RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca La Ciutat de les Arts i les Ciències se ilumina hoy de azul por el Día Mundial de los Océanos /va/info/prensa/noticias/dia-oceanos-valencia.html dt., 08 de juny 2021 12:23:00 +0200 Con este encendido especial, el Hemisfèric, el Museu de les Ciències, el Palau de les Arts y el Oceanogràfic recordarán por qué se llama a la Tierra el “planeta azul”  

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/dia-oceanos-valencia.html La Ciutat de les Arts i les Ciències se suma hoy a la celebración del Día Mundial de los Océanos, que se celebra cada 8 de junio para destacar la importancia de su preservación. Por este motivo, el Hemisfèric, el Museu de les Ciències, el Oceanogràfic y el Palau de les Arts se iluminarán esta tarde a partir de las 21 horas con un encendido especial de color azul.  

 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències participa en la iniciativa internacional #MuseumWeek /va/info/prensa/noticias/-MuseumWeek.html dl., 07 de juny 2021 14:44:00 +0200 Este festival digital, que este año se celebra del 7 al 13 de junio, consiste en compartir contenido en redes sociales con una etiqueta diferente cada día

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-MuseumWeek.html La Ciutat de les Arts i les Ciéncies se suma por octavo año consecutivo a una nueva edición de #MuseumWeek, un evento digital en el que participan museos e instituciones culturales de todo el mundo y que ofrecen contenido original basado en el formato '7 días, 7 temas, 7 hashtags'.

La organización del festival propone que se compartan contenidos diarios relacionados con una etiqueta diferente a lo largo de la 'Museum Week', que en esta edición se celebra del lunes 7 al domingo 13 de junio. Las etiquetas para cada día de la semana serán las siguientes: el lunes 7 de junio #ÉraseUnaVezMW; martes 8 ##TrasBambalinasMW; el miércoles 9 #LaMiradadelaInfanciaMW; el jueves 10 #EurekaMW; el viernes 11 #TitúlaloMW; el sábado 12 #ElArteEstáenTodasPartesMW y el domingo 13 de mayo #PalabrasParaElFuturoMW. 

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha participado en este evento global desde la primera edición en 2014.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza esta setmana accions per a promoure el desenrotllament sostenible que culminarà amb una encesa especial pel Dia dels Oceans  /va/info/prensa/noticias/CAC-SOSTENIBLE-.html dl., 31 de maig 2021 11:37:00 +0200 Les persones que publiquen de l’1 al 8 de juny una foto amb bicicleta en l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb l’etiqueta #SobreRuedasCAC i etiquetant a @ciudadartesciencias podran beneficiar-se d’una promoció 2x1 en les entrades

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/CAC-SOSTENIBLE-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències dedica esta primera setmana de juny al desenrotllament sostenible amb accions especials que inclouen una promoció 2x1 per a premiar l’ús de la bicicleta, la instal·lació en els exteriors del Museu de l’exposició 'Sobre Rodes' amb models clàssics i l’encesa especial de tot el complex el dimarts 8 de juny pel Dia dels Oceans. 

 A partir del dimarts 1 de juny es posa en marxa la promoció 2x1 #SobreRuedasCAC en Instagram amb la que es poden aconseguir entrades gratuïtes al Museu dels Ciències o a l’Hemisfèric. Fins al dimarts 8 de juny, les persones que publiquen en el seu compte d’Instagram una foto amb bicicleta en el complex podran beneficiar-se de dos entrades al preu d’una.

Només cal seguir el compte oficial de la Ciutat de les Arts i les Ciències en Instagram i publicar una foto amb bicicleta en l’entorn de la Ciutat dels Arts i els Ciències, com story o post, amb l’etiqueta #SobreRuedasCAC i etiquetant a @ciudadartesciencias. Els participants rebran per missatge privat l’octavilla 2x1 digital que hauran de mostrar en les taquilles del Museu o de l’Hemisfèric. Es podrà participar de l’1 al 8 de juny y l’octavilla serà vàlida fins al 30 de juny de 2021.

Es tracta d’una iniciativa amb què la Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a la celebració mundial del Dia de la Bicicleta, dijous que ve 3 de juny, en un mes que comença també amb el Dia del Medi Ambient el dissabte 5 de juny i el Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny. Per a commemorar esta última data, l’Hemisfèric, el Museu dels Ciències, l’Oceanogràfic i Palau de les Arts s’il·luminaran de forma especial de color blau a partir de les 21 hores.

Una altra de les accions previstes és la instal·lació de l’exposició ‘Sobre Rodes’ en els exteriors del Museu. Des de models clàssics com el monocicle o el velocípede, la mostra recorre la història i evolució de les bicicletes a través de panells i reproduccions de diferents tipus d’este mitjà de transport.

