RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca L’exposició 'My Secret Garden Valencia' d’Arne Quinze podrà visitar-se fins a l’1 de març /va/info/prensa/noticias/visitas-guiadas-My-Secret-Garden.html dt., 04 de febr. 2020 15:10:00 +0100
- S’ha programat visites guiades gratuïtes tots els dissabtes de febrer a les 12:30 hores

- L’exposició escultòrica complix un any amb quasi 3 milions de visitants
 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/visitas-guiadas-My-Secret-Garden.html L’exposició escultòrica 'My Secret Garden' de l’artista Arne Quinze podrà visitar-se fins a l’1 de març, després d’estar un any exposada en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències. La mostra reunix sis peces exclusives en acrílic sobre alumini creades per l’artista per a l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Per a despedir esta exposició s’han organitzat visites guiades gratuïtes els dissabtes 8, 15, 22 i 29 de febrer a les 12:30 hores. El punt de trobada serà enfront de l’Hemisfèric, junt amb les escultures ubicades en el llac.

'My Secret Garden València' ha aconseguit una gran acceptació per part del públic amb quasi 3 milions de visitants des de la seua inauguració al febrer de 2019. Esta mostra de lliure accés respon a l’aposta de la Ciutat de les Arts i les Ciències per l’art públic.

Durant la visita, el públic recorrerà els espais on estan instal·lades les obres, quatre en el Passeig de l’Art de l’Umbracle i dos en els llacs de l’Hemisfèric. Són escultures de gran format inspirades en la naturalesa que pareixen 'florir' pintades en acrílic sobre alumini.  

'My Secret Garden València' establix un diàleg amb l’arquitectura de Santiago Calatrava i encarna la investigació de l’artista sobre la diversitat en la naturalesa. Cada escultura de l’exposició se centra en diferents qüestions de l’evolució, establint una connexió entre art i ciència. Arne Quinze va nàixer en 1971 a Bèlgica, viu i treballa en Sint- Martens-Latem i Bèlgica. Els fonaments recurrents en la seua obra són l’ús de fusta i metall, colors elèctrics en pintura fluorescent i temes referents al social i la interacció, naturalesa i urbanisme.

]]>
El Museu de les Ciències i l'Oceanogràfic celebren el Dia dels Aiguamolls amb activitats de divulgació /va/info/prensa/noticias/dia-humedales-2020.html dl., 03 de febr. 2020 11:07:00 +0100 Les activitats han destacat la importància d’estos ecosistemes.

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/dia-humedales-2020.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha celebrat este cap de setmana el Dia Internacional dels Aiguamolls amb activitats dirigides al públic per a donar a conéixer la situació d’estes zones i el valor que tenen per a la biodiversitat.

El dissabte 1 de febrer l’Oceanogràfic i el diumenge 2 de febrer en el Museu dels Ciències  junt amb l’exposició “Espai dels Xiquets' (primera planta) s´han realitzat activitats d’informació a través de mostres biològiques, plantes i altres elements per a destacar la importància d’estos ecosistemes. 

]]>
El Museu de les Ciències aposta de nou en 2020 pels concursos científics per a escolars /va/info/prensa/noticias/concursos-ciencia-2020.html dv., 31 de gen. 2020 11:31:00 +0100 -Desafío robot', 'Reacciona!' i 'Cristal·lització en l’Escola' promouen el desenvolupament de projectes tecnològics entre el públic escolar 

-Els terminis d’inscripció per a participar finalitzen al llarg del mes de febrer 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/concursos-ciencia-2020.html Promoure l’interés per la química, el món dels vidres i l’enginyeria robòtica són els objectius principals dels concursos científics 'Reacciona!', 'Cristal·lització en l’escola' i 'Desafio Robot' que organitza i convoca tots els anys la Ciutat dels Arts i les Ciències. Les competicions finals se celebren entre abril i maig en el Museu de les Ciències.

Al llarg de febrer finalitzen els terminis per a inscriure’s en estos certàmens. En concret, fins a dimecres que ve 5 de febrer es podrà participar en 'Cristal·lització en a l’Escola', mentres que el termini per a 'Desafio Robot' finalitza el lunes17 de febrer i el de 'Reacciona!' el dijous 20 de febrer.

Enguany se celebra la 12a edició de 'Desafio Robot'. De moment, s’han inscrit un total de 43 equips per a competir en les diferents proves. L’accés a  la jornada, que tindrà lloc el 24 d’abril, és lliure i gratuït. A més de les competicions, es programaran tallers, exhibicions i altres activitats; també hi ha prevista una zona expositiva perquè empreses i institucions mostren els seus productes i projectes d’investigació. 

El concurs 'Cristal·lització en l’escola', organitzat amb la Universitat Jaume I, registra ja un total de 44 equips inscrits en la que serà la seua sèptima edició. Dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat, està dissenyat perquè participen a manera de congrés científic, des de la investigació en el laboratori fins a la presentació de resultats. L’exposició de vidres i entrega de premis se celebrarà el 8 de maig de 2020 en el Museu de les Ciències.

