barques i caiacs són desinfectades amb productes homologats i específics per al COVID. A més, el públic disposa de gel desinfectant

 

]]>
El Museu de les Ciències continua amb la promoció d’entrada única a 4 euros fins al 24 de juliol /va/info/prensa/noticias/museu-4-euros.html dc., 08 de jul. 2020 09:54:00 +0200 Inclou les visites a la volada exterior panoràmica

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/museu-4-euros.html El Museu de les Ciències continua amb la promoció d’entrades a 4 euros fins al 24 de juliol. Amb esta tarifa única,  la Ciutat de les Arts i les Ciències adapta la tarifa a la situació del Museu per la limitació d’ús tàctil d’alguns mòduls degut a les mesures higienicosanitàries.

Amb l’entrada al Museu s’inclouen per primera vegada les visites a un dels espais més impressionants de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es tracta de la volada sud, el de major altura i que recau cap a l’Umbracle, des d’on es contemplen espectaculars vistes panoràmiques de tot el complex, de l’Hemisfèric, el Palau de les Arts, l’Àgora i l’entorn de llacs, a més de l’antic llit del Túria i la ciutat.

Les visites es realitzen en grups reduïts des de la tercera planta del Museu de les Ciències i és una ocasió única per a contemplar les millors vistes i realitzar unes fotos panoràmiques. 

Entre altres novetats, a més de la visita a la terrassa exterior del Museu de les Ciències que recau cap a l’Umbracle, es poden visitar les noves exposicions 'Junts podem aconseguir-ho' realitzada pel Consell de la infància del Museu de les Ciències i 'Davant del canvi, canviem' dedicades a la lluita contra el canvi climàtic.

Les instal·lacions del Museu i de l’Hemisfèric, primeres a rebre a Espanya el Certificat de Turisme Segur, atorgat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), s’han adaptat per a garantir la seguretat de visitants i personal amb mesures higienicosanitàries, barreres anticontagi i senyalètica per a permetre el distanciament social.

]]>
L’exposició 'My Secret Garden' de la Ciutat de les Arts i les Ciències s’exposa des de hui en el Port d’Alacant /va/info/prensa/noticias/arne-quince-Alicante.html dj., 02 de jul. 2020 14:58:00 +0200 L’última aposta per l’art públic de la Ciutat de les Arts i les Ciències comença una ruta itinerant

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/arne-quince-Alicante.html L’exposició 'My Secret Garden' de l’artista d’origen belga Arne Quinze s’exposa des de hui en el Moll 2 del Port d’Alacant. La mostra ha sigut hui inaugurada amb la presència del propi artista, l’alcalde d’Alacant Luis Barcala i el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal.

Comença una itinerància per tot el territori espanyol, en col·laboració amb la Fundació Gabarrón, i com a primer destí, l’exposició s’exhibix en un altre entorn privilegiat com és el Moll 2 del Port d’Alacant, gràcies al suport i col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant i el port d’Alacant.

'My Secret Garden” està composta per sis peces exclusives en acrílic sobre alumini creades per l’artista per a l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències on ha estat exposada durant un any abans de viatjar fins a Alacant. La Ciutat de les Arts i les Ciènces trasllada així de València a Alacant la seua aposta per l’art públic i el concepte de museu a l’aire lliure.

Cada una de les escultures públiques de “My Secret Garden València” aborda la rica diversitat de formes, estructures i colors que es troben en el Plantae (regne de les plantes). L’artista reclama un diàleg profund entre la naturalesa i la cultura en el desenvolupament de la nostra societat moderna. Desafia el seu públic amb escultures no convencionals, fomenta una conversació sociocultural que estimula la creativitat i abraça la diversitat.

 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s’il·lumina de taronja per a recolzar al València Basket /va/info/prensa/noticias/CAC-taronja-Valencia-Basket.html ds., 27 de juny 2020 10:55:00 +0200 A partir de les 21 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/CAC-taronja-Valencia-Basket.html La Ciutat de les Arts i les Ciències s’il·lumina de taronja per a recolzar el passe del València Basket a semifinals contra el Baskonia. Per això, el Museu de les Ciències tindrà una il·luminació especial esta nit amb una encesa taronja a partir de les 21 hores i si passa el València Basket a la Final també el diumenge i dilluns a la nit. València acull enguany la fase final de la lliga ACB de bàsquet amb el que convertix a la ciutat en la seu de la primera competició de basket europea.