Aposta per la sostenibilitat

En la seua aposta per promoure la mobilitat sostenible, la Ciutat de les Arts i les Ciències compta amb pàrquing de bicicletes amb suports totalment gratuïts en l’aparcament de l’Umbracle. Es troben a ambdós extrems de la planta baixa amb 81 llocs. A més, els i les ciclistes disposen d’este servici en l’entrada oest i este del Museu dels Ciències amb 96 llocs

També s’han instal·lat espais gratuïts per a estacionar els patinets elèctrics, tant en els passejos exteriors com en el propi aparcament de l’Umbracle, amb un total de 120 llocs en total. Entre els compromisos de futur destaca la instal·lació de puestos de càrrega en el pàrquing per a cotxes elèctrics o híbrids. Estes accions formen part de l’estratègia de la Ciutat de l’Arts i els Ciències, impulsant iniciatives pel desenrotllament sostenible, la salut i el benestar social com l’eliminació dels envasos de les botelles de plàstic en les seues màquines vending o la prestació de servicis de lloguers de vehicles sostenibles, entre altres. 

Naturalesa i medi ambient destaquen a més en l’oferta expositiva de la Ciutat dels Arts i els Ciències. La mostra 'El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho’, l’exposició ‘Davant del canvi, canviem’ o el documental IMAX ‘Amazon Adventure’ de l’Hemisfèric són algunes de les propostes. També enguany més de 500 estudiants han participat en la primera edició del concurs escolar ‘Acció pel clima’ organitzat per la Ciutat dels Arts i els Ciències.

 

Accions mediambientals de l’Oceanogràfic

 L’Oceanogràfic centra les seues accions mediambientals en diversos punts de la Comunitat Valenciana.

Per a commemorar el Dia del Medi Ambient, 5 de juny, la Fundació Oceanogràfic, dins dels seus projectes de conservació i recuperació d’espècies, soltarà tortugues d’aigua dolça, Tortugues Europeu, al Llac Viu de l’aquari. Eixe mateix dia, també es durà a terme la neteja de part de la platja de La Pobla de Farnals amb escolars del municipi, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de preservar l’ecosistema marí.

Per al Dia dels Oceans, 8 de juny, es preveu la solta d’una tortuga recuperada en la platja de Cullera i s’inaugurarà l’exposició “Som Aigua” d’Isabel Muñoz, Premi Nacional de Fotografia, A Casa Mediterrani d’Alacant. Una col·lecció de fotografies subaquàtiques realitzades en l’Oceanogràfic que evoca un planeta somiat en el que conviuen animals i humans en perfecta harmonia.

 

 

]]>
La mostra 'Pioneres de l'enginyeria' conclou l'1 de juny el període d'exposició als exteriors del Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/Pioneras-Enginyeria-CAC-.html dv., 28 de maig 2021 11:32:00 +0200 La mostra destaca figures clau com Araceli Sánchez Urquijo (1920-2010) i María José Pelufo, la primera dona que va obtindre el títol a la Comunitat Valenciana en 1977

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Pioneras-Enginyeria-CAC-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències s'acomiada de l'exposició 'Pioneres de l'enginyeria'. El públic podrà visitar aquesta mostra de lliure accés fins dimarts que ve 1 de juny, data en la qual conclou el període d'exposició als exteriors del Museu de les Ciències.

'Pioneres de l'enginyeria' està realitzada en col·laboració amb la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València i aborda la temàtica de com la dona ha ingressat en l'Enginyeria de Camins, Canals i Ports.

L'exposició destaca la figura d'Araceli Sánchez Urquijo (1920-2010), una 'xiqueta de la guerra' l'obra de la qual va assolir impacte internacional. A més, proposa una aproximació a les primeres professionals de la matèria en l'àmbit valencià, pioneres formades a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Universitat Politècnica de València o que han desenvolupat la seua activitat al nostre territori.

Entre les quals es troba María José Pelufo, la primera dona que va obtindre el títol a la Comunitat Valenciana en 1977, la trajectòria professional de la qual ha fet que esdevinga pionera de la investigació.

]]>
Estudiantes del colegio San José de la Montaña de Cheste ganan la décima edición del concurso 'Reacciona!' con el proyecto 'Gel hidroalcohólico SJM' /va/info/prensa/noticias/Ganadores-concurso-Reacciona-2021.html dv., 21 de maig 2021 13:56:00 +0200 El certamen, organizado por la Ciutat de les Arts i les Ciències y la sección territorial de València de la Real Sociedad Española de Química, ha contado este año con más de 250 participantes

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Ganadores-concurso-Reacciona-2021.html Estudiantes del colegio San José de la Montaña de Cheste han obtenido el primer premio del concurso 'Reacciona!', organizado por la Ciutat de les Arts i les Ciències y la sección territorial de Valencia de la Real Sociedad Española de Química (RSEQ-VAL) para destacar la importancia de la química.