El concurs Reacciona! està organitzat amb la secció territorial de València de la Real Societat Espanyola de Química (RSEQ-VAL) i complix en 2020 la seua novena edició. Han de presentar a través d’un vídeo un procés químic, en especial els que més contribuïxen al benestar social, resulten més formatius o il·lustratius. Ja hi ha huit equips inscrits per a explicar-nos com és de fascinant la química. La final i entrega de premis serà el pròxim 22 de maig en el Museu.

]]>
El Museu de les Ciències inicia el cicle d'astronomia amb una conferència sobre Júpiter i les seues misterioses llunes /va/info/prensa/noticias/conferencias-Museus.html dl., 27 de gen. 2020 16:02:00 +0100 - Emma Bunce. astrofísica i professora de física espacial en la Universitat de Leicester, impartirà la xarrada este dimarts 28 de gener

- Astronomia, últims avanços en medicina, nous materials i canvi climàtic, entre els temes dels cicles de conferències que organitza el Museu en 2020 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/conferencias-Museus.html El Museu de lEs Ciències inicia demà dimarts 28 de gener el cicle de conferències sobre astronomia amb la xarrada 'Oceans, ices and fire: the mysterious moons of Júpiter' que impartirà, en anglés i amb traducció simultània, l’astrofísica Emma Bunce. La cita serà a partir de les 19:30 hores en l’Auditori Santiago Grisolía i l’accés és lliure fins a completar aforament.

Emma Bunce és professora de física espacial en la Universitat de Leicester. En la seua xarrada presentarà les propietats bàsiques de les llunes de Júpiter i descriurà el Júpiter ICy Moons Explorer (JUICE), la futura missió de l’Agència Espacial Europea (ESA), que es llançarà en 2022 i arribarà al planeta en 2030. Serà la primera nau espacial que orbitarà la lluna gelada Ganímedes i visitarà les llunes Europa i Calisto.

Amb esta conferència s’inicien els cicles que organitza tots els anys el Museu de les Ciències:  'Astronomia', 'Actualitat' i 'Una Comunitat amb ciència', xarrades de divulgació científica sobre investigació espacial, temes d’actualitat científica i  estudis realitzats en la Comunitat Valenciana.

El cicle d’astronomia continuarà el dimecres 5 de febrer amb la xarrada 'Galàxies, estreles, supernoves i la formació d’elements químics' impartida per Mercedes Mollá, del Centre d’Investigacions Energètiques Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT). A continuació es realitzarà una observació amb telescopis de la Lluna en fase pròxima al quart creixent guiada per l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA). També s’han programat conferències el 2 d’abril ("Quan moria el Sol i plovia les estreles. Utilitat de les observacions astronòmiques medievals per a l’astronomia actual'), el 7 de maig ('La història geològica de Venus. Una finestra al passat de la Terra i un laboratori per a l’estudi dels planetes terrestres') i 'Hi ha vida a Mart? Lliçons apreses en anàlegs terrestres' programada per al 24 de novembre.

Cicle 'Actualitat' 

El cicle 'Actualitat' començarà enguany el dijous 20 de febrer amb la conferència ' El benefici de les vacunes per a les nostres societats: realment les apreciem?' impartida per Beate Kampmann, professora de malalties infeccioses pediàtriques i directora del Centre de Vacunes de la London School of Hygiene and Tropical Medicine.

La següent xarrada serà el dijous 5 de març amb Isabel Fariñas, del departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física, i ERI BIOTECMED, de la Universitat de València. La conferència que impartirà serà “És possible reparar el cervell humà?” en la que contextualitzarà la  realitat actual de la medicina regenerativa aplicada al cervell i les seues possibilitats futures. S’han programat altres tres activitats en este cicle fins a final d’any. 

'Una Comunitat amb ciència' 

El cicle dedicat a la investigació que es realitza en les universitats i centres tecnològics de la Comunitat Valenciana presenta el dijous 12 de març la conferència 'Materials biodegradables actius per a l’envasament d’aliments' a càrrec de la doctora en Química i catedràtica de Tecnologia d’Aliments de la Universitat Politècnica de València (UPV), Amparo Chiralt. 

La pregunta i les seues possibles respostes a 'Com viure per a envellir millor?' serà el tema que abordarà José Vinya, catedràtic de Fisiologia de la Universitat de València i col·laborador del Centre d’Investigació Príncep Felipe (CIPF)  el dijous 23 d’abril. El cicle inclou també les conferències 'Simbiosi amb insectes: aprenent a conviure' (15 d’octubre) i 'Cèl·lules mare i envelliment' (10 de desembre). 

