RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca 20 coses que fer i veure en la Ciutat de les Arts i les Ciències este estiu /va/info/prensa/noticias/que-hacer-en-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ci-ncies-.html dv., 03 d’ag. 2018 13:43:00 +0200 20 propostes per als visitants

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/que-hacer-en-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ci-ncies-.html 1- Arcs comunicants! És ja un clàssic abans d’entrar en el Museu; comprovar com funcionen les ones de so a través de l’estructures dels arcs ubicats en els accessos al Museu. Des d'un extrem a un altre, les paraules s’escolten a distància de quasi 50 metres de forma nítida gràcies a l’arquitectura de l’edifici.

2- 'Navegar' pels llacs exterior s a bord de les 'Waterballs', 'Waterbikes' i els caiacs transparents, activitats a l’aire lliure que a l’agost amplien horari fins a les 21:30 hores.

3- Recórrer la exposició 'Sis Escultures' del reconegut artista Tony Cragg. I hasta l’1 de setembre, a les nits, de dijous a dissabte a les 23 hores, se celebra un espectacle de llum, sons i jocs d’aigua entorn de l’exposició, en el llac sud de l’Hemisfèric.

4- Un passeig amb vistes.. per el anell perimetral 'Carl Sagan' de l’Hemisfèric: obert al públic enguany amb motiu del XX aniversari de l’Hemisfèric s’ha convertit en un dels espais favorits i més 'instagrameables' dels visitants de la Ciutat dels Arts i els Ciències. Permet gaudir de les vistes i conéixer des d’una altra perspectiva l’entorn dels llacs i edificis.

5 - Fer-se una foto com si estigueres 'Caminant entre dinosaures' o en una missió espacial en els nostres photocalls del Carrer Menor de lliure accés.

6 - Participar en una experiment en directe en els tallers de 'Ciència a escena', fins al 7 de setembre. Hi ha sessions al llarg de tot el dia: 11:30h amb 'Màgia Química', 'Científic per un dia' (a les 12.30 h i a les 18 h), 'Fred, fred' a les 16 hores, 'Horror al buit' a les 17 h i 'Aluzina' a les 19:30 h. La tarifes és de 3,5 euros per persona i no cal comprar l’entrada al Museu de les Ciències. Se realitzen en la planta baixa del Museu.

7- Gravar el teu propi programa de televisió en el taller 'Estudi de TV' que es realitza en temporada alta tots els dies a les 13:30 h. També la tarifa és de 3,5 euros i no cal comprar l’entrada general. Planta baixa del Museu.

8 - Mart és notícia este estiu. I en el Museu de les Ciències el mòdul de realitat virtual 'Missió Mart' convertix al visitant en tot un pioner de la colònia marciana. Es troba en l’exposició 'Mart. La conquista d’un son', ubicada en la primera planta, amb interactius per a escoltar com seria la nostra veu a Mart o què pesem els diferents planetes del Sistema Solarr, la mostra exhibix peces reals com un fragment de Mart caigut el 3 d’octubre de 1962 a Nigèria, o il·lustracions originals de 'La Guerra dels Mons', la coneguda obra de H.G. Wells.

9 - Seguim amb el planeta roig. En l’Hemisfèric la projecció 'Viatge a l’Espai. Pròxima parada Mart' mostra les missions més importants desenrotllades gràcies a l’evolució de la tecnologia aeroespacial i que permetran en un futur arribar a a aterrar a Mart.

10 – També l’Hemisfèric, un bona opció és deixar-se llevar pels 'Ritmes d’Amèrica', un viatge per Estats Units a través de la seua música, del jazz al hip hop.

11 – Visitar en l’exposició 'Travelling Bricks' el Titanic realitzat amb peces LEGO®. La mostra recorre la història dels avanços científics relacionats amb el transport a través de 120 figures i maquetes de gran format realitzades amb peces de LEGO®. Primera planta del Museu.

12-Reservar una visita guiada: acompanyats per divulgadors científics, els visitants del Museu poden conéixer d’una forma diferent les exposicions 'Mart. La Conquista d’un Somni' i 'Els nostres dinosaures': les dades més curioses, les respostes a les preguntes que van sorgint al llarg del recorregut i una atenció personalitzada. Precio: 2,50 €, a més de l’entrada al Museu de les Ciències.

13. Observar, escoltar i fins a oldre com és la Bobina de Tesla en el Teatre de l’Electricitat amb els seus arcs de més d’1 metre i 750.000 volts. Els visitants veuen l’arc elèctric, escolten l' atronador so i perceben el característic olor d’ozó, que recuerda l’olor d’un tempestat quan s’acosta

14- Visitar amb els xiquets 'L’Espai dels Xiquets' on juguen i experimenten en torn als sentits, l’aigua i els animals i inclús construïxen una casa inacabada. En la primera planta del Museu.

15-L’oferta infantil 3D oferix que en la seua cartellera de l’Hemisfèric: 'Robinson ''Crusoe 3D' i' Caminant 'entre dinosaures :planeta prehistòric 3D'

16.- Perdre’s- pels interactius de l’exposició 'Bosc de Cromosomes en la tercera planta del Museu de les Ciències. Perquè podem botar, conéixer quanta aigua hi ha en el cos humà o un laberint d’espills son algunes de les propostes en esta exposició que compta amb més de 100interactius entorn a  23 parells de cromosomes gegants que representen, a gran escala, el genoma de l’espècie humana.

