RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca La Ciutat de les Arts i les Ciències se ilumina de morado por el Día Mundial del Lupus /va/info/prensa/noticias/dia-lupus-ciutat-de-les-arts-i-les-ciencies-.html dl., 10 de maig 2021 15:05:00 +0200 El encendido especial comienza esta tarde a partir de las 20 horas 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/dia-lupus-ciutat-de-les-arts-i-les-ciencies-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències se ilumina esta noche de color morado con motivo del Día Mundial del Lupus en apoyo a las personas afectadas. La Ciutat de les Arts i les Ciències atiende así la solicitud presentada por  la Asociación Valenciana de Afectados de Lupus (AVALUS) y se suma a este movimiento mundial para visibilizar esta enfermedad. 

 

]]>
La entrada combinada del Museu de les Ciències y el Hemisfèric tiene un precio especial de 6 euros de lunes a viernes hasta el 23 de junio /va/info/prensa/noticias/oferta-entradas-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html dl., 10 de maig 2021 13:33:00 +0200 - La oferta de primavera incluye a partir del 15 de mayo la película de animación 'El arrecife encantado: Kaluoka'hina 3D' en el Hemisfèric

- 'Play. Ciencia y música', 'Marte. La conquista de un sueño', el Teatro de la Ciencia y los experimentos en directo de 'La Ciencia a Escena', destacan en la programación del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/oferta-entradas-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha puesto en marcha la promoción 'Primavera' con las entradas combinadas del Museu de les Ciències y el Hemisfèric a la mitad de precio de lunes a viernes hasta el 23 de junio de 2021.

De esta manera, el precio de la entrada es de 6 euros y permite la visita al Museu de les Ciències así como ver una película en el Hemisfèric. La tarifa es única para el público general, tanto para la modalidad de entrada adulto como para la de entrada reducida; se puede comprar en taquillas y a través de la web de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Entre la oferta del Museu de les Ciències, destaca la nueva exposición 'Play. Ciencia y música', 'Marte. La conquista de un sueño' y el Teatro de la Ciencia.. Las películas IMAX 'Amazon Adventure' y 'Viaje al Espacio. Próxima parada Marte' o la proyección 'Caminando entre dinosaurios. Planeta Prehistórico 3D' pueden completar esta visita a la Ciutat de les Artes i les Ciències a la mitad de precio.

Además, a partir del 15 de mayo, la cartelera del Hemisfèric proyectará la película 'El arrecife encantado: Kaluoka'hina 3D', una divertida aventura para toda la familia sobre el mundo submarino.

]]>
Estudiants del Col·legi Sant Vicent Ferrer Maristas de Cullera guanyen el primer premi del concurs 'Cristal·lització a l'Escola' /va/info/prensa/noticias/cristalizacion-en-la-escuale-2021.html dv., 07 de maig 2021 15:32:00 +0200 Més de 1000 estudiants han participat en la huitena edició del certamen organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/cristalizacion-en-la-escuale-2021.html Estudiants del Col·legi Sant Vicent Ferrer Marista de Cullera (València) han obtingut el primer premi en el concurs 'Cristal·lització a l'Escola' organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències

L'exposició de projectes i lliurament de premis s'ha realitzat en línia. El segon premi ha sigut per a l'equip del Col·legi Sant Bertolomé de Godella i en tercer lloc ha resultat premiat el projecte presentat pel Col·legi La nostra Senyora dels Desemparats de València.

També han resultat guanyadors en les següents categories: Premi al millor pòster, Col·legi La Magdalena de Castelló; premi al millor cristall, IES Francesc Tàrrega de Vila-real; premi a la composició més original, Col·legi El Liceu de Benicássim; premi al millor quadern de laboratori, Col·legi Newton College d'Elx; premi a la millor exposició realitzada pels alumnes, IES El Quint Riba-roja.

Enguany s'ha introduït com a novetat el premi del públic al millor projecte. Més de 15.000 persones han votat per a triar el seu favorit, el guanyador ha correspost al projecte del Col·legi Sant Bartolomé de Godella.

La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I han col·laborat per a organitzar per huité any consecutiu aquest concurs dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Bachillerat dissenyat per a descobrir als i les estudiants la cristal·lografia d'una forma original i divertida, de manera que participen a manera de congrés científic.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències y Berklee colaboran en una nueva edición del programa 'Música en Abierto' /va/info/prensa/noticias/Musica-en-abierto-2021.html dj., 22 d’abr. 2021 10:53:00 +0200 - El sábado 24 de abril tendrá lugar el evento 'Musaico Festival', emitido a través de la web musaicofest.com

- El viernes 7 de mayo se celebra el primer concierto del ciclo 'Un lago de conciertos' en los exteriores de la Ciutat de les Arts i les Ciències

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Musica-en-abierto-2021.html La Ciutat de les Arts i les Ciències y el campus Berklee en Valencia colaboran en una nueva edición del programa 'Música en Abierto' que incluye actividades culturales como conciertos abiertos al público, proyecciones, talleres y conferencias, además del concierto de 'La Nit de Berklee' el 3 de julio, que rendirá tributo al polifacético músico brasileño Gilberto Gil y que será retransmitido en streaming.

