RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca L'Escola d'Estiu de la Ciutat de les Arts i les Ciències obri un quart torn del 15 al 19 de juliol /va/info/prensa/noticias/Escuela-verano-julio--.html dl., 20 de maig 2019 13:39:00 +0200 Dirigida a xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys, inclou una visita especial a 'Harry Potter. The exhibition' 

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Escuela-verano-julio--.html L'Escola d'Estiu de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha ampliat la seua oferta amb un quart torn i se celebrarà també del 15 al 19 de juliol, a més de les setmanes del 24 al 28 de juny, de l'1 al 5 de juliol de 2019 (segon torn quasi complet) i un tercera setmana, que tindrà lloc del 8 al 12 de juliol. 

Es tracta d'una escola d'estiu que destaca amb activitats al voltant de la ciència, l'exploració espacial i els taurons. Enguany, a més de conéixer i experimentar en les instal·lacions de l'Hemisfèric, l'Umbracle, el Museu de les Ciències i l'Oceanogràfic, inclou una visita especial a 'Harry Potter. The exhibition' ubicada en el Museu. 

El preu és de 240 euros, tot inclòs, i les persones sòcies del Club CienciAmics i Club Ciutat tenen un 15% de descompte, és a dir, una tarifa especial de 204 euros. També s'aplica este descompte del 15% per a famílies nombroses i monoparentals, i per segon germà o germana. Per a més informació es pot consultar la web consultar ací. 

Al llarg de la setmana, els xiquets i xiquetes realitzaran tallers científics i yincanas per les diferents exposicions del Museu, descobriran música i videojocs de temàtica espacial amb Berklee College of Music i en l'Hemisfèric podran participar en observacions astronòmiques i planetaris en directe. 

Les activitats en els llacs i visites a les aquaris de l'Oceanogràfic, on passaran una nit amb l'activitat 'Dormir amb taurons', conformen una escola d'estiu única que enguany es distingix, encara més de la resta, amb la visita programada a l'exposició de 'Harry Potter'.

]]>
Els set equips finalistes del concurs Reacciona! defendran els seus projectes de Química en el Museu /va/info/prensa/noticias/Reacciona-final--2019.html dj., 16 de maig 2019 16:32:00 +0200 El divendres se celebra la final del concurs organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la secció territorial de València de la Real Societat Espanyola de Química

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Reacciona-final--2019.html El Museu de les Ciències acull este divendres, 17 de maig, a partir de les 11 horas la final i entrega de premis de l'octava edició del concurs Reacciona!, organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la secció territorial de València de la Real Societat Espanyola de Química (RSEQ-VAL) per a destacar la importància de la química. 

L'Auditori Santiago Grisolía és l'escenari on els set finalistes presentaran els seus treballs per a optar als primers premis. Els i les participants han d'exposar de forma didàctica, creativa i original algun procés químic, en especial aquells la contribució al dels quals benestar de la societat siga més patent o resulten més formatius o il·lustratius. 

En total, 57 equips s'han inscrit enguany a l'octava edició del concurs dirigit a estudiants de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional Grau Mitjà de tota Espanya. 

En esta ocasió, a més d'estudiants de la Comunitat Valenciana, han participat també de centres d'Aragó, Catalunya, Múrcia i Madrid. 

L'objectiu d'esta iniciativa és destacar la importància de la química en el desenvolupament de la societat i promoure l'interés per esta disciplina entre els jóvens 

El primer premi està dotat de 1.200 euros, el segon amb 600 euros i el tercer amb 300 euros. La concessió del premi correspondrà en un 50% al centre escolar i el 50% restant als components de l'equip. Els premis estan finançats per la Secció Territorial de València de la RSEQ.

]]>
El Museu de les Ciències celebra una nova edició del concurs 'Desafío Robot' amb més de 270 equips /va/info/prensa/noticias/DesafioRobot-2019.html dj., 09 de maig 2019 13:28:00 +0200 - El Carrer Major acull este divendres, 10 de maig, la competició robòtica que complix la seua onzena edició 
 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/DesafioRobot-2019.html La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra esta setmana un nou divendres de concurs científic, esta vegada amb 'Desafío Robot'. La jornada, de lliure accés, reunix enguany a més de 270 equips amb robots dissenyats, mecanismes i projectes realitzats per estudiants i docents de centres escolars de Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles Formatius i Enginyeries de la Comunitat Valenciana, Illes Balears, Múrcia i Madrid. 

La competició serà partir de les 9:30 hores el divendres 10 de maig en El Carrer Major del Museu. S'espera l'assistència de prop de 3.000 estudiants.  El concurs presenta cinc categories diferents entre les que hi ha una nova, 'Robòtica industrial', per a alumnes de qualsevol enginyeria universitària. En 'Lego' competixen robots realitzats només amb les famoses peces de muntatge, i també hi ha proves dins de 'Lliure', 'Desafio i 'Creativa'. 

Esta última compta amb dos modalitats: 'Robot Dance', una demostració de ball i coreografia robòtica, i 'Efecte papallona. Reacció en cadena', en què els equips han de posar en marxa un mecanisme capaç d'encistellar una pilota. 
L'accés tant al Carrer Major, on es realitzarà la competició, com a l'entrega de premis, en l'Auditori, és lliure i gratuït. 

Al llarg del curs escolar la Ciutat de les Arts i les Ciències convoca tres concursos per a promoure l'amor per la ciència entre els estudiants. Després de 'Cristal·lització en l'Escola', celebrat divendres passat, esta setmana és el torn de 'Desafío Robot' i el divendres, 17 de maig, se celebrarà el concurs 'Reacciona! sobre Química. 