17- Entrar en el Cub de 'Gravetat Zero':un sorprenent espai de forma cúbica, l’interior del qual està cobert de múltiples espills que projecten imatges reals del cosmos i de la Terra vista des de l’espai. 'Gravetat Zero' compte a més amb módulos interactius que expliquen fenòmens curiosos sobre astronomia, peces originals que han format part del Hubble, maquetes de l’Estació Espacial Internacional y de cohetes espacials com l’Arianne. Tercera planta del Museu.

18- Visitar en l’exposició 'Els nostres dinosaures' al famós Morelladon beltrani, dinosaure originari de la localitat castellonenca Morella. Tocar fòssils autèntics com una esponja i un tronc fòssil del Juràssic , uns ammonites i una natica del Cretaci, i contemplar rèpliques de fins a 12 metres de llarg, són altres dels atractius d’esta reeixida exposició.

19– Escoltar els sons que emeten els cetacis i conéixer algunes curiositats geològiques, històriques i culturals del mar Mediterrani en l’exposició 'Mediterrani'. Primera planta del Museu de les Ciències.

20 – I submergir-se des del Mediterràni a tots els oceans del planeta en l’Oceanogràfic, que a l’estiu celebra 'Les Nits de l’Oceanogràfic': entrada de 20 a 24 hores.

]]>
El llac de l'Hemisfèric acull de dijous a dissabte un espectacle de llum, aigua i so al voltant de les escultures de Tony Cragg /va/info/prensa/noticias/espectaculo-noche-Tony-Cragg.html dj., 02 d’ag. 2018 10:59:00 +0200 A les 23 hores 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/espectaculo-noche-Tony-Cragg.html Les nits d’estiu en la Ciutat de les Arts i les Ciències tenen un espectacle de lliure accés: de dijous a dissabte a les 23 hores l’exposició exterior 'Sis escultures' de Tony Cragg amb efectes de so, llums i fonts d’aigua.   

Es tracta d’un espectacle totalment gratuït que combina els jocs i cortines d’aigua amb recursos audiovisuals i que se celebrarà fins a l’1 de setembre amb motiu de l’exposició 'Sis escultures' de la Fundació Hortensia Herrera instal·lada en els exteriors de la Ciutat dels Arts i els Ciències. 

'Seis escultures' és obra de l’artista britànic Tony Cragg.  Quatre escultures se situen sobre l’aigua en diversos estanys del recinte. Estan realitzades en diversos materials com el bronze, l’acer i la fibra de vidre; algunes sobrepassen els sis metres d’altura i els 4.000 quilograms.

Tony Cragg està considerat el referent del ressorgir de l’escultura britànica dels 80 i un dels més icònics. El seu treball es caracteritza per l’ús de molt variats materials com són la pedra, la fusta, l’alumini, el bronze, l’acer o el plàstic que convertix en formes orgàniques. 

]]>
Els interactius de l’exposició 'Mart. La conquista d’un somni” convertixen el recorregut en una experiència inmersiva en el planeta roig /va/info/prensa/noticias/experiencia-Marte.html dt., 31 de jul. 2018 12:26:00 +0200 - Més de 153.000 persones han visitat la nova exposició del Museu de les Ciències

-  Hui es produïx el major apropament entre la Terra i Mart

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/experiencia-Marte.html Escoltar com sona la nostra veu i quant pesem en diferents planetes del Sistema Solar, posar a prova el que sabem sobre Mart i inclús participar en una missió espacial de rescat gràcies a la realitat virtual són alguns dels interactius de l’exposició 'Mart. La conquista d’un son'.
 
Des de la seua inauguració el passat 29 de maig, amb la presència de l’astronauta i ministre de Ciència, Innovació i Universitats Pedro Duque, més de 153.000 persones han visitat l’exposició, la gran aposta del Museu de les Ciències per a este estiu en què Mart és notícia. Hui  mateix aconseguix la seua major proximitat a la Terra des de 2003 i es pot observar a simple vista com un punt rogenc brillant.
 
Els visitants poden acostar-se encara més a Mart en el Museu de les Ciències  gràcies a l’experiència inmersiva que proposa l’exposició i els seus mòduls interactius. En una bàscula els visitants poden comprovar com varia el pes en cada un dels planetes i satèl·lits del Sistema Solar, la diferència entre massa i pes i com depén quant pesos en funció de la gravetat. Un altre dels mòduls repta el públic a observar a Mart des del telescopi de Galileu Galilei de 1609, el refractor de Schiaparelli de 1886 i des d’un instrument modern.
 
També pot posar a prova els seus coneixements sobre el planeta roig en un trivial que sorprén per les similituds i diferències amb els paisatges terrícoles. Parlar a Mart seria diferent del que estem habituats en la Terra i els visitants poden descobrir i comprovar el perquè en un mòdul que grava com seria la seua veu en Venus, Mart i inclús en Tità.
 
L’interactiu 'Missió a Mart', amb sessions des de les 11 hores, és un joc de realitat virtual en què el participant, gràcies a uns auriculars i ulleres especials, sent que està explorant Mart i forma part de la colònia. Convertit en comandant de l’estació científica ha de trobar el robot d’exploració Mars Rover i posar fora de perill a l’estació amenaçada per una pluja de meteorits. Per a això haurà de recórrer un pont a gran altura i superar diverses proves. L’edat recomanada per a participar en el mòdul és majors de 13 anys.
 