]]>
El Museu de les Ciències oferix fins a cinc sessions diàries d’experiments en directe amb els tallers 'Química en acció' i 'La ciència invisible' /va/info/prensa/noticias/talleres-ciencia-.html dv., 26 de juny 2020 11:14:00 +0200 L’aforament d’estes activitats s’ha reduït a 10 persones per sessió

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/talleres-ciencia-.html Els tallers 'Química en acció' i 'La ciència invisible' són sessions especials de 'La Ciència a Escena' que reunixen els experiments més sorprenents de 'Màgia Química', 'Fred, fred' 'aLUZina!', 'Horror al buit' i 'Al roig viu'.

Estes activitats es realitzen en sales especials ubicades en la planta baixa del Museu de les Ciències, a les que s’accedix des del Carrer Menor. El taller 'Química en acció'( 11:00 h, 16:00 y 19:00 h en la sala 1) està recomanat a partir dels 8 anys mentres que 'La ciència invisible' ( 12:00 hores i 17:30 hores en la sala 2) s’ha dissenyat per a públic desde els 10 anys. Els tallers tenen aforament reduït a 10 persones per sessió.

En estes activitats els xiquets menors de 12 anys han d’anar acompanyats d’un adult que también ha d’adquirir l’entrada. El preu és de 3,5 euros per taller i persona, no inclou la visita al Museu de les Ciències.

]]>
L’exposició 'My Secret Garden' viatja de la Ciutat de les Arts i les Ciències al Port d’Alacant  /va/info/prensa/noticias/Arne-Quinze-Alicante.html dj., 25 de juny 2020 13:14:00 +0200 L’última aposta per l’art públic de la Ciutat de les Arts i les Ciències comença una ruta itinerant el 2 de juliol a Alacant 

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Arne-Quinze-Alicante.html L’exposició 'My Secret Garden' de l’artista d’origen belga Arne Quinze viatja a Alacant després de més d’un any d’exhibició en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb èxit de públic. Són sis peces exclusives en acrílic sobre alumini creades per l’artista per a l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències i que a partir del pròxim 2 de juliol s’exposaran en el Moll 2 del Port d’Alacant. 

La Ciutat de les Arts i les Ciènces trasllada així de València a Alacant la seua aposta per l’art públic i el concepte de museu a l’aire lliure amb la intenció d’aproximar als ciutadans les últimes tendències artístiques de creadors contemporanis, tant nacionals com internacionals.

Comença una itinerància per tot el territori espanyol, en col·laboració amb la Fundación Gabarrón, i com a primer destí, l’exposició s’exhibirà en un altre entorn privilegiat que és el Moll 2 del Port d’Alacant,  gràcies al suport i col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant i el port d’Alacant.

Cada una de les escultures públiques de “My Secret Garden València” aborda la rica diversitat de formes, estructures i colors que es troben en el Plantae (regne de les plantes). L’artista reclama un diàleg profund entre la naturalesa i la cultura en el desennvolupament de la societat moderna. Desafia el seu públic amb escultures no convencionals, fomenta una conversació sociocultural que estimula la creativitat i abraça la diversitat.

Arne Quinze va nàixer en 1971 a Bèlgica, viu i treballa en Saint- Martens-Latem, Bèlgica i Los Angeles, EE. UU. Els fonaments recurrents en la seua obra són l’ús de fusta i metall, colors elèctrics en pintura fluorescent i temes referents al social i la interacció, naturalesa i urbanisme.

]]>
La Ciutat de les Arts i els Ciències amplia la promoció d’entrades del Museu a 4 euros fins al 24 de juliol /va/info/prensa/noticias/promocion-museu-ciencies.html dt., 23 de juny 2020 12:51:00 +0200 El Museu obri des de les 10 a les 21 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/promocion-museu-ciencies.html Fins al 24 de juliol les entrades del Museu de les Ciències es podran adquirir amb la tarifa única de 4 euros. La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia una setmana esta promoció amb l’objectiu d’animar al públic a visitar el Museu de les Ciències i aprofitar a més les visites especials a la volada sud de l’edifici, amb vista panoràmiques del complex.