]]>
El Museu de les Ciències celebra els seus 20 anys amb entrades gratis per a les persones nascudes en 2000 /va/info/prensa/noticias/entradas-gratis-Museu-.html dv., 24 de gen. 2020 13:08:00 +0100 Podran sol·licitar la gratuïtat en les taquilles del Museu de les Ciències

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/entradas-gratis-Museu-.html El Museu de les Ciències complix enguany el seu vinté aniversari i ho celebra amb entrades gratuïtes per als que complisquen 20 anys en 2020. La gratuïtat, una per persona i que podrà sol·licitar-se fins al 31 de desembre de 2020, s’entregarà únicament en les taquilles oficials del Museu de les Ciències, mostrant el DNI o passaport.

Entre les novetats per a 2020, s’estrenarà el nou Teatre de la Ciència i l’exposició 'Play. Ciencia i Música'. A més es realitzaran activitats i promocions especials dirigides al públic que ha crescut amb el Museu, com la de regalar una entrada a les persones que comencen la dècada dels 20 enguany.

En estos vint anys divulgant ciència, amb quasi 12 milions de visitants, han destacat els continguts dedicat a l’astronomia, les noves tecnologies, la genètica i els experiments en directe.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el 20 Aniversari del Museu de les Ciències amb el sorteig de 200 entrades en FITUR /va/info/prensa/noticias/sorteo-FITUR-2020.html dt., 21 de gen. 2020 13:50:00 +0100 El públic podrà participar en este sorteig en l’estand principal de la Comunitat Valenciana del 22 al 26 de gener

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/sorteo-FITUR-2020.html La Ciutat de les Arts i les Ciències participa en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra del 22 al 26 de gener a Madrid. Entre les accions que s’han programat, el complex de divulgació celebrarà el vinté aniversari del Museu de les Ciències amb el sorteig de 200 entrades per a visitar el Museu. Els visitants podran participar en l’estand principal de la Comunitat Valenciana, ubicat en el pavelló número 7 (7B03) d’IFEMA.

Responsables del departament comercial de la Ciutat de les Arts i les Ciències han programat més de vint reunions amb els principals touroperadores nacionals i internacionals. Entre les novetats per a 2020, s’estrenarà el nou Teatre de la Ciència en el Museu i l’exposició 'Play. Ciencia i Música', a més de noves projeccions en l’Hemisfèric com 'Secrets of the Universe'.

]]>
El Museu de les Ciències aconseguix el seu rècord de visitants en 2019 amb 891.645 entrades venudes /va/info/prensa/noticias/record-visitantes-Museu.html dl., 20 de gen. 2020 12:43:00 +0100 - El Museu, que celebra en 2020 el seu vinté aniversari, continua la seua aposta per la divulgació i la ciència interactiva

- Des de la seua obertura al novembre de 2000 el Museu ha rebut quasi 12 milions de visitants

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/record-visitantes-Museu.html El Museu de les Ciències complix enguany el seu vinté aniversari convertit en el centre de divulgació i ciència interactiva més visitat del país, a més d’imatge icònica de la ciutat de València. El rècord en visitants de 2019, amb 891.645 entrades venudes, suposa un desafiament en 2020 a l’hora de superar la històrica xifra. Nous continguts de ciència interactiva i mediambiental, atraure al públic jove, així com continuar potenciant la seua oferta com a destí familiar i de turisme internacional són alguns dels reptes per al nou exercici.

Amb motiu d’este aniversari, la Ciutat de les Arts i les Ciències sortejarà 200 entrades per a visitar el Museu de les Ciències en la pròxima Fira Internacional de Turisme (FITUR). Els visitants podran participar en este sorteig del 22 al 26 de gener dins de l’estand principal de la Comunitat Valenciana, ubicat en el pavelló número 7 (7B03) d’IFEMA.

En 2019, el Museu de les Ciències va registrar de gener a desembre una venda de 891.645 entrades, un 15% més que el passat exercici, tendència des de 2015, i inclús un15% més que en 2001, el primer any de la seua obertura. Entre el més destacable del 2019, el Museu ha renovat part de la tercera planta, ha posat en marxa noves exposicions com 'Talking Brains' i s’ha sumat a la celebració del 50 aniversari de l’arribada del primer coet tripulat a la Lluna amb espais dedicats a l’Apollo 11. En 2019 va destacar a més l’exposició dedicada a Harry Potter inaugurada a l’abril i que es va prorrogar fins agost a causa de l’èxit de públic.

Vint anys divulgant ciència

Entre les novetats per a 2020, s’estrenarà el nou Teatre de la Ciència i l’exposició 'Play. Ciencia i Música'. A més es realitzaran activitats i promocions especials dirigides al públic que ha crescut amb el Museu, com una entrada gratuïta als que complisquen 20 anys en 2020, que s’entregarà únicament en les taquilles oficials de la Ciutat de les Arts i les Ciències, mostrant el DNI o passaport.

En estos vint anys divulgant ciència, amb quasi 12 milions de visitants, han destacat els continguts dedicat a l’astronomia, les noves tecnologies, la genètica i els experiments en directe.