Esta competició està organitzada per la Ciutat de les Arts i les Cièncias i ha comptat com a col·laboradors principals amb la Universitat Politècnica de València i les empreses enginy Kids, Omron i ArcerorMittal. També han col·laborat la Universitat d'Alacant, l'Institut d'Automàtica i Informàtica Indústria ai2, Cfz Cobots, Inescop, Aventura València, Unicad, ESAT, ByLinedu, LLEC, Xplora 360, Makeblock, Electric Bricks i Edde Microduino.

]]>
El Museu de les Ciències celebra el Dia Internacional dels Museus amb sessions gratuïtes de 'Ciència a Escena' /va/info/prensa/noticias/Dia-de-los-Museos-.html dc., 08 de maig 2019 15:20:00 +0200 Dissabte 18 de maig a les 13 hores i a les 16 hores en l' Auditori del Museu 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Dia-de-los-Museos-.html El Museu de les Ciències se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb dos sessions especials de 'Ciència a Escena' gratuïtes dissabte que ve 18 de maig. L'Auditori Santiago Grisolía serà l'escenari on els divulgadors científics realitzaran els experiments en directe de 'Ciència a Escena' a les 13 hores i a les 16 hores. 

L'accés serà lliure fins a completar l'aforament. Els divulgadors i divulgadores científiques han seleccionat per a esta activitat els experiments més divertits i sorprenents de 'Ciència a Escena' amb demostracions procedents dels tallers 'Màgia Química' i 'Fred, Fred'. 

En les sessions de 'Ciència a Escena', personal especialitzat en divulgació ensenya ciència a través d'experiments en directe. En 'Fred, fred' el públic comprova els sorprenents canvis que experimenten els cossos en contacte amb el nitrogen a -196 ºC i en 'Màgia Química' els i les participants poden veure en directe reaccions i canvis de colors. 

Amb esta jornada, la Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus, organitzat pel Consell Internacional de Museus per a subratllar la importància del paper dels museus al servici de la societat i el seu desenvolupament. Se celebra cada 18 de maig i els museus participants organitzen diferents activitats per a connectar amb el seu públic.

]]>
Estudiants del Col·legi Nostra Senyora dels Desamparats guanyen el primer premi del concurs 'Cristal·lització en l’Escola 2019' /va/info/prensa/noticias/premios-Cristalizacion-2019-.html dv., 03 de maig 2019 16:12:00 +0200 El segon premi ha sigut per al projecte presentat per alumnes del Col·legi Sant Vicent Ferrer Maristes de Cullera i el tercer premi per a estudiants de l’Escola Professional La Salle de Paterna

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/premios-Cristalizacion-2019-.html Estudiants del Col·legi Nostra Senyora dels Desemparats han guanyat el primer premi del concurs 'Cristal·lització en l’Escola 2019' organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I. El segon premi ha sigut per al projecte presentat per alumnes del Col·legi Sant Vicent Ferrer Maristes de Cullera i el tercer premi per a estudiants de l’Escola Professional La Salle de Paterna.

Més de 1.400 estudiants de Secundària i Batxillerat de la Comunitat Valenciana han participat en el concurs amb un total de 59 projectes de cristal·lografia. Els millors treballs de cristal·lització formaran part d’una exposició en El Carrer Menor del Museu. Este certamen se celebra també en altres comunitats com Andalusia, Aragó, Cantàbria, Catalunya, La Rioja, Castilla La Mancha, Múrcia, Madrid i País Basc. En total, en esta nova edició han participat més de 16.000 estudiants.

El Carrer Major del Museu ha acollit este matí l’exposició dels projectes de cristal·lografia desenvolupats per l’alumnat al llarg del curs escolar. Els participants han explicat al jurat i també als visitants interessats com ha sigut el procés de creació dels vidres amb demostracions en directe, postllis, maquetes i diferents recursos audiovisuals. El principal propòsit del concurs és destacar el paper que juga el món dels vidres en l’actualitat i impulsar el seu estudi, la seua anàlisi i el seu coneixement entre els més jóvens.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències acull la segona edició de Musaico organitzat per Berklee València /va/info/prensa/noticias/Musaico-2019.html dv., 03 de maig 2019 15:03:00 +0200 El festival comença a les 11 hores i hi haurà música en directe fins a les 21 hores 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Musaico-2019.html La Ciutat de les Arts i les Ciències acull este dissabte, 4 de maig, la segona edició de Musaico, el festival gratuït obert al públic que organitza Berklee València. 

Musaico se celebra en l'Esplanada de l'Assut situada entre el Museu de les Ciències i l'Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències i s'ha convertit en un reclam perquè els valencians i valencianes disfruten en família d'una jornada de música en directe, activitats infantils, llocs de menjar i una àrea dedicada a entitats que treballen en l'àmbit social i mediambiental. El festival comença a les 11 hores i hi haurà música en directe fins a les 21 hores. 

Este festival eclèctic amb dos escenaris, zona d'oci amb una gran varietat d'activitats per a la família i food trucks. En el musical, les persones assistents poden escoltar una àmplia varietat d'estils des de flamenc o funk, a músiques del mediterrani i latin-jazz interpretades pels alumnes del campus de Berklee València. 