A més, l’Hemisfèric oferix una programació variada que inclou fins a cinc documentals diferents de naturalesa, aventura i astronomia.

Tant l’Hemisfèric com el Museu de les Ciències han obtingut el segell 'Safe Tourism Certified', creat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que certifica al complex de divulgació com a destí segur.

]]>
L’Hemisfèric oferix projeccions sobre volcans, viatges espacials i dinosaures este cap de setmana /va/info/prensa/noticias/cartelera-hemisferic-.html dv., 19 de juny 2020 13:24:00 +0200 Fins a cinc documentals en la seua cartellera: 'Apollo 11. Primers passos', 'Volcans', 'Secrets of the Universe', 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D" i 'Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart'.

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/cartelera-hemisferic-.html La programació de l’Hemisfèric durant este cap de setmana inclou fins a cinc documentals diferents de naturalesa, aventura i astronomia. Des de la primera sessió, a les 11 hores, a l’última, prevista a les 20 hores, el públic pot triar en la cartellera de l´Hemisfèric entre les pel·lícules 'Apollo 11. Primers passos' , 'Volcans', 'Secrets of the Universe', 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D" i 'Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart'.

"Apollo 11. Primers passos" trasllada a l’espectador a la històrica missió de 1969 des dels moments més importants de l’envol de la nau i també inclou escenes filmades en l’interior del coet. La pel·lícula IMAX 'Volcans' compte com es va formar la Terra i mostra imatges espectaculars, des d’un volcà actiu a Indonèsia fins a la ciutat de Pompeia.

La pel·lícula 'Secrets of the Universe' introduïx al públic en la física de partícules amb el Gran Colisionador d’Hadrones del Consell Europeu d’Investigació Nuclear (CERN). 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D', protagonitzada per personatges animats sobre fons reals, trasllada als espectadors a l’Alaska del Cretaci a través de la història de dos jóvens Pachyrhinosaurus (grans dinosaures herbívors).

En 'Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart' mostra els desafiaments que la NASA i la indústria espacial han de superar per a dur a terme futures missions a Mart o capturar asteroides. 

Destí segur

L’aforament de sala de l’Hemisfèric és de 76 butaques per a mantindre la distància social i s’ha senyalitzat convenientment perquè els espectadors sàpien quins seients poden ocupar. En les sessions amb projeccions 3D, els espectadors disposen d’ulleres 3D, desinfectades adequadament a l’acabar cada sessió per a garantir la higiene de les mateixes, i precintades en bosses individuals. A més, s’ha incrementat la freqüència de neteja de la sala entre sessió i sessió, que inclou la desinfecció de les butaques i passamans. 

Tant l’Hemisfèric com el Museu de les Ciències han obtingut el segell 'Safe Tourism Certified', creat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que certifica al complex de divulgació com a destí segur. 

D’altra banda, continua la promoció de les entrades al Museu de les Ciències amb tarifa única i econòmica de 4 euros, que estarà vigent fins al 28 de juny. D’esta manera, la Ciutat de les Arts i les Ciències vol continuar promocionant la visita el Museu, adaptant el preu per la limitació d’ús tàctil de mòduls degut a les mesures higienicosanitàries. 

]]>
El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències participa en la videoconferència de S.M. el Rei amb representants culturals de la Comunitat Valenciana /va/info/prensa/noticias/videoconferencia-Felipe-VI-.html dj., 18 de juny 2020 13:41:00 +0200 Enrique Vidal ha exposat a S.M. el Rei la situació del complex i les accions empreses per a la reobertura

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/videoconferencia-Felipe-VI-.html El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha participat este dijous en la videoconferència que el Rei ha mantingut amb representants d’institucions culturals de la Comunitat Valenciana. A la trobada virtual també han assistit el President del Patronat de la Fundació Palau de les Arts Reina Sofía, Pablo Font de Mora, la Presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González Almansa, i el Mestre Major del Gremi d’Artistes fallers, José Ramón Espuig.

Enrique Vidal ha exposat a S.M. el Rei que, després de dos mesos tancada, la Ciutat de les Arts i les Ciències està realitzant una gradual reobertura al públic i que s’ha implementat un pla de Reobertura post-COVID19, que inclou les mesures higienico sanitàries necessàries per a garantir la seguretat de visitants i personal.

