RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix descomptes del 30 per cent en el pont del 9 d'Octubre per al públic de la Comunitat Valenciana /va/info/prensa/noticias/descuentos-del-30-por-ciento-en-el-puente-del-9-dOctubre-para-el-publico-de-la-CV.html dt., 22 de set. 2020 11:53:00 +0200 Ja estaran en marxa les novetats de tardor: l’exposició interactiva 'Play. Ciència i música', els espectacles del nou 'Teatre de la ciència' i l’estrena IMAX 'Amazon Adventure'

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/descuentos-del-30-por-ciento-en-el-puente-del-9-dOctubre-para-el-publico-de-la-CV.html La Ciutat de les Arts i les Ciències vol celebrar amb la societat valenciana el pròxim 9 d'Octubre i ha posat en marxa una promoció amb descomptes del 30 per cent en les entrades del Museu de les Ciències i l’Hemisfèric que podran disfrutar les persones de la Comunitat Valenciana.

La promoció és vàlida per a visitar el Museu de les Ciències o disfrutar d’una pel·lícula en l’Hemisfèric des del divendres 9 d’octubre fins al dilluns 12 d’octubre.

La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta per a esta tardor un oferta renovada amb l’exposició interactiva 'Play. Ciència i música' en el Museu de les Ciències, l’estrena IMAX 'Amazon Adventure' en l’Hemisfèric i l’Oceanogràfic el film de la BBC 'Sharks' i l’exposició 'SOS Taurons'.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca una nova edició del concurs 'Cristal·lització en l'Escola' /va/info/prensa/noticias/concurso-cristalizaci-n-Museu-de-les-Ciencies-.html dv., 18 de set. 2020 11:15:00 +0200 - Les formacions de vidres realitzades per estudiants formen part de l’exposició ''20 amb el teu, amb tu, with you' que celebra l’aniversari del Museu dels Ciències 
- Este certamen està organitzat pel Grup Especialitzat de Cristal·lografia i creixement cristal·lí (GE3C) de les RSEQ i RSEF i es desenrotlla en col·laboració amb la UJI i CACSA

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/concurso-cristalizaci-n-Museu-de-les-Ciencies-.html  La Ciutat de les Arts i les  Ciències ha convocat una nova edició del concurs 'Cristal·lització en l’Escola' que es dirigix a estudiants de 3r i 4t de Secundària i Batxillerat plantejat a manera de congrés científic. La presentació dels treballs finalistes serà el 7 de maig de 2021 en el Carrer Major del Museu de les Ciències. 

Este certamen està organitzat pel Grup Especialitzat de Cristal·lografia i creixement cristal·lí (GE3C) de la Real Societat Espanyola de Química (RSEQ) i la Real Societat Espanyola de Física (RSEF) i es desenrotlla en col·laboració amb la Universitat Jaume I (UJI) i la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

Fins al 4 de febrer de 2021 es podran realitzar les inscripcions; a més enguany per a facilitar la participació dels centres escolars s’habilita una modalitat online que es posarà en marxa en el cas que no es puga realitzar la fase presencial.

Per a l’equip docent, l’organització oferix el curs de formació “La cristal·lització com a recurs didàctic en l’aula” que proporciona ferramentes didàctiques per a preparar millor el projecte. 

La primera edició del concurs es va celebrar al maig de 2014 amb motiu de l’Any Internacional de la Cristal·lografia i destaca entre les iniciatives especials de la Ciutat de les Arts i les Ciències dirigides al col·lectiu escolar. Algunes de les formacions de vidres que van resultar guanyadores en edicions anteriors són un dels elements destacats en l’exposició '''20 amb el teu, amb tu, with you' que celebra l’aniversari del Museu dels Ciències.

El concurs 'Cristal·lització en l’escola' pretén divulgar les formes de fer de la ciència en les etapes de Secundària i Batxillerat a través de l’organització d’un 'concurs competitiu'. Entre els seus objectius, destacar el paper que juga el món dels vidres en l’actualitat i impulsar el seu estudi, la seua anàlisi i el seu coneixement entre els més jóvens. 

Més informació Cristal.lització en l´escola 

 

 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta a la tardor 'Play. Ciència i música', el 'Teatre de la Ciència' i l’estrena IMAX 'Amazon Adventure' /va/info/prensa/noticias/novedades-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html dl., 14 de set. 2020 10:24:00 +0200 - L’exposició 'Play. Ciència i música' invita a 'tocar' la música i el nou 'Teatre de la ciència' celebrarà espectacles científics

- L’Oceanogràfic exhibix la pel·lícula de la BBC, 'Sharks', i l’exposició SOS Taurons

- L’Hemisfèric renova la seua programació amb la pel·lícula IMAX  'Amazon Adventure' en cartellera a partir de l’1 d’octubre 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/novedades-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta per a esta tardor un oferta renovada amb l’exposició interactiva 'Play. Ciència i música' en el Museu de les Ciències, l’estrena IMAX 'Amazon Adventure' en l’Hemisfèric i l’Oceanogràfic el film de la BBC 'Sharks' i l’exposició 'SOS Taurons' 

L’exposició 'Play. Ciència i música' està produïda pel Parc de les Ciències de Granada en col·laboració amb el Museu Interactiu de la Música de Màlaga (MIMMA). La mostra aborda les relacions entre les arts i les ciències. ensenya qüestions de física, biologia o matemàtiques a través de la música i explica la música a través de diferents disciplines científiques. 