De 'Rumbo al Cosmos' en 2002 on s’exhibia una rèplica del Sputnik, fins a l’actual 'Mart. La conquista d’un somni' que inclou interactius de nova generació; ambdós van comptar en la seua inauguració amb la presència de l’astronauta Pedro Duque. Una altra de les grans exposicions va ser 'Els nostres dinosaures' que en 2016 reunia per primera vegada en un mateix espai els descobriments més rellevants de la Comunitat Valenciana en este camp. 'Bosc de Cromosomes' en la tercera planta dedicada a la genètica i que s’actualitza conforme avancen els estudis, 'TecnoRevolución' (2017) unes altres de les fites del Museu així com les exposicions dedicats al públic infantil per a introduir-los en la ciència, de 'Marvel Superherois Viu els còmics! Viu la ciència!' a l’actual 'Ërase una vez... La ciència per als amants dels contes', i el clàssic renovat 'l’Espai dels Xiquets'.

Vocacions científiques

Destaquen també els concursos científics escolars llocs en marxa com a 'Cristal·lografia', 'Desafiament Robot' i 'Reacciona' que supera cada edició el nombre de participants i estimulen les vocacions científiques

Els tallers que es realitzen els caps de setmana inclouen les millors demostracions de la Ciència a Escena, una dels seus senyals d’identitat, gràcies als experiments en directe.

Les activitats de divulgació de caràcter gratuït, conferències i observacions amb telescopis definixen al Museu de les Ciències en la seua aposta per acostar la ciència al públic general. En l’actualitat es desenrotllen tres cicles de divulgació que promouen la trobada amb investigadors de prestigi.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència amb el 'Xou científic de l’Astronauta Lili' /va/info/prensa/noticias/Dia-Mujer-en-la-Ciencia.html dj., 16 de gen. 2020 12:26:00 +0100 Estes xarrades de divulgació científica amb efectes especials se celebraran el dissabte 8 de febrer a les 11:30 h i 17:00 hores en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Dia-Mujer-en-la-Ciencia.html La Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a les celebracions pel "Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència" que es commemora cada 11 de febrer. Per este motiu, el Museu de les Ciències, en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), organitza dos sessions gratuïtes del "Show científic de l’Astronauta Lili. Una Aventura Espacial" el dissabte dia 8 de febrer, a les 11:30 hores i a les 17:00 hores. L’accés serà lliure fins a completar aforament

El “Show científic de l’Astronauta LiLi. Una Aventura Espacial” és una xarrada STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) de divulgació científica amb audiovisuals, efectes especials i elements sensorials per a acostar el coneixement de l’univers i l’exploració espacial al públic familiar.

Durant l’espectacle, els assistents viuen una gran aventura espacial amb l’Astronauta LiLi, Comandant de la nau Nebula 1, i completen la Missió 1 "Viatge pel sistema solar". El públic aprén una gran varietat de conceptes astronòmics mentres viatja per l’espai. Amb esta premissa, els assistents es familiaritzen amb el llenguatge científic de forma senzilla, dinàmica i divertida, però sense perdre el rigor. Al finalitzar el viatge, l’Astronauta LiLi entrega a cada participant un diploma d’astronauta de la missió que ha realitzat.

L’edat recomanada és a partir de 6 anys i tots els menors han d’anar acompanyats d’un adult. Este espectacle té llums estroboscópiques. Amb la participació en este taller pot encunyar-se també una de les caselles de Passaport a l’Espai, una iniciativa de la Ciutat de les Arts i les Ciències, que consistix a omplir el dit passaport amb els continguts d’astronomia del Museu, Hemisfèric i Umbracle i optar a diversos premis.

]]>
L’Hemisfèric estrena la pel·lícula IMAX 'Secrets of the Universe' /va/info/prensa/noticias/estreno-Hemisferic-.html dl., 13 de gen. 2020 13:44:00 +0100 La projecció mostra com és el Gran Colisionador d’Hadrones del Consell Europeu d’Investigació Nuclear (CERN)

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/estreno-Hemisferic-.html L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències incorpora a partir de demà dimarts 14 de gener una nova pel·lícula IMAX en la seua programació. Es tracta de 'Secrets of the Universe', una producció que permet descobrir com cada xicotet avanç científic al llarg de la història ens ha portat fins al moment actual.

El Gran Colisionador d’Hadrones del CERN, amb 27 quilòmetres de circumferència i situat a uns 100 metres de profunditat, és l’instrument científic més gran i complex que han construït els humans amb què s’estudien les partícules més xicotetes de la naturalesa.