Berklee College of Music a València acull cada any a alumnes que representen a més de 40 països; esta peculiaritat permet que els seus estudiants proposen una experiència com Musaico, en la que desenes de cultures es troben en un mateix lloc per a crear i experimentar amb la música, en sintonia amb la missió de la universitat d'abraçar i fomentar la creativitat, la innovació i l'excel·lència. Este campus és l'únic que la prestigiosa escola de música té fora dels Estats Units.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca una nova edició del concurs per a 'instagramers' /va/info/prensa/noticias/concurso-instagram-2019.html dv., 03 de maig 2019 14:14:00 +0200 Els i les participants hauran de publicar les seues imatges entre les 15:00 hores d'este divendres, 3 de maig de 2019 i el diumenge 2 de juny de 2019 a les 23:59 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/concurso-instagram-2019.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha convocat un nova edició del concurs de fotografia a través de la xarxa social Instagram. Les fotografies podran ser de qualsevol dels edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències, categoria 'Arquitectura', o de les exposicions, tallers, activitats, animals i aquaris, en la categoria 'Continguts'. 

Els i les participants hauran de publicar les seues imatges entre les 15:00 hores d'este divendres, 3 de maig de 2019 i el diumenge 2 de juny de 2019 a les 23:59 hores. A més, hauran de seguir Instagram de @ciudadartesciencias i etiquetar les imatges amb l'hashtag #ConcursoCAC19 i @ciudadartesciencias. 

Les 20 imatges guanyadores, deu per cada categoria, s'exposaran en la mostra "Instants" de lliure accés al públic en els exteriors del complex. En la primera convocatòria del concurs, celebrat en 2017, es van publicar prop de 1.200 fotografies i les 20 guanyadores van formar part la primera exposició 'Instants' al febrer de 2018.

 

]]>
El Museu de les Ciències celebra la final del concurs 'Cristal·lització en l’Escola' /va/info/prensa/noticias/Concurso-Cristalizacion-2019.html dj., 02 de maig 2019 17:59:00 +0200 - Es tracta de la sexta edició del concurs que organitza la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I

- Maig és el mes dels concursos escolars en la Ciutat de les Arts i les Ciències: el divendres 10 de maig serà 'Desafiament Robot' i el divendres 17 de maig la final de 'Reacciona!'

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Concurso-Cristalizacion-2019.html El Museu de les Ciències acull este divendres 3 de maig la final de la sexta edició de 'Cristal·lització en l’Escola' que organitzen  la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I. Més de 1.400 estudiants de Secundària i Batxillerat de la Comunitat Valenciana han participat en el concurs amb un total de 59 projectes de cristal·lografia. 

Després de la final, els millors treballs de cristal·lització formaran part d’una exposició en el Carrer Menor del Museu. Este certamen se celebra també en altres comunitats com Andalusia, Aragó, Cantàbria, Catalunya, La Rioja, Castilla la Mancha, Múrcia, Madrid i País Basc. En total, en esta nova edició han participat més de 16.000 estudiants.

El concurs està dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat perquè presenten un projecte junt amb els seus professors. L’objectiu és descobrir la cristal·lografia als estudiants a manera de congrés científic 'competitiu': des de la investigació en el laboratori fins a la presentació dels resultats durant la final del concurs, que se celebra este divendres 3 de maig en El Carrer Major del Museu a partir de les  9:30 hores.

Al llarg del curs escolar la Ciutat de les Arts i les Ciències convoca tres concursos per a promoure l’amor per la ciència entre els estudiants. Després de 'Cristal·lització en l’Escola', el divendres 10 de maig se celebra l’onzena edició de 'Desafío Robot' i el divendres 17 de maig el concurs 'Reacciona! sobre química.
 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències aconseguix un rècord històric de venda d'entrades durant la Setmana Santa /va/info/prensa/noticias/visitantes-semana-santa-2019.html dj., 25 d’abr. 2019 11:15:00 +0200 Del 13 al 22 d'abril les vendes s'han incrementat un 27% respecte al mateix periode vacacional de 2018

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/visitantes-semana-santa-2019.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha aconseguit un rècord històric de venda d'entrades durant Setmana Santa i Pasqua amb un total de 170.647 entrades venudes enfront de les 133.951 que es van vendre durant el mateix període de 2018. 
  
Per edificis, del 13 al 22 d'abril, el Museu de les Ciències ha registrat el major increment de nombre d'entrades venudes, un 60% més que l'any anterior, 60.854 entrades. L'Oceanogràfic, que a nivell individual també aconseguix la seu millor dada històrica, l'ha superat en un 16,32% amb 88.658 entrades, i l'Hemisfèric, amb 21.135 vendes, ha augmentat un 7%, un percentatge alt donat el seu aforament limitat. 
  
Destaca el Divendres Sant amb prop de 30.000 entrades. En concret, van passar pel renovat Museu de les Ciències un total de 11.188 persones, mentres que per les instal·lacions del major aquari d'Europa ho van fer un total de 15.066 persones. En estes dades ha influït l'exposició de Harry Potter, oberta al públic des del mateix 13 d'abril y els visitants del mercat internacional. 
  
L'origen més notable és Itàlia amb un 36% del total dels visitants internacionals, seguit de França, amb un 16%, i Alemanya, un 12%. Creix substancialment el turisme de Bèlgica (10%) i Holanda (6%). 
  
Els i les visitants a la Ciutat de les Arts i les Ciències han disfrutat durant estos dies de tota la programació especial del complex. El públic ha pogut visitar la nova exposició 'Talking Brains', veure l'estrena de la pel·lícula 'Jardí Salvatge' en l'Hemisfèric així com recórrer l'Oceanogràfic contemplant els més de 100 taurons de 20 espècies distintes que es troben repartits pel centre, sent l'aquari de la Ciutat dels Arts i els Ciències el que major quantitat d'espècies té a Europa.