Veure les cordes vocals en acció, marcar el tempo d’una orquestra, compondre i interpretar amb diferents instruments de corda i percussió, o un arpa virtual, són algunes de les propostes de l’exposició que compte a més amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnología-Ministerio de Ciència i Innovació.

Teatre de la ciència
Entre les novetats de tardor destaca el  'Teatre de la ciència', ubicat també en la primera planta del Museu, un espai on es duran a terme espectacles científics, divulgant conceptes, tècniques i processos que deriven del coneixement de la ciència i la tecnologia. 

Nova aventura IMAX 
A partir de l’1 d’octubre, l’Hemisfèric presenta entre les seues novetats de tardor la pel·lícula IMAX "Amazon Adventure" La pel·lícula IMAX "Amazon Adventure" conta l'èpica història de l'explorador Henry Bates en la seua expedició a través de l'Amazones que li va permetre realitzar contribucions crucials per a la biologia. Va identificar 8.000 espècies noves i el més important, va demostrar el procés d'aparició d'una nova espècie, al que Charles Darwin va anomenar la "bella prova" de la seua llavors controvertida teoria de la Selecció Natural. 

La cara i la creu dels taurons

Esta tardor l’Oceanogràfic conclou la seua campanya de taurons amb la celebració de l’aniversari de la pel·lícula Tauró, la presentació de la pel·lícula “Shark” en 4D realitzada per la BBC i l’exposició “SOS Taurons” amb fotografies d’Edgar Becerril, que reflectix com s’ha convertit l’home en el principal depredador d’estos animals. 

“Laminaria. El bosc del fred” és l’única àrea expositiva de l’Oceanográfic que conté animals com la foca comuna, cavalles o frarets entre els que es produïx una interactuació dinàmica i mostra l’espectacular alga que suposa un autèntic refugi per a la biodiversitat. 
Un gran avanç de naturalesa biològica és la posada en marxa del Reservori genètic del Mar Menor, en el que es poden contemplar el cavallet de mar, l’agulla del riu, el xanguet, conegut com el “xanguet” en valencià, o el gobi de marbre. 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb Berklee College of Music oferix les actuacions gratuïtes de "Un llac de concerts" /va/info/prensa/noticias/Conciertos-Berklee-Museu-de-les-Ci-ncies-.html dj., 10 de set. 2020 10:57:00 +0200 - Estudiantes y profesores de  Berklee  College of Music actuarán los días 11, 18 y 25 de septiembre y el 2 de octubre a las 19 horas en el lago sur del Museu de les Ciències

- El programa es gratuito con aforo reducido

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Conciertos-Berklee-Museu-de-les-Ci-ncies-.html “Un llac de concerts” porta a la Ciutat de les Arts i les Ciències al setembre i octubre, a les 19.00 hores, les actuacions de lliure accés a l'aire lliure a càrrec dels estudiants i professors del campus a València de Berklee amb la interpretació de composicions de diferents estils musicals: Jazz, Pop, Rock, Electrònic, Hip-Hop etc...

Els dies 11, 18, 25 de setembre i 2 d'octubre, els estudiants de Berklee College of Musica Valencia oferiran tots els gèneres i estils de la música actual en el llac del Museu de les Ciències. Cada setmana els estudiants de Berklee College of Music València realitzaran concerts únics en els quals oferiran tots els gèneres i estils de la música actual. 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències sorteja un mòbil d’alta gamma entre les persones nascudes en 2000 que visiten el Museu i compartisquen una fotografia pel vint aniversari /va/info/prensa/noticias/sorteo-iphone-museu-de-les-ciencies.html dt., 08 de set. 2020 10:20:00 +0200 L’entrada al Museu per a les persones nascudes en 2000 és gratuïta durant tot l’any

El mòbil, un Iphone XR de 64 GB, se sortejarà entre les persones que pugen a Instagram una imatge en el photocall instal·lat en el carrer Major del Museu amb l’etiqueta #yotambiéncumplo20 i l’usuari @ciudadartesciencias 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/sorteo-iphone-museu-de-les-ciencies.html La Ciutat de les Arts i les Ciències vol celebrar el vint aniversari del Museu amb la generació nascuda en 2000, any en què es va inaugurar el Museu de les Ciències. Per este motiu, totes aquelles persones que complixen 20 anys en 2020 tenen l’entrada gratuïta al Museu de les Ciències i a més des d’esta setmana poden participar en el sorteig d’un mòbil. 

Es tracta del concurs #yotambiéncumplo20 que consistix en realitzar una  foto en el photocall instal·lat en el carrer Major del Museu i compartir-la en Instagram amb l’esmentada etiqueta i l’usuari @ciudadartesciencias.  

Entre el públic participant que haja compartit la seua foto en Instagram amb l’etiqueta se sortejarà un mòbil Iphone XR de 64 GB.   El sorteig es realitzarà el pròxim 13 de novembre coincidint amb el vint aniversari del Museu de les Ciències.

Per a més informació Sorteig Yo también cumplo 20 

]]>
Últimes setmanes per a visitar las exposiciones 'Talking Brains' i 'Mediterrani' en el Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/oferta-exposiciones-agosto.html dc., 19 d’ag. 2020 12:37:00 +0200 El Museu de les Ciències està obert al públic des de las 10 a las 21 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/oferta-exposiciones-agosto.html  Les exposicions 'Talking Brains' i 'Mediterrani'  del Museu de les Ciències finalitzen el seu període d’exposició el pròxim 30 d’agost. Les dos mostres s’exhibixen en la primera planta del Museu de les Ciències, un espai que esta tardor renovarà la seua oferta expositiva amb noves propostes.  