La pel·lícula introduïx al públic en la física de partícules i explica com el Telescopi LIGO (sigles en anglés d’Observatori d’Ones Gravitacionals amb Interferòmetre Làser) va detectar per primera vegada un senyal generada per ones gravitacionals. 'Secrets of the Universe' planteja que cada xicotet avanç científic al llarg de la història, des de Galileu Galilei, Antony Van Leeuwenhoek, Charles Darwin o Niels Bohr, passant per Marie Curie, Louis Pasteur, Dmitri Mendeléyev, Rosalind Franklin, Albert Einstein o Edwin Hubble, ha possibilitat el coneixement actual.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències ven més de 2.800.000 entrades en 2019 /va/info/prensa/noticias/balance-2019.html dj., 02 de gen. 2020 15:24:00 +0100 El Museu de les Ciències ha augmentat les vendes un 15%  

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/balance-2019.html  La Ciutat de les Arts i  les Ciències ha venut durant l’any 2019 més de 2.800.000 entrades el que suposa un 10% més respecte a l’any 2018. En concret, la xifra de venda aconseguix les 2.876.524 entrades este passat any en front de les 2.616.067 entrades de 2018. Per edificis el Museu de les Ciències ha augmentat en un 15%, l’Oceanogràfic ha registrat un ascens del 7% i l’Hemisfèric ha venut un 10% més d’entrades en 2018.

L’Hemisfèric ha venut 397.358 entrades en 2019, any en què ha estrenat les pel·lícules  'Volcans' i 'Apollo 11. Primers Passos', a més de renovar amb èxit els cicles de planetari en directe 'Les Nocturnes'. El Museu de les Ciències ha registrat de gener a desembre una venda de 891.645 entrades, un 15% més que el passat exercici. Entre el més destacable de 2019, el Museu de les Ciències ha posat en marxa noves exposicions com 'Talking Brains' i s’ha sumat a la celebració del 50 aniversari de l’arribada del primer coet tripulat a la Lluna amb espais dedicats a l’Apollo 11.

L’Oceanogràfic ha superat 1.600.000 visitants en 2019, tancant l’any com segon millor any en xifres des de la seua obertura amb rècords històrics registrats com el de 50.000 espectadors en Les Nits de l’Oceanogràfic o els passats dies nadalencs en què s’ha aconseguit xifres entorn de 6.000 visitants en un sol dia. L’Oceanogràfic ha augmentat enguany el ritme i nombre d’activitats escolars, de divulgació i conscienciació sobre les riqueses i debilitats del món marí en el seu àmbit local i global.

A més, com tots els anys, ressaltar també el públic assistent a les activitats de divulgació i exposicions que s’oferixen en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències, com l’exposició d’escultures de Jaume Plensa, patrocinada per la Fundació Hortensia Herrero, les escultures d’Arne Quinze 'My secret garden', la mostra 'Elles tenen la fórmula', les observacions amb telescopis (destaca el trànsit de Mercuri pel disc solar el passat 11 de novembre), els concerts de Berklee o la mostra de lliure accés de l’Umbracle 'El jardí d’Astronomia'.

]]>
Planetari en directe, tallers científics i pel·lícules en 4D, propostes per a este Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/programacion-navidad-.html dv., 27 de des. 2019 13:50:00 +0100 - Els tallers 'CienciaMix' es realitzen tots els dies en el Museu

- Els dissabtes a les 20 hores l’Hemisfèric celebra el planetari en directe 'Les Nocturnes d’Hivern'

- L’Oceanogràfic oferix més de 20 xarrades divulgatives diàries sobre animals

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/programacion-navidad-.html Participar en experiments divertits, assistir a un planetari en directe per a descobrir el cel a l’hivern, animacions nadalenques en el Passeig d’Arcbotants i xarrades divulgatives sobre animals en l’Oceanografic són algunes de les propostes de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a estes setmanes de Nadal, Any Nou i Reis. El complex compta amb horaris i activitats especials per a disfrutar de les festes i vacacions.

Fins al 6 de gener, tots els dies es realitzaran sessions del taller “CienciaMix', que reunixen les millors experiències de 'Màgia Química', 'Fred, fred', 'aLUZina!, 'Horror al buit' i també de termografia. En l’Hemisfèric ha començat un nou cicle de 'Les Nocturnes d’hivern' els planetaris en directe que mostren com és el cel estrelat. Hi ha sessions tots els dissabtes a les 20:00 hores en la sala de projeccions de l’Hemisfèric. Es tracta d’un espectacle de divulgació astronòmica en què es compten històries mitològiques, com naixen, evolucionen i moren les estreles i els planetes més estranys.

Mercat i animacions nadalenques fins al 6 de gener

El Passeig d’Arcbotants s’ha convertit en un passeig nadalenc amb més de 60 parades d’artesania, regals, jocs i dolços típics. La programació especial inclou una zona de ludoteca, on celebren contacontes i animacions nadalenques, demostracions d’oficis, diversos tallers infantils, entre altres propostes.

Xarrades divulgatives sobre animals

L’Oceanogràfic manté obertes totes les seues instal·lacions amb els hàbitats més diversos de tot el planeta, així com les tres presentacions diàries de dofins.

Estes festes nadalenques els equips d’interpretació dinàmica expliquen en xarrades programades al llarg del dia als visitants i en xicotets grups les característiques de gran nombre d’animals i de les pròpies instal·lacions del centre. Les sessions de les dos pel·lícules en el cine 4D més gran d’Espanya seguixen el seu horari normal i és possible conéixer l’Oceanogràfic per dins gràcies a l’activitat 'L’altre costat de l’aquari'.