 

]]>
L'Escola d'Estiu de la Ciutat de les Arts i les Ciències inclourà una visita especial a 'Harry Potter. The Exhibition' /va/info/prensa/noticias/escuela-verano-2019.html dl., 22 d’abr. 2019 11:07:00 +0200 Dirigida a xiquets de 5 a 12 anys, es realitzarà de dilluns a divendres en tres torns: les setmanes del 24 de juny, 1 de juliol i 8 de juliol de 2019

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/escuela-verano-2019.html La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta un complet programa per a l'Escola d'Estiu amb activitats entorn de la ciència i l'exploració espacial. Enguany, a més de conéixer i experimentar en les instal·lacions de l'Hemisfèric, l'Umbracle, el Museu de les Ciències i l'Oceanogràfic, l'Escola d'Estiu de la Ciutat de les Arts i les Ciències inclou una visita especial a 'Harry Potter. The exhibition', ubicada en el Museu. 

El primer torn de l'escola serà la setmana del 24 al 28 de juny de 2019, el segon torn de l'1 al 5 de juliol de 2019 i un tercer torn del 8 al 12 de juliol de 2019. Per a més informació es pot consultar la web www.cac.es/escoladestiu

Al llarg de la setmana, els xiquets i xiquetes realitzaran tallers científics i gimcanes per les diferents exposicions del Museu, descobriran música i videojocs de temàtica espacial amb Berklee College of Music i en l'Hemisfèric podran participar en observacions astronòmiques i planetaris en directe. Les activitats en els llacs i visites a les aquaris de l'Oceanogràfic, on passaran una nit amb l'activitat 'Dormir amb taurons', conformen una escola d'estiu única que enguany es distingix amb la visita programada a l'exposició de 'Harry Potter'.

]]>
Les pel·lícules IMAX 'Jardí Salvatge' i 'America Wild' acosten la naturalesa més sorprenent als espectadors de l’Hemisfèric /va/info/prensa/noticias/Hemisferic.html dj., 18 d’abr. 2019 11:53:00 +0200 L’Hemisfèric projecta sessions d’11 a 21 hores este cap de setmana dissabte 20 i diumenge 21 d’abril

Del dilluns 22 d’abril al dissabte 27 d’abril sessions d’11 a 20 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Hemisferic.html De la naturalesa més pròxima i sorprenent ('Jardí Salvatge') fins a la més inaccessible ('America Wild'), del planeta en el Cretaci (Caminant entre dinosaures 3D) fins a l’Estació Espacial Internacional ('Els secrets de la gravetat'), de la història de l’electricitat ('Planet Power 3D. L’energia del planeta') a l’exploració espacial ('Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart'). És la variada cartellera que la Ciutat dels Arts i els Ciències ha preparat en l’Hemisfèric amb més sessions estes vacacions de Pasqua.

'Jardí Salvatge', la nova pel·lícula de l’Hemisfèric, presenta la jove Katie i a la seua família, que viuen al costat del bosc però aliens a eixe món que els rodeja, i com de forma gradual descobrixen els secrets de la naturalesa més pròxima al seu llar. Gràcies a càmeres instal·lades dins de coves, nius o inclús en el fons d’un estany, la pel·lícula és un espectacle continu amb gran varietat d’imatges i de comportaments dels habitants del bosc.

La pel·lícula IMAX 'America Wild', una de les projeccions millor valorades pels espectadors de l’Hemisfèric, recorre alguns dels parcs nacionals més famosos dels Estats Units amb imatges espectaculars de Yosemite, Yellowstone, el Gran Canó, el Parc Nacional Glacier i Everglades. Entre la cartellera, es pot optar també per 'Planet Power 3D. L’energia del planeta' i 'Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart' .

Oferta familiar

L’oferta per al públic infantil destaca el cicle dedicat a Harry Potter (el dissabte 20 d’abril a les 18 hores "Harry Potter i la cámara secreta" i el dissabte 27 d’abril a les 18 hores "Harry Potter y el prisionero de Azkaban" i les pel·lícules 'Caminant entre dinosaures. Planeta Prehistòric 3D' (per a majors de 7 anys) i 'Els secrets de la gravetat' (apta per a tots els públics).

'Caminando entre dinosaures 3D' és una experiència d’immersió en 3D i està recomanada a partir dels 7 anys. Els personatges animats s’han recreat sobre fons reals. La pel·lícula trasllada als espectadors a l’Alaska del Cretaci a través de la història de dos jóvens Pachyrhinosaurus (grans dinosaures herbívors) des del moment que ixen de l’ou, la seua trobada amb els depredadors, la climatologia extrema i com lluiten per sobreviure a través de les estacions.

La pel·lícula d’animació Fulldome “Els secrets de la gravetat” oferix el viatge de dos amics a través de l’espai i el temps després dels passos d’Albert Einstein. Una aventura educativa protagonitzades per Limbradur, un jove aprenent de mag que somia de ser astronauta, i Alby, un xicotet i intel·ligent robot programat per a emmagatzemar i compartir coneixement. La Lluna, l’Estació Espacial Internacional, els racons més llunyans de la nostra galàxia són algunes de les imatges impressionants del seu viatge.