El programa se inicia este sábado 24 de abril con el certamen en línea 'Musaico Festival', que será emitido a través de la web musaicofest.com. El evento reúne un total de 7 actuaciones de estudiantes de Berklee desde distintas localizaciones de la ciudad de València.

La nueva temporada de 'Un Lago de Conciertos' comenzará el viernes 7 de mayo en los lagos de la Ciutat de les Arts i les Ciències. El ciclo incluye un total de 12 conciertos, de mayo a octubre, en los que alumnos de la escuela, procedentes de más de 28 países, presentarán música en directo de estilos muy variados, desde el jazz al blues o el soul, pasando por músicas del mundo, flamenco, electrónica, folk, funk, o latin jazz. El acceso será gratuito con reserva previa a través de la web de la Ciutat de Les Arts i Les Ciències.

Música y tecnología

El programa continúa del 18 al 21 de mayo con la segunda edición de 'INO CON: Music and Tech Conference', una conferencia virtual centrada en música y tecnología, con distintas ponencias, talleres y actuaciones musicales. El evento culminará con la emisión de un concierto virtual retransmitido desde l'Hemisfèric.

Los días 9 y 10 de junio se celebrará en la sala de proyecciones del Hemisfèric 'Chromestesia', una experiencia plurisensorial donde colores y texturas ayudarán a percibir la música a través de otros sentidos.

También en este espacio, el 29 de junio y 1 de junio tendrá lugar 'Berklee on the Big Screen: A Première' la presentación en exclusiva del trabajo de los alumnos y alumnas del programa de 'Composición de bandas sonoras para películas, televisión y videojuegos'. El acceso es gratuito previa reserva.

El tradicional concierto 'La Nit de Berklee' con la que se celebra el final del será el 3 de julio a partir de las 17 h en el lago del Hemisfèric. Debido a la situación sanitaria será sin público presencial pero podrá seguirse en directo a través de las plataformas de Berklee Valencia.

]]>
EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ORGANITZA UNA TROBADA ENTRE ESTUDIANTS I L'INVESTIGADOR VICENTE RUBIO PER A PARLAR SOBRE LES VACUNES I MEDICAMENTS CONTRA LA COVID-19 /va/info/prensa/noticias/-Preguntale-a-un-cientifico-vacunas-covid-.html dt., 20 d’abr. 2021 12:55:00 +0200
- L'activitat ‘Pregunta-li a un científic’ es realitzarà en línia el pròxim 27 d'abril i podrà seguir-se en aquest enllaç

- Els col·legis interessats poden enviar les seues preguntes al correu divulgacion@cac.es abans del 25 d'abril

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-Preguntale-a-un-cientifico-vacunas-covid-.html L'investigador i mèdic Vicente Rubio participa el pròxim 27 d'abril en l'activitat en línia "Pregunta-li a un científic” en la qual estudiants de Secundària i Batxillerat formularan preguntes sobre les vacunes i medicaments contra la COVID-1. Així, descobriran de primera mà el treball que realitza i l'abast i importància de la seua investigació.

L'activitat, organitzada pel Museu de les Ciències, forma part del cicle de divulgació ‘Actualitat” i podrà seguir-se a través d'aquest enllaç. Els col·legis interessats poden enviar les seues preguntes al correu divulgacion@cac.es, abans del 25 d'abril, amb les dades del centre i els noms dels qui formulen les qüestions. Es realitzarà una selecció prèvia. 

Aquesta trobada és una bona oportunitat per a abordar quins tipus de vacunes hi ha, la seua seguretat, per què no tenim més abundància de vacunes o què passa amb les vacunes espanyoles. Un recurs complementari són els fàrmacs antivirals, substàncies que ataquen directament al virus o que eviten la seua multiplicació o la seua entrada en la cèl·lula. El desenvolupament d'aquests medicaments està menys avançat que el de les vacunes, perquè, a diferència de les vacunes, no existeix una fórmula segura per a aconseguir-los. Hi ha alguns ja autoritzats (encara que són poc accessibles) i existeixen molts més en investigació. 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències compleix hui 23 anys oberta al públic /va/info/prensa/noticias/aniversario-hemisferic-cartelera-.html dv., 16 d’abr. 2021 11:34:00 +0200 - El Hemisfèric es va inaugurar el 16 d'abril de 1998

- El planetari infantil ‘Astromenuts’ i la pel·lícula ‘Caminant entre dinosaures. Planeta Prehistòric 3D’, a més de les projeccions IMAX ‘Amazon *Adventure’ i “American Wild” destaquen en la seua cartellera aquest cap de setmana 

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/aniversario-hemisferic-cartelera-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra hui 23 anys des que el primer dels seus edificis va obrir al públic. El Hemisfèric es va inaugurar el 16 d'abril de 1998 i des de llavors més de 9,5 milions d'espectadors han passat per la seua sala de projeccions. 

Astronomia, planetaris en directe i documentals IMAX de naturalesa han destacat en la cartellera del Hemisfèric. Un dels últims èxits ha sigut programar per als caps de setmana per a públic general el contingut escolar ‘Astromenuts’. En el seu primer mes, el planetari infantil ha venut totes les entrades disponibles i continuarà fins al 12 de juny, els dissabtes a les 12 hores.

