RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca L’exposició 'Mi secret garden' de l’artista Arne Quinze es prorroga fins a febrer de 2020 /va/info/prensa/noticias/My-secret-garden-prorroga.html dl., 14 d’oct. 2019 13:21:00 +0200 El públic pot contemplar les escultures en el Passeig de l’Art de l’Umbracle i en el llac nord de l’Hemisfèric

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/My-secret-garden-prorroga.html Les flors de 'My secret garden' d’Arne Quinze  seguiran exposades en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciéncies fins a febrer de 2020. "Mi secret garden" reunix sis escultures de gran format de l’artista Arne Quinze realitzades de forma expressa per a ser exposades en la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

Són escultures inspirades en la naturalesa. Quatre estan  instal·lades en el Passeig de l’Art de l’Umbracle i dos en el llac nord de l’Hemisfèric a manera de nenúfars. 

El conjunt d’escultures públiques de “My Secret Garden” dialoga amb l’arquitectura de Santiago Calatrava. Cada escultura de la sèrie artística  aborda la diversitat de formes, estructures i colors que es troben en el regne de les plantes. 

]]>
El Museu de les Ciències celebra el 9 d'Octubre amb horari especial de tallers i activitats /va/info/prensa/noticias/agenda-museu-.html dt., 08 d’oct. 2019 14:26:00 +0200 El taller 'CienciaMix' o el contacontes en l’exposició 'Erase una vez...' són algunes de les propostes

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/agenda-museu-.html El Museu de les Ciències celebra el 9 d'Octubre amb horaris especials de festiu en tallers i activitats, entre els que destaca la proposta  'CienciaMix' amb els millors experiments de 'La Ciència a Escena'.


Este dimecres 9 d’octubre se celebraran diverses sessions per a públic general a partir dels 8 anys (CienciaMix en la sala 1 a les 11:30 i 16 h. ) i una altra recomanada a partir dels 10 anys que es realitzarà en la sala 2 de 'La Ciència a Escena' a les 17:15 h.  També s’ha organitzat una sessió de 'Científic per un dia' a les 13h (edats entre 4 i 8 anys). L’entrada a estos tallers és de 3,5 euros per persona i es pot realitzar de forma independent, sense adquirir l’entrada general del Museu dels Ciències.


En l’exposició 'Erase una vez...'  se celebraran contacontes a les 11:00 h , 12:00 h, 17 h i 18 h.  En el Teatre de l’Electricitat hi ha sessions a les 11:00,  12:00, 13:00, 15:00, 16:00, 17:00 i 18:00 h Estes activitats estan incloses en l’entrada general del Museu de les Ciències.


També s’han programat sessions del Simulador espacial durant tot el dia, a les 11:00/11:30/12:00 anglés /12:30/13:00/13:30/14:00/ 15:30/16:00/16:30 anglés /17:00/17:30/18:00 h. Una altra de les propostes és participar en un visita guiada a l’exposició  'Mart. La conquista d’un somni' a  les 12h i a les 17:30 h.. Tant el Simulador Espacial com la visita guiada a 'Mart. La conquista d'un somni' costen 2,5 euros per persona i és necessari adquirir a més l’entrada al Museu de les Ciències.

Horari dimecres 9 d´octubre Museu de les Ciències 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències i l’Agència Espacial Europea (ESA) posen en marxa una nova edició de 'Passaport a l’Espai' /va/info/prensa/noticias/Astronomia-Pasaporte--.html dt., 08 d’oct. 2019 10:51:00 +0200 El 'Passaport a l’Espai' s'ompli amb continguts relacionats amb l’astronomia del Museu, Hemisfèric i Umbracle

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Astronomia-Pasaporte--.html La Ciutat de les Arts i  les Ciències en col·laboració amb l’Agència Espacial Europea (ESA) presenten per sext any consecutiu la iniciativa 'Passaport a l’Espai' coincidint amb la celebració de la Setmana Mundial de l’Espai. Els i les visitants ja poden sol·licitar en les taquilles del Museu de les Ciències o de l’Hemisfèric el seu 'Passaport a l’Espai' per a omplir-lo amb les activitats d’astronomia que organitza la Ciutat de les Arts i les Ciències.  

Les projeccions 'Apol·lo11. Primers Passos' i 'Viatge a l’espai. Pròxima parada: Mart' en l’Hemisfèric,  les visites guiades a l’exposició 'Mart. La conquista d’un somni' i les conferències d’astronomia són algunes de les propostes que permeten completar el 'Passaport a l’Espai'. El termini per a entregar el passaport finalitza el 21 de maig de 2020; els menors d’11 anys han d’omplir almenys 4 activitats i els majors d’11 anys  un total de 5 activitats. 

Després d’entregar el seu passaport amb les proves validades, entre els participants se celebra una sorteig i poden guanyar visites a les instal·lacions de l’Agència Espacial Europea i de la NASA a Madrid, visites guiades al Consorci Valencià de l’Espai i a l’Observatori Astronòmic d’Aras de los Olmos. El 3 de juny de 2020 es realitzarà el sorteig entre els participants que hagen completat el Passaport.