El proyecto 'Gel hidroalcohólico SJM aceite esencial de romero' muestra cómo la Química ha sido fundamental en la lucha contra la propagación de la COVID. Los alumnos y alumnas han desarrollado gel hidroalchólico para la limpieza y desinfección de manos.

La entrega de premios se ha realizado 'online'. El segundo premio ha sido para el equipo del colegio Palma de Paterna con el proyecto 'Aquí hay Química', que explica mediante sencillos experimentos y de forma clara qué es una reacción química.

En tercer lugar, ha resultado premiado el proyecto presentado por el IES Modesto Navarro de La Solana (Ciudad Real) con el trabajo 'El pan estaba en el aire' que se centra en la importancia del proceso Haber-Bosh en la producción de fertilizantes de nitrógeno.

Más de 250 estudiantes en 66 equipos se han inscrito este año a la décima edición del concurso dirigido a estudiantes de 3º y 4º de Secundaria, Bachillerato y ciclos formativos de Formación Profesional Grado Medio de toda España.

El objetivo era exponer de forma didáctica, creativa y original algún proceso químico, en especial aquellos cuya contribución al bienestar de la sociedad sea más patente o resulten más formativos o ilustrativos.

Además de la Comunitat Valenciana, han participado también estudiantes de Castilla y León, Castilla-La Mancha, Murcia, Aragón y Cataluña. El objetivo de esta iniciativa es destacar la importancia de la química en el desarrollo de la sociedad y promover el interés por esta disciplina entre los jóvenes. En sus primeros diez años de existencia, el concurso ha contado con la participación de más de 1300 estudiantes de toda España.

El primer premio está dotado de 1.200 euros, el segundo premio de 600 euros y el tercero de 300 euros. La concesión del premio corresponderá en un 50% al centro escolar y el 50% restante a los componentes del equipo. Los premios están financiados por la Sección Territorial de Valencia de la RSEQ.

 

Más información y vídeo de los proyectos premiados Reacciona! 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta en FITUR 2021 su oferta cultural /va/info/prensa/noticias/fitur-2021.html dc., 19 de maig 2021 14:29:00 +0200 La nueva película de animación ‘El arrecife encantado: Kaluoka’hina 3D’, la exposición ‘Play. Ciencia y música’, el Teatro de la Ciencia y los experimentos en directo de ‘La Ciencia a Escena’ destacan en la programación del complejo  

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/fitur-2021.html La Ciutat de les Arts i les Ciències participa en la nueva edición de Fitur que se celebra esta semana en Madrid para presentar a profesionales del sector,  agencias de viaje y touroperadores las novedades de uno de los destinos destacados de la Comunitat Valenciana. 

Entre la oferta del Museu de les Ciències, la nueva exposición ‘Play. Ciencia y música’, ‘Marte. La conquista de un sueño’ y el Teatro de la Ciencia son algunas de las propuestas. La cartelera del Hemisfèric proyecta la nueva película ‘El arrecife encantado: Kaluoka’hina 3D’ y en verano volverán los planetarios de gran éxito ‘Las Nocturnas de Verano’.  

Además de la oferta de cara a la temporada alta, la Ciutat de les Arts i les Ciències presenta la actual promoción ‘Primavera’ con las entradas combinadas del Museu de les Ciències y el Hemisfèric a la mitad de precio de lunes a viernes hasta el 23 de junio de 2021. De esta manera, el precio de la entrada es de 6 euros y permite la visita al Museu de les Ciències así como ver una película en el Hemisfèric.

]]>
El Consejo de la Infancia del Museu de les Ciències asiste a las actividades especiales por el Día de los Museos /va/info/prensa/noticias/dia-museos-.html dt., 18 de maig 2021 13:45:00 +0200 - Hoy se celebran sesiones de ciencia gratuitas en la entrada al Museu de les Ciencies

-  El Consejo ha mantenido un encuentro con los científicos y divulgadores J. M Mulet, Albert Aparici y Carlos Romá (Dr. Litos)

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/dia-museos-.html El Consejo de la Infancia ha visitado hoy martes 18 de mayo el Museu de les Ciències con motivo de la celebración del Día de los Museos. Además, sus miembros  han asistido a una sesión especial en el Teatro de la Ciencias que ha contado también con los científicos y divulgadores J. M Mulet, Catedrático de biotecnología en la Universidad Politécnica de Valencia, Albert Aparici, responsable de divulgación y difusión del IFIC y doctor en Física por la Universitat de València, y el biomédico Carlos Romá (Dr. Litos).