'Talking Brains' proposa un viatge interactiu a l’interior del cervell humà per a conéixer com va sorgir i va evolucionar el llenguatge. La realitat virtual,  noves tècniques com l’encefalografia i diversos experiments de psicolingüística es donen cita en esta exposició. Por la seua part, la mostra 'Mediterrani' explica els orígens d’este mar i la seua formació geològica fins a la seua situació actual i els reptes de futur necessaris per a la seua preservació, en un recorregut que descobrix algunes de les seues particularitats històriques, biològiques, humanes i culturals. 

En l’oferta per a este estiu en la Ciutat de les Arts i les Ciències destaquen a més las minisesiones gratuïtes de la 'Ciència a Escena' en la parpella de l’entrada oest del Museu. El Museu de les Ciències oferix en agost horari d’estiu i està obert al públic des de las 10 a las 21 hores. També la programació de l’Hemisfèric inclou fins a sis documentals diferents de naturalesa, aventura i astronomia. Tant l’Hemisfèric com el Museu de les Ciències han obtingut el segell 'Safe Tourism Certified', creat por l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE).

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s'aferma com a motor turístic de la Comunitat Valenciana en generar 2,2 euros de PIB per cada euro invertit en el seu funcionament /va/info/prensa/noticias/impacto-economico-CAC.html ds., 15 d’ag. 2020 11:18:00 +0200 -  La Ciutat de les Arts i les Ciències es prepara per a la celebració del 20 aniversari del Museu de les Ciències
- Enrique Vidal: "L'estiu de 2022 tenim una cita importantíssima amb Caixaforum en l'Àgora que culminarà el complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències"

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/impacto-economico-CAC.html El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha assenyalat que l'informe de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) sobre l'impacte del complex cultural i d'oci el 2019 aferma les seues instal·lacions com a "motor turístic" de la Comunitat Valenciana en generar 2,2 euros de PIB per cada euro invertit en el seu funcionament.

Vidal ha subratllat que el complex que dirigeix se situa així com a referència internacional de la Comunitat Valenciana, "que permet afrontar el futur i tindre un turisme de qualitat", d'acord amb les conclusions de l'informe de l'IVIE sobre l'impacte econòmic i social de la Ciutat de les Arts i les Ciències en la Comunitat Valenciana corresponent a 2019, en el qual s'analitza l'aportació que realitza CACSA en benefici de l'economia i la societat valenciana en termes de creació de renda i llocs de treball.

L'informe reflecteix que la Ciutat de les Arts i les Ciències genera 2,2 euros de PIB per cada euro destinat al seu funcionament durant 2019. En aquest sentit, Enrique Vidal ha destacat, a més de l'impacte econòmic del complex, "el vessant cultural i de formació, ja que cada euro gastat equival a 1,3 euros en formació de les persones".

En aquesta mateixa línia, sobre les més de 2,8 milions d'entrades venudes el 2019, ha subratllat que "suposa una fita perquè puguem recolzar-nos de cara a la nova normalitat i estar preparats".

El director general de CAC ha explicat que el complex disposa d'espais segurs certificats, s'està preparant el 20é aniversari del Museu i ha avançat que aquesta tardor s'inaugurarà l'exposició 'Play. Música i Ciència'.

També ha assenyalat que en l'estiu de 2022 "tenim una cita importantíssima amb Caixaforum" en l'Àgora que culminarà el complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències "i tot això serà la base per a poder seguir avant amb èxit en el futur".

En un primer apartat, l'informe analitza l'impacte derivat de l'activitat ordinària d'explotació del conjunt de les actuacions de la Ciutat de les Arts i les Ciències (incloent-hi l'Hemisfèric, el Museu, l'Oceanogràfic, el Palau, l'Àgora, l'Umbracle i els serveis centrals), que puja a 58,8 milions d'euros en termes de renda i a 1.143 llocs de treball.

Al costat d'això, en una segona fase de l'informe esmentat, es calcula que el 2019 la despesa turística total atribuïble a la Ciutat de les Arts i les Ciències es xifra en 155,4 milions d'euros.

D'aquest import, 150,2 milions tenen l'origen en la despesa que fan els i les turistes que en visiten les instal·lacions, mentre que els 5,2 milions d'euros restants és la despesa de les persones visitants que acudeixen als esdeveniments que organitzen en la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Aquesta despesa ha tingut un impacte en l'economia valenciana de 69,7 milions d'euros en termes de renda (PIB) i genera 2.842 ocupacions equivalents a temps complet a l'any.

La suma de totes dues fonts d'impacte econòmic (activitat ordinària i despesa turística) s'eleva a un total de 128,4 milions d'euros de renda i es tradueix en 3.985 llocs directes i indirectes.

Aquest informe conclou que, per cada euro que costa a l'any mantindre el complex d'oci i cultural, es generen 2,6 euros de despesa turística en la Comunitat Valenciana i 2,2 euros de PIB en l'economia valenciana.

Així mateix, per cada milió d'euros de despeses de funcionament, es creen 67 llocs de treball a temps complet a l'any. L'estudi de l'IVIE també remarca que, per cada euro de despesa de funcionament, el capital humà dels i les visitants augmenta 1,3 euros.