]]>
La neurociència i la matèria fosca protagonitzen este mes les conferències de la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/conferencias-ciencia.html dl., 07 d’oct. 2019 17:18:00 +0200 -El 24 d’octubre  la investigadora Guillermina López Bendito impartirà la conferència "Connectant i reconnectant el cervell amb els sentits" en el Museu de les Ciències 
- El dimarts 29 d’octubre se celebra una conferència i projecció especial en l’Hemisfèric pel 'Dia de la matèria fosca' 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/conferencias-ciencia.html Com arriba al cervell de manera tan precisa la informació des dels sentits i què sabem de la matèria fosca són dos temes apassionants de la neurociència i l’astronomia  que seran protagonistes este mes de les conferències gratuïtes de la Ciutat de rls Arts i les Ciències , de lliure accés, prèvia inscripció. 

La investigadora Guilermina López-Bendito de l’Institut de Neurociències. Universitat Miguel Hernández, UMH-CSIC, participa el dijous 24 d’octubre en el cicle 'Una Comunitat amb ciència amb la conferència "Connectant i reconnectant el cervell amb els sentits'. 

L’objectiu general de l’Institut de Neurociències de la Universitat Miguel Hernández és el de comprendre els mecanismes cel·lulars i moleculars implicats en la guia axonal dels principals tractes axonales del cervell de mamífers. En particular, el seu interés se centra a estudiar com es forma un dels sistemes de connexions més complexos del cervell que és el sistema talamocortical. 

En esta conferència, s’explicarà el motiu pel qual, a través d’este sistema, la informació sensorial del que ens rodeja (visual, tàctil, auditiva) és transmesa a la corfa cerebral de manera precisa, produint-se l’adquisició de la percepció dels estímuls que ens rodegen. També es tractarà dels processos plàstics que ocorren en el cervell quan perdem un sentit. Finalment, el desenvolupament anormal del sistema talamocortical podria estar implicat en algunes malalties neurològiques, com l’autisme o l’epilèpsia.

La conferència serà el dijous 24 d’octubre en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències, a partir de les 19 hores. L’accés és gratuït, prèvia inscripció.

Dia de la matèria fosca

La Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb l’Institut de Física Corpuscular, CSIC Universitat de València celebra per tercer any consecutiu el 'Dark matter day'. L’acció es realitzarà el dia 29 d’octubre en l’Hemisfèric i començarà a les 19.00 h amb la xarrada d’Olga Mena, membre de l’IFIC (Institut de Física Corpuscular, CSIC-Universitat de València) que repassarà què sabem de la matèria fosca i com molts experiments en tot el món tracten d’identificar esta esquiva substància i fer llum sobre la seua naturalesa. Després de la xarrada es procedirà a la projecció del documental "Els fantasmes de l’univers: la busca de matèria fosca". 

El dia 31 d’octubre s’organitza internacionalment el "Dia de la Matèria Fosca". És una iniciativa impulsada pel CERN, Fermilab i altres laboratoris de física de partícules perquè es divulgue la física de la matèria fosca. 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix un descompte del 50 per cent en el Passe Club Ciutat i el Passe Club Oceanogràfic amb preus des de 32,50 euros /va/info/prensa/noticias/La-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ci-ncies-ofrece-un-descuento-del-50-por-ciento-en-el-Pase-Club-Ciutat-y-el-Pase-Club-Oceanogr-fic-con-precios-desde-32-50-euros-.html dl., 30 de set. 2019 17:13:00 +0200 Els passes seran vàlids fins al 31 de desembre de 2019 i permet l’accés il·limitat a tot el complex (Club Ciutat) o a l’Oceanogràfic

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/La-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ci-ncies-ofrece-un-descuento-del-50-por-ciento-en-el-Pase-Club-Ciutat-y-el-Pase-Club-Oceanogr-fic-con-precios-desde-32-50-euros-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix a partir de l’1 d’octubre un 50% de descompte en els passes Club Ciutat i Club Oceanogràfic. D’esta manera, les famílies amb xiquets entre 4 i 12 anys podran comprar el seu passe Club Oceanogràfic des de 32,50 euros per persona i els adults des de 42,50 euros per a visitar l’aquari de la Ciutat de les Arts i les Ciències de forma il·limitada fins al 31 de desembre de 2019.

Amb esta promoció, en el cas del passe Club Ciutat, la tarifa es reduïx a 40 euros en la modalitat reduïda/familiar (xiquets entre 4 i 12 anys) i 52,5 euros a adults. Per eixe preu, podran visitar el Museu de les Ciències, l’Hemisfèric i l’Oceanogràfic tantes vegades com ho desitgen fins al 31 de desembre de 2019.

Amb el passe Club Ciutat es podrà disfrutar de les novetats de tardor, entre les que destaca el Dia del Soci, la pròxima estrena de l’1 d’octubre de la pel·lícula IMAX 'Volcans' en l’Hemisfèric, el taller 'CienciaMix' del Museu de les Ciències amb els millors experiments de la 'Ciència a Escena' amb un 50% de descompte o les últimes incorporacions al contingut expositiu del Museu, com l’exposició 'Talking Brains' o el nou interactiu de l’Espai dels Xiquets' que convertix en animats els dibuixos en paper, entre altres propostes.

Durant estos mesos de validesa, els socis tindran tots els avantatges que oferix el Club Ciutat i Club Oceanogràfic amb descomptes del 25 per cent en Terra Mítica, Mundomar Benidorm, Terra Natura Múrcia i Terra Natura Benidorm. També gràcies als acords amb Teatro Talia i Teatre Olympia podrán beneficiar-se del 15 per cent de descompte en la compra de l’entrada, extensible a un acompanyant.