Aquest cap de setmana, a més del planetari ‘Astromenuts’, el Hemisfèric ofereix la projecció 'Caminant entre dinosaures. Planeta Prehistòric 3D' i les pel·lícules IMAX 'Amazon Adventure' , ‘American Wild’ i 'Viatge a l'Espai. Pròxima parada Mart’, entre altres propostes. L'aforament del Hemisfèric continua reduït per a garantir la distància entre els espectadors, d'acord amb les mesures de seguretat. 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències llança la promoció 'Primavera' amb l'entrada Museu + Hemisfèric a 6 euros de dilluns a divendres /va/info/prensa/noticias/promocion-ciutat-de-les-arts.html dt., 13 d’abr. 2021 11:20:00 +0200 - A partir d'aquest dimarts 13 d'abril fins al 23 de juny de 2021
- L'entrada combinada permet la visita a les exposicions del Museu i assistir a la projecció d'una pel·lícula en el Hemisfèric

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/promocion-ciutat-de-les-arts.html La Ciutat de les Arts i les Ciències posa en marxa a partir del dimarts 13 d'abril la promoció 'Primavera' amb les entrades combinades del Museu de les Ciències i el Hemisfèric a la meitat de preu de dilluns a divendres fins al 23 de juny de 2021.

D'aquesta manera, el preu de l'entrada és de 6 euros i permet la visita al Museu de les Ciències així com veure una pel·lícula en el Hemisfèric. La tarifa és única per al públic general, tant per a la modalitat d'entrada adult com per a la d'entrada reduïda; es pot comprar en taquilles i a través de la web de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Entre l'oferta del Museu de les Ciències destaca la nova exposició 'Play. Ciència i música', 'Mart. La conquesta d'un somni' i el Teatre de la Ciència. Les pel·lícules IMAX 'Amazon Adventure' i 'Viatge a l'Espai. Pròxima parada Mart' o la projecció 'Caminant entre dinosaures. Planeta Prehistòric 3D' poden completar aquesta visita a la Ciutat dels Arts i les Ciències a la meitat de preu.

]]>
La investigadora i experta en història de l'astronomia M. José Martínez Usó (UPV) participa en el cicle de divulgació 'Astronomia' del Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/conferencia-astronomia-e-historia-.html dl., 12 d’abr. 2021 14:44:00 +0200 - La investigadora i matemàtica s'ha especialitzat en la recerca de registres astronòmics en fonts medievals

- La conferència es podrà seguir en directe el dijous 15 d'abril a partir de les 19 hores en aquest enllaç: consulteu ací

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/conferencia-astronomia-e-historia-.html La investigadora M. José Martínez Usó, del Departament de Matemàtica Aplicada de la Universitat Politècnica de València (UPV), impartirá el dijous 15 d'abril la conferència en línia "Quan moria el Sol i plovia les estreles. Utilitat de les observacions astronòmiques medievals per a l'astronomia actual" dins del cicle 'Astronomia' del Museu de les Ciències.

La conferència es podrà seguir en directe el dijous 15 d'abril a partir de les 19 hores en aquest enllaç: consulteu ací

La conferenciant M. José Martínez Usó és experta en història de l'astronomia i en la seua intervenció abordarà la relació entre els registres astronòmics medievals i la mecànica celeste.

L'Edat Mitjana a Europa occidental es considera un període de foscor entre les llums de l'Imperi Romà i del Renaixement posterior. La ciència i la cultura estaven reduïdes als monestirs i el seu patrimoni corresponia a les poques persones que sabien llegir i escriure. Tot això és cert, almenys parcialment, però també és cert que la curiositat humana continuava viva durant aquests segles i la gent mirava al cel buscant canvis i apreciant les meravelles que hi ocorrien.

Eclipsis solars i lunars, cometes, noves estreles, ocultacions de planetes per la Lluna, pluges d'estreles, tot va ser recollit en les cròniques de l'època i per autors que no eren astrònoms. El sorprenent és que aquests registres ens ajuden a entendre teories astronòmiques actuals i poden proporcionar resultats tan sorprenents com que la rotació de la Terra sobre el seu eix va fent-se progressivament més lenta o que la Lluna s'allunya de nosaltres uns quants centímetres cada any.

]]>
El període d'exposició de 'Galàxia Hung' a la Ciutat de les Arts i les Ciències conclou el 12 d'abril /va/info/prensa/noticias/puente-san-vicente-oferta-cac.html dv., 09 d’abr. 2021 14:40:00 +0200 - La Ciutat de les Arts i les Ciències ofereix durant aquest pont de Sant Vicent una programació variada amb el Teatre de la Ciència i contacontes al Museu de les Ciències
- La cartellera de l'Hemisfèric inclou el planetari infantil 'Astromenuts' i la pel·lícula IMAX 'Amazon Adventure', entre altres propostes

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/puente-san-vicente-oferta-cac.html La Ciutat de les Arts i les Ciències s'acomiada de l'exposició 'Galàxia Hung' aquesta setmana que ve. El públic podrà visitar-la fins al dilluns 12 d'abril, últim dia en què estaran exposades les 14 escultures de 'Galàxia Hung', que han omplit de color el passeig de l'Art de l'Umbracle.