'Marte. La conquista d’un somni' també inclou peces de gran valor com a llibres i instruments astronòmics del segle XVI al XVIII del Museu Copernicà de Roma com De revolutionibus orbium coelestium, de Nicolás Copèrnic o Astronomia Nova de Johannes Kepler. També un fragment del meteorit de Mart caigut el 3 d’octubre de 1962 a Nigèria, il·lustracions originals de 'La Guerra dels Mons' i una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei.
 
L’exposició està coproduïda junt amb Fundació Telefónica amb la col·laboració de l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Institut Nacional d’Astrofísica d’Itàlia (INAF), entre altres, tant en l’assessorament com en préstec de peces.
]]>
Més de 750 persones disfruten dels avantatges del passe 'CienciAmics' /va/info/prensa/noticias/ventajas-pase-anual-.html dl., 30 de jul. 2018 10:01:00 +0200 CAC /va/info/prensa/noticias/ventajas-pase-anual-.html Més de 750 persones disfruten dels avantatges del passe 'CienciAmics', que permet l'entrada il·limitada al Museu de les Ciències i a l'Hemisfèric durant un any des del moment de la compra. 

Entre els descomptes de què es beneficien destaquen un 35 per cent de descompte en la compra de l'entrada a PortAventura de un dia d'adult, un 50 per cent en Dinópolis i en Illa Màgica o un 25 per cent en Terra Mítica. 

El preu de la tarifa familiar (per persona) i reduïda és de 32 euros i la tarifa d'adult 40 euros. Els visitants que hagen comprat la seua entrada a través de taquilles, http://www.cac.es o en el 96 197 46 86 poden convertir eixa mateixa entrada en passe anual ja que es descompta l'import a l'accedir al Club CienciAmics. 

Entre les novetats que este estiu proposa la Ciutat de les Arts i els Ciències i que poden disfrutar els socis de CienciAmics destaquen les noves exposicions 'Mart. La conquista d'un somni' i 'Travelling Bricks' en el Museu de les Ciències, a més de la pel·lícula 'Ritmes d'Amèrica', l'última estrena IMAX de l'Hemisfèric. Activitats i tallers especials, promocions en oci a València, atenció i informació de les novetats, són alguns dels avantatges que suposa formar part del Club CienciAmics.

]]>
L'activitat de 'Waterballs', 'Waterbikes' i caiacs de la Ciutat dels Arts i els Ciències amplia el seu horari a l'estiu /va/info/prensa/noticias/actividades-lagos-Museo-.html ds., 28 de jul. 2018 09:41:00 +0200 CAC /va/info/prensa/noticias/actividades-lagos-Museo-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix este estiu als seus visitants les activitats a l'aire lliure 'Waterballs', 'Waterbikes' i els caiacs transparents per a 'navegar' en els llacs y, al juliol i agost, amplia el seu horari fins a les 21.30 hores. 

Les 'Waterballs' són una activitat en què els més atrevits demostren el seu equilibri dins d'una gran bambolla de plàstic de dos metres de diàmetre. Per la seua banda, els caiacs tenen capacitat per a dos o tres persones, tot i que també és possible navegar amb una barca per a famílies o grups d'amics. Finalment, les 'Waterbikes' permeten pedalejar pels llacs i a elles només poden accedir persones a partir de 1,40 metres d'altura. 

El preu, en el cas de 'Waterballs' i 'Waterbikes', és de 5 euros per 10 minuts, i els caiacs costen 2,5 euros per 10 minuts, 5 euros per 20 minuts i 7,50 euros per 30 minuts (preu per persona). Al juliol i agost, l'horari dels servicis és, de dilluns a diumenge, de 10.00 a 21.30 hores. Estes activitats estaran en marxa tot l'estiu, així com els mesos de setembre i octubre.

]]>
L’eclipsi total de Lluna podrà observar-se amb telescopis des del Jardí d’Astronomia de l’Umbracle /va/info/prensa/noticias/Observacion-Eclipse.html dj., 26 de jul. 2018 13:42:00 +0200 - Es produirà el divendres 27 de juliol a partir de les 21 hores
- Activitat d’accés gratuït 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Observacion-Eclipse.html La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA), ha organitzat una observació amb telescopis de l’eclipsi total de Lluna que es produirà el divendres, 27 de juliol. 

A partir de les 21:00 hores el públic podrà acostar-se al Jardí d’Astronomia de l’Umbracle per a disfrutar, si les condicions meteorològiques ho permeten, d’este esdeveniment astronòmic únic, un eclipsi total de Lluna que no tornarà a repetir-se a Espanya i a una hora tan favorable, fins a l’any 2025. Eixe mateix dia es produirà l’oposició del planeta Mart. A més, Júpiter i Saturn també seran visibles, des de la posta de sol, en molt bones condicions.

La Lluna eixirà per l’horitzó SE a les 21:15 hora local. La fase de totalitat de l’eclipsi comença  14 minuts després, a les 21:29 hores pel que pràcticament coincidix l’orto llunar amb l’inici de la totalitat. A mesura que la Lluna vaja guanyant altura en el cel, s’enfosquirà cada vegada més.

]]>
La projecció 'Les eres de Mart' mostra l’evolució d’un planeta amb oceans a un planeta àrid en l’exposició 'Mart. La conquista d’un somni' /va/info/prensa/noticias/evolucion-Marte-.html dj., 26 de jul. 2018 12:11:00 +0200 'Les eres de Mart' dóna la benvinguda als visitants en l’exposició 'Mart. La conquista d’una somni'

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/evolucion-Marte-.html Del blau al roig. 'Les eres de Mart' dóna la benvinguda als visitants en l’exposició 'Mart. La conquista d’una son' la projecció sobre una esfera representa l’evolució del planeta des del seu origen amb mars i rius fins al Mart actual, àrid i desèrtic.