L'impacte sobre el PIB i l'ocupació ha augmentat un 13,2 % i un 13,6 %, respectivament

Si es comparen els resultats obtinguts en aquest informe referent a l'any 2019 amb els de l'informe de l'exercici 2018, l'impacte total sobre la renda i l'ocupació han augmentat pràcticament en la mateixa intensitat: 13,2 % i 13,6 %, respectivament.

L'evolució favorable s'explica en tots dos casos per l'augment de la despesa turística de visitants, que ha pujat un 14,8 %, fins a arribar a un màxim de 155,4 milions d'euros.

Darrere d'aquesta positiva evolució de la despesa turística hi ha el fet que la xifra de visitants a la Ciutat de les Arts i les Ciències ha augmentat un 10 %.

Impacte en termes de capital humà estimat en 74 milions d'euros

L'informe també valora l'impacte sobre el capital humà dels i les visitants a la Ciutat de les Arts i les Ciències, que l'IVIE quantifica en un valor mitjà de 74 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment d'un 13,7 % respecte al resultat de 2018 (65,3 milions d'euros). Aquesta xifra s'obté a partir de dues alternatives de mesurament.

La primera de les aproximacions reflecteix la quantitat que els i les visitants estan disposats a pagar pels serveis que reben durant la seua visita. D'acord amb aquest criteri, l'augment en el capital humà generat el 2019 ascendeix a 68,3 milions d'euros.

El segon criteri valora el temps invertit per les i els visitants com a hores de formació informal rebuda i el cost d'aquestes hores. Sota aquesta anàlisi, l'impacte en el capital humà generat per la Ciutat de les Arts i les Ciències s'estima en 80,4 milions d'euros.

Visitants 2019

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha venut durant l'any 2019 més de 2.800.000 entrades, la qual cosa suposa un 10 % més respecte a l'any 2018. En concret, la xifra de venda arriba a les 2.876.524 entrades aquest any passat enfront de les 2.616.067 d'entrades de 2018.

Per edificis, el Museu de les Ciències ha augmentat en un 15 %, l'Oceanogràfic ha registrat un ascens del 7 % i l'Hemisfèric ha venut un 10 % més d'entrades el 2018.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències agraïx la labor de tot el personal sanitari i membres de les Forces i Cossos de Seguretat i Emergències amb una promoció especial /va/info/prensa/noticias/promocion-covid19.html dt., 11 d’ag. 2020 09:51:00 +0200 Del 14 d’agost al 31 de desembre de 2020

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/promocion-covid19.html La Ciutat de les Arts i les Ciències agraïx a tot el personal sanitari i membres de les Forces i Cossos de Seguretat i Emergències d’Espanya el treball, l’esforç i la dedicació diària que exercixen per a controlar la pandèmia per COVID-19. Per a això ha posat a la seua disposició una promoció per al Museu de les Ciències i l’Hemisfèric del 14 d’agost al 31 de desembre de 2020. 

Les reserves es poden realitzar a través del telèfon 96 197 46 86 o per correu electrònic a la direcció reservas@cac.es amb la denominació de la tarifa social per a sanitaris i la promoció és aplicable per a un adult i el seu acompanyant. 

Els requisits de l’aplicació de la promoció va dirigida a les persones (metges, infermers, auxiliars, personal d’atenció en residències geriàtriques, zeladors, entre altres) que hagen treballat o treballen, durant la Pandèmia COVID-19, a partir de l’entrada en vigor de l’Estat d’emergència, en un hospital públic o privat, centres d’atenció primària i residències geriàtriques, i als membres de les Forces i Cossos de Seguretat i Emergències.

Per a poder beneficiar-se d’esta tarifa social, deuran presentar la documentació que ho acredite i reservar-ho con un mínim d’una setmana d’antelació a la data de visita.

Amb esta promoció la Ciutat de les Arts i les Ciències vol reconéixer l' extraordinari treball que han realitzat tots els treballadors del sector sanitari i membres de les Forces i Cossos de Seguretat i Emergències.

]]>
El Museu de les Ciències celebra el seu vint aniversari amb l’exposició '20 amb tu, contigo, with you' /va/info/prensa/noticias/exposicion-20-contigo.html dv., 07 d’ag. 2020 12:55:00 +0200 La mostra de lliure accés és un recorregut a través d’estes dos dècades de divulgació científica

A través d’un programa d’ordinador el públic pot configurar un càpsula del temps que s’obrirà en 2040

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/exposicion-20-contigo.html El 13 de novembre el Museu de les Ciències complix vint anys. Per este motiu, s’ha creat l’exposició '20 amb tu, contigo, with you', un viatge a través d’estes dos dècades de divulgació científica i compromís cultural. La mostra, situada en el Carrer Menor del Museu, de lliure accés, recorda com era la nostra vida l’any 2000. El principi d’un nou mil·lenni, una nova centúria i dècada en què començàvem a portar els nostres primers telèfons mòbils, la vida existia sense Internet i l’Estació Espacial Internacional estava en fase de construcció.

'20 amb tu, contigo, with you' presenta, a manera de càpsula del temps, els elements més significatius que han definit al Museu de les Ciències com un referent en la ciència interactiva. Una forma de veure l’evolució de la seua història a través de peces i mòduls de diferents exposicions que han servit al llarg d’estos 20 anys per a comprendre els fenòmens científics a través de l’experimentació i l’entreteniment. A més, a través d’un programa d’ordinador, els i les visitants poden configurar una nova càpsula del temps que s’obrirà en 2040.