La mostra d'escultures, deu de les quals estan a l'Umbracle i quatre al llac nord de l'Hemisfèric, són obres inspirades en la cultura taiwanesa i la vida quotidiana de Taiwan amb els colors brillants que s'observen en els patrons tradicionals taiwanesos.

A més, la Ciutat de les Arts i les Ciències continua amb una programació especial durant el pont de Sant Vicent. En l'oferta infantil destaquen els contacontes de l'exposició ''Érase una vez'... La ciència per als amants dels contes' (hi ha sessions a les 11.00 / 12.00 / 17.00 / 18.00 h) i l''Espai dels xiquets' (11.00 / 12.00 / 13.00 / 15.00 / 16.00 / 17.00 / 18.00 h), al Museu de les Ciències, i el planetari 'Astromenuts' a l'Hemisfèric, el dissabte a les 12.00 hores.

L'espectacle 'Alt voltatge' en el Teatre de la Ciència compta amb sessions tots els dies (11.00 /12.00 /13.00 /15.00 /16.00 /17.00 /18.00 h). Inclou l'espectacular bobina de Tesla, un transformador amb efectes espectaculars, com els raigs que produeix de més d'un metre.

Per a tots els públics, s'organitzen visites guiades a les exposicions 'Play. Ciència i música' (13.00 / 16.00 h) i 'Mart. La conquesta d'un somni' (12.00 / 17.30 h). El preu és 2,5 euros per persona, a més de l'entrada al Museu de les Ciències.

La cartellera de l'Hemisfèric destaca per una programació diversa amb documentals IMAX sobre naturalesa ('Amazon Adventure' i 'American Wild') i astronomia, amb la pel·lícula 'Viatge a l'espai: pròxima parada Mart', el planetari infantil 'Astromenuts' i la projecció 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D', entre altres propostes.

]]>
El Museu de les Ciències celebra les sessions especials 'Química en acció' i 'La ciència invisible' /va/info/prensa/noticias/museu-oferta-pascua.html dt., 06 d’abr. 2021 15:01:00 +0200 - Aquests tallers reuneixen els millors experiments en directe de La Ciència a Escena
- Hi ha diverses sessions cada dia i l'entrada és de 3,5 euros per persona

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/museu-oferta-pascua.html El Museu de les Ciències ha programat tots els dies fins al 12 d'abril diverses sessions dels tallers 'Química en acció' i 'La ciència invisible', que reuneixen els millors experiments en directe de La Ciència a Escena. És una de les propostes destacades en l'oferta de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a aquesta setmana.

El taller 'Química en acció' es dirigeix al públic general a partir de 8 anys i el taller 'La ciència invisible' està recomanat a partir dels 10 anys. Hi ha diverses sessions al llarg del dia ('Química en acció' a les 11.30 i les 16.00 h; 'La ciència invisible' a les 13.00 i 17.15 h), tenen lloc en sales ubicades a la planta baixa del museu, al carrer Menor, i l'entrada és 3,5 euros per taller i persona.

]]>
Últimes setmanes per a visitar l'exposició gratuïta 'Galàxia Hung' a la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/Galaxia-Hung-ultimas-semanas.html dg., 04 d’abr. 2021 15:06:00 +0200  Les escultures es poden contemplar al Passeig de l'Art i el llac de l'Hemisfèric fins al dilluns 12 d'abril

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Galaxia-Hung-ultimas-semanas.html El període d'exhibició de 'Galàxia Hung' finalitza el dilluns 12 d'abril, després de quatre mesos instal·lada als exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències en els quals ha registrat un important èxit de visitants.

La mostra reuneix un total de 14 escultures, deu d'aquestes al Passeig de l'Art de l'Umbracle i quatre al llac nord de l'Hemisfèric. Es tracta d'obres inspirades en la cultura taiwanesa i la vida quotidiana de Taiwan amb els colors brillants que s'observen en els patrons tradicionals taiwanesos.

Aquesta galàxia està habitada per una infinitat d'animals, tots amb una percepció colorista i amb una visió molt oriental expressada en aquests meticulosos dibuixos que acompanyen les escultures instal·lades a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

]]>
El planetari infantil 'Astromenuts' de l'Hemisfèric arriba a més de 400 espectadors en el seu primer mes en cartellera /va/info/prensa/noticias/planetario-infantil-Hemisferic.html dg., 04 d’abr. 2021 13:24:00 +0200 L'espectacle, dissenyat per a un públic entre 3 i 6 anys, se celebra els dissabtes a les 12 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/planetario-infantil-Hemisferic.html Més de 400 espectadors han assistit a les sis sessions del planetari infantil 'Astromenuts' que s'han celebrat a l'Hemisfèric des del passat 20 de febrer els dissabtes a les 12 hores.

L'aforament de l'Hemisfèric continua reduït en un 74 % per a garantir la distància entre els espectadors, d'acord amb les mesures de seguretat.

El planetari 'Astromenuts', que continuarà en la programació fins al 12 de juny i les entrades de les pròximes sessions estan ja disponibles en la web de la Ciutat de les Arts i les Ciències, descobreix al públic familiar els secrets del dia i la nit, les fases de la Lluna o les meravelles que tanquen les constel·lacions.