L’evolució geològica de Mart s’ha dividit en tres eres: Noéica (4.500 Ma fins fa 3.500 Ma), Hespèrica (3.500-2.000 Ma) i Amazònica (2.000 Ma fins  l’actualitat). Es creu que els primers signes d’aigua líquida en superfície van aparéixer en l’era Noéica i que l’Hespèrica va ser un període de transició entre entre un Mart amb aigua líquida i el planeta  que hui coneixem. 

]]>
Alumnes del 'Spain Summer Performance Program' de Berklee actuen els dies 26 i 27 de juliol /va/info/prensa/noticias/conciertos-berklee-.html dc., 25 de jul. 2018 14:36:00 +0200 A partir de les 20 hores en l’escenari del llac sud del Museu de les Ciències, accés gratuït 

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/conciertos-berklee-.html Alumnes de l’intensiu 'Spain Summer Performance Program' de Berklee València, que cada any atrau a la ciutat a més de 100 jóvens músics de tot el món, actuen esta setmana en dos concerts. La cita serà este dijous 26 i el divendres 27 de juliol a partir de les 20 hores en l’escenari ubicat sobre el llac sud del Museu de les Ciències

La programació inclou actuacions d’alumnes i professors de Berklee de més de 30 països, els que oferiran música en directe d’estils molt variats, des del jazz al blues i el soul, passant per músiques del món, flamenc, electrònica, folk, funk, o latino jazz.

Després de les actuacions del 26 i 27 de juliol, el cicle de concerts més popular dels divendres tornarà els 7, 14 i 28 de setembre, i els 5 i 12 d’octubre de la mà de Berklee i la Ciutat de les Arts i  les Ciències. 

]]>
'Ritmes d’Amèrica' proposa un viatge per Estats Units a través de la seua música /va/info/prensa/noticias/premier-Ritmos-America.html dt., 24 de jul. 2018 13:06:00 +0200 Representants de Brand USA visiten oficialment Espanya per primera vegada per a presentar el documental

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/premier-Ritmos-America.html 'Ritmes d’Amèrica' (“America's Musical Journey”), el nou documental de MacGillivray Freeman Films per a IMAX® i pantalla 3D, se presenta esta vesprada en l’Hemisfèric, en un esdeveniment presidit per Anne Madison, Chief Strategy & Communications Officer de Brand USA, al què ha assistit el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal.

“És una enorme satisfacció per a la Ciutat de les Arts i les Ciències acollir este esdeveniment amb què Estats Units reflectix la influència de la cultura i la música en cada un dels racons d’este país, que han aconseguit emocionar i conquistar aventurers i viatgers de tot el món. Més que una pel·lícula, 'Ritmes d’Amèrica' és una experiència audiovisual que només es pot disfrutar en tota la seua amplitud en un lloc com l’Hemisfèric¨, ha afirmat Enrique Vidal, director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, durant la presentació de la pel·lícula.

València és el lloc triat per a l’estrena d’este documental a Espanya, després d’haver-se estrenat als Estats Units, Mèxic, Canadà i França. Brand USA va triar celebrar esta premier en l’Hemisfèric “perquè els espectadors puguen disfrutar de l’experiència inmersiva que proposa esta pel·lícula en la millor sala IMAX® d’Espanya”.

El documental descobrix a l’espectador la riquesa del patrimoni musical de nord-americà de la mà del compositor Àloe Blacc, qui recorre les singulars arrels musicals del país seguint les empremtes de Louis Armstrong, a través de llocs i manifestacions culturals nord-americanes. Durant el film, Blacc visita ciutats icòniques de la música dels Estats Units: New Orleans (Lousiana); Chicago (Illinois).; New York City (New York); Nashville i Memphis (Tennesse) i Miami (Florida), on explora la mescla de cultures que van donar lloc a gèneres musicals nord-americans com el jazz, el blues, el country, el rock and roll, l’hip-hop, i molts més. 

 

]]>
L’exposició 'Mart. La conquista d’un somni' incorpora un mòdul interactiu de realitat virtual /va/info/prensa/noticias/Marte-realidad-virtual.html dv., 20 de jul. 2018 11:53:00 +0200 - 'Missió a Mart' proposa al visitant tres missions en el planeta roig 

- Sesions des de les 11 hores i està inclòs en l’entrada al Museu de les Ciències 

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Marte-realidad-virtual.html L’exposició 'Mart. La conquista d’un somni' ha incorporat una nou mòdul interactiu que permet explorar el planeta roig gràcies a la realitat virtual. Es tracta d’un experiència inmersiva que proposa al visitant diverses missions en una futura colònia marciana. 
 
El mòdul interactiu 'Missió a Mart', amb sessions des de les 11 hores, és un joc de realitat virtual, el participant, gràcies a un casc i ulleres especials, sent que està explorant Mart i forma part de la colònia. Convertit en comandant de l’estació científica ha de trobar el robot d’exploració Mars Rover i posar fora de perill a l’estació amenaçada per una pluja de meteorits. Per a això haurà de recórrer un pont a gran altura i superar diverses proves. L’edat recomanada és per a majors de 13 anys. 

Amb este nou mòdul s’amplia 'Mart. La conquista d’un somni', una de les novetats proposades per la Ciutat de les Arts i  les Ciències per estiu que a més coincidix amb les dates en què el planeta roig està més prop de la Terra especialment del 26 al 31 de juliol al trobar-se en oposició (fenomen astronòmic que ocorre cada dos anys i 50 dies).  