 

]]>
Els tallers de 'La Ciència a Escena' conviden a disfrutar de la ciència en família /va/info/prensa/noticias/Talleres-Ciencia-a-Escena.html dj., 18 d’abr. 2019 10:43:00 +0200 Des de hui i fins al 29 d’abril el Museu oferix una programació especial amb més sessions i activitats

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Talleres-Ciencia-a-Escena.html Els tallers de 'Ciència a Escena' comencen hui un horari especial per Setmana Santa amb sessions a les 11:30 h ( Màgia Química), a les 12:30 h ( 'Científic per un dia'), a les 16:00 h ('Horror al buit) i a les 17:15 h amb el taller 'Fred Fred'. Els tallers, realitzats per monitors amb formació especialitzada, són una representació d’experiments amb un fil conductor, el fi del qual és difondre la ciència d’una manera divertida.

El públic que participa en estes experiències pot posar en marxa un rellotge amb suc de taronja (taller 'Màgia Química'), coneix els sorprenents canvis que experimenten els cossos en contacte amb el nitrogen a -196ºC ('Fred, Fred') o es convertix en faquir tombant-se en un llit de claus i aprén sobre el concepte de pressió ('Horror al buit').

En el taller 'Científic per un dia' (recomanat de 4 a 8 anys) els més menuts se submergiran en el paper de científic: la sala es convertix en un lloc d’experimentació i els xiquets disposen de material de laboratori (ulleres especials, guants, etc.). La tarifa d’estos tallers és de 3,5 euros per persona i no cal comprar l’entrada general del Museu. Es realitzen en la planta baixa.

A més, el Museu, obert tots els dies de 10 a 19 hores, amplia demà divendres 19 i el dissabte 20 d’abril el seu horari fins a les 21 hores. Des de hui dijous 18 i fins al dilluns 29 d’abril oferix una programació especial de 'Ciència a Escena', 'Espai dels Xiquets', 'Teatre de l’Electricitat' i visites guiades que es pot consultar en este enllaç

 

]]>
'Música en obert' acosta la música contemporània al públic a través de concerts, tallers i conferències /va/info/prensa/noticias/Berklee-Valencia.html dl., 15 d’abr. 2019 15:24:00 +0200 - La Ciutat de les Arts i les Ciències i el campus de Berklee College of Music a València col·laboren per sext any consecutiu 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Berklee-Valencia.html La Ciutat de les Arts i les Ciències i el campus de Berklee College of Music a València col·laboren per sext any consecutiu en 'Música en Obert', un programa d'activitats culturals que inclou concerts de lliure accés, projeccions, tallers i conferències, a més de la Berklee Week, del 2 al 7 de juliol, i el gran concert de 'La Nit de Berklee' el 6 de juliol. 

L'objectiu és acostar la música contemporània al públic general, establint sinergies entre la música, la ciència i la tecnologia per a crear una oferta de continguts única i diferenciada a nivell internacional. 

Dissabte que ve 4 de maig Berklee presentarà Musaico, un festival gratuït d'un dia per a tota la família amb música en directe dels alumnes del campus, food trucks i activitats per a grans i xicotets. Des de les 11 del matí a les 21 de la nit, en l'esplanada de l'Assut de la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

Des de febrer, cada dissabte i diumenge, a les 13 hores en l'Hemisfèric, els espectadors i espectadores poden conéixer la projecció 'Berklee. Música en imatges' composta per les millors composicions i treballs audiovisuals realitzats cada any pels estudiants de Berklee dins del programa de "Composició de bandes sonores per a pel·lícules, televisió i videojocs". 

Un llac de concerts 

El divendres 10 de maig comença el cicle d'actuacions musicals en directe 'Un llac de concerts', a les 20 hores en el llac sud de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Quasi tots els divendres de maig a octubre, estudiants i professors del campus de Berklee a València realitzaran concerts a l'aire lliure en què el públic general podrà disfrutar de distints estils de música contemporània: del jazz al rock and roll passant pel funk, la música llatina, el folk o músiques del Mediterrani. 

A més, del 2 al 7 de juliol, se celebrarà la 'Berklee Week' en la que es mostraran els treballs que els estudiants del campus realitzen al llarg de l'any en els seus respectius programes de màster i que culmina amb el concert de fi de curs de l'escola. 

El programa inclou 'Berklee on the Big Screen. A Première' (2 i 4 de juliol), la instal·lació 'Traces' (del 5 al 7 de juliol) i 'La Nit de Berklee' (6 de juliol, a les 22 hores), un gran concert en el llac nord de l'Hemisfèric d'accés gratuït en què els estudiants mostraran el seu talent i l'aprenentatge de tot un any.

]]>
'Harry Potter.The exhibition' supera les 60.000 entrades venudes /va/info/prensa/noticias/presentacion-Harry-Potter-Valencia.html dj., 11 d’abr. 2019 15:05:00 +0200 - L’actriu Natalia Tena amb els actores Oliver i James Phelps presenten l’exposició en el Museu de les Ciències

- A partir del dissabte 13 d’abril, els visitants podran recórrer la sala comuna, el Bosc Prohibit o la cabanya d’Hagrid, entre altres escenaris

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/presentacion-Harry-Potter-Valencia.html  El director general de la Ciutat dels Arts i les Ciències, Enrique Vidal, el representant de Sold Out, Rafael Giménez, el vicepresident de GES Events, Robin Stapley, amb l’actriu  Natalia Tena, que interpreta en la saga a Nymphadora Tonks, i els germans Oliver i James Phelps, els famosos bessons Weasly,  han presentat hui en roda de premsa 'Harry Potter. The exhibition'. 