]]>
'L'Espai dels Xiquets' obri novament en el Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/Espai-dels-Xiquets-abre-de-nuevo-en-el-Museu-de-les-Ciencies--.html dt., 28 de jul. 2020 12:55:00 +0200 Continuen les visites a la volada sud des d’on es poden veure vistes panoràmiques de la Ciutat de les Arts i les Ciències i els jardins del Túria

Tots els dies s’han programat minisesiones de 'Ciència a Escena' al matí l’entrada del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Espai-dels-Xiquets-abre-de-nuevo-en-el-Museu-de-les-Ciencies--.html 'L’Espai dels Xiquets' del Museu de les Ciències està obert novament després d’un període d’adaptació a les noves mesures de seguretat i control d’aforament. Les exposicions del Museu de les Ciències compten també amb els mòduls interactius, habilitats pràcticament al 100%, excepte aquells que requerisquen el contacte directe de nas, ulls i orelles. A més, continuen les visites a la volada sud, un dels espais més impressionants de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

L’Espai dels Xiquets és una zona dedicada al públic infantil d’entre 3 i 8 anys on juguen i experimenten sobre els sentits, l’aigua i els animals i inclús construïxen una casa inacabada.

A més, el personal d’atenció distribuït en les diferents plantes del Museu està a disposició del públic per a explicar els interactius i les curiositats de les diferents exposicions el Museu de les Ciències com 'Talkins Brains' i 'Mart. La conquista d’un somn'.

Continuen una de les novetats d’este estiu: les visites a la volada sud. És la terrassa de major altura, que recau cap a l’Umbracle, des d’on es contemplen espectaculars vistes panoràmiques de tot el complex, de l’Hemisfèric, el Palau de les Arts, l’Àgora i l’entorn de llacs, a més de l’antic llit del Túria i la ciutat.

També pels matins es realitzen en l’entrada del Museu experiències de les demostracions de les sessions especials 'Química en acció' i la 'Ciència invisible'. L’objectiu és animar al públic a conéixer millor estes activitats que se celebren en sales especials ubicades en la planta baixa del Museu, en El Carrer Menor.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s’il·lumina hui de blau per a recolzar el Dia Mundial de la Síndrome de Sjögren /va/info/prensa/noticias/encendido-azul-por-Dia-Sindrome-Sj-gren.html dj., 23 de jul. 2020 13:36:00 +0200 A partir de les 21:30 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/encendido-azul-por-Dia-Sindrome-Sj-gren.html La Ciutat de les Arts i les Ciències il·luminarà de blau el Museu de les Ciències i l’Hemisfèric hoy dijous 23 de juliol a partir de les 21:30 hores per a mostrar el seu suport al Dia Mundial de la Síndrome de Sjögren, malaltia autoimmune que afecta sobretot a les dones.  

Hui se commemora el Dia Mundial de la Síndrome de Sjögren per a visibilitzar esta patologia poc coneguda i de difícil diagnòstic sense tractament y sensibilitzar sobre les persones encara no diagnosticades.  

A esta jornada s’unix la Ciutat de les Arts i les Ciències que se celebra cada 23 de juliol para ser la data de naixement de l’oftalmòleg suec Henrik Sjögren que en 1933 va descriure esta malaltia caracteritzada per afectar principalment les glàndules exocrines, afectació que conduïx a l’aparició de símptomes de sequedat junto amb l’afectació orgànica, fatiga i dolor muscular i articular.

]]>
El Museu de les Ciències acollirà a partir d'octubre l'exposició 'Play. Ciència i Música' /va/info/prensa/noticias/exposicion-Play-.html dc., 22 de jul. 2020 10:04:00 +0200 Es tracta d'una exposició interactiva que convida a 'tocar' la música a través de la ciència

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/exposicion-Play-.html El Museu de les Ciències acollirà a partir d'octubre l'exposició 'Play. Ciència i música ' produïda pel Parc de les Ciències de Granada en col·laboració amb el Museu Interactiu de la Música de Màlaga (MIMMA). La mostra aborda les relacions entre les arts i les ciències i ensenya qüestions de física, biologia o matemàtiques a través de la música, al mateix temps que explica la música a través de diferents disciplines científiques.

'Play. Ciència i Música' que estarà situada en la primera planta del Museu de les Ciències, mostrarà al públic una àmplia col·lecció històrica d'instruments musicals, espais amb experiències interactives entorn dels processos creatius i cognitius de la música, així com experiències multimèdia.

Veure les cordes vocals en acció, marcar el tempo d'una orquestra, compondre i interpretar amb diferents instruments de corda i percussió, o una arpa virtual, són algunes de les propostes de l'exposició que compta a més amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia-Ministeri de Ciència i Innovació.

]]>
L’exposició 'Memòria' es pot visitar des d’esta setmana en el Carrer Major del Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/expo-memoria-en-calle-mayor.html dv., 17 de jul. 2020 13:03:00 +0200 - Esta mostra interactiva aborda els processos mentals que construïxen els records 
- El Carrer Major acull també una mostra sobre arquitectura i l’exposició 'Sobre rodes' 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/expo-memoria-en-calle-mayor.html L’exposició itinerant 'Memòria' torna esta setmana a la Ciutat de les Arts i les Ciències després de la seua exhibició en el Museu de la Ciència a Valladolid. La nova ubicació d’esta mostra al voltant dels processos de la memòria és el Carrer Major del Museu de les Ciències. Esta exposició interactiva, desevolupado per la Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb l’Exploratorium de Sant Francesc, descobrix al públic alguns dels secrets de la ment humana.