L’exposició respon a les grans preguntes que desperta Mart i està coproduïda junt amb Fundació Telefónica; en ella han col·laborat diverses institucions com l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Institut Nacional d’Astrofísica d’Itàlia (INAF), tant en l’assessorament com en préstec de peces.  

]]>
Alumnes del 'Spain Summer Performance Program' de Berklee ompliran de música la Ciutat de les Arts i les Ciències els dies 26 i 27 de juliol /va/info/prensa/noticias/Conciertos-Berklee-julio.html dj., 19 de jul. 2018 13:22:00 +0200 A partir de les 20 hores en l’escenari del llac sud del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Conciertos-Berklee-julio.html Alumnes del 'Spain Summer Performance Program' de Berklee València  actuen a juliol en concerts amb molt rock, funk, i pop. La cita serà a partir de les 20 hores en l’escenari ubicat sobre el llac sud del Museu de les Ciències.

La setmana que ve estan previstos concerts dimecres 26 i dijous 27 de juliol també a càrrec d’alumnes del programa 'Spain Summer Performance Program' que representaran una gran varietat d’estils musicals. 

'Un Llac de Concerts' és el pla perfecte per a acabar la setmana amb la millor música en directe a l’aire lliure en un entorn privilegiat, dins del marc del programa de 'Música en Obert' oferit per Berklee i per la Ciutat de les Arts i les Ciències.

La programació del cicle, que continuarà al setembre fins a finals d’octubre, inclou actuacions d’alumnes i professors de Berklee de més de 30 països, els que oferiran música en directe d’estils molt variats, des del jazz al blues i el soul, passant per músiques del món, flamenc, electrònica, folk, funk, o latin jazz.

]]>
L’Hemisfèric acull el 24 de juliol la presentació a Espanya la producció IMAX 'Ritmes d’Amèrica' /va/info/prensa/noticias/Presentacion-Ritmos-America.html dt., 17 de jul. 2018 14:42:00 +0200 Representants de Brand USA visiten oficialment Espanya per primera vegada per a presentar el documental  

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Presentacion-Ritmos-America.html 'Ritmes d’Amèrica' (“America's Musical Journey”), el nou documental de MacGillivray Freeman Films per a IMAX® i pantalla 3D, es presentarà en l’Hemisfèric dimarts que ve 24 de juliol, a les 20:30 hores, en un esdeveniment presidit per Anne Madison, Chief Strategy & Communications Officer de Brand USA, junt amb representants valencians i de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

València és el lloc triat per a l’estrena d’este documental a Espanya, després d’haver-se estrenat als Estats Units, Mèxic, Canadà i França. Brand USA va triar celebrar esta premier en l’Hemisfèric “perquè els espectadors puguen disfrutar de l’experiència inmersiva que proposa esta pel·lícula en la millor sala IMAX® d’Espanya”. Els representants de l’entitat de promoció turística dels Estats Units rebran en l’Hemisfèric a més de 300 representants de la indústria turística i de l’entreteniment, influencers locals, músics, i membres de la comunitat nord-americana a Espanya.

El documental per a IMAX® “America's Musical Journey,” que a Espanya s’estrena amb el títol “Ritmes d’Amèrica”, és fruit de la col·laboració entre Brand USA; entitat de promoció turística dels Estats Units, MacGillivray Freeman Films, Expedia i Air Canadà. La seua estrena a nivell mundial va tindre lloc el passat 15 de febrer a Washington DC i s’estrenarà també en altres cent mercats mundials en els pròxims dos anys.

El film rendix homenatge a l’esperit creatiu, audaç i innovador i a la diversitat musical dels Estats Units, seguint les empremtes d’un dels músics de jazz més influents de la història d’EUA, Louis Armstrong, de la mà d’Àloe Blacc, cantant i compositor nominat al Grammy, que desfà els seus passos en un viatge que recorre els llocs en què la música nord-americana va nàixer.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències incrementa un 16% els seus ingressos durant el primer semestre de 2018 /va/info/prensa/noticias/Balance-economico.html dv., 13 de jul. 2018 13:53:00 +0200 Esta tendència a l'alça té el seu reflex també en les entrades venudes amb un augment de l'11% 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Balance-economico.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha incrementat en un 16% els ingressos de gener a juny de 2018 en comparació amb el mateix període de 2017, xifres que destaquen l'evolució positiva que registra el complex cultural en els últims anys. 

Esta tendència a l'alça té el seu reflex també en les entrades venudes amb un augment de l'11% durant el primer semestre de 2018 respecte a les dades registrats de gener a juny del 2017. En concret, els sis primers mesos de 2017 es van vendre un total de 1.041.369 entrades enfront de les 1.151.541 entrades venudes en el mateix període de 2018. 

Seguint el ritme positiu ja aconseguit en l'exercici 2017, quan la xifra de negoci es va incrementar en un 20 per cent, al tancament de juny d'enguany CACSA contínua amb els seus bons resultats amb un increment del 16% respecte a juny de 2017. En el que portem de 2018, s'han registrat uns ingressos de 9.974.099 euros, mentres que de gener a juny de 2017 la xifra va ser de 8.580.532 euros. 