El Museu de les Ciències se suma este martes 18 de mayo a la celebración del Día Internacional de los Museos con sesiones gratuitas de ‘La Ciencia a Escena’. El público que se acerque al párpado de la entrada oeste del Museu podrá  disfrutar de forma gratuita de las mejores experiencias de los talleres de ciencia 'Química en acción' y la 'Ciencia invisible'. Esta tarde continúan las sesiones a las 16:00 y 17:00 h.

]]>
La investigadora Amparo Chiralt parlarà sobre materials biodegradables per a l'envasament d'aliments en el cicle de divulgació 'Una Comunitat amb ciència' del Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/investigadora-Amparo-Chiralt.html dl., 17 de maig 2021 14:11:00 +0200 La conferència es podrà seguir en directe en este enllaç el dijous 20 de maig a partir de les 19 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/investigadora-Amparo-Chiralt.html La investigadora Amparo Chiralt, doctora en Química i catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat Politècnica de València (UPV), imparteix dijous que ve 20 de maig la conferència 'Materials biodegradables actius per a l'envasament dels aliments', dins del cicle de divulgació 'Una Comunitat amb ciència' del Museu de les Ciències.

L'activitat serà presentada pel catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UPV Vicente Conejero i podrà seguir-se en directe el dijous 20 de maig a partir de les 19 hores en aquest enllaç: consultar ací.

Els envasos de plàstics permeten una millor conservació dels aliments frescos, però el 63% dels residus plàstics provenen de l'envasament i menys del 14% són reciclables. Els bioplásticos poden fer les funcions dels plàstics, però d'una forma més ecològica i sostenible.

Aquests provenen de fonts renovables o són biodegradables o totes dues coses. Els biodegradables són sensibles a l'acció dels enzims excretats pels microorganismes, convertint-se en molècules més xicotetes que poden ser metabolitzades per ells, generant biomassa, aigua i anhídrid carbònic, integrant-se així en el cicle de la matèria orgànica.

Amb aquests biopolímers es poden obtindre materials avançats per a la conservació d'aliments, com són els envasos actius, que exerceixen accions específiques per a allargar la vida útil dels productes amb major seguretat alimentària.

En l'elaboració d'aquests materials, la utilització de compostos actius d'origen natural pot contribuir a la reutilització de residus vegetals i alimentaris alhora que ofereix solucions més saludables per al consumidor.

]]>
El Museu de les Ciències celebra el Día Internacional de los Museos con sesiones gratuitas de 'La Ciencia a Escena' este fin de semana /va/info/prensa/noticias/dia-museos-talleres-ciencia.html dv., 14 de maig 2021 12:04:00 +0200 Los talleres de ciencia se celebran a las 11:30, 12:30, 13:30, 16:00 y 17:00 horas en la entrada al Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/dia-museos-talleres-ciencia.html El Museu de les Ciències adelanta este fin de semana la celebración del Día Internacional de los Museos con la programación de sesiones gratuitas de 'La Ciencia a Escena'.

El público que se acerque al párpado de la entrada oeste del Museo podrá disfrutar de forma gratuita de las mejores experiencias de los talleres de ciencia 'Química en acción' y la 'Ciencia invisible'. El sábado 15 y domingo 16 de mayo se celebrarán los talleres a las 11:30, 12:30, 13:30, 16:00 y 17:00 horas. 

El martes 18 de mayo, fecha en la que se conmemora el Día de los Museos, se repetirán estas actividades al aire libre a las 11:30, 12:30, 13:30, 16:00 y 17:00 horas.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències ofereix una escola d'estiu amb activitats de ciència i medi ambient /va/info/prensa/noticias/escuela-verano-ciutat-de-les-arts-ciencies-.html dt., 11 de maig 2021 12:05:00 +0200 - Per a edats compreses entre 5 i 12 anys, es realitzarà de dilluns a divendres en tres torns del 28 de juny al 16 de juliol de 2021
- Ja es pot reservar plaça en la web

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/escuela-verano-ciutat-de-les-arts-ciencies-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha preparat un programa educatiu per a la seua escola d'estiu, sota la missió 'Cuidar de la Terra, conservar-la i defensar-la', que enguany gira entorn dels avanços científics que permetran als xiquets i a les xiquetes viure en un món més sostenible. Tot això mentre es diverteixen en les instal·lacions del Hemisfèric, el Museu de les Ciències i el Oceanogràfic.