En un vertiginós viatge a través del sistema solar recorren planetes i intenten atrapar alguna estrela que troben pel camí. Una manera d'iniciar-se en les ciències de l'espai a través de divertits dibuixos, històries i animacions.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats fins al 12 d’abril /va/info/prensa/noticias/PASCUA.html dc., 31 de març 2021 12:24:00 +0200 Últimes setmanes per a visitar l’exposició d’art 'Galàxia Hung'

L’Hemisfèric projecta el planetari infantil 'Astromenuts' i les pel·lícules 'Caminant entre dinosaures', 'Amazon Adventure' i 'American Wild'

Les exposicions interactives 'Play. Ciència i música' i 'Mart. La conquista d’un somni', a més dels experiments en directe, l’oferta més pròxima en el Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/PASCUA.html La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats fins al 12 d’abril amb diferents propostes d’oci com les exposicions 'Play. Ciència i música' i 'Mart. La conquista d’un somni', les mostres gratuïtes 'Hyperloop' i "Pioneres de l’Enginyeria" o els experiments de 'La Ciència a Escena' que es realitzen tots els dies.

Destaca a més l’oferta infantil amb el planetari 'Astromenuts' els dissabtes a les 12 h i l’exposició 'Érase una vez...la ciencia de los cuentos', així com les barques i caiacs amb què es pot navegar pel llac. Per a facilitar la visita en els dies festius 2 i 3 d’abril el Museu dels Ciències obrirà fins a les 21 hores. La resta de dies, l’horari serà de 10 hores a les 19 hores.

La ventilació anti COVID del Museu de les Ciències i l’Hemisfèric ha sigut verificada per investigadors del CSIC després de monitoritzar la qualitat ambiental registrada per mesuradors instal·lats en unes quantes zones d’ambdós edificis. A més, des de juny de 2020 la Ciutat dels Arts i els Ciències compta amb el segell 'Safe Tourism Certified' creat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Respecte d’això continuen les mesures adoptades quant a reducció i control d’aforament, desinfecció i senyalització d’itineraris per a garantir la distància social i evitar aglomeracions.

Ciència en directe

Entre les propostes del Museu dels Ciències, destaquen els experiments en directe amb els tallers "Química en acció" per a un públic a partir de 8 anys i de "La ciència invisible” recomanada a partir dels 10 anys. Hi ha diverses sessions al llarg del dia, se celebren en sales ubicades en la planta baixa del Museu, en El Carrer Menor i l’entrada és 3,5 euros per taller i persona.

També en l’entrada al Museu s’ha instal·lat un photocall dedicat al món dels dinosaures tematitzat amb la pel·lícula ''Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D' que es projecta en l’Hemisfèric. Del passat al futur en El Carrer Menor. Fins al 2 de maig, estarà exposada la càpsula hyperloop dissenyada per l’empresa valenciana Zeleros. La mostra 'Zeleros Hyperloop: viatjar a 1.000 km/h” presenta una maqueta, un prototip del vehicle i un mural sobre la seua història.

'Play. Ciència i música', 'Mart. La conquista d’un somni', el nou espectacle del 'Teatre de la Ciència' i el contacontes d’Era’s una vegada. La ciència dels contes' són altres de les propostes del Museu dels Ciències.

Planetari infantil 'Astromenuts'

El planetari ‘Astromenuts’ de l’Hemisfèric descobrix al públic familiar els secrets del dia i la nit, les fases de la Lluna o les meravelles que tanquen les constel·lacions. En un vertiginós viatge a través del sistema solar recorren planetes i intenten atrapar alguna estrela que troben pel camí. Una manera d’iniciar-se en les ciències de l’espai a través de divertits dibuixos, històries i animacions. Els dissabtes a les 12 hores en l’Hemisfèric.

Les pel·lícules IMAX 'Amazon Adventure', 'American Wild', 'Viatge a l’Espai. Pròxima parada Mart', 'Caminant entre dinosaures: Planeta Prehistòric 3D' i "Viatjant amb la llum", un programa de planetari en format fulldome, són altres de les propostes de l’Hemisfèric.

'Galaxia Hung' fins al 12 d’abril

Esta mostra reunix un total de 14 escultures, deu d’elles instal·lades en el Passeig de l’Art de l’Umbracle i quatre en el llac nord de l’Hemisfèric. Es tracta d’obres inspirades en la cultura taiwanesa i la vida quotidiana de Taiwan amb els colors brillants que s’observen en els patrons tradicionals taiwanesos.

També en els exteriors es pot visitar la mostra "Pioneres de l’Enginyeria", realitzada en col·laboració amb la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València, aborda com la dona ha ingressat en l’Enginyeria de Camins, Canals i Ports.

Una altra de les activitats que poden realitzar els i les visitants és navegar pel llac de l’Hemisfèric amb la xicoteta flota de caiacs i barquetes que ja estan disponibles perquè el públic 'explore' de forma diferent un dels espais més característics del complex.