La mostra s’obri al públic dissabte que ve 13 d’abril i ja s’han superat les 60.000 entrades venudes.

L’exposició inclou algunes de les localitzacions més populars de les pel·lícules,  la sala comuna i el dormitori de Gryffindor™, aules com la de Pocions o Herbología i el Bosc Prohibit. Al seu torn, estos escenaris contenen milers d’objectes d’atrezo, trages i criatures fantàstiques que van ser utilitzats durant el rodatge de la icònica saga.

Com a novetat, l’exposició a València, per primera vegada a Espanya, inclou una nova escena amb accessoris i disfresses de la nova pel·lícula d’Animals Fantàstics: Els Crims de Grindelwald'. 

]]>
El concurs 'Desafío Robot 2019' convoca el Premi ArcelorMittal per a estudiants d'enginyeria /va/info/prensa/noticias/Desafio-Robot-premio-ArcelorMittal-.html dl., 08 d’abr. 2019 11:16:00 +0200 La XI edició de Desafío Robot que tindrà lloc el divendres 10 de maig en el Carrer Major del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Desafio-Robot-premio-ArcelorMittal-.html 'Desafío Robot' posa en marxa enguany la nova categoria  Premi ArcelorMittal de Robòtica Industrial dirigit a tots els alumnes que estiguen cursant qualsevol enginyeria universitària en el curs 2018-2019. En la imatge, el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal,  el Coordinador Responsabilitat Corporativa i Comunicació d’ArcelorMittal Espanya, Xavier González, i la responsable d’Enginy Kids, Maika Herrera. 

El premi ArcelorMittal està basat en un cas real de la Línia d’Electrozincat de la planta de Sagunt, una instal·lació en què es du a terme un procés d’electrodeposición de zinc sobre la superfície d’acer amb la finalitat de millorar les seues característiques anticorrosives. Igualment, s’ha de garantir l’absència de defectes superficials, per al que es realitzen distintes proves manuals amb l’objectiu de detectar possibles defectes de qualitat que invalidarien el producte final.

Els participants en el certamen, dotat amb un premi de 3.000€, han de plantejar en el projecte una solució amb què es millore el rendiment del procés d’electrozincat  tenint en compte una sèrie de paràmetres tècnics i operatius. En esta primera edició, els estudiants que concórreguen podran fer-ho de manera individual o en grup i hauran de presentar un dossier amb què es documente i prove la idea que aporten com a millora per a optimitzar i mecanitzar el procés d’electrozincat. Els candidats hauran de presentar el seu projecte davant del Jurat en la competició 'Desafío Robot' i posteriorment seran avaluats per professionals d’ArcelorMittal.

Desafío Robot, la ciència a través dels seus protagonistes

Desafío Robot és un esdeveniment educatiu de referència sobre robòtica, en el que es reunixen durant un dia en el Museu de les Ciències aficionats a la robòtica, estudiants i professors de centres escolars de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius.
Esta competició alberga distintes proves en què els participants, treballant en equip i assessorats pel seu professor si és el cas, competiran amb un robot construït, dissenyat i programat per ells, o amb un projecte que desenrotllaran al llarg de tot el curs.

A més de la fase de competició, Desafío Robot alberga zones d’exhibició on empreses, institucions i entitats de referència del món de la robòtica mostren al públic del Museu els seus projectes d’investigació, iniciatives i últims productes, i organitza distintes activitats complementàries i exhibicions.

ArcelorMittal Sagunt participarà en este gran esdeveniment científic a través de dos vies: per mitjà del suport que porta prestant durant els últims anys en forma de beques per a l’estudi de robòtica, i a partir de 2019, amb l’organització del Premi ArcelorMittal de Robòtica Industrial dirigit a les carreres universitàries d’Enginyeria.
 

]]>
'Talking brains: programats per a parlar' proposa un viatge interactiu al cervell i a l'origen del llenguatge /va/info/prensa/noticias/TalkingBrainsCAC0.html dt., 02 d’abr. 2019 14:44:00 +0200 Hui s'ha inaugurat esta exposició

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/TalkingBrainsCAC0.html El director general de la Ciutat de les Arts i els Ciències, Enrique Vidal, el director de l'Àrea de Divulgació Científica de CosmoCaixa de la Fundació Bancària 'La Caixa', Jordi Portabella i el director de Banca d'Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Fernando Correll, han inaugurat l'exposició 'Talking Brains. Programats per a parlar' en el Museu de les Ciències. 

Es tracta d'una exposició original de Cosmocaixa que submergix al públic en el fascinant món del cervell lingüístic. Davall l'aparent diversitat de les 7.000 llengües del món, s'amaga una facultat compartida pels sers humans: el llenguatge. Les llengües (orals o de signes) s'assemblen molt més del que aposten. Quan s'observa de prop, en realitat són la cara visible d'un sistema que impregna pràcticament tot el que pensem i el que som. 

Els i les visitants podran viure una experiència personalitzada gràcies a la tecnologia d'identificació per radiofreqüència. A més, la mostra interactiva és una aposta inclusiva per la diversitat funcional de les persones. 

La realitat virtual, les noves tècniques com l'encefalografia i diversos experiments de psicolingüística es donen cita en esta exposició, que permet observar què és capaç de fer un cervell al mig segon i què pot afectar-lo quan presenta una patologia. 