]]>
L’Hemisfèric estrena la pel·lícula IMAX 'Volcans' /va/info/prensa/noticias/El-Hemisferic-estrena-Volcanes.html dg., 29 de set. 2019 17:05:00 +0200 La projecció recorre la història de la la Terra a través d’un dels espectacles més impressionants de la naturalesa

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/El-Hemisferic-estrena-Volcanes.html
L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències incorpora a partir d’este dimarts, 1 d’octubre, en la seua programació la pel·lícula IMAX 'Volcans'. El documental conta com es va formar la Terra i inclou imatges espectaculars des d’un volcà actiu a Indonèsia fins a la ciutat de Pompeia, del llac de lava a Vanuatu fins als estanys àcids i guèisers a Etiòpia.

Fa 4.500 milions d’anys van sorgir els primers volcans en la Terra. La vida va prosperar dins d’estos paisatges volcànics on sorgixen els primers ecosistemes del planeta. 'Volcans' explora la contribució dels volcans més espectaculars del món en la formació dels hàbitats terrestres i explica com continuen influint en l’actualitat.

La pel·lícula, que compta amb la participació del fotògraf de National Geographic, Carsten Peter, mostra els efectes que tenen els volcans sobre les poblacions, passades i presents, a través d’un dels espectacles més impressionants de la naturalesa.

 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències incrementa un 45% els ingressos d'explotació de setembre de 2015 a agost de 2019 /va/info/prensa/noticias/balance-CACSA-.html dc., 25 de set. 2019 16:57:00 +0200 - El Consell d’Administració de CACSA s’ha reunit hui en el Museu de les Ciències

- El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha presentat el balanç de gestió social i econòmica del complex

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/balance-CACSA-.html El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA), Enrique Vidal, ha presentat davant del consell d’administració de CACSA els resultats globals corresponents al període comprés entre setembre de 2015 a agost de 2019. En la seua intervenció, Vidal ha destacat que el complex siga referent en 'divulgació científica i turisme de qualitat' així com la rendibilitat aconseguida en estos quatre anys.

El director general ha mostrat davant dels consellers l' informe d’impacte econòmic i social (IVIE) de CACSA durant els exercicis 2017 i 2018 que es pot quantificar en termes de renda en 111 i 113,5 milions d’euros respectivament i en impacte sobre l’ocupació de 3.461 i 3.509 ocupacions en 2017 i 2018.

Els ingressos d’explotació s’han incrementat un 45% durant el període setembre de 2015 a agost de 2019 (7,3 milions d’euros més). Els ingressos totals van aconseguir durant estos 4 anys la suma de 78.332 milers d’euros. Com a conseqüència de l’evolució dels ingressos i dels gastos d’explotació, l’EBITDA ajustat del període és positiu per a cada any, aconseguint-se en l’últim exercici 7.251 milers d’euros, la qual cosa suposa un increment d’un 79% durant l’esmentat període.

Entre els resultats a destacar, la productivitat dels treballadors s’ha incrementat en un 50 per cent en esta etapa. A més, l’increment dels ingressos, junt amb la contenció de les gastos, ha fet que les ampliacions de capital que anualment subscriu la Generalitat, com a soci únic, per a ajudar a la sostenibilitat de la Ciutat de les Arts i les Ciències, com a empresa pública, s’haja anat reduint de 40 a 19 milions d’euros.

Des de setembre de 2015 a agost de 2019, el nombre total de vendes d’entrades generals (Hemisfèric, Museu i Oceanogràfic) ha sigut de 9.854.925, creixent any rere any els visitants en cada un dels recintes, confirmant l’interés pel complex entre el públic en general i mantenint a la Ciutat de les Arts i les Ciències com una icona de la ciutat de València. Durant este període, l’Oceanogràfic és l’edifici que més entrades ha venut (5.560.924), seguit del Museu de les Ciències (2.875.184) i de l’Hemisfèric (1.418.817).

El Museu de les Ciències és el que ha tingut una major evolució positiva incrementant-se en un 53% en el nombre de vendes de 2015 a 2019, seguit de l’Oceanogràfic en un 34% i de l’Hemisfèric en un 19%, tenint este últim un aforament limitat en la Sala.

Renovació de continguts

El consell d’administració de CACSA, que presidix el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha sigut informat sobre els continguts que s’han desenrotllat en els últims quatre anys. Un total de 54 exposicions en el Museu dels Ciències amb més d’un 2,8 milions d’entrades venudes i 14 projeccions de l’Hemisfèric amb més de 1,4 espectadors.

Com a suport a la creació d’una oferta turística de major qualitat, en els exteriors han organitzat exposicions temporals amb artistes nacionals i internacionals de renom com Heinz Mack, Rogerio Timoteu, Laurence Jenkell, Ruud Kuijer, Arne Quinze, entre altres; o o en col·laboració amb la Fundació Hortensia Herrero amb artistes com Manolo Valdés, Toni Cragg i Jaume Plensa.

Durant la reunió, el consell d’administració ha conegut les col·laboracions per al desenrotllament de continguts divulgatius amb l’Agència Valenciana d'Innovació (AVI), entitats nacionals i internacionals de prestigi, entre elles, el Planetari de Castelló, Parc de les Ciencies de Granada, Fundació La Caixa i Fundació Telefónica, National Geographic, l’Agència Espacial Europea i el CSIC.