També li ha traslladat que el Museu de les Ciències i l’Hemisfèric han obtingut el segell 'Safe Tourism Certified', creat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que certifica al complex de divulgació com a destí segur.

]]>
El desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic destaquen entre els continguts de les noves exposicions de la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/Exposiciones-cambio-climatico-.html dc., 17 de juny 2020 09:55:00 +0200 - Hui és el Dia Mundial per a Combatre la Desertificació i la Sequera

- ’Ante el canvi, canviem' i 'Junts podem aconseguir-ho' aborden alguns dels principals desafiaments mediambientals

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Exposiciones-cambio-climatico-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix des d’este mesles noves exposicions 'Davant del canvi, canviem' i 'Junts podem aconseguir-ho' que aborden alguns dels principals desafiaments plantejats pel canvi climàtic i que hui destaquem amb motiu del Dia Mundial per a Combatre la la Desertificació i la Sequera. Ambdós mostres són gratuïtes a l’estar instal·lades en zones de lliure accés.

L’exposició 'Davant del canvi, canviem' mostra xicotetes pinzellades del que implica el canvi climàtic per al planeta Terra i flama a reflexionar al visitant sobre la forma d’actuar per a intentar pal·liar les greus conseqüències que comporta. La mostra està instal·lada en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

En El Carrer Menor del Museu de les Ciències,  el públic pot conéixer la mostra 'El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho' que es presenta com un decàleg ambiental formada per 10 panells en què s’exposen aspectes determinats del medi ambient, el planeta o l’acció humana. L’exposició ha sigut concebuda pel Consell de la Infància del Museu, tant en la selecció de temes com els textos i dibuixos.

Després de recórrer estes exposicions, que són de lliure accés, el públic pot accedir a l’interior el Museu de les Ciències per una preu especial.  Fins al 28 de juny les entrades al Museu tindran una tarifa única i econòmica de 4 euros. D’esta manera, la Ciutat de les Arts i les Ciències vol continuar promocionant la visita el Museu, adaptant el preu per la limitació d’ús tàctil de mòduls degut a les mesures higienicosanitàries. 

 

]]>
"La comunitat científica ha realitzat grans avanços a conéixer com les plantes responen a l’estrés ambiental" /va/info/prensa/noticias/Entrevista-Pedro-Rodriguez-Egea.html dc., 17 de juny 2020 09:26:00 +0200 - Entrevista al Dr. Pedro L. Rodríguez Egea, en el Dia Mundial contra la Desertificació i  la Sequera

- El científic participa esta tardor en el cicle 'Actualitat' del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Entrevista-Pedro-Rodriguez-Egea.html L'escassetat d’aigua i la sequera són les principals limitacions ambientals per a l’agricultura, és necessari generar noves varietats de plantes amb una major eficiència en l’ús de l’aigua i tolerància a episodis de sequera, tant pels mètodes clàssics de millora com per l’aprofitament de les tècniques moleculars d’edició genètica. En este camp és en el que treballa el Dr. Pedro L. Rodríguez Egea, de l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes del  Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) - Universitat Politècnica de València (UPV). El seu equip investiga i desenvolupa plantes més resistents a la sequera i a la salinitat gràcies a una tècnica que consistix a reprimir un dels gens de la pròpia planta perquè s’incremente la seau resistència. 

Hui, Dia Mundial contra la Desertificació i  la Sequera,  avancem alguns dels temes que compartirà en la seua conferència  "Adaptació al canvi climàtic en les collites del futur: tolerància a sequera" prevista el 12 de novembre de 2020 en el Museu de les Ciències.

- En l´Any Internacional de la Sanitat Vegetal, quines amenaces posen en perill a les plantes? Com els afecta el canvi climàtic? 

Entre els molts reptes que encara l’agricultura, podem destacar que les plantes són amenaçades per diferents patògens i per condicions ambientals adverses. Hi ha nombrosos microorganismes, viroides i virus fitopatógenos, i alguns d’actualitat com el temuda bacteri Xylella enutjosa. Com a condicions ambientals adverses, podem destacar el fred i la calor excessiva (baixa i alta temperatura), la salinitat excessiva del sòl, la inundació o la sequera. Sense oblidar la carència o excés de llum, una aportació inadequada de nutrients minerals o la presència de contaminants ambientals com l’ozó o altres gasos. El canvi climàtic pot combinar diversos d’estos factors, per exemple l’acumulació de gasos amb efecte d’hivernacle conduïx a un augment de la temperatura i períodes amb precipitacions irregulars, bé sequera o pluja torrencial. No obstant això, l’efecte d’hivernacle previ a la revolució industrial ha permés la vida en el planeta, sense ell la temperatura mitjana de la superfície terrestre seria de -20ºC (sota zero) en compte dels actuals 14ºC. Finalment, el canvi climàticament i fonamentalment la globalització també faciliten la introducció de certs vectors fitopatogénicos. 
 