Novetats estiu 

Durant el primer semestre de 2018 s'han posat en marxa noves exposicions que situen a la Ciutat de les Arts i les Ciències com a destí cultural este estiu, entre les que destaquen 'Mart. La conquesta d'un somni', 'Mediterràni' i 'Travelling Bricks', mostres que estan registrant èxit de públic. 

El XX aniversari de l'Hemisfèric ha marcat este exercici, amb accions especials i promocions, a més de grans estrenes entre ells la nova projecció musical 'Ritmes d'Amèrica'. Les escultures de Tony Cragg en els exteriors amb un espectacle d'aigua, llum i so per a les nits de dijous a dissabte es altra de les propostes per aquest estiu.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca el  concurs de curtmetratges ‘Fèric’ amb motiu del 20 aniversari de l’Hemisfèric /va/info/prensa/noticias/Concurso-cortos-Hemisferic.html dv., 06 de jul. 2018 14:29:00 +0200 El concurs està dotat amb un premi de 2.000 euros i un passe de CienciAmics

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Concurso-cortos-Hemisferic.html La Ciutat de les  Arts i les Ciències obri el termini de presentació de curts per al seu concurs “Fèric” amb l’objectiu de promocionar l’Hemisfèric com a lloc de referència, en el desenvolupament del contingut audiovisual.

Este concurs es proposa després de l’èxit del curt commemoratiu d’estos 20 anys d’història de l’Hemisfèric, “Canastra” dirigit per la directora de cine espanyola Gràcia Querejeta.
 
El tema proposat d’este concurs ha de tindre per objectiu la promoció de l’Hemisfèric de la Ciutat de les  Arts i les Ciències,  en els seus valors culturals, arquitectònics i lloc d’oci clau en la promoció de València com a destinació turística.
 
Pot participar qualsevol persona de forma individual o col·lectiva realitzant la inscripció a través del correu electrònic concursodecortos@20añosdesueños.com
 
S’han establit dos premis: un primer premio, amb una dotació de 2.000 euros, i un segon premi que consistix en un passe CienciAmics  amb accés il·limitat durant un any al Museu dels Ciències i a l’Hemisfèric.

El termini màxim d’entrega dels treballs serà fins al 30 de novembre de 2018. La persona o l’equip guanyador es farà públic el dia 13 de desembre a través de les xarxes socials de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Facebook, Twitter, Instagram i LinkedIn) i la web www.20añosdesueños.com

Con estes accions, la Ciutat de les Arts i les Ciències rendix homenatge al seu primer edifici obert al públic, inaugurat en 1998, i que compta amb una coberta ovoide de més de 100 metres de longitud, que alberga en el seu interior la gran esfera que constituïx la sala de projeccions convertida en el cine més gran d’Espanya.

Tots els detalls del concurs i qualsevol informació relativa al 20 aniversari de l’Hemisfèric poden consultar-se en la web www.20añosdesueños.com

]]>
El Museu de les Ciències acull la nova exposició 'Travelling Bricks' /va/info/prensa/noticias/Travelling-Bricks.html dc., 04 de jul. 2018 14:24:00 +0200
La mostra té més de mig milió de peces LEGO® en les 120 impressionants figures que la componen

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Travelling-Bricks.html El Museu de les Ciències acull l’exposició 'Travelling Bricks' que recorre la història del transport des de la invenció de la roda. La història de la humanitat ha sigut també la història dels seus transports. La mostra, que es pot veure des del dimecres 4 de juliol fins al 21 d’octubre, es completa amb una zona lúdica i interactiva amb 200.000 fitxes de LEGO® amb les que construir, aprendre i jugar.


Els visitants poden pujar a la màquina del temps, propulsada a base de peces de LEGO® i imaginació, per a emprendre un viatge al·lucinant a través de l’evolució del ser humà i descobrir com el seu afany per explorar li ha portat més enllà de qualsevol frontera.


De la llunyana Mesopotàmia fins als confins del cosmos, el públic correrà en quadriga pel Circ Máximo, descobrirà noves espècies i continents junt amb Cristóbal Colom i Charles Darwin, conquistarà el Llunyà Oest a bord d’una diligència i solcarà els cels a bord d’un dirigible o descobriràs el majestuós Titanic.


Tot això a través d' una cosa tan simple com una xicoteta rajola de LEGO® i gràcies a la imaginació i perícia dels vints professionals certificats que han dissenyat i construït les 120 impressionants peces que formen esta exposició.

 

]]>
L’exposició d’escultures de Tony Cragg arriba als exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/-exposicion-esculturas-de-Tony-Cragg.html dj., 28 de juny 2018 15:14:00 +0200 La mostra temporal que arriba a València gràcies a la Fundació Hortensia Herrero està formada per sis escultures, tres d’elles realitzades expressament per a esta exposició

Un espectacle d’aigua, llum i so acompanyarà l’exposició tots els dijous, divendres i dissabtes fins a setembre

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-exposicion-esculturas-de-Tony-Cragg.html L’exposició d’escultures de l’artista Tony Cragg arriba als exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències de la mà de la Fundació Hortensia Herrero. Fins al 4 de novembre de 2018 es posaran veure sis escultures, tres d’elles realitzades expressament per a esta exposició, en distints enclavaments del complex.

Quatre escultures se situen sobre l’aigua en diversos estanys del recinte, quelcom inèdit ja que este artista mai havia exposat les seues obres en una làmina d’aigua. Estan realitzades en diversos materials com el bronze, l’acer i la fibra de vidre. Quant a les seues dimensions, algunes sobrepassen els sis metres d'alçaria i els 4.000 quilograms de pes.