Responsabilitat social

Altres dels punts tractats destacats han sigut els objectius aconseguits en la gestió inclusiva i transparent a través del portal 'Ciutat Oberta' i de les polítiques de responsabilitat social, així com els bons resultats obtinguts en l’autoavaluació de la seua gestió, realitzada internament per la societat utilitzant la Metodologia d’Avaluació per a l’Acreditació de la Qualitat dels Servicis Públics de la Generalitat, basada en el Model EFQM d’Excel·lència. Com resultat s’ha obtingut una bona puntuació provisional superior als 600 punts. El següent pas realitzat ha sigut requerir a la Inspecció de Servicis de la Generalitat la contrastació externa del resultat obtingut.

La valoració global mitja del nivel de satisfacció des de 2015 fins a 2018 va ser de 90% per al Museu, un 85% per a l’Hemisfèric, un 83% per a l’Umbracle i un 90,25% per a l’Oceanogràfic.

Els bons resultats destaquen també en xarxes socials. Amb 203.735 seguidors, la cuenta de Twitter de la Ciutat dels Arts i els Ciències es la més seguida entre els centres de cultura i oci de la Comunitat Valenciana i el quint museu amb més seguidors a Espanya, sent els quatre primers d’art.

La Ciutat dels Arts i les Ciències es va adherir el passat 29 de maig al Codi Ètic Turisme Valencià, com a mostra del seu compromís actiu amb el turisme responsable. La sostenibilitat i participar en accions per a conscienciar davant del canvi climàtic formen part de l’agenda de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències comença el curs amb més de 33.000 reserves escolars /va/info/prensa/noticias/educacion-.html dc., 18 de set. 2019 14:09:00 +0200 El passat curs el complex va rebre a més 200.000 escolars, un augment del 15 per cent respecte al curs anterior

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/educacion-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha començat el curs amb més de 33.000 reserves escolars por el que s’espera continuar amb els bons resultats del passat any que va superar les 200.000 visites escolars, un augment del 15 per cent respecte a l’anterior.

Entre les novetats destaca la pròxima estrena de l’Hemisfèric 'Volcans' i la nova exposició 'Talking Brains' en el Museu de les Ciències. Els planetaris adaptats a cada nivell educatiu de l’Hemisfèric, les aules-taller de l’Oceanogràfic i els experiments en directe de 'Ciència a Escena' en el Museu són continguts amb gran acceptació entre el públic escolar. 

Per al nou curs ja hi han més de 17.000 entrades reservades per als tallers de 'Ciència a Escena' i 'Estudi de TV'. En l’Hemisfèric s’han superat les 2.000 reserves per als planetaris escolars.

L’atenció al docent és una altra de les prioritats. El Programa Especial d’Educació i Ciència (CIENCIAPEC) fa accessible l’oferta educativa al professorat i als seus alumnes. Els centres poden inscriure’s en la renovada web dedicada a l’oferta didàctica, consultar els cursos i jornades especials que s’organitzen per a docents (dia del professorat). També tenen accés a un complet material educatiu online (propostes d’itineraris, guies, fitxes, jocs etc...) tant per a preparar la visita com per a assentar el que aprén després de l’excursió

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències supera el milió d’entrades venudes este estiu /va/info/prensa/noticias/verano-2019.html dj., 05 de set. 2019 11:58:00 +0200 Destaca la pujada del 15 per cent dels visitants nacionals

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/verano-2019.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha superat el milió d’entrades durant els mesos d’estiu amb un total de 1.055.174 vendes. Per edificis, al juny, juliol i agost, el Museu de les Ciències ha sumat 309.380 entrades venudes, un increment del 12 per cent respecte a 2018. En l’Oceanogràfic s’han venut 610.533 entrades, un augment del 8 per cent, i l’Hemisfèric destaca també amb 135.261 entrades, un 18 per cent més que en l’estiu de 2018, sent l’edifici amb major creixement en vendes.

En el balanç ressalta l’augment en un 15 per cent dels visitants nacionals i del 12 per cent del públic estranger respecte a 2018. També les visites procedents de les províncies de Castelló, València i Alacant han augmentat un 11 per cent de juny a agost de 2019 respecte al mateix període de l’any anterior.

Pel que fa a la procedència dels visitants de la Ciutat de les Arts i les Ciéncies, durant este estiu, el 83 per cent és de fora de la Comunitat Valenciana. D’este percentatge, un 42 per cent correspon a turistes estrangers, principalment italians, i un 41 per cent d’altres comunitats autònomes, sobretot de Madrid. La resta, un 17 per cent, procedix de la Comunitat Valenciana. Estes xifres confirmen al complex de divulgació científica i cultural com un dels principals pols d’atracció de la Comunitat Valenciana, tant a escala nacional com a nivell internacional.

]]>
L’Hemisfèric estrena a l’octubre la pel·lícula IMAX 'Volcans' /va/info/prensa/noticias/-Volcanes-Hemisferic.html dc., 04 de set. 2019 12:20:00 +0200 La projecció recorre la història de la Terra a través d’un dels espectacles més impressionants de la naturalesa

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-Volcanes-Hemisferic.html L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències incorpora a partir de l’1 d’octubre la pel·lícula IMAX 'Volcans' en la seua programació. El documental conta com es va formar la Terra i reunix imatges espectaculars, des d’un volcà actiu a Indonèsia fins a la ciutat de Pompeia, del llac de lava a Vanuatu fins als estanys àcids i guèisers a Etiòpia.