]]>
Els guanyadors del concurs de dibuix 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències' han arreplegat hui els seus premis /va/info/prensa/noticias/premios-dibujo-navidad-.html dl., 23 de des. 2019 14:20:00 +0100 El dibuix d’Elisa S.V., del Col·legi CEU Sant Pau, és la postal nadalenca de la Ciutat de les Arts i les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/premios-dibujo-navidad-.html El director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha entregat hui els premis del concurs de dibuix 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències”. El dibuix d’Elisa S.V., del Col·legi CEU San Pablo, ha resultat triat per a la felicitació nadalenca i mostra com els Tres Reis Mags vénen carregats de ciència i divulgació camí de la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

L’acte d’entrega dels premis s’ha celebrat en el Passeig d’Arcbotants de l’Umbracle que acull fins al 6 de gener un mercat nadalenc a més d’activitats infantils i animacions nadalenques.

Els guanyadors de 1a i 2n de Primària són les estudiants Noa Z.S., alumna del Col·legi Camarena Valterna de Paterna (València), Macarena, també del Col·legi Camarena Valterna de Paterna (València), i Veronika M. del Col·legi Centre Privat d’Ensenyança Niño Jesús de València. Els guanyadors de 3r i 4t de Primària han resultat Mª Jesús F.O, del C.E.I.plas Cultures de Torrevieja (Alacant), Théo S.R. del Col·legi Lycée Français de Valence i Lydia N.F. del Col·legi Martín Sorolla de València. 

Els guanyadors de 5t i 6t de Primària són Darío Z.S. del Col·legi Camarena Valterna de Paterna (València), María B.E. del Col·legi Salesianoss Señor Bosco d’Alacant i Elisa S.V. del Col·legi CEU San Pablo de Moncada. (València) el dibuix que del qual ha sigut triat per a la postal nadalenca. Tots han guanyat tres entrades de l’Oceanogràfic, tres entrades del Museu de les Ciències, tres entrades de l’Hemisfèric, un giroscopi i un planisferi, a més de productes promocionals de la Ciutat de les Arts i les Ciències, com el nou calendari de 2020.


El concurs de dibuix 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències' ha comptat amb la participació de més de 1.200 estudiants de Primària.
 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències aposta pel turisme familiar /va/info/prensa/noticias/museu-y-hemisferic-sello-de-turismo-familiar-.html dl., 23 de des. 2019 12:42:00 +0100 L’Hemisfèric i el Museu de les Ciències rebren el Segell de Turisme Familiar que avala la qualitat de la seua oferta

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/museu-y-hemisferic-sello-de-turismo-familiar-.html L’Hemisfèric i el Museu de les Ciències disposen d’una oferta i instal·lacions adaptades a les demandes turístiques de les famílies. Així ho acredita el Segell de Turisme Familiar que ha rebut este matí el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, de mans de la presidenta de la Federació Valenciana de Famílies Nombroses, Celia Chavero, y el president de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN), Benito Zuazu, entitat que atorga este aval turístic.  

El director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha destacat 'l’aposta per la qualitat turística i l’atenció al públic familiar' que desenvolupa el complex “i que li ha convertit en un dels principals destinacions turístiques per a les famílies”. 

La FEFN ha decidit entregar el certificat al Museu de les Ciències i a l’Hemisfèric després de comprovar que ambdós espais complixen una sèrie de requisits específics i característiques per a les visites de famílies amb xiquets, amb activitats d’interés per a públic infantil i adolescent, en un entorn segur i accessible, entre altres aspectes.

Oferta familiar 

Els tallers i exposicions dissenyats per als xiquets i les xiquetes entre els que destaquen “Científic per un dia”, “l’Espai dels Xiquets' i 'Érase una vez', així com les activitats de divulgació que es poden disfrutar en família com les conferències i observacions amb telescopis, en el Museu de les Ciéncies, i les projeccions aptes per a tots els públics, en l’Hemisfèric, configuren esta oferta orientada a les famílies amb fills. 
 

]]>
El nou sistema de bucle magnètic de l´Hemisfèric está operatiu des de hui /va/info/prensa/noticias/bucle-magnetico-Hemisferic.html dv., 13 de des. 2019 14:32:00 +0100 Les persones usuàries d’audiòfons poden escoltar la narrativa neta en la sala de projecció

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/bucle-magnetico-Hemisferic.html L’Hemisfèric ha instal·lat un sistema de bucle magnètic que permet a les persones usuàries d’audiòfons escoltar la narrativa neta i sense reverberacions en la sala de projecció. Este sistema transforma el senyal d’àudio en un camp magnètic que és captat pels audiòfons dotats de tecnologia 'T’i que convertix novament en so, sense soroll ambient i intel·ligible. 