Tony Cragg, que alhora que a València tindrà una gran exposició en els carrers de Nova York, està considerat el referent del ressorgir de l’escultura britànica dels 80 i un dels més icònics, la qual cosa li ha fet mereixedor de qualsevol tipus de guardons internacionals. El seu treball es caracteritza per l’ús de molt variats materials com són la pedra, la fusta, l’alumini, el bronze, l’acer o el plàstic que convertix en formes orgàniques.

Associat a esta mostra es realitza un espectacle de fonts d’aigua, llum i música en el llac sud de l’Hemisfèric. Els passes seran a les 23:00 hores tots els dijous, divendres, dissabtes i vespres de festius, fins al dissabte, 1 de setembre.

Al finalitzar l’exposició, la Fundació Hortensia Herrero adquirirà una de les escultures que s’ubicarà en un lloc emblemàtic de la ciutat de València, tal com va fer amb la mostra dedicada a Manolo Valdés el passat any.
 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències acull la Nit de Berklee /va/info/prensa/noticias/-la-Nit-de-Berklee.html dj., 28 de juny 2018 10:57:00 +0200 El concert de graduació dels alumnes del màster del campus de València de Berklee tindrà lloc el 7 de juliol a les 22 hores

Comptarà amb actuacions de músics de més de 30 països amb Al di Meola i la FSMCV com invitats especials

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-la-Nit-de-Berklee.html La Ciutat de les Arts i les Ciències acull la Nit de Berklee, el concert de graduació dels alumnes de màster del campus a València de Berklee. La quarta edició d’este gran concert, serà el pròxim 7 de juliol a les 22 hores, s’emmarca en la Gran Fira de València i és el més important de l’any per a Berklee a Europa, on van assistir 4.000 i 5.000 persones en 2016 i 2017 respectivament, omplint el recinte del llac nord de l’Hemisfèric.

Músics procedents de més de 30 països actuaran sobre un escenari flotant enfront de l’Hemisfèric en este esdeveniment de caràcter gratuït i d’accés lliure, fins completar aforament, que en 2018 veurà el major desplegament tècnic fins a la data, amb una producció espectacular i amb un programa artístic impecable per a homenatjar el fidel públic valencià. Esta edició de la Nit de Berklee tindrà com a fil conductor la temàtica ´Band of Travelers´, per a contar a través de la música històries dels artistes i intèrprets en tots els racons del món.

Així mateix, Al di Meola actuarà com invitat especial. El conegut guitarrista i compositor, la música del qual comprén múltiples gèneres del jazz amb tints de rock, música clàssica de l’Índia, música clàssica occidental, flamenc i blues, i que és considerat un dels pioners de la fusió, interpretarà dos peces amb motiu de l’atorgament del títol Doctor Honoris Causa en reconeixement a la seua aportació a la música per part del campus de Berklee a València.

Al di Meola rebrà el títol Doctor Honoris Causa el 9 de juliol durant la cerimònia de graduació de la promoció d’alumnes de màster de 2018, la qual transcorrerà en l’Auditori del Palau de les Arts Reina Sofía, de la mà del president de Berklee, Roger Brown. Eddie Gómez, Plácido Domingo i John McLaughlin van rebre este mateix reconeixement en 2013, 2014 i 2017 respectivament.

Per primera vegada, a més, la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana participarà en el tancament de la Nit de Berklee, per a commemorar conjuntament el 50 Aniversari de la FSMCV.

Este concert és possible gràcies a la col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i Berklee, amb el suport de Fundació Bancaixa, Mapfre, Yamaha Ibèrica, i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

 


 


 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horari i activitats els mesos d’estiu /va/info/prensa/noticias/oferta-estiu.html dt., 19 de juny 2018 14:12:00 +0200  

Una exposició de figures i maquetes de gran format realitzades amb peces de LEGO®, l’exposició de Mart i una producció cinematogràfica musical protagonitzen l’estiu del complex cultural

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/oferta-estiu.html La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i la seua oferta d’activitats durant els mesos d’estiu. En l’Hemisfèric, gran protagonista durant el 2018 per la celebració del seu 20 aniversari, la programació de pel·lícules es manté i des del 30 de juny, el públic podrà disfrutar de sessions a les 20 i a les 21 hores.

A les pel·lícules actuals de la cartellera, s’afig la nova projecció 'Ritmes d’Amèrica', que es podrà veure des de l’1 de juliol de 2018. Esta producció, narrada en la versió original per l’actor Morgan Freeman, és una història de la cultura, la creativitat i la música d’Amèrica.

En el Museu la gran novetat de l’estiu serà l’exposició 'Traveling Bricks' , a partir del 4 de juliol. Una exposició de 800 metres quadrats on poder conéixer la història dels avanços científics relacionats amb el transport a través de 120 figures i maquetes de gran format realitzades amb peces de LEGO®, entre les que destaquen maquetes del Titanic, un Zepelín o la nau espacial Carl Sagan, i inclou una zona lúdica en què poder muntar les teues pròpies creacions.

En el Museu dels Ciències també destaquen les exposicions més recents com 'Mediterrani', una mostra organitzada per l’Obra Social 'la Caixa', que presenta el passat, present i futur del mar Mediterrani. Durant la visita a l’exposició, el públic pot escoltar els sons que emeten els cetacis i conéixer algunes curiositats geològiques, històriques i culturals sobre este mar.