Fa 4.500 milions d’anys van sorgir els primers volcans en la Terra. La vida va prosperar dins d’estos paisatges volcànics on sorgixen els primers ecosistemes del planeta. 'Volcans' explora la contribució dels volcans més espectaculars del món en la formació dels hàbitats terrestres i explica com continuen influint en l’actualitat. La pel·lícula, amb la participació del fotògraf de National Geographic, Carsten Peter, mostra els efectes que tenen els volcans sobre les poblacions, passades i presents, a través d’un dels espectacles més impressionants de la naturalesa.

Els espectadors poden esquivar les roques a la vora d’un volcà actiu a Indonèsia, descendir a un llac de lava a Vanuatu i visitar increïbles estanys àcids, guèisers i camps de depòsits minerals a Etiòpia. A més de viatjar per tot el món per a veure la ciutat fantasma arqueològica de Pompeia, els respiradors hidrotermals en el fons de l’oceà i observar en primera persona els devastadors efectes de l’erupció de Kilauea a Hawaii en 2018.

]]>
El principal investigador del  Telescopi Solar Europeu  participa en el cicle 'Una Comunitat amb ciència' del Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/Conferencia-Manuel-Collados.html dv., 30 d’ag. 2019 12:40:00 +0200  

La conferència de l’astrofísic Manuel Collados serà el 5 de setembre

Esta tardor continuen també els cicles 'Astronomia' i 'Actualitat' en què destaca l’observació del trànsit de Mercuri pel disc solar l’11 de novembre

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Conferencia-Manuel-Collados.html El Museu de les Cièncias reprén al setembre les conferències de divulgació científica amb el cicle 'Una Comunitat amb ciència'. L’astrofísic Manuel Collados, nascut a Elda (Alacant), és l’investigador principal de l’European Solar Telescope (EST) i impartirà la xarrada 'El Sol. Una estrela sorprenent' el dijous 5 de setembre a partir de les 19:30 hores, en l’Auditori Santiago Grisolía, del Museu de les Ciències. L’accés és lliure prèvia inscripció.

En esta conferència, Manuel Collados revelarà com és el Sol per dins i per fora, les tècniques que utilitzen els astrònoms per a estudiar-ho i els diferents fenòmens que es donen en ell. També presentarà el Telescopi Solar Europeu, una ambiciosa aventura per a construir un telescopi solar de 4 metres d’obertura, en la que estan embarcats els investigadors europeus de física solar per a disposar del millor telescopi amb què observar i entendre el Sol.

La següent cita amb el cicle 'Una Comunitat amb ciència' serà el dijous 24 d’octubre amb la conferència "Connectant i reconnectant el cervell amb els sentits" a càrrec de Guillermina López Bendito, investigadora de l’Institut de Neurociències de la Universitat Miguel Hernández, UMH-CSIC. El cicle continua amb la xarrada "El fi dels problemes impossibles" que està prevista el dijous, 14 de novembre, impartida per Rubén Ruiz García, doctor en Enginyeria Informàtica, de la Universitat Politècnica de València (UPV).

 

Astronomia i observació Mercuri

La Ciutat dels Arts i els Ciències, en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA), organitza una observació especial l’11 de novembre de 2019 amb motiu del trànsit de Mercuri. Es tracta d’un esdeveniment astronòmic molt poc comú, que en el cas de Mercuri només es produïx unes tretze vegades cada segle. El pròxim tindrà lloc en 2032. Els participants podran observar en directe el trànsit des del Jardí d’Astronomia de l’Umbracle, de 13.30 a 17.00 hores.

Dins del cicle 'Astronomia', el Dr. Alejandro Cardesín Moinelo, expert en missions a Mart del Centre Europeu d’Astronomia Espacial i Cap d’Operacions Científiques Mars Express, impartirà a l’octubre la conferència "Missions a Mart: Per què tant interés a investigar als nostres veïns". Per la seua banda, el Dr. Michel Breitfellner, coordinador projecte d’educació CESSAR de l’EIXA i enginyer d’operacions científiques Marts Express del Centre Europeu d’Astronomia Espacial, impartirà el 21 de novembre la conferència "Els nostres ulls a Mart i en l’Univers: la ciència de l’ESA disponible al públic".

Finalment, el 12 de desembre tindrà lloc la conferència "Els elements químics en el cine, en la literatura i en l’art" a càrrec de Bernando Herradón, doctor en Ciències Químiques, Universitat Complutense de Madrid (UCM) i investigador de l’Institut de Química Orgànica General del CSIC. Totes les conferències són de lliure accés, prèvia inscripció en www.cac.es

]]>
Últimes sessions de 'Les Nocturnes d’estiu' en l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/Ultimes-sessions-de-Les-Nocturnes-d-estiu-en-l-Hemisf-ric-de-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies.html dj., 29 d’ag. 2019 11:54:00 +0200 Planetari narrat en directe

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Ultimes-sessions-de-Les-Nocturnes-d-estiu-en-l-Hemisf-ric-de-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies.html Només queden quatre sessions per a disfrutar del planetari en directe que este estiu es realitza en l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències: dijous 29 d’agost a les 21h., el dissabte 31 d’agost a les 22h, el dijous 5 de setembre a les 21 h. i el dissabte 7 de setembre a les 22h. 'Les Nocturnes d’estiu' permet al públic aguaitar al cosmos de la mà d’un planetarista per a conéixer les constel·lacions més representatives d’esta època de l’any i identificar les estreles més brillants.