També es podran posar en la pell d'una persona que patix un trastorn lingüístic. La importància de la investigació puntera per a poder diagnosticar i tractar problemes mèdics a fi d'avançar en el coneixement del cervell és un dels punts destacats de la mostra; per això l'exposició incorpora experiments que es duen a terme en els centres d'investigació punters en neurocirurgia i medicina fetal.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i renova continguts a l’abril amb 'Harry Potter', la pel·lícula 'Jardí Salvatge' i la campanya Taurons /va/info/prensa/noticias/amplia-horarios-y-renueva-contenidos.html dl., 01 d’abr. 2019 12:11:00 +0200 L’Hemisfèric ha programat a partir del 13 d’abril un cicle dedicat a la saga Harry Potter

'Talking Brains' a partir del 2 d’abril i 'Harry Potter, The exhibition' a partir del 13 d’abril són les noves exposicions del Museu dels Ciències

L’Oceanogràfic mostra de forma transversal en tots els hàbitats, inclòs el Restaurant Submarí, més de 100 taurons de més de 20 espècies distintes

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/amplia-horarios-y-renueva-contenidos.html La Ciutat de les Arts i les Ciències renova continguts este mes d’abril amb noves exposicions i pel·lícules, a més l’oferta especial de Setmana Santa en què s’amplien horaris i activitats en el Museu de les Ciències, l’Hemisfèric i l’Oceanográfic.

El Museu de les Ciències a partir de l’1 d’abril obri de 10 a 19 hores i els dies 19 i 20 d’abril fins a les 21 hores. L’Hemisfèric àmplia sessions del 15 al 21 d’abril mentres que l’Oceanogràfic obri de 10 a 20 hores del 14 al 18 d’abril i de 10h a 22h els dies 19 i 20 d’abril.

A partir de dilluns que ve 1 d’abril, l’Hemisfèric incorpora a la seua cartellera una nova pel·lícula IMAX 'Jardí Salvatge. La naturalesa que ens rodeja'. A través de la història d’una família, la pel·lícula destaca la riquesa de la flora i fauna dels jardins urbans i els paratges pròxims a les ciutats.

'Talkins Brains' és la nova exposició de la primera planta del Museu de les Ciències que podrà visitar-se a partir del 2 d’abril. Es tracta d’un viatge interactiu fins al cervell en busca del llenguatge de la mà de paleoantropólegs, neuròlegs, psicòlegs, neurolingüistes i especialistes en computació per a conéixer què significa el llenguatge per als sers humans.

 

Harry Potter a partir del 13 d’abril

Harry Potter™: The Exhibition és una exposició itinerant de 1.500 metres quadrats, on els visitants podran disfrutar dels escenaris inspirats en els decorats d’Hogwarts™, i sorprendre’s amb l’increïble treball manual i artístic que s’amaga després del vestuari, l’atrezo i les criatures fantàstiques originals de les pel·lícules.

La sala d'Arcs acollirà esta exposició fins a juliol i inclou algunes de les localitzacions més populars de la saga, incloent-hi la sala comuna i el dormitori de Gryffindor™, aules com la de Pocions o Herbología, i el Bosc Prohibit. Estos escenaris contenen centenars d’objectes d’atrezo, trages i criatures fantàstiques que van ser utilitzats durant el rodatge de la icònica filmografia. L’Hemisfèric projectarà des del 13 d’abril tots els dissabtes a les 18 hores una pel·lícula de la saga.

L’oferta es completa amb 'Érase una vez', la nova ubicació i continguts de 'Mart. La conquista d’un somni', entre els continguts el Museu. A més, del 18 al 29 d’abril oferirà una programa especial amb més sessions de 'Ciència a Escena', Teatre de l’Electricitat, Espai dels Xiquets i visites guiades. Entre altres propostes, 'Elles tenen la fórmula' sobre dones científiques i les escultures de 'My Secret Garden' són les exposicions de lliure accés que donen la benvinguda als visitants.

 

Cara a cara amb taurons

La campanya Taurons de l’Oceanogràfic recopila, ensenya i distribuïx en tots els hàbitats de l’aquari els seus més de 100 exemplars i més de 20 espècies amb un esforç expositiu per a posar "cara a cara" amb els taurons als seus visitants.

A més, en l’edifici d’Accés s’exposa la visió especial dels taurons de l’Oceanogràfic que donen els seus propis cuidadors, amb fotografies que han realitzat davall les directrius del fotògraf submarí Vicent Renovell.

El visitant també podrà veure estes Pasqües el nou concepte de connexió de l’Oceanogràfic amb el desenvolupament del programa "Animal Ambaixador”. Els propis animals són els ambaixadors de la seua espècie i expliquen, a través dels cuidadors, les seues característiques i riscos. El programa s’estén a un gran nombre d’animals, des d’aus a tortugues.

 


 

]]>
El Museu de les Ciències celebra els dies 13 i 14 d’abril una trobada nacional de divulgació científica amb xarrades, monòlegs i directes de YouTube /va/info/prensa/noticias/Ogmios-2019.html dc., 27 de març 2019 11:55:00 +0100 - Ogmios 2019 està organitzat per la Ciutat dels Arts i els Ciències i la Federació Valenciana de Divulgació Científica 

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Ogmios-2019.html La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Federació Valenciana de Divulgació Científica (FEVADIC) organitzen 'Ogmios 2019: comptant revolucions”, un esdeveniment de divulgació que se celebrarà el dissabte, 13 i diumenge, 14 d’abril. L’accés és gratuït prèvia inscripció en www.cac.es (aforament complet).