Les persones interessades poden informar-se i reservar directament en la web consultar ací o en el telèfon 96 197 46 86 i en el correu reservas@cac.es. El primer torn serà la setmana del 28 de juny al 2 de juliol, el segon torn del 5 al 9 de juliol de 2021 i el tercer torn del 12 al 16 de juliol de 2021. Per a més informació es pot consultar la citada web.

Jocs, yincanas, experiments científics, visites i tallers especials seran algunes de les experiències que els i les participants viuran per a convertir-se en autèntics defensors i defensores del Planeta. A més, gravaran un programa de TV dedicat a la preservació de la naturalesa on aportaran solucions per a protegir-la.

En el Oceanogràfic coneixeran els aquaris i els ecosistemes marins descobrint la gran biodiversitat del 'planeta blau' i també les seues amenaces, formant part de la solució, convertint-se en científics i científiques. També visitaran el Palau de les Arts per a aprofundir en el concepte de l'art com a expressió d'un món millor. 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·lumina de morat pel Dia Mundial del Lupus /va/info/prensa/noticias/dia-lupus-ciutat-de-les-arts-i-les-ciencies-.html dl., 10 de maig 2021 15:05:00 +0200  L'encesa especial començarà aquesta vesprada a partir de les 20.00 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/dia-lupus-ciutat-de-les-arts-i-les-ciencies-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·lumina aquesta nit de color morat amb motiu del Dia Mundial del Lupus, en suport a les persones afectades. La Ciutat de les Arts i les Ciències atén així la sol·licitud que ha presentat l'Associació Valenciana d'Afectats de Lupus (AVALUS) i se suma a aquest moviment mundial per a donar visibilitat a aquesta malaltia.

]]>
L'entrada combinada del Museu de les Ciències i l'Hemisfèric té un preu especial de 6 euros de dilluns a divendres fins al 23 de juny /va/info/prensa/noticias/oferta-entradas-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html dl., 10 de maig 2021 13:33:00 +0200 - L'oferta de primavera inclou a partir del 15 de maig la pel·lícula d'animació 'L'escull encantat: Kaluoka'hina 3D' a l'Hemisfèric

- 'Play. Ciència i música', 'Mart. La conquesta d'un somni', el Teatre de la Ciència i els experiments en directe de La Ciència a Escena destaquen en la programació del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/oferta-entradas-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha posat en marxa la promoció 'Primavera' amb les entrades combinades del Museu de les Ciències i l'Hemisfèric a la meitat de preu de dilluns a divendres fins al 23 de juny de 2021.

D'aquesta manera, el preu de l'entrada és de 6 euros i permet la visita al Museu de les Ciències, així com veure una pel·lícula a l'Hemisfèric. La tarifa és única per al públic general, tant per a la modalitat d'entrada d'adult com per a la d'entrada reduïda. Es pot comprar en taquilles i a través del web de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Entre l'oferta del Museu de les Ciències, destaquen la nova exposició 'Play. Ciència i música', 'Mart. La conquesta d'un somni' i el Teatre de la Ciència. Les pel·lícules IMAX 'Amazon Adventure' i 'Viatge a l'espai. Pròxima parada Mart' o la projecció 'Caminant entre dinosaures. Planeta prehistòric 3D' poden completar aquesta visita a la Ciutat de les Arts i les Ciències a la meitat de preu.

A més, a partir del 15 de maig, la cartellera de l'Hemisfèric projectarà la pel·lícula 'L'escull encantat: Kaluoka'hina 3D', una divertida aventura per a tota la família sobre el món submarí.

]]>
Estudiants del Col·legi Sant Vicent Ferrer Maristas de Cullera guanyen el primer premi del concurs 'Cristal·lització a l'Escola' /va/info/prensa/noticias/cristalizacion-en-la-escuale-2021.html dv., 07 de maig 2021 15:32:00 +0200 Més de 1000 estudiants han participat en la huitena edició del certamen organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/cristalizacion-en-la-escuale-2021.html Estudiants del Col·legi Sant Vicent Ferrer Marista de Cullera (València) han obtingut el primer premi en el concurs 'Cristal·lització a l'Escola' organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències

L'exposició de projectes i lliurament de premis s'ha realitzat en línia. El segon premi ha sigut per a l'equip del Col·legi Sant Bertolomé de Godella i en tercer lloc ha resultat premiat el projecte presentat pel Col·legi La nostra Senyora dels Desemparats de València.

També han resultat guanyadors en les següents categories: Premi al millor pòster, Col·legi La Magdalena de Castelló; premi al millor cristall, IES Francesc Tàrrega de Vila-real; premi a la composició més original, Col·legi El Liceu de Benicássim; premi al millor quadern de laboratori, Col·legi Newton College d'Elx; premi a la millor exposició realitzada pels alumnes, IES El Quint Riba-roja.