Nebuloses, cúmuls estel·lars i restes d’estreles moribundes es revelen de forma espectacular gràcies al sistema de projecció de l’Hemisfèric. Tot això acompanyat per una banda sonora original composta per a estes sessions d’astronomia i narrat en directe per planetaristas que expliquen al públic com és el cel nocturn estival. El preu per sessió dijous i dissabte és de 8 € adult i 6,20 € xiquet. Recomanada per a majors de 8 anys.

 

]]>
L’Espai dels Xiquets del Museu de les Ciències inclou un interactiu que convertix en animats als dibuixos de paper /va/info/prensa/noticias/L-Espai-dels-Xiquets-del-Museu-de-les-Ci-ncies-inclou-un-interactiu-que-convertix-en-animats-als-dibuixos-de-paper.html dc., 21 d’ag. 2019 12:19:00 +0200 - Els dibuixos pintats en paper s’escanegen i apareixen en moviment en una pantalla gegant 

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/L-Espai-dels-Xiquets-del-Museu-de-les-Ci-ncies-inclou-un-interactiu-que-convertix-en-animats-als-dibuixos-de-paper.html Poden pintar al seu gust un samaruc, una salamandra o un rabosot comú entre quasi vint opcions d’animals i convertir eixe dibuix en la seua forma 3D perquè 'cobre' vida' en una pantalla gegant de projecció interactiva. És la nova proposta que oferix este estiu l’Espai dels Xiquets del Museu dels Ciències, que pot trobar-se en la zona dedicada als animals d’esta exposició especialment dissenyada per al públic infantil de 3 a 8 anys.
L’InstitutUniversitari de Robòtica i Tecnologíass de la Informació i Comunicació ( IRTIC)de la Universitat de València, en col·laboració amb la Ciutat de les Arts i les Ciències, ha creat este dispositiu que permet als xiquets dissenyar els seus propis dibuixos animats.

Als jocs per a aprendre sobre els sentits, la importància de l’aigua i el treball en equip de l’Espai dels Xiquets se suma la nova experiència. La sala projecta en una pantalla gegant escenes d’un bosc mediterrani amb animacions i so ambiental.

Els xiquets i xiquetes trien un dibuix d’un animal per a pintar i, una vegada finalitzat, ho col·loquen en l’escàner. Després d’escanerlo, el dibuix es previsualitza en 3D en un dispositiu tipus holograma, per a projectar-se a continuació en la pantalla gegant. El dibuix en paper s’incorpora així a l’animació amb so i interaccions amb la resta de criatures animades i del paisatge recreat.

L’entrada a l’Espai dels Xiquets està inclosa en l’entrada general al Museu de les Ciències i hi ha sessions tots els dies a les 11.00 hores, 12.00, 13.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00 i 20.00 hores fins al 8 de setembre ( del9 al 30 de setembre fins a les 18 hores, última sessió ).

]]>
Realitat virtual i jocs interactius acosten Mart al públic en l'exposició del Museu dels Ciències dedicada al planeta roig /va/info/prensa/noticias/Realitat-virtual-i-jocs-interactius-acosten-Mart-al-p-blic-en-l-exposici--del-Museu-dels-Ci-ncies-dedicada-al-planeta-roig.html dl., 19 d’ag. 2019 12:11:00 +0200 - 'Biblioteca virtual', 'Benvinguts a Mart' i 'Missió a Mart 3D' busquen la interactivitat amb el públic 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Realitat-virtual-i-jocs-interactius-acosten-Mart-al-p-blic-en-l-exposici--del-Museu-dels-Ci-ncies-dedicada-al-planeta-roig.html L'exposició 'Mart. La conquesta d'un somni' disposa d'interactius que permeten conéixer com és aquest planeta en un recorregut per les principals fites entorn del coneixement i l'exploració espacial de Mart. 

La 'Biblioteca virtual' és un mòdul desenvolupat en col·laboració amb el Museu Copernicà de Roma. S'hi poden fer consultes de llibres d'astronomia de l'arxiu del Museu Copernicà per mitjà de pantalles tàctils de gran format i llibres amb projecció interactius. També proposa un joc entorn de la figura de Galileo Galilei en el qual el públic ha de resoldre endevinalles i superar diferents proves que apareixen en les pantalles. 

El mòdul 'Benvinguts a Mart' ofereix diversa informació sobre el planeta roig a través d'un assistent virtual que ens rep des d'un imaginari futur centre de recepció de visitants a Mart. Una pantalla gegant simula l'holograma d'un personatge que dona la informació meteorològica similar a la terrestre, però amb les dades rellevants per als nous colons marcians, així com indicacions sobre mesures de seguretat durant la visita als turistes terrícoles. Aquest mòdul és fruit del projecte de col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI). 

El públic també pot experimentar una autèntica missió a Mart en el mòdul de realitat virtual. En accedir-hi es converteix en comandant d'una estació científica al planeta roig que ha de completar tres proves (no recomanat per a xiquets menors de 13 anys).