L’Hemisfèric compta amb un sistema de so amb dos eixides d’àudio, d’una banda,  la música i efectes a través dels altaveus de sala, i d’un altre, la narrativa i diàlegs per mitjà de cascos. Estos cascos s’entreguen als espectadors a l’accedir a la sala i permeten la selecció d’idioma. 

La persona que utilitze el bucle magnètic se li entregarà, en lloc del casc, un llaç d’inducció individual que garantix una correcta recepció del senyal i un receptor de senyal igual a la resta d’espectadors, en el que podrà seleccionar l’idioma desitjat i fer un ajust individual de volum.

El bucle magnètic o llaç d’inducció que s’ha instal·lat en l’Hemisferic és universal i compatible amb tot tipus d’audiòfons, sempre que estiga activada la posició "T". La majoria d’audiòfons compta amb esta opció.

]]>
L’Umbracle de la Ciutat de les Arts i les Ciències acollirà un mercat nadalenc i activitats infantils del 13 de desembre al 6 de gener /va/info/prensa/noticias/programacion-Navidad-.html dt., 10 de des. 2019 11:14:00 +0100 El dibuix d’Elisa S.V. de 5ºC primària del Col·legi CEU Sant Pau és la felicitació de la Ciutat de les Arts i les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/programacion-Navidad-.html El Passeig d’Arcbotants de l’Umbracle acull del 13 de desembre al 6 de gener un mercat nadalenc i activitats infantils com a demostracions d’oficis, tallers, ludoteca musical, jocs d’enginy, animacions de personatges nadalencs i concursos de disfresses. També torna el 'racó solidari' per a les ONGs que vullguen presentar els seus projectes. 


Hui s’ha anunciat el dibuix guanyador del concurs 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències', obra d’Elisa S.V. de 5ºC de Primària del Col·legi CEU Sant Pau, que serà la felicitació nadalenca de la Ciutat dels Arts i els Ciències per a enguany, entre els nou finalistes del concurs

La inauguració del mercat de Nadal serà divendres que ve 13 de desembre a les 12 h amb una demostració de taller per a modelar amb xocolate. L’artista Fran Celis tallarà un Pare Noel en un bloc de 50 quilos de xocolate el divendres 13 de desembre, demostració que es repetirà el dissabte 14 i diumenge 15 de desembre a la mateixa hora. 

Contacontes i animacions nadalenques


Fusteria, vidre i luthier són altres dels oficis que es podran conéixer amb demostracions en directe. També s’han programat tallers en què podran participar els xiquets per a crear postals nadalenques, veles, dolços i ceràmica. Globoflexia, decoració i pintura nadalenca, marcs de suro o de figures reciclades són algunes de les activitats que es realitzaran. La programació especial inclou contacontes, titelles, animacions amb personatges nadalencs com 'La màgia dels elfs' i 'La fada màgica', concursos de disfresses de reis i fins a un betlem vivent. Més informació i horaris  

]]>
'Memoria' s’exposa des de hui en el Museu de la Ciència de Valladolid /va/info/prensa/noticias/Exposicion-Memoria-en-Valladolid.html dc., 04 de des. 2019 16:34:00 +0100 Esta exposició està produïda pel Museu de les Ciències i l’Exploratorium de Sant Francisco

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Exposicion-Memoria-en-Valladolid.html
L’exposició 'Memòria' del Museu de les Ciències pot visitar-se des de hui en el Museu  de la Ciència de Valladolid.  Esta mostra interactiva, desenvolupada per la Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb l’Exploratorium de Sant Francisco, descobrix al públic els secrets de la ment humana. 
 
L’exposició 'Memòria' ha visitat centres de ciència en tota Espanya amb una gran acollida per part del públic. 
]]>
L’Hemisfèric instal·la un sistema de bucle magnètic per a facilitar l’accessibilitat auditiva /va/info/prensa/noticias/Hemisferic-accesibilidad-.html dt., 03 de des. 2019 14:05:00 +0100 Està previst que este sistema siga operatiu en breu

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Hemisferic-accesibilidad-.html  L’Hemisfèric ha instal·lat un sistema de bucle magnètic que permet a les persones usuàries d’audiòfons escoltar la narrativa neta i sense reverberacions en la sala de projecció. Este sistema transforma el senyal d’àudio en un camp magnètic que és captat pels audiòfons dotats de tecnologia 'T’i que convertix novament en so, sense soroll ambient i intel·ligible. 

L’Hemisfèric compta amb un sistema de so amb dos eixides d’àudio, d’una banda,  la música i efectes a través dels altaveus de sala, i d’un altre, la narrativa i diàlegs per mitjà de cascos. Estos cascos s’entreguen als espectadors a l’accedir a la sala i permeten la selecció d’idioma. 

La persona que utilitze el bucle magnètic se li entregarà, en lloc del casc, un llaç d’inducció individual que garantix una correcta recepció del senyal i un receptor de senyal igual a la resta d’espectadors, en el que podrà seleccionar l’idioma desitjat i fer un ajust individual de volum.