En este mateix espai, on estan instal·lats dos emblemes del Museu com són l’escultura artística de l’ADN i el pèndol de Foucault, el públic pot visitar també la mostra 'Sobre rodes' i una exposició sobre l’arquitectura de la Ciutat de les Arts i les Ciències. A més, en el Carrer Major es pot admirar la impressionant superfície envidrada del Museu, amb més de 4.000 vidres, que recau als jardins del Túria.

El Museu de les Ciències continua amb la promoció d’entrades a 4 euros fins al 24 de juliol. Amb esta tarifa única, la Ciutat de les Arts i les Ciències adapta la tarifa a la situació del Museu per la limitació d’ús tàctil d’alguns mòduls degut a les mesures higienicosanitàries.

Les instal·lacions del Museu i de l’Hemisfèric, primeres a rebre a Espanya el Certificat de Turisme Segur, atorgat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), s’han adaptat per a garantir la seguretat de visitants i personal amb mesures higienicosanitàries, barreres anticontagi i senyalètica per a permetre el distanciament social.

]]>
Els millors plans de la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/planes-julio-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html dv., 17 de jul. 2020 10:22:00 +0200 - Minisessions gratuïtes de 'Ciència a Escena' en l’entrada del Museu

- Naturalesa salvatge i exploració espacial en l’Hemisfèric    

- Vistes panoràmiques des de la volada del Museu 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/planes-julio-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html El Museu de les Ciències està obert al públic des de les 10 a les 21 hores. Tant l’Hemisfèric com el Museu de les Ciències han obtingut el segell 'Safe Tourism Certified', creat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que certifica al complex de divulgació com a destí segur.

Minisessions gratuïtes de 'La Ciència a Escena' en l’exterior del Museu 
El públic que s'acoste a la Ciutat de les Arts i les Ciències pot disfrutar de les minisessions gratuïtes de 'Ciència a Escena' en l’entrada oest del Museu. De dilluns a diumenge es realitzaran experiències de les demostracions de les sessions especials 'Química en acció' i la 'Ciència invisible'.El objectiu és animar al públic a conéixer millor i participar en estes activitats de forma completa i que se celebren en espais especials ubicadts  en la planta baixa del Museu, en El Carrer Menor. L’entrada és 3,5 euros per taller i persona.

Experiments en directe per a totes les edats

La ‘Ciència a Escena’ és una de les propostes més divertides que oferix al Museu i es dirigixen a un públic de totes les edats que vullga participar en diferents experiències plenes de sorpreses i molta ciència.

 Els tallers "Química en acció" i "La ciència invisible" són sessions especials de 'La Ciència a Escena' que reunixen els experiments més sorprenents de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i "Al roig viu".
Estes activitats es realitzen en espais especials ubicats en la planta baixa del Museu de les Ciències, a les que s’accedix des del Carrer Menor. 

El taller "Química en acció" (11:00 h, 16:00 i 19:00 h en la sala 1) està recomanat a partir dels 8 anys mentres que 'La ciència invisible' ( 12:00 hores i 17:30 hores en la sala 2) s’ha dissenyat per a públic des dels 10 anys. Ambdós tallers tenen aforament reduït. En estes activitats els xiquets i xiquetes menors de 12 anys han d’anar acompanyats per una persona adulta amb l’entrada. El preu és de 3,5 euros per taller i persona, no inclou la visita al Museu de les Ciències.

L’exposició 'Memòria' en El Carrer Major del Museu de les Ciències

L’exposició itinerant 'Memòria' torna esta setmana a la Ciutat de les Arts i les Ciències després de la seua exhibició en el Museu de la Ciència a Valladolid. La nova ubicació d’esta mostra que s’endinsa en els processos de la memòria és El Carrer Major del Museu de les Ciències. Esta exposició interactiva, desenvolupada per la Ciutat de lrs Arts i les Ciències en col·laboració amb l’Exploratorium de Sant Francesc, descobrix al públic alguns dels secrets de la ment humana.

En este mateix espai, on estan instal·lats dos emblemes del Museu com són l’escultura artística de l’ADN i el pèndol de Foucault, el públic pot visitar també la mostra 'Sobre rodes' i una exposició sobre l’arquitectura de la Ciutat de les Arts i les Ciències. A més, en El Carrer Major es pot admirar la impressionant superfície envidrada del Museu, amb més de 4.000 vidres, que recau als jardins del Túria.

Vistes panoràmiques des de la volada

Amb l’entrada al Museu s’inclou per primera vegada les visites a un dels espais més impressionants de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es tracta de la volada sud, el de major altura i que recau cap a l’Umbracle, des d’on es contemplen espectaculars vistes panoràmiques de tot el complex, de l’Hemisfèric, el Palau de les Arts, l’Àgora i l’entorn de llacs, a més de l’antic llit del Túria i la ciutat. Les visites es realitzen en grups reduïts des de la tercera planta del Museu de les Ciències i és una ocasió única per a contemplar les millors vistes i realitzar unes fotos panoràmiques.