 

]]>
El cap de l'Àrea d'Investigació en Vacunes de la Fundació FISABIO, Javier Díez, imparteix la conferència 'Un món sense vacunes' en les Ciències /va/info/prensa/noticias/conferencia-vacunas-Museu-de-les-Ciencies-.html dl., 29 de març 2021 13:23:00 +0200 La conferència tindrà lloc en línia i es podrà seguir en directe el dimarts 30 de març, a partir de les 19.00 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/conferencia-vacunas-Museu-de-les-Ciencies-.html El cap de l'Àrea d'Investigació en Vacunes de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), Javier Díez, imparteix aquest dimarts, 30 de març, la conferència 'Un món sense vacunes'.

La xarrada serà presentada per Vicente Rubio, de l'Institut de Biomedicina de València (IBV-CSIC & Ciberer-ISCIII) i membre del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i es podrà seguir en directe a partir de les 19.00 hores en aquest enllaç: consulteu ací.

La conferència parteix del fet que les vacunes, juntament amb la potabilització de les aigües, han sigut la mesura de salut pública que més vides ha salvat, moltes més que els antibiòtics o qualsevol altra medicació, encara que des que es van començar a usar han sigut una intervenció que ha tingut detractors.

El fet d'administrar una medicació a persones sanes, per a previndre malalties que a vegades es desconeixen, fa que es miren amb recel.

Enguany, en plena pandèmia per COVID-19, el debat continua obert al mateix temps que s'ha radiat al minut el desenvolupament de diverses vacunes i s'ha alertat la població amb informació difícil d'entendre. Les notícies sobre la seguretat en els assajos clínics, la valoració d'eficàcies diferents i els problemes de seguretat potencials postautorització generen dubtes i pors. "Si es perd la confiança en aquesta vacuna, què serà de la societat en el 2022?", planteja Díez en aquesta conferència

]]>
UN PROJECTE PER A VENTILACIÓ ANTI COVID A LES AULES DE L'IES RAMÓN LLULL DE VALÈNCIA I UN GENERADOR HIDRÀULIC DEL COL·LEGI CEU SANT PABLO GUANYEN EL CONCURS ESCOLAR 'ACCIÓ PER CLIMA' /va/info/prensa/noticias/ganadores-concurso-accion-clima.html dv., 26 de març 2021 14:09:00 +0100 - El certamen organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències ha comptat amb la col·laboració de Global Omnium i Reciclamás per a premiar a les millors idees sostenibles

- Un hivernacle realitzat amb productes reciclats presentat pel CEIP La Caixa (Barcelona) i l'hort escolar del Col·legi Vilavella (València) obtenen també el reconeixement del jurat

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/ganadores-concurso-accion-clima.html Els projectes 'Classes sense COVID ni refredats' de l'IES Ramón Llull de València; 'Generador hidràulic' del Col·legi CEU Sant Pablo (Montcada); 'Estructura hivernacle ECO' del CEIP La Caixa (Barcelona) i 'Terra sana in corpore sano' del Col·legi Vilavella (València) han resultat els guanyadors dels primers premis del concurs escolar 'Acció pel clima'.

Dissenyar un projecte STEM sostenible, com podem estalviar aigua, aplicar les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar) i crear un hort escolar han sigut els quatre desafiaments mediambientals que es van proposar als i les estudiants. La primera edició del concurs ha comptat amb la participació de més de 500 estudiants i 55 equips diferents.

El certamen s'ha realitzat amb la col·laboració del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències i de les empreses Global Omnium i Reciclamás que a més d'aportar els premis per als guanyadors formen part del jurat en les diferents categories.

Projectes premiats

En la categoria 'Projecte Classificació eficient de residus i energies renovables' dirigit a estudiants de Secundària i Formació Professional bàsica, el primer premi ha sigut per a l'IES Ramón Llull i el seu projecte 'Classes sense COVID ni refredats', una solució tecnològica per a poder impartir classes sense patir fred a les aules i a més tindre-les ventilades. Per a això, han construït una maqueta que simula l'efecte real en classe. La recirculació de l'aire s'aconseguix a través de filtres epa i la detecció dels nivells de C02 per a la introducció automàtica d'aire de l'exterior.

El segon premi ha reconegut el projecte 'Green Eco' del Col·legi San José de la Montaña Cheste - Pizarro, que ha utilitzat diversos sensors per a mesurar les condicions dels cultius per a millorar la producció i biosostenibilitat. El tercer premi ha sigut per al projecte 'Planta de tractament de residus automatitzada amb LEGO EV3' presentat pel IES Sucro Albalat de la Ribera (València).

En la categoria 'Projecte Ús i aprofitament de l'aigua', dirigit a estudiants del tercer cicle de Primària, el primer premi ha sigut per al projecte 'Generador hidràulic', presentat per una alumna del Col·legi CEU Sant Pablo de Montcada (València) i que ha consistit en la construcció d'un generador d'energia hidràulica.

El projecte 'La pluja perfecta', presentat per quatre alumnes del Col·legi Palma- La Cañada (Paterna), ha obtingut el segon premi amb la maqueta d'una casa unifamiliar en la qual, a través de canonades i diversos depòsits, s'aprofita l'aigua de la pluja. El tercer premi en esta categoria ha sigut per a 'Regadiu' del col·legi La Devesa d'Elx (Alacant), presentat també per quatre alumnes que han creat un sistema de regadiu de l'hort reutilitzant l'aigua que sobra del menjador.

