RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca El Teatre de l'Electricitat del Museu de les Ciències ret homenatge a l'electricitat i l'electroestàtica /va/info/prensa/noticias/El-Teatre-de-l-Electricitat-del-Museu-de-les-Ci-ncies-ret-homenatge-a-l-electricitat-i-l-electroest-tica.html dv., 09 d’ag. 2019 12:31:00 +0200 A través d'una sèrie d'experiments sorprenents, aquesta animació, inclosa en l'entrada general, intenta fer comprensibles els conceptes que produeix l'electricitat 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/El-Teatre-de-l-Electricitat-del-Museu-de-les-Ci-ncies-ret-homenatge-a-l-electricitat-i-l-electroest-tica.html Campanes que sonen sense tocar-les, ciris que s'apaguen amb una vareta metàl·lica sense necessitat de bufar, anells saltadors, arcs elèctrics que solquen l'espai, o tubs de neó que s'encenen en tocar-ne els extrems són algunes de les experiències que ens posen literalment els pèls de punta al Teatre de l'Electricitat, una animació que es troba a la primera planta del Museu de les Ciències i que està inclosa en l'entrada general. 

Davant d'un auditori compost per mig centenar de persones i enmig d'una escenografia que simula el laboratori d'un científic-inventor, un animador científic intentarà fer comprensibles els conceptes relacionats amb els fenòmens físics que produeix l'electricitat. 

Un dels instruments més cridaners de l'activitat és la bobina de Tesla, un transformador amb efectes espectaculars, com els raigs que produeix de més d'un metre. 

L'accés al Teatre de l'Electricitat és gratuït amb la compra de l'entrada al Museu i té sessions a les 11.30 h, 12.30 h, 13.30 h, 15.30 h, 16.20 h i 17.00 h.

]]>
L'exposició 'Talking Brains. Programats per parlar' proposa un recorregut interactiu per l'interior del cervell lingüístic /va/info/prensa/noticias/La-exposici-n-Talkins-Brains-Programados-para-hablar-.html dj., 08 d’ag. 2019 12:18:00 +0200 Realitat virtual i experiments de psicolingüística per a revelar els secrets del llenguatge 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/La-exposici-n-Talkins-Brains-Programados-para-hablar-.html Com s'inicia l'aprenentatge del llenguatge, fins a quin punt és lingüística la comunicació animal, quin va ser l'origen de les 7.000 llengües que hi ha al món o per què es diu que 'el cervell mai descansa'. Les respostes les podem trobar en l'exposició 'Talking Brains. Programats per parlar' del Museu de les Ciències, una mostra que gira entorn de l'òrgan més complex i fascinant del cos humà: el cervell. 

A través de reproduccions, analogies, interactius, realitat virtual i tècniques d'imatge cerebral 'Talking Brains' proposa un recorregut per a desentranyar els secrets del llenguatge, una facultat compartida per tots els éssers humans i que ens defineix com a espècie. A més, la visita és una experiència personalitzada gràcies a la tecnologia d'identificació per radiofreqüència, que permet els usuaris poder-hi interactuar en diversos idiomes. La realitat virtual, les noves tècniques, com l'encefalografia, i diversos experiments de psicolingüística es donen cita en aquesta exposició.

]]>
L’activitat de 'Waterballs', 'Waterbikes' i caiacs de la Ciutat de les Arts i les Ciències amplien el seu horari a l’agost fins a les 21.30 hores /va/info/prensa/noticias/actividades-lagos-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html dc., 07 d’ag. 2019 10:24:00 +0200 Tots els dies des de les 10:00 h en els llacs

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/actividades-lagos-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix este estiu als seus visitants les activitats a l’aire lliure 'Waterballs', 'Waterbikes' i els caiacs transparents per a 'navegar' en els llacs que durant l’agost amplia horari fins a les 21:30 hores.

Les 'Waterballs' són una activitat on els més atrevits demostren el seu equilibri dins d’una gran bambolla de plàstic de dos metres de diàmetre. Per la seua banda, els caiacs tenen capacitat per a dos o tres persones i també és possible navegar amb una barca per a famílies o grups d’amics. I les 'Waterbikes' permeten pedalejar pels llacs i a la que només poden accedir persones a partir de 1,40 metres d’altura.

El preu, en el cas de 'Waterballs' i 'Waterbikes', és de 5 euros per 10 minuts. Els caiacs costen 2,5 euros per 10 minuts, 5 euros per 20 minuts i 7,50 euros per 30 minuts (preu per persona). L’horari és de dilluns a diumenge de 10:00 a 21:30 hores. Estes activitats estaran en marxa tot l’estiu,  setembre i octubre.