Naturalesa salvatge i viatges a l’espai en l’Hemisfèric

La programació de l’Hemisfèric inclou fins a sis documentals diferents de naturalesa, aventura i astronomia. Des de la primera sessió, a les 11 hores, a l’última, prevista a les 20 hores, el públic pot triar entre les pel·lícules ‘Amèrica Wild. Parcs naturals’, 'Volcans', 'Secrets of the Universe', 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D", “Dream big” i 'Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart'.

“Amèrica Wild. Parcs naturals” recorre alguns dels parcs nacionals més famosos dels Estats Units. Canons de vertigen, paisatges de muntanya, neu i gel, llacs d’aigües cristal·lines i boscos d’arbres gegants rodats en Yosemite, Yellowstone, el Gran canó, el Parc Nacional Glacier i Everglades són alguns dels espectaculars llocs que mostra esta pel·lícula de l’Hemisfèric.

La pel·lícula IMAX 'Volcans' explica la formació de la Terra i mostra imatges espectaculars, des d’un volcà actiu a Indonèsia fins a la ciutat de Pompeia.

'Secrets of the Universe' introduïx al públic en la física de partícules amb el Gran Colisionador d’Hadrones del Consell Europeu d’Investigació Nuclear (CERN). 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D', protagonitzada per personatges animats sobre fons reals, trasllada als espectadors a l’Alaska del Cretaci a través de la història de dos jóvens Pachyrhinosaurus (grans dinosaures herbívors).
 'Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart' mostra els desafiaments que la NASA i la indústria espacial han de superar per a dur a terme futures missions a Mart o capturar asteroides. 

‘Dream Big’ oferix una nova perspectiva de l’enginyeria més enllà de les matemàtiques i la ciència amb l’objectiu d’inspirar els cors i ments de la pròxima generació d’enginyers. Desde la Gran Muralla Xina i els edificis més alts del món fins a robots subaquàtics, cotxes solars o ciutats intel·ligents, "Dream Big" utilitza una sèrie d’inspiradores històries per a ensenyar un món ocult darrere dels invents i algunes de les estructures més emocionants en tot el món.

Un passeig en barques pels llacs

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha posat en marxa de nou les activitats exteriors en el llac de l’Hemisfèric. Es tracta d’una xicoteta flota de caiacs i barquetes perquè el públic 'explore' de forma diferent un dels espais més característics del complex.
Les caiacs transparents són per a dos persones i les barques per a sis persones. L’activitat té un preu per persona de 2,5 euros per fraccions de 10 minuts i es poden adquirir tantes fraccions de 10 minuts com es desitge. Està en marxa de dilluns a diumenge, des de les 11.00 a 21.00 hores, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten. Les barques i caiacs són desinfectades amb productes homologats i específics per al COVID-19. A més, el públic disposa de gel desinfectant

]]>
El Museu de les Ciències celebra demostracions gratuïtes de 'Ciència a Escena' en els exteriors /va/info/prensa/noticias/ciencia-escena-museu-exteriores.html dj., 16 de jul. 2020 10:10:00 +0200 Tots els dies s’han programat minisessions al matí en l’entrada oest del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/ciencia-escena-museu-exteriores.html De dilluns a diumenge es realitzaran experiències de les demostracions de les sessions especials 'Química en acció' i la 'Ciència invisible.

L’objectiu és animar al públic a conéixer millor i participar en estes activitats de forma completa i que se celebren en sales especials ubicades en la planta baixa del Museu, en el Carrer Menor. L’entrada és 3,5 euros per taller i persona.

]]>
Última setmana per a visitar les exposicions del 50 aniversari de l'arribada a la Lluna en el Museu /va/info/prensa/noticias/ultimos-dias-exposicion-Luna-.html dl., 13 de jul. 2020 09:35:00 +0200 - Una rèplica del vestit d’astronauta que portava Neil Armstrong, entre algunes de les peces 
- Continua la promoció d’entrades a 4 euros en el Museu 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/ultimos-dias-exposicion-Luna-.html El pròxim 19 de juliol finalitza el període d’exposició dels continguts especials del Museu de les Ciències pel 50 aniversari de l’arribada de la primera missió tripulada a la Lluna. Són diverses peces pertanyents a la col·lecció de Jordi Gasull, productor i guionista d’Atrapa la bandera' i el major col·leccionista d’objectes de l’espai a Espanya, que des del passat estiu romanen exposades en El Carrer Menor del Museu.

Un vestit d’astronauta rèplica de què portava Neil Armstrong fa 50 anys sobre la Lluna i objectes com a tisores quirúrgiques, una llanterna o indicador de pressió s’exposen en esta espai de lliure accés del Museu. També es pot contemplar un emblema original de la missió Apollo 11 i ninos de rèplica d’allunatge (2 escala 1.6)

A més, en la tercera planta, està instal·lada una escenografia de paisatge lunar que, després d’un any d’exhibició, podrà veure’s fins al 19 de juliol. Es troba situada entre les exposicions 'Gravetat Zero' i 'Mart. La conquista d’un somni' i el públic pot observar diversos elements relacionats amb l’exploració espacial com a rèpliques del coet Apollo 11  i del mòdul lunar, el vestit de vol de Michael López Alegria,un vestit de vol rus de la missió Apolo-Soyuz i una rèplica del mític Moon bus 2001, el vehicle de la pel·lícula '2001 Odissea en l’Espai'. El Museu de les Ciències continua la promoció d’entrades a 4 euros fins al 24 de juliol.