]]>
CiènciaMix', 'Les Nocturnes d'estiu' i 'Les Nits de l'Oceanogràfic' conformen una oferta única per a aquest pont a la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/Ci-nciaMix-Les-Nocturnes-d-estiu-i-Les-Nits-de-l-Oceanogr-fic-conformen-una-oferta-unica-per-a-aquest-pont-a-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies.html dc., 14 d’ag. 2019 12:03:00 +0200 - 'CienciaMix' reuneix els millors experiments de 'La Ciència a Escena' del Museu de les Ciències 

- El dijous 15 a les 21 hores i el dissabte 17 d'agost a les 22 hores, planetari en directe: 'Les Nocturnes d'estiu' a l'Hemisfèric 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Ci-nciaMix-Les-Nocturnes-d-estiu-i-Les-Nits-de-l-Oceanogr-fic-conformen-una-oferta-unica-per-a-aquest-pont-a-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies.html Participar en experiments divertits, contemplar un planetari en directe per a descobrir el cel estival i fer un viatge acompanyats per la mítica banda de Liverpool són tan sols una mostra de l'oferta de la Ciutat de les Arts i les Ciències: les exposicions interactives del Museu de les Ciències, obert de 10 a 21 hores, les pel·lícules IMAX de l'Hemisfèric amb sessions de les 11 a les 22 hores, i l'Oceanogràfic, que aquest mes d'agost es pot visitar fins a mitjanit. 

Tots els dies es faran sessions del nou taller 'CiènciaMix', sessions especials de 'La Ciència a Escena' que reuneixen les millors experiències de 'Màgia química', 'Fred, fred', 'aLUZina!', 'Horror al buit' i també de termografia. En 'Científic per un dia', els xiquets de 4 i 8 anys se submergiran en el paper de científics, fins i tot la sala es converteix en un lloc d'experimentació amb material de laboratori. L'entrada a aquests tallers és de 3,5 euros per persona i es pot realitzar de manera independent, sense adquirir l'entrada general del Museu de les Ciències. 

'Les Nits de l'Oceanogràfic' i 'Les Nocturnes' de l'Hemisfèric 

Durant 'Les Nits de l'Oceanogràfic' recorrerem el món davall del submarí groc dels Beatles. Un viatge audiovisual amb natació sincronitzada, dansa i dofins, que interpretaran les cançons del quartet de Liverpool per a traslladar un missatge de conscienciació i protecció del món marí. 

L'Hemisfèric continua aquest estiu el cicle de planetari narrat en directe, 'Les Nocturnes', dedicat al cel estival. Aquest dijous 15 d'agost a les 21 hores i el dissabte 17 d'agost a les 22 hores se tenen lloc noves sessions en les quals un expert explica al públic com és el cel nocturn estival i les constel·lacions més representatives d'aquesta època de l'any. Tot això, acompanyat per una banda sonora composta per a aquestes sessions d'astronomia.

]]>
El Teatre de l'Electricitat del Museu de les Ciències ret homenatge a l'electricitat i l'electroestàtica /va/info/prensa/noticias/El-Teatre-de-l-Electricitat-del-Museu-de-les-Ci-ncies-ret-homenatge-a-l-electricitat-i-l-electroest-tica.html dv., 09 d’ag. 2019 12:31:00 +0200 A través d'una sèrie d'experiments sorprenents, aquesta animació, inclosa en l'entrada general, intenta fer comprensibles els conceptes que produeix l'electricitat 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/El-Teatre-de-l-Electricitat-del-Museu-de-les-Ci-ncies-ret-homenatge-a-l-electricitat-i-l-electroest-tica.html Campanes que sonen sense tocar-les, ciris que s'apaguen amb una vareta metàl·lica sense necessitat de bufar, anells saltadors, arcs elèctrics que solquen l'espai, o tubs de neó que s'encenen en tocar-ne els extrems són algunes de les experiències que ens posen literalment els pèls de punta al Teatre de l'Electricitat, una animació que es troba a la primera planta del Museu de les Ciències i que està inclosa en l'entrada general. 

Davant d'un auditori compost per mig centenar de persones i enmig d'una escenografia que simula el laboratori d'un científic-inventor, un animador científic intentarà fer comprensibles els conceptes relacionats amb els fenòmens físics que produeix l'electricitat. 

Un dels instruments més cridaners de l'activitat és la bobina de Tesla, un transformador amb efectes espectaculars, com els raigs que produeix de més d'un metre. 

L'accés al Teatre de l'Electricitat és gratuït amb la compra de l'entrada al Museu i té sessions a les 11.30 h, 12.30 h, 13.30 h, 15.30 h, 16.20 h i 17.00 h.

]]>
L'exposició 'Talking Brains. Programats per parlar' proposa un recorregut interactiu per l'interior del cervell lingüístic /va/info/prensa/noticias/La-exposici-n-Talkins-Brains-Programados-para-hablar-.html dj., 08 d’ag. 2019 12:18:00 +0200 Realitat virtual i experiments de psicolingüística per a revelar els secrets del llenguatge 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/La-exposici-n-Talkins-Brains-Programados-para-hablar-.html Com s'inicia l'aprenentatge del llenguatge, fins a quin punt és lingüística la comunicació animal, quin va ser l'origen de les 7.000 llengües que hi ha al món o per què es diu que 'el cervell mai descansa'. Les respostes les podem trobar en l'exposició 'Talking Brains. Programats per parlar' del Museu de les Ciències, una mostra que gira entorn de l'òrgan més complex i fascinant del cos humà: el cervell. 

A través de reproduccions, analogies, interactius, realitat virtual i tècniques d'imatge cerebral 'Talking Brains' proposa un recorregut per a desentranyar els secrets del llenguatge, una facultat compartida per tots els éssers humans i que ens defineix com a espècie. A més, la visita és una experiència personalitzada gràcies a la tecnologia d'identificació per radiofreqüència, que permet els usuaris poder-hi interactuar en diversos idiomes. La realitat virtual, les noves tècniques, com l'encefalografia, i diversos experiments de psicolingüística es donen cita en aquesta exposició.