Enguany s'ha introduït com a novetat el premi del públic al millor projecte. Més de 15.000 persones han votat per a triar el seu favorit, el guanyador ha correspost al projecte del Col·legi Sant Bartolomé de Godella.

La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I han col·laborat per a organitzar per huité any consecutiu aquest concurs dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Bachillerat dissenyat per a descobrir als i les estudiants la cristal·lografia d'una forma original i divertida, de manera que participen a manera de congrés científic.

]]>
'Un llac de concerts' torna a la Ciutat de les Arts i les Ciències amb la música en directe del campus a València del Berklee College of Music /va/info/prensa/noticias/Musica-en-abierto-2021.html dj., 22 d’abr. 2021 10:53:00 +0200 La nova temporada del cicle començarà el divendres 7 de maig al passeig Nord del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Musica-en-abierto-2021.html El cicle musical 'Un llac de concerts' organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i el campus a València del Berklee College of Music torna a l'exterior del Museu de les Ciències amb una programació que inclourà actuacions de l'alumnat i professorat de Berklee de més 28 països i estils molt variats, des del jazz fins al blues o el soul, passant per músiques del món, flamenc, electrònica, folk, funk o jazz llatí.

De lliure accés i gratuïts amb reserva prèvia a través de la web de la Ciutat de les Arts i les Ciències, els concerts tindran lloc a les 20.00 hores els divendres 7 i 28 de maig; 4 i 11 de juny, i 23, 29 i 30 de juliol. Els divendres de setembre 3, 10, 17 i 24, i l'1 d'octubre, l'horari serà a les 19.00 hores.

Aquest divendres 7 de maig el cicle obri amb la cantant i compositora Keep it Mellow, estudiant del màster en Producció Musical, Tecnologia i Innovació, que presentarà un repertori de cançons pròpies a la guitarra i crearà un ambient suau i lluminós amb la seua música. A continuació actuarà la banda d'estudiants Jazz Featuring Vocals Ensemble, que presentarà una selecció de cançons inspirades en ritmes brasilers, així com algunes versions de cançons de renom d'artistes com Esperanza Spalding o Chick Corea.

El cicle 'Un llac de concerts' inclou un total de 12 concerts i fa enguany la sisena edició. S'ha consolidat ja com una de les millors propostes de València per a donar la benvinguda al cap de setmana amb música en directe a l'aire lliure i en un entorn privilegiat. Aquesta iniciativa s'emmarca en el programa 'Música en obert' que ofereixen Berklee i la Ciutat de les Arts i les Ciències.

]]>
EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ORGANITZA UNA TROBADA ENTRE ESTUDIANTS I L'INVESTIGADOR VICENTE RUBIO PER A PARLAR SOBRE LES VACUNES I MEDICAMENTS CONTRA LA COVID-19 /va/info/prensa/noticias/-Preguntale-a-un-cientifico-vacunas-covid-.html dt., 20 d’abr. 2021 12:55:00 +0200
- L'activitat ‘Pregunta-li a un científic’ es realitzarà en línia el pròxim 27 d'abril i podrà seguir-se en aquest enllaç

- Els col·legis interessats poden enviar les seues preguntes al correu divulgacion@cac.es abans del 25 d'abril

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-Preguntale-a-un-cientifico-vacunas-covid-.html L'investigador i mèdic Vicente Rubio participa el pròxim 27 d'abril en l'activitat en línia "Pregunta-li a un científic” en la qual estudiants de Secundària i Batxillerat formularan preguntes sobre les vacunes i medicaments contra la COVID-1. Així, descobriran de primera mà el treball que realitza i l'abast i importància de la seua investigació.

L'activitat, organitzada pel Museu de les Ciències, forma part del cicle de divulgació ‘Actualitat” i podrà seguir-se a través d'aquest enllaç. Els col·legis interessats poden enviar les seues preguntes al correu divulgacion@cac.es, abans del 25 d'abril, amb les dades del centre i els noms dels qui formulen les qüestions. Es realitzarà una selecció prèvia. 