]]>
El Museu de les Ciències exhibix una rèplica del trage d'astronauta de Neil Amstrong /va/info/prensa/noticias/Museu-Apollo-11.html dv., 02 d’ag. 2019 13:25:00 +0200 Es pot veure en el Carrer Menor del Museu de les Ciències, de lliure accés al públic

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Museu-Apollo-11.html Diverses peces pertanyents a la col·lecció de Jordi Gasull, productor i guionista de 'Atrapa la bandera' i el major col·leccionista d’objectes de l’espai a Espanya, poden contemplar-se des d’esta setmana en el Carrer Menor del Museu de les Ciències. 

Un trage d’astronauta rèplica del què portava Neil Amstrong fa 50 anys sobre la Lluna i objectes que utilitzaven en les mítiques missions com a tisores quirúrgiques, una llanterna o indicador de pressió s’exposen en esta espai de lliure accés del Museu.  També es pot contemplar  un emblema original de la missió Apol·lo 11 i ninots de rèplica d’alunizaje (2 escala 1.6). 
Estes peces se sumen als continguts dedicats a la celebració del 50 aniversari de la missió Apollo 11 en el Museu de les Ciències i en l’Hemisfèric on es projecta la pel·lícula 'Apollo 11. Primers Passos'.  

També en el carrer Menor del Museu hi ha una instal·lació audiovisual que recrea una televisió dels anys 60, en  el seu interior es projecten imatges de l’arribada de la missió Apollo 11 a la lluna en juliol de 1969. El públic pot situar-se dins per a ser fotografiat des de l’exterior i simular que està en la televisió junt amb els astronautes. 
 

]]>
Naturalesa i astronomia destaquen en la cartellera d'estiu del Hemisfèric /va/info/prensa/noticias/peliculas-Hemisferic-.html dj., 01 d’ag. 2019 11:12:00 +0200 - Els espectadors poden triar entre diverses propostes: les pel·lícules 'Jardí Salvatge', 'Apollo11. Primers Passos', 'Viatge a l’Espai. Pròxima parada: Mart', 'Planet Power' i el planetari 'Les Nocturnes d’Estiu' 

- L’oferta infantil es completa amb 'Secrets de la gravetat' i 'Caminant entre dinosaures. Planeta Prehistòric 3D' 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/peliculas-Hemisferic-.html Naturalesa i astronomia són les temàtiques que generen major interés entre els espectadors de l’Hemisfèric i que regnen aquest estiu en la seua cartellera amb les últimes estrenes en IMAX, ‘Jardí Salvatge’ i ‘Apollo 11. Primers Passos’, ‘Viatge a l’Espai. Pròxima parada Mart’ i el planetari Les Nocturnes.

‘Jardí Salvatge’ narra com transcorre un any al voltant d’una casa suburbana i mostra la varietat d’imatges i comportaments de la vida silvestre capturats per cambres instal·lades en el bosc, dins de coves, nius o en el fons d’un estany. La pel·lícula presenta a Katie i a la seua família que viuen al costat del bosc, aliens a l’espectacle que els envolta, i com de forma gradual descobreixen els secrets de la naturalesa pròxima a la seua llar.

A més, l’Hemisfèric s’ha sumat a la celebració del 50 aniversari de l’arribada a la Lluna amb la pel·lícula IMAX “Apollo 11. Primers passos” que inclou imatges originals mai vistes de la històrica missió espacial duta a terme el juliol de 1969.

Una altra de les propostes per a aquest estiu són ‘Les Nocturnes’ tots els dijous a les 21.00 hores i els dissabtes a les 22.00 hores. Un planetarista explica al públic com és el cel nocturn estival i les constel·lacions més representatives d’aquesta època de l’any. Nebuloses, cúmuls estel·lars i restes d’estreles moribundes es revelen de forma espectacular gràcies al sistema de projecció de l’Hemisfèric.

]]>
Últims dies per a visitar 'Harry Potter™: The Exhibition' en el Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/Harry-Potter-Valencia-ultimos-dias-.html dc., 31 de jul. 2019 15:00:00 +0200 -El pròxim 11 d’agost finalitza el seu període d’exhibició

-L’escultura que recrea una gegant Nimbus 2000 s’ha instal·lat esta setmana en El Carrer Menor del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Harry-Potter-Valencia-ultimos-dias-.html L’exposició 'Harry Potter: The Exhibition' comença el seu compte arrere a València ja que el pròxim 11 d’agost finalitza el seu període d’exhibició en el Museu de les Ciències. Les entrades poden adquirir-se en www.harrypotterexhibition.es

Des de la seua inauguració el passat 13 d’abril, més de 225.000 persones han disfrutat d’esta exposició que reunix centenars d’objectes i artefactes utilitzats en les pel·lícules de Harry Potter, escenaris inspirats en els decorats de la filmografia i mostra l’increïble treball manual i artístic que s’amaga després del vestuari, l'atrezo i les criatures fantàstiques originals de la pel·lícula.