]]>
L’activitat de 'Waterballs', 'Waterbikes' i caiacs de la Ciutat de les Arts i les Ciències amplien el seu horari a l’agost fins a les 21.30 hores /va/info/prensa/noticias/actividades-lagos-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html dc., 07 d’ag. 2019 10:24:00 +0200 Tots els dies des de les 10:00 h en els llacs

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/actividades-lagos-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix este estiu als seus visitants les activitats a l’aire lliure 'Waterballs', 'Waterbikes' i els caiacs transparents per a 'navegar' en els llacs que durant l’agost amplia horari fins a les 21:30 hores.

Les 'Waterballs' són una activitat on els més atrevits demostren el seu equilibri dins d’una gran bambolla de plàstic de dos metres de diàmetre. Per la seua banda, els caiacs tenen capacitat per a dos o tres persones i també és possible navegar amb una barca per a famílies o grups d’amics. I les 'Waterbikes' permeten pedalejar pels llacs i a la que només poden accedir persones a partir de 1,40 metres d’altura.

El preu, en el cas de 'Waterballs' i 'Waterbikes', és de 5 euros per 10 minuts. Els caiacs costen 2,5 euros per 10 minuts, 5 euros per 20 minuts i 7,50 euros per 30 minuts (preu per persona). L’horari és de dilluns a diumenge de 10:00 a 21:30 hores. Estes activitats estaran en marxa tot l’estiu,  setembre i octubre.

]]>
El Museu de les Ciències exhibix una rèplica del trage d'astronauta de Neil Amstrong /va/info/prensa/noticias/Museu-Apollo-11.html dv., 02 d’ag. 2019 13:25:00 +0200 Es pot veure en el Carrer Menor del Museu de les Ciències, de lliure accés al públic

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Museu-Apollo-11.html Diverses peces pertanyents a la col·lecció de Jordi Gasull, productor i guionista de 'Atrapa la bandera' i el major col·leccionista d’objectes de l’espai a Espanya, poden contemplar-se des d’esta setmana en el Carrer Menor del Museu de les Ciències. 

Un trage d’astronauta rèplica del què portava Neil Amstrong fa 50 anys sobre la Lluna i objectes que utilitzaven en les mítiques missions com a tisores quirúrgiques, una llanterna o indicador de pressió s’exposen en esta espai de lliure accés del Museu.  També es pot contemplar  un emblema original de la missió Apol·lo 11 i ninots de rèplica d’alunizaje (2 escala 1.6). 
Estes peces se sumen als continguts dedicats a la celebració del 50 aniversari de la missió Apollo 11 en el Museu de les Ciències i en l’Hemisfèric on es projecta la pel·lícula 'Apollo 11. Primers Passos'.  

També en el carrer Menor del Museu hi ha una instal·lació audiovisual que recrea una televisió dels anys 60, en  el seu interior es projecten imatges de l’arribada de la missió Apollo 11 a la lluna en juliol de 1969. El públic pot situar-se dins per a ser fotografiat des de l’exterior i simular que està en la televisió junt amb els astronautes. 
 

]]>
Naturalesa i astronomia destaquen en la cartellera d'estiu del Hemisfèric /va/info/prensa/noticias/peliculas-Hemisferic-.html dj., 01 d’ag. 2019 11:12:00 +0200 - Els espectadors poden triar entre diverses propostes: les pel·lícules 'Jardí Salvatge', 'Apollo11. Primers Passos', 'Viatge a l’Espai. Pròxima parada: Mart', 'Planet Power' i el planetari 'Les Nocturnes d’Estiu' 

- L’oferta infantil es completa amb 'Secrets de la gravetat' i 'Caminant entre dinosaures. Planeta Prehistòric 3D' 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/peliculas-Hemisferic-.html Naturalesa i astronomia són les temàtiques que generen major interés entre els espectadors de l’Hemisfèric i que regnen aquest estiu en la seua cartellera amb les últimes estrenes en IMAX, ‘Jardí Salvatge’ i ‘Apollo 11. Primers Passos’, ‘Viatge a l’Espai. Pròxima parada Mart’ i el planetari Les Nocturnes.

‘Jardí Salvatge’ narra com transcorre un any al voltant d’una casa suburbana i mostra la varietat d’imatges i comportaments de la vida silvestre capturats per cambres instal·lades en el bosc, dins de coves, nius o en el fons d’un estany. La pel·lícula presenta a Katie i a la seua família que viuen al costat del bosc, aliens a l’espectacle que els envolta, i com de forma gradual descobreixen els secrets de la naturalesa pròxima a la seua llar.

A més, l’Hemisfèric s’ha sumat a la celebració del 50 aniversari de l’arribada a la Lluna amb la pel·lícula IMAX “Apollo 11. Primers passos” que inclou imatges originals mai vistes de la històrica missió espacial duta a terme el juliol de 1969.

Una altra de les propostes per a aquest estiu són ‘Les Nocturnes’ tots els dijous a les 21.00 hores i els dissabtes a les 22.00 hores. Un planetarista explica al públic com és el cel nocturn estival i les constel·lacions més representatives d’aquesta època de l’any. Nebuloses, cúmuls estel·lars i restes d’estreles moribundes es revelen de forma espectacular gràcies al sistema de projecció de l’Hemisfèric.

]]>