El bucle magnètic o llaç d’inducció que s’ha instal·lat en l’Hemisferic és universal i compatible amb tot tipus d’audiòfons, sempre que estiga activada la posició "T". La majoria d’audiòfons compta amb esta opció. Adaptant-se a les necessitats dels visitants amb diversitat funcional està previst que el sistema siga operatiu en breu. Esta iniciativa s’emmarca en el compromís social de la Ciutat dels Arts i els Ciències per a fomentar estratègies d’accessibilitat global en les seues activitats i serveis. 

]]>
El Consell de la Infància celebra la primera reunió del curs 2019/2020 /va/info/prensa/noticias/Consell-infancia.html dv., 29 de nov. 2019 13:43:00 +0100 Este òrgan assessor de la Ciutat de les Arts iles Ciències està integrat per deu escolars 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Consell-infancia.html El Consell de la Infància, òrgan assessor de la Ciutat de les Arts i les Ciències, ha celebrat hui la seua primera reunió del curs per a començar a preparar  noves propostes. En l’actualitat està integrat per 10 alumnes dels col·legis Nostra Senyora dels Desamparats de Natzaret, Col·legi Pius XII, Centre educatiu Juan Comènius, Col·legi Públic Lluís Vives i del Col·legi Santiago Apòstol de València. Els consellers i conselleres han arreplegat els seus credencials de la mà del  director general de la Ciutat de les Arts i les  Ciències, Enrique Vidal.  


Després de la reunió, han realitzat una visita pel Museu de les Ciències. El Consell és una iniciativa basada en el projecte pedagògic del psicopedagog Francesco Tonucci - que defén la participació dels xiquets i considerar les seues opinions- i està dirigida a alumnes de 5t i 6t de Primària de centres de la Comunitat Valenciana que desitgen compartir  la seua  visió del Museu de les Ciències i presentar idees. 

]]>
El Museu de les Ciències acull l’exposició 'Viatge a la Ciutat de l’Infinit' de la Fundació Vicente Ferrer /va/info/prensa/noticias/exposicion-Viaje-a-la-Ciudad-del-Infinito-de-la-Fundacion-Vicente-Ferrer.html dv., 15 de nov. 2019 13:20:00 +0100 Es pot visitar en El Carrer Menor del Museu de lliure accés .al públic

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/exposicion-Viaje-a-la-Ciudad-del-Infinito-de-la-Fundacion-Vicente-Ferrer.html El Museu de les Ciències acull des de hui fins al 15 de desembre l’exposició 'Viatge a la Ciutat de l’Infinit' que invita el públic a submergir-se en la història de la Fundació Vicente Ferrer que enguany commemora el seu 50 aniversari a l’Índia. La mostra, ubicada en el carrer Menor del Museu, de lliure accés al públic, recorre mig segle d’acció contra la pobresa de l’Índia.

'Viaje a la Ciutat de l’Infinit' realitza un recorregut fotogràfic que comença amb l’arribada de Vicente Ferrer a l’Índia, en 1952. El filantrop inicia en Manmhad, l’estat de Maharastra, el seu primer contacte amb la pobresa d’eixe país, un preludi del projecte que desenrotllarà junt amb Anna Ferrer a partir de 1969 en Anantapur, en l’estat meridional d’Andhra Pradesh. ‘Viatge a la Ciutat de l’Infinit’ fa referència al nom de la regió rural on emprenen este projecte, Anantapur, que en telugu (llengua local) significa ciutat de l’infinit.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza una observació del trànsit de Mercuri pel disc solar /va/info/prensa/noticias/observacion-transito-Mercurio.html dl., 11 de nov. 2019 16:27:00 +0100 Amb la col·laboració de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA)

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/observacion-transito-Mercurio.html La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza hui una observació especial  amb motiu del trànsit de Mercuri pel disc solar. L’activitat, en col·laboració amb  l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA), es realitza  en el  Passeig de Ciprers,  junt amb l’Hemisfèric,   fins a les 17:00 hores.  

Els trànsits es produïxen quan un planeta passa davant del disc del Sol. En eixe moment, el planeta es veu com un xicotet disc negre que es mou lentament en front del brillant cercle solar. Les òrbites de Mercuri i Venus es troben dins de l’òrbita terrestre; són els únics planetes que poden passar entre la Terra i el Sol per a produir el trànsit. 

El pròxim en 2032

Es tracta d’un fenomen poc comú i en el cas de Mercuri només es produïx unes tretze vegades cada segle. Hui en dia, els trànsits son un mitjan  per a descobrir planetes que orbiten al voltant de les estreles. Encara que Mercuri passa entre la Terra i el Sol almenys tres vegades a l’any, és estrany que es produïsca l’alineació exacta perquè siga observable, degut la inclinació de l’òrbita del planeta, per la qual cosa els trànsits només poden ocórrer al maig o novembre. El pròxim tindrà lloc en 2032.

]]>