Amb la col·laboració de CEFIRE àmbit CTEM, Institut de Física Corpuscular (IFIC), UCC+i de la Universitat de València, S2 Grup, Universitat Politècnica de València (UPV), Mensa Espanya i Scenio, Ogmios 2019 reunix als  divulgadors més reconeguts del país utilitzaran xarrades, monòlegs o directes de Youtube per a comptar les revolucions científiques del passat, present i futur. 

Després de la ponència inaugural, a càrrec del president de FEVADIC,  David Ibáñez, s’impartiran dihuit ponències de quinze minuts amb temes que comprenen des de l’astronomia fins a la biomedicina. Durant estos dos dies l’humor serà protagonista amb set monòlegs de cinc minuts. Estes activitats tindran lloc en l’Auditori Santiago Grisolía el dissabte 13 d’abril de 10:30 a 13:30 hores i de 15:30 a 18:30 hores, i el diumenge 14 d’abril de 10:30 a 13:30 hores.

En el vestíbul de l’Auditori es realitzaran directes de YouTube amb els canals d’Early Universe (Elena Dénia, dissabte 13 a les 11:50h), Ciencia de Sofá (Jordi Pereyra, dissabte 13 a les 16:50h) i Tippe Top Physics (Arcadi Garcia, diumenge 14 a les 11:40h). També este espai albergarà una exposició d’il·lustració científica.

Observacions i ràdio en directe

El programa inclou dos observacions amb telescopis des del Jardí d’Astronomia de l’Umbracle. El dissabte 13 d’abril, a les 19 hores, es realitzarà una observació diürna del Sol organitzada per l’Agrupació Astronòmica de la Safor (Astrosafor) i a les 20 hores una observació nocturna del cel de primavera organitzada per l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA). 

L’Auditori Santiago Grisolía acollirà el diumenge 14 d’abril a partir de les 12:25 hores l’emissió en directe del programa de tertúlia científica 'A Ciencia Cierta', que dirigix el periodista Antonio Rivera en CV Ràdio, el més descarregat de tota la Comunitat Valenciana.

]]>
L’Hemisfèric projectarà la saga completa de 'Harry Potter' en un cicle especial amb motiu de l’exposició /va/info/prensa/noticias/Harry-Potter-Hemisferic.html dv., 22 de març 2019 12:55:00 +0100 El cicle començarà el dissabte 13 d’abril amb 'Harry Potter i la pedra filosofal' 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Harry-Potter-Hemisferic.html L’Hemisfèric projectarà la saga de 'Harry Potter' per orde cronològic en una sessió especial per pel·lícula que se celebrarà els dissabtes a les 18 hores. Este cicle es posa en marxa amb motiu de l’exposició 'Harry Potter The Exhibition' que acull el Museu a partir del 13 d’abril. El mateix dia de la seua obertura al públic en el Museu, l’Hemisfèric projectarà 'Harry Potter y la piedra filosofal', la primera de les huit pel·lícules basades en els llibres de J.K.Rowling.

El cicle continuarà amb 'Harry Potter y la cámara secreta' (dissabte 20 d’abril), 'Harry Potter y el prisionero de Azkaban' (dissabte 27 d’abril), 'Harry Potter y el cáliz de fuego' (4 de maig), 'Harry Potter i la orden del Fénix' (11 de maig), 'Harry Potter y el misterio del Príncipe' (18 de maig), 'Harry Potter y las reliquias de la muerte parte I” (25 de maig) i Harry Potter y las reliquias de la muerte parte II” (1 de juny).

També durant el mes de juny està previst continuar amb el cicle i s’ha programat els dissabtes a les 18 hores una pel·lícula seguint l’ordre de la sèrie cinematogràfica: 8 de juny 'Harry Potter y la piedra filosofal', 15 de juny 'Harry Potter y la cámara secreta', 22 de juny 'Harry Potter y el prisionero de Azkaban', 29 de juny 'Harry Potter y el cáliz de fuego'. El format de les pel·lícules de Harry Potter serà en cine digital 2d - pantalla 16x8 i versió doblada al castellà.

]]>
Els llacs de la Ciutat de les Arts i les Ciències oferten les activitats d’oci 'Waterballs', 'Waterbikes' i 'Caiacs' /va/info/prensa/noticias/Actividades-lagos-CAC.html dv., 15 de març 2019 13:26:00 +0100 Tots els dies d’11 h a 19:15 h 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Actividades-lagos-CAC.html Els llacs de la Ciutat de les Arts i les Ciències oferixen  les activitats d’oci 'Waterballs', 'Waterbikes',  els 'caiacs' i les barques transparents, tots els dies,  sempre que les condicions meteorològiques ho permeten.

'Waterballs' és una activitat per a totes les edats que consistix a introduir-se en una bola de plàstic amb una grandària de 2 metres de diàmetre. El preu és de 5 euros per fraccions de 10 minuts.  Amb les 'Waterbikes' els visitants poden pedalejar pels llacs de la Ciutat de les Arts i  les Ciències. La taula es mou gràcies a les aletes que té davall quan fas el mateix moviment que en una màquina de step. L’activitat, amb un preu de 5 euros, s’oferta per fraccions de 10 minut. Per motius de seguretat, a esta activitat només poden accedir persones a partir de 1,4 metres d’altura.

Els originals caiacs transparents per a dos persones i les barquetes amb capacitat màxima per a sis persones inviten a navegar pels llacs, tindre vistes provilegiadas del complex des de l’interior dels estanys i disfrutar d’una estona agradable. L’activitat té un preu per persona de 2,5 euros per fraccions de 10 minuts i es poden adquirir tantes fraccions de 10 minuts com es desitge. 

]]>