La categoria 'Projecte 3R', dirigit a estudiants de segon cicle de Primària ha resultat guanyador el treball 'Estructura hivernacle ECO', presentat per un grup d'estudiants del CEIP La Caixa de Barcelona i que consistix en l'elaboració d'una estructura d'hivernacle basada en productes reciclats i botelles de plàstic. El segon premi ha sigut per al projecte 'Pandora: *Missió Humanitat', presentat per estudiants del Col·legi Cervantes d'Alcàntera de Xúquer (València) que han reutilitzat materials per a crear jocs, maquetes d'escenaris, tests i fins i tot música amb instruments reciclats.

El projecte 'Jocs de taula sostenible', del CP Mare de Deu de la Misericòrdia de Vinaròs (Castelló) ha obtingut el tercer premi.

En la categoria 'Projecte Hort escolar', dirigida a estudiants de primer cicle de Primària, el primer premi ha sigut per a les alumnes del Col·legi Vilavella de València i el seu projecte 'Terra sana in corpore sano', el segon premi per al Col·legi La Devesa d'Elx (Alacant) amb el projecte 'Sembrant vida' i el tercer premi per al grup d'escolars de CP Benimaclet amb el seu projecte 'El nostre hort escolar: Aprenentatge per a un món sostenible".

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza del 22 al 28 de març una 'Setmana del Planeta' amb activitats de divulgació i conferències sobre el canvi climàtic /va/info/prensa/noticias/Semana-del-planeta-.html dg., 21 de març 2021 13:04:00 +0100 - La final del concurs 'Acció pel clima' serà el divendres 26 de març, amb la col·laboració de Global Omnium i Reciclamás per a premiar les millors idees sostenibles
- El dissabte 27 de març la Ciutat de les Arts i les Ciències participa de nou en 'L'Hora del Planeta' amb l'apagada dels seus edificis des de les 20.30 h a les 21.30 h

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Semana-del-planeta-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza una 'Setmana del Planeta' del 22 al 28 de març. Així, el Museu de les Ciències acollirà diverses activitats de divulgació, com ara conferències, la final del concurs escolar 'Acció pel clima', dedicat al desenvolupament sostenible, i l'ampliació en format digital de l'exposició 'Davant del canvi, canviem', dedicada al canvi climàtic.

El dissabte 27 de març la Ciutat de les Arts i les Ciències participa de nou en la iniciativa internacional 'L'hora del planeta' amb l'apagada dels edificis, des de les 20.30 h a les 21.30 h.

El dimarts 23 de març, Dia Mundial de la Meteorologia, està prevista la conferència telemàtica 'Canvis climàtics en la història geològica', impartida per Rafael Fernández Rubio, Premi Jaume I de protecció del medi ambient (2006) i catedràtic emèrit de la Universitat Politècnica de Madrid. La conferència podrà seguir-se en directe. (consulteu ací)

El dimecres, 24 de març, a les 11 hores la investigadora Iris Hendriks, de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (Imedea) (UIB-CSIC), respondrà a les preguntes d'estudiants de Secundària i Batxillerat dins de la iniciativa 'Pregunta a una científica'. El tema serà la vegetació costanera i com les plantes submergides ajuden en la lluita contra el canvi climàtic.


L'alumnat descobrirà de primera mà el treball que efectua i l'abast i importància de la seua investigació. L'activitat serà en línia a través d'aquest enllaç: consulteu ací.

Els col·legis interessats a enviar les seues preguntes poden fer-ho al correu divulgacion@cac.es amb les dades del centre i els noms dels i les alumnes que formulen les qüestions, entre els quals es farà una selecció.

El dijous 25 de març tindrà lloc la conferència 'Els desafiaments científics, socials i econòmics del canvi climàtic', a càrrec de Fernando Valladares, director del grup d'Ecologia i Canvi Global al Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC). Podrà seguir-se en directe en aquest enllaç: consulteu ací.

'Acció pel clima'

Més de 500 estudiants en 55 equips diferents s'han presentat a la primera edició del concurs 'Acció pel clima'. La comunicació dels guanyadors serà en directe el pròxim divendres 26 de març i podrà seguir-se en aquest enllaç: consulteu ací.

El certamen ha comptat amb la col·laboració del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències i de les empreses Global Omnium i Reciclamás que, a més d'aportar els premis per als guanyadors i guanyadores, formen part del jurat en les diferents categories. Crear un hort escolar, aplicar les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar), com estalviar aigua o dissenyar un projecte STEM sostenible són els quatre desafiaments mediambientals que s'han proposat als i les estudiants.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·lumina amb els colors de la Senyera els dies 18 i 19 de març /va/info/prensa/noticias/Iluinacion-Fallas-Senyera.html dj., 18 de març 2021 13:16:00 +0100  L'encesa especial començarà aquest dijous a partir de les 19 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Iluinacion-Fallas-Senyera.html La Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·luminarà aquesta nit amb els colors de la senyera amb motiu del dia de Sant Josep. L'encesa especial del Museu de les Ciències i de l'Hemisfèric serà a partir de les 19 hores els dies 18 i 19 de març.