- El seu grup d’investigació està orientat a generar plantes amb major resistència a la sequera i la salinitat. En què consistix este treball?

La comunitat científica ha realitzat grans avanços a conéixer com les plantes responen a l’estrés ambiental, particularment els mecanismes moleculars de la resposta a l’excés de sal i la sequera. Com a part d’eixa comunitat, ens hem esforçat a elucidar com es percep la sequera i quin tipus de senyalització es produïx en la planta. Idealment, això ens permetria aprofitar eixe coneixement per a generar plantes més resistents a estos factors adversos. Bàsicament, partint de la investigació bàsica en plantes model, ens agradaria utilitzar eixe coneixement per a generar varietats més resistents que puguen millorar l’agricultura. 

- La clau de l’adaptació de les plantes a la sequera residix en l’hormona vegetal ABA .Què és i com funciona?

Les plantes sintetitzen hormones (com els animals), són molècules senyalitzadores presents en xicotetes quantitats i que regulen el creixement vegetal i la seua adaptació a l’entorn. En particular, l’hormona ABA (àcid abscísico) augmenta la seua concentració en situacions de sequera i coordina la resposta adaptativa. Per exemple, disminuïx la transpiració de la planta, afavorix la busca d’aigua en el sòl i protegix a la cèl·lula vegetal de la deshidratació. Este mecanisme evolutiu va permetre a les plantes colonitzar el mitjà terrestre i és fonamental per a adaptar-se a la sequera. En un dia sec i calorós, penseu que l’ABA està actuant perquè la planta no es marcisca i pose en joc tots els seus recursos adaptatius.

- Al no introduir-se cap gen sinó que se suprimix un d´ells, estem davant d’una planta transgènica? 

Tècnicament és possible fer modificacions gèniques en les plantes que no impliquen la introducció de gens forans, és el que es coneix com a edició genètica. No es tractaria d’un organisme transgènic però sí d’un organisme modificat genèticament, encara que de forma tan precisa que és indistingible de les mutacions a l’atzar que ocorren en el genoma. Els nostres avantpassats van adoptar una economia productora basada en l’agricultura i la ramaderia gràcies a la selecció de les modificacions genètiques que ens oferia l’atzar. La ciència ens permet fer eixes modificacions de forma precisa i dirigida.    

- Qué els diria a les persones que desconfien de l’enginyeria genètica? 

Per a proporcionar una informació veraç i no esbiaixada al públic, i també per a ampliar la cultura científica de la població, suggerisc que hem de superar estes pors des de la informació científica. La modificació genètica de les plantes és quelcom possible i necessari, i s’han adoptat organismes amb modificacions genètiques amb gran èxit en el passat, des de la revolució neolítica a la revolució verda liderada pel Premi Nobel Norman Borlaug (enginyer agrònom). El consumidor desconfia de les posicions dominants en el mercat, especialment en quelcom tan sensible com l’alimentació de la humanitat. Per això serà necessària una legislació que vetle per un accés just a estos recursos, especialment en àrees necessitades. Per exemple, hi ha milions de diabètics que precisen d’un accés a la insulina (obtinguda per enginyeria genètica), i això està perfectament regulat.        

- En esta 'revolució verda' què noves varietats vegetals o cultius es van a millorar gràcies a esta tècnica?

És possible millorar pràcticament qualsevol cultiu, per raons òbvies els cereals que constituïxen la dieta dominant en el planeta serien les dianes principals. Ja va existir eixa revolució verda a finals del segle XX (1960-80), però hem passat de 3000 a quasi 8000 milions de persones, la qual cosa exigix noves millores. Això no implica que tot cultiu serà modificat, únicament quan d’això es deriven beneficis per a l’agricultura, el consumidor i el nostre medi ambient

]]>