]]>
Les barques i caiacs tornen al llac de l’Hemisfèric /va/info/prensa/noticias/paseo-en-barcas-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies.html dv., 10 de jul. 2020 10:56:00 +0200 Tots els dies des de les 11.00 a 21:00 hores es pot 'navegar' en la Ciutat de les Arts i less Ciències 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/paseo-en-barcas-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha posat en marxa de nou les activitats exteriors en el llac de l’Hemisfèric. Es tracta d’una xicoteta flota de caiacs i barquetes perquè el públic 'explore' de forma diferent un dels espais més característics del complex. 

Les caiacs transparents són per a dos persones i les barques tenen una capacitat màxima de sis persones. L’activitat té un preu per persona de 2,5 euros per fraccions de 10 minuts i es poden adquirir tantes fraccions de 10 minuts com es desitge. Està en marxa de dilluns a diumenge, des de les 11:00 a 21:00 hores, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten. 

Les barques i caiacs són desinfectades amb productes homologats i específics per al COVID. A més, el públic disposa de gel desinfectant

 

]]>
El Museu de les Ciències continua amb la promoció d’entrada única a 4 euros fins al 24 de juliol /va/info/prensa/noticias/museu-4-euros.html dc., 08 de jul. 2020 09:54:00 +0200 Inclou les visites a la volada exterior panoràmica

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/museu-4-euros.html El Museu de les Ciències continua amb la promoció d’entrades a 4 euros fins al 24 de juliol. Amb esta tarifa única,  la Ciutat de les Arts i les Ciències adapta la tarifa a la situació del Museu per la limitació d’ús tàctil d’alguns mòduls degut a les mesures higienicosanitàries.

Amb l’entrada al Museu s’inclouen per primera vegada les visites a un dels espais més impressionants de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es tracta de la volada sud, el de major altura i que recau cap a l’Umbracle, des d’on es contemplen espectaculars vistes panoràmiques de tot el complex, de l’Hemisfèric, el Palau de les Arts, l’Àgora i l’entorn de llacs, a més de l’antic llit del Túria i la ciutat.

Les visites es realitzen en grups reduïts des de la tercera planta del Museu de les Ciències i és una ocasió única per a contemplar les millors vistes i realitzar unes fotos panoràmiques. 

Entre altres novetats, a més de la visita a la terrassa exterior del Museu de les Ciències que recau cap a l’Umbracle, es poden visitar les noves exposicions 'Junts podem aconseguir-ho' realitzada pel Consell de la infància del Museu de les Ciències i 'Davant del canvi, canviem' dedicades a la lluita contra el canvi climàtic.

Les instal·lacions del Museu i de l’Hemisfèric, primeres a rebre a Espanya el Certificat de Turisme Segur, atorgat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), s’han adaptat per a garantir la seguretat de visitants i personal amb mesures higienicosanitàries, barreres anticontagi i senyalètica per a permetre el distanciament social.

]]>
L’exposició 'My Secret Garden' de la Ciutat de les Arts i les Ciències s’exposa des de hui en el Port d’Alacant /va/info/prensa/noticias/arne-quince-Alicante.html dj., 02 de jul. 2020 14:58:00 +0200 L’última aposta per l’art públic de la Ciutat de les Arts i les Ciències comença una ruta itinerant

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/arne-quince-Alicante.html L’exposició 'My Secret Garden' de l’artista d’origen belga Arne Quinze s’exposa des de hui en el Moll 2 del Port d’Alacant. La mostra ha sigut hui inaugurada amb la presència del propi artista, l’alcalde d’Alacant Luis Barcala i el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal.

Comença una itinerància per tot el territori espanyol, en col·laboració amb la Fundació Gabarrón, i com a primer destí, l’exposició s’exhibix en un altre entorn privilegiat com és el Moll 2 del Port d’Alacant, gràcies al suport i col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant i el port d’Alacant.

'My Secret Garden” està composta per sis peces exclusives en acrílic sobre alumini creades per l’artista per a l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències on ha estat exposada durant un any abans de viatjar fins a Alacant. La Ciutat de les Arts i les Ciènces trasllada així de València a Alacant la seua aposta per l’art públic i el concepte de museu a l’aire lliure.

Cada una de les escultures públiques de “My Secret Garden València” aborda la rica diversitat de formes, estructures i colors que es troben en el Plantae (regne de les plantes). L’artista reclama un diàleg profund entre la naturalesa i la cultura en el desenvolupament de la nostra societat moderna. Desafia el seu públic amb escultures no convencionals, fomenta una conversació sociocultural que estimula la creativitat i abraça la diversitat.

 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s’il·lumina de taronja per a recolzar al València Basket /va/info/prensa/noticias/CAC-taronja-Valencia-Basket.html ds., 27 de juny 2020 10:55:00 +0200 A partir de les 21 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/CAC-taronja-Valencia-Basket.html La Ciutat de les Arts i les Ciències s’il·lumina de taronja per a recolzar el passe del València Basket a semifinals contra el Baskonia. Per això, el Museu de les Ciències tindrà una il·luminació especial esta nit amb una encesa taronja a partir de les 21 hores i si passa el València Basket a la Final també el diumenge i dilluns a la nit. València acull enguany la fase final de la lliga ACB de bàsquet amb el que convertix a la ciutat en la seu de la primera competició de basket europea.

]]>