]]>
El CSIC verifica la ventilació contra la COVID-19 del Museu de les Ciències i l'Hemisfèric amb un sistema de monitoratge de dades /va/info/prensa/noticias/CSIC-ventilacion-contra-COVID-.html dj., 18 de març 2021 13:08:00 +0100 - El ministre de Ciència i Innovació ha destacat la importància d'aquest tipus de sistemes per a aportar seguretat als visitants de museus.
- Aquesta experiència pot ser aplicada de manera molt senzilla en qualsevol museu o espai cultural que tinga estances tancades obertes al públic

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/CSIC-ventilacion-contra-COVID-.html Personal investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), de l'Associació Mesura i del grup Aireamos han monitorat la qualitat ambiental del Museu de les Ciències i l'Hemisfèric per a poder verificar la ventilació dels seus espais, associada al risc de contagi per aerosols de malalties que es transmeten per l'aire, com la COVID-19.

L'estudi ha consistit en la presa de dades massives de CO2, temperatura i humitat durant 15 dies en diferents espais del Museu de les Ciències i de l'Hemisfèric. Per a això, s'han instal·lat mesuradors de CO2 en diverses exposicions i sales del Museu de les Ciències i l'Hemisfèric.

Els resultats mostren que, amb els aforaments actuals de visitants, mai s'han sobrepassat els nivells de CO2 que indiquen mala ventilació i que són considerats com a indicador indirecte de major risc de contagi per COVID-19. En concret, les sales es van mantindre en tot moment molt per davall del límit recomanat de 700 ppm. de CO2.

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, que ha conegut aquest dijous el sistema instal·lat, ha destacat "la importància d'aquest tipus de sistemes per a aportar seguretat als visitants de museus en el context actual".

El sistema es basa en el treball dut a terme per la investigadora d'IDAEA-CSIC Mari Cruz Minguillón per a adaptar les guies de ventilació de la Universitat d'Harvard i els estudis realitzats en col·legis de la Comunitat Valenciana per l'Associació Mesura en centres educatius. D'aquest treball van nàixer aquestes guies de ventilació en col·legis del CSIC i el Ministeri de Ciència i Innovació i de les quals es va fer ressò el Ministeri de Sanitat, i que són la referència utilitzada per a l'adaptació de la ventilació de qualsevol espai tancat.

El Museu de les Ciències i l'Hemisfèric han servit així de referència per a l'adequada gestió de la ventilació/renovació de l'aire en espais interiors com a llocs que protegeixen la salut i la dels qui ens envolten.

Aquest sistema de monitoratge de dades continuarà operatiu en els dos espais i pot ser aplicada de manera molt senzilla en qualsevol museu o centre cultural on es comparteix l'aire que es respira. És una manera fàcil d'avaluar i minimitzar el risc d'edificis de concurrència pública.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències i el Planetari de Castelló prorroguen el conveni per al foment de la divulgació científica /va/info/prensa/noticias/acuerdo-planetario-Castellon.html dc., 17 de març 2021 13:21:00 +0100 - El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha mantingut una reunió amb l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco
- Colomer ha anunciat la renovació en 2021 dels convenis de col·laboració entre Turisme amb l'Ajuntament de Castelló i amb la Federació de Gaiates

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/acuerdo-planetario-Castellon.html El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha mantingut una reunió amb l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, durant la qual s'ha signat la primera pròrroga del conveni marc de col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i el Planetari de Castelló per al foment de la divulgació científica.

Francesc Colomer ha explicat que "aquest conveni vincula el Planetari de Castelló amb la Ciutat de les Arts i les Ciències" que "és una infraestructura de tots els valencians, també dels ciutadans de Castelló, i ha d'ajudar a vertebrar el territori".

En aquest sentit, ha assenyalat que el conveni "ens donarà l'oportunitat de cogestionar continguts i programació en el Planetari".

Colomer ha reconegut l'esforç de l'Ajuntament de Castelló per "avançar en el posicionament turístic de la ciutat, amb el disseny d'un projecte com 'Escala a Castelló', que ha tingut una acceptació brillant i un reconeixement important".

Per la seua banda, l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, ha agraït la col·laboració de la Generalitat a través de la Ciutat de les Arts i les Ciències i de Turisme Comunitat Valenciana pel "suport especial a 'Escala a Castelló'". Així mateix, ha destacat que Castelló de la Plana és la primera ciutat espanyola a ser part de la Ruta Europea de la Ceràmica.

]]>
El Museu de les Ciències acull la 'performance' en directe de l'artista Conchita Luceño /va/info/prensa/noticias/perfomance-conchita-luceno.html dc., 17 de març 2021 13:18:00 +0100 - La intervenció d'art sonor es podrà seguir en directe fins a les 18.00 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/perfomance-conchita-luceno.html La primera planta del Museu de les Ciències acull aquest dimecres, fins a les 18.00 hores, la 'performance' en directe d'art sonor de l'artista Conchita Luceño, en la instal·lació musical 'Emospheras', que dona la benvinguda a l'exposició 'Play. Ciència i música'.

L'objectiu és crear una obra que combine la música, la llum i la pintura en què ciència i art es fusionen per a crear una obra avantguardista.

La instal·lació musical 'Emospheras' està formada per cinc esferes retroil·luminades suspeses del sostre que vibren i canvien de color en sintonia amb música de Beethoven. És una creació original del Museu Interactiu de la Música de Màlaga (MIMMA).

]]>