Aquesta trobada és una bona oportunitat per a abordar quins tipus de vacunes hi ha, la seua seguretat, per què no tenim més abundància de vacunes o què passa amb les vacunes espanyoles. Un recurs complementari són els fàrmacs antivirals, substàncies que ataquen directament al virus o que eviten la seua multiplicació o la seua entrada en la cèl·lula. El desenvolupament d'aquests medicaments està menys avançat que el de les vacunes, perquè, a diferència de les vacunes, no existeix una fórmula segura per a aconseguir-los. Hi ha alguns ja autoritzats (encara que són poc accessibles) i existeixen molts més en investigació. 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències compleix hui 23 anys oberta al públic /va/info/prensa/noticias/aniversario-hemisferic-cartelera-.html dv., 16 d’abr. 2021 11:34:00 +0200 - El Hemisfèric es va inaugurar el 16 d'abril de 1998

- El planetari infantil ‘Astromenuts’ i la pel·lícula ‘Caminant entre dinosaures. Planeta Prehistòric 3D’, a més de les projeccions IMAX ‘Amazon *Adventure’ i “American Wild” destaquen en la seua cartellera aquest cap de setmana 

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/aniversario-hemisferic-cartelera-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra hui 23 anys des que el primer dels seus edificis va obrir al públic. El Hemisfèric es va inaugurar el 16 d'abril de 1998 i des de llavors més de 9,5 milions d'espectadors han passat per la seua sala de projeccions. 

Astronomia, planetaris en directe i documentals IMAX de naturalesa han destacat en la cartellera del Hemisfèric. Un dels últims èxits ha sigut programar per als caps de setmana per a públic general el contingut escolar ‘Astromenuts’. En el seu primer mes, el planetari infantil ha venut totes les entrades disponibles i continuarà fins al 12 de juny, els dissabtes a les 12 hores.

Aquest cap de setmana, a més del planetari ‘Astromenuts’, el Hemisfèric ofereix la projecció 'Caminant entre dinosaures. Planeta Prehistòric 3D' i les pel·lícules IMAX 'Amazon Adventure' , ‘American Wild’ i 'Viatge a l'Espai. Pròxima parada Mart’, entre altres propostes. L'aforament del Hemisfèric continua reduït per a garantir la distància entre els espectadors, d'acord amb les mesures de seguretat. 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències llança la promoció 'Primavera' amb l'entrada Museu + Hemisfèric a 6 euros de dilluns a divendres /va/info/prensa/noticias/promocion-ciutat-de-les-arts.html dt., 13 d’abr. 2021 11:20:00 +0200 - A partir d'aquest dimarts 13 d'abril fins al 23 de juny de 2021
- L'entrada combinada permet la visita a les exposicions del Museu i assistir a la projecció d'una pel·lícula en el Hemisfèric

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/promocion-ciutat-de-les-arts.html La Ciutat de les Arts i les Ciències posa en marxa a partir del dimarts 13 d'abril la promoció 'Primavera' amb les entrades combinades del Museu de les Ciències i el Hemisfèric a la meitat de preu de dilluns a divendres fins al 23 de juny de 2021.

D'aquesta manera, el preu de l'entrada és de 6 euros i permet la visita al Museu de les Ciències així com veure una pel·lícula en el Hemisfèric. La tarifa és única per al públic general, tant per a la modalitat d'entrada adult com per a la d'entrada reduïda; es pot comprar en taquilles i a través de la web de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Entre l'oferta del Museu de les Ciències destaca la nova exposició 'Play. Ciència i música', 'Mart. La conquesta d'un somni' i el Teatre de la Ciència. Les pel·lícules IMAX 'Amazon Adventure' i 'Viatge a l'Espai. Pròxima parada Mart' o la projecció 'Caminant entre dinosaures. Planeta Prehistòric 3D' poden completar aquesta visita a la Ciutat dels Arts i les Ciències a la meitat de preu.

]]>
La investigadora i experta en història de l'astronomia M. José Martínez Usó (UPV) participa en el cicle de divulgació 'Astronomia' del Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/conferencia-astronomia-e-historia-.html dl., 12 d’abr. 2021 14:44:00 +0200 - La investigadora i matemàtica s'ha especialitzat en la recerca de registres astronòmics en fonts medievals

- La conferència es podrà seguir en directe el dijous 15 d'abril a partir de les 19 hores en aquest enllaç: consulteu ací

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/conferencia-astronomia-e-historia-.html La investigadora M. José Martínez Usó, del Departament de Matemàtica Aplicada de la Universitat Politècnica de València (UPV), impartirá el dijous 15 d'abril la conferència en línia "Quan moria el Sol i plovia les estreles. Utilitat de les observacions astronòmiques medievals per a l'astronomia actual" dins del cicle 'Astronomia' del Museu de les Ciències.

La conferència es podrà seguir en directe el dijous 15 d'abril a partir de les 19 hores en aquest enllaç: consulteu ací

La conferenciant M. José Martínez Usó és experta en història de l'astronomia i en la seua intervenció abordarà la relació entre els registres astronòmics medievals i la mecànica celeste.

L'Edat Mitjana a Europa occidental es considera un període de foscor entre les llums de l'Imperi Romà i del Renaixement posterior. La ciència i la cultura estaven reduïdes als monestirs i el seu patrimoni corresponia a les poques persones que sabien llegir i escriure. Tot això és cert, almenys parcialment, però també és cert que la curiositat humana continuava viva durant aquests segles i la gent mirava al cel buscant canvis i apreciant les meravelles que hi ocorrien.