I finalment, l’exposició interactiva de 'Mart. La conquista d’un somni', coproduïda conjuntament per la Fundació Telefónica. L’exhibició inclou peces de gran valor històric i documental, com a llibres com 'De revolutionibus orbium coelestium', la famosa obra de Nicolau Copèrnic, que pot considerar-se l’origen de l’astronomia moderna, o 'Astronomia Nova', de Johannes Kepler. També podrem contemplar altres peces reals com un fragment de Mart caigut el 3 d’octubre de 1962 a Nigèria, o il·lustracions originals de 'La Guerra dels Mons', la coneguda obra de H.G. Wells.

Els tallers d’animació de la 'Ciència a escena' tampoc se’n van de vacacions i cada matí, de 10:30h fins a les 13 hores hi ha passes de les sessions de 'Fred, fred', 'Màgia Química' 'Aluzina', 'Científic per un dia', 'Horror al buit', que mantenen les seues sessions per a ensenyar als visitants del Museu una manera enginyosa i dinàmica de submergir-se en el món de la ciència.

 

]]>
El Museu de les Ciències acull la sessió inaugural de Digital Jove /va/info/prensa/noticias/-Digital-Jove.html dt., 19 de juny 2018 12:06:00 +0200 Este esdeveniment és un nou fòrum de debat obert i participatiu dedicat a les noves narratives digitals de creació que se celebra a València del 20 al 24 de juny

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-Digital-Jove.html El Museu de les Ciències acull el dimecres, 20 de juny de 10:00 a 14:30 hores, la sessió inaugural de Digital Jove, un nou fòrum de debat obert i participatiu dedicat a les noves narratives digitals de creació, a la convergència Art + Ciència + Tecnologia + Comunicació, i al seu impacte social, que tindrà lloc en la ciutat de València, del 20 al 24 de Juny de 2018.

Digital Jove és un esdeveniment de caràcter internacional, amb un enfocament transversal i multidisciplinari, i està dirigit principalment a a jóvens creadors, professionals i startups del món dels continguts digitals, investigadors i científics creatius, pensadors, desenvolupadors de videojocs, col·lectius makers, crítics, educadors i professionals dels mitjans de comunicació.

L’entrada a la inauguració d’este esdeveniment serà gratuïta fins a completar l’aforament de l’Auditori del Museu. El públic que vullga assistir a la sessió inaugural, pot registrar-te gratuïtament:

https://www.enterticket.es/eventos/digital-jove-2018-984763

En la jornada inaugural es projectarà l’estrena a Espanya del documental sobre la Intel·ligència Artificial 'Més Humanes que els Humans-More Huma than Human' (2018), dels directors Tommy Pallotta i Femke Wolting.  A més, tindran lloc les ponències de Carolina Cruz – Neira, directora del Emerging Analytics Center de la Universitat d’Arkansas en Little Rock (EE.UU.), la d’IMPOSSIBLE THINGS (Alex Mayhew & Ian Kelso), companyia de tecnologia creativa de Toronto (Canadà) i finalment la ponència de Lucía Calvo, coordinadora web i d’estratègia Social Media del CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Digital Jove està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura GVA, dins del programa oficial de Cinema Jove, i compta amb la col·laboració de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Les Naus Centre d'Innovació - Ajuntament de València, ESAT - Escola Superior d’Art i Tecnologia, l’Ambaixada de Canadà a Espanya, el canal ARTE en Espanyol, i No Spoon Tech Lab.


 

]]>
L’Hemisfèric acull del 10 al 12 de juny la reunió Euromax 2018 /va/info/prensa/noticias/LHemisferic-acull-Euromax-2018.html dc., 06 de juny 2018 14:49:00 +0200  

Euromax és l’associació europea de cines en gran format per a documentals i pel·lícules educatives

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/LHemisferic-acull-Euromax-2018.html L’Hemisfèric acull del 10 al 12 de juny la reunió de l’associació europea de cines en gran format per a documentals i pel·lícules educatives, Euromax 2018. Els membres d’Euromax es reunixen cada any en una ciutat europea perquè els responsables i els professionals de la indústria cinematogràfica de pantalles gegants projecten nous llançaments i tràilers d’este tipus de pel·lícules.

És la primera reunió d’esta organització que se celebra a València coincidint amb la celebració del XX aniversari de l’Hemisfèric i enguany comptarà amb moltes novetats. Es projectaran 11 noves pel·lícules tant en format Imax Dome com en format digital amb un projector làser 4K de Barco. A més, també es projectaran 6 tràilers de pel·lícules en format digital y es donaran a conéixer 12 pel·lícules en producció com a mostra del que la indústria està treballant de cara al seu llançament en els pròxims anys.

EuroEuromax és la plataforma europea on és possible conéixer de primera mà les novetats del sector del gran format tant a nivell de producció de noves pel·lícules com a avanços tecnològics audiovisuals. Per a la Ciutat de les Arts i les Ciències és molt important participar i col·laborar en l’organització de la seua reunió anual ja que es tracta del fòrum que servix de trobada per a sales de cine en gran format, productores, distribuïdores i empreses audiovisuals que estan en continu desenrotllament en noves tecnologies el que permet a l’espectador gaudir de major qualitat d’imatge.

En els últims anys, la delegació i els programes de conferències d’Euromax han crescut per a incloure un número cada vegada major de professionals pioners de solucions digitals excepcionals. EuroEuromax reunix a especialistes en pantalles gegants, productors de televisors 4K HDR, indústries de captura d’imatges 8K, planetaris i atraccions, diferents sistemes de projecció digital i experts en realitat virtual en 3D. 

 

]]>