Eclipsis solars i lunars, cometes, noves estreles, ocultacions de planetes per la Lluna, pluges d'estreles, tot va ser recollit en les cròniques de l'època i per autors que no eren astrònoms. El sorprenent és que aquests registres ens ajuden a entendre teories astronòmiques actuals i poden proporcionar resultats tan sorprenents com que la rotació de la Terra sobre el seu eix va fent-se progressivament més lenta o que la Lluna s'allunya de nosaltres uns quants centímetres cada any.

]]>
El període d'exposició de 'Galàxia Hung' a la Ciutat de les Arts i les Ciències conclou el 12 d'abril /va/info/prensa/noticias/puente-san-vicente-oferta-cac.html dv., 09 d’abr. 2021 14:40:00 +0200 - La Ciutat de les Arts i les Ciències ofereix durant aquest pont de Sant Vicent una programació variada amb el Teatre de la Ciència i contacontes al Museu de les Ciències
- La cartellera de l'Hemisfèric inclou el planetari infantil 'Astromenuts' i la pel·lícula IMAX 'Amazon Adventure', entre altres propostes

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/puente-san-vicente-oferta-cac.html La Ciutat de les Arts i les Ciències s'acomiada de l'exposició 'Galàxia Hung' aquesta setmana que ve. El públic podrà visitar-la fins al dilluns 12 d'abril, últim dia en què estaran exposades les 14 escultures de 'Galàxia Hung', que han omplit de color el passeig de l'Art de l'Umbracle.

La mostra d'escultures, deu de les quals estan a l'Umbracle i quatre al llac nord de l'Hemisfèric, són obres inspirades en la cultura taiwanesa i la vida quotidiana de Taiwan amb els colors brillants que s'observen en els patrons tradicionals taiwanesos.

A més, la Ciutat de les Arts i les Ciències continua amb una programació especial durant el pont de Sant Vicent. En l'oferta infantil destaquen els contacontes de l'exposició ''Érase una vez'... La ciència per als amants dels contes' (hi ha sessions a les 11.00 / 12.00 / 17.00 / 18.00 h) i l''Espai dels xiquets' (11.00 / 12.00 / 13.00 / 15.00 / 16.00 / 17.00 / 18.00 h), al Museu de les Ciències, i el planetari 'Astromenuts' a l'Hemisfèric, el dissabte a les 12.00 hores.

L'espectacle 'Alt voltatge' en el Teatre de la Ciència compta amb sessions tots els dies (11.00 /12.00 /13.00 /15.00 /16.00 /17.00 /18.00 h). Inclou l'espectacular bobina de Tesla, un transformador amb efectes espectaculars, com els raigs que produeix de més d'un metre.

Per a tots els públics, s'organitzen visites guiades a les exposicions 'Play. Ciència i música' (13.00 / 16.00 h) i 'Mart. La conquesta d'un somni' (12.00 / 17.30 h). El preu és 2,5 euros per persona, a més de l'entrada al Museu de les Ciències.

La cartellera de l'Hemisfèric destaca per una programació diversa amb documentals IMAX sobre naturalesa ('Amazon Adventure' i 'American Wild') i astronomia, amb la pel·lícula 'Viatge a l'espai: pròxima parada Mart', el planetari infantil 'Astromenuts' i la projecció 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D', entre altres propostes.

]]>
El Museu de les Ciències celebra les sessions especials 'Química en acció' i 'La ciència invisible' /va/info/prensa/noticias/museu-oferta-pascua.html dt., 06 d’abr. 2021 15:01:00 +0200 - Aquests tallers reuneixen els millors experiments en directe de La Ciència a Escena
- Hi ha diverses sessions cada dia i l'entrada és de 3,5 euros per persona

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/museu-oferta-pascua.html El Museu de les Ciències ha programat tots els dies fins al 12 d'abril diverses sessions dels tallers 'Química en acció' i 'La ciència invisible', que reuneixen els millors experiments en directe de La Ciència a Escena. És una de les propostes destacades en l'oferta de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a aquesta setmana.

El taller 'Química en acció' es dirigeix al públic general a partir de 8 anys i el taller 'La ciència invisible' està recomanat a partir dels 10 anys. Hi ha diverses sessions al llarg del dia ('Química en acció' a les 11.30 i les 16.00 h; 'La ciència invisible' a les 13.00 i 17.15 h), tenen lloc en sales ubicades a la planta baixa del museu, al carrer Menor, i l'entrada és 3,5 euros per taller i persona.

]]>