S’inclouen a més diversos elements interactius: els visitants podran entrar en l’àrea de Quidditch™ i llançar una pilota Quaffle; extraure una Mandràgora d’un test en la classe d’Herbología; i inclús recórrer la cabanya d’Hagrid i assentar-se en el seu gegantina butaca.

 

]]>
L' exposició 'Instants' reunix vint mirades de la Ciutat de les Arts i les Ciències des d'Instagram /va/info/prensa/noticias/concurso-Instants-.html dj., 25 de jul. 2019 13:38:00 +0200 - S’han presentat més de 1.000 fotografies al concurs convocat per Ciutat de les Arts i les Ciencies en esta xarxa social

- El Passeig Nord del Museu acull des de hui esta mostra de lliure accés    

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/concurso-Instants-.html El Passeig Nord del Museu de les Ciències acull des de hui l’exposició 'Instants' que reunix les vint fotografies guanyadores del concurs convocat en la xarxa social Instagram per la Ciutat de les Arts i les Ciències. L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, responsables del Departament de Màrqueting, promotor d’esta iniciativa, així com guanyadors del concurs.

La selecció de les millors imatges està formada per deu instantànies de la categoria 'Arquitectura' i deu dins de la categoria 'Continguts'. Es tracta de la segona edició d’este concurs que enguany ha superat les 1.000 fotografies presentades davall l’etiqueta #ConcursoCAC19.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències commemora el 50 aniversari de l'arribada de l''Apollo 11' a la Lluna /va/info/prensa/noticias/SemanaLunarCAC.html dl., 15 de jul. 2019 11:02:00 +0200 - El dimarts 16 el enginyer José Manuel Grandela contarà algunes de les seues vivències personals en el programa Apollo 
- La pel·lícula 'Apollo 11. Primers passos' que es projecta a l'Hemisfèric mostra noves imatges de la històrica missió 
- Al museu hi ha instal·lacions que recreen la superfície lunar i l'arribada de l''Apollo 11' 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/SemanaLunarCAC.html La Ciutat de les Arts i les Ciències se suma aquesta setmana a la commemoració del 50 aniversari de l'arribada de l''Apollo 11' a la Lluna, en el qual es destaquen continguts relacionats amb el nostre satèl·lit natural. Així, l'Auditori Santiago Grisolía acollirà la conferència 'El primer home a la Lluna: anecdotari d'un participant espanyol', impartida per l'enginyer José Manuel Grandela el dimarts 16 de juliol, a partir de les 19.30 hores a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. L'accés és lliure, prèvia inscripció en consulteu ací. 

José Manuel Grandela va participar fa 50 anys en el programa Apollo des de l'estació que la NASA va instal·lar en Fresnedillas de la Oliva. Amb tan sols 23 anys va ser testimoni directe de la històrica frase "Houston, ací base tranquil·litat. L'àguila ha aterrat", que va pronunciar Neil Armstrong quan l''Apollo 11' va xafar la Lluna, i és un dels divulgadors de referència en exploració espacial. 

Escenaris lunars 

Al carrer Menor del museu, de lliure accés, hi ha una instal·lació audiovisual que recrea una televisió dels anys 60, en l'interior de la qual es projecten imatges de l'arribada de la missió Apollo 11 a la Lluna el 20 de juliol de 1969. El públic pot situar-se dins per a ser fotografiat des de l'exterior i simular que està en la televisió junt amb els astronautes. També en l'exposició 'Gravetat zero', en la zona exterior, hi ha un escenari de la superfície de la Lluna i l'arribada de les primeres missions tripulades.  

Viatge a la Lluna 

L'Hemisfèric també s'ha sumat aquest estiu a la commemoració del 50 aniversari de l'arribada a la Lluna amb la pel·lícula IMAX 'Apollo 11. Primers passos', que inclou imatges originals mai vistes de la històrica missió espacial que es va dur a terme el juliol de 1969. La projecció combina material conegut amb imatges trobades en un magatzem dels Arxius Nacionals i que s'han digitalitzat per primera vegada. 

També el planetari en directe amb Les Nocturnes de l'Hemisfèric d'estiu, que té lloc el dissabte 20 de juliol a les 22.00 hores, tindrà una referència especial en coincidir amb l'efemèride. Encara que el nostre satèl·lit no és protagonista directe d'aquest planetari, en Les Nocturnes el públic coneix algunes de les llunes de Saturn. 

Tocar la Lluna al Jardí d'Astronomia 

Al Jardí d'Astronomia, ubicat a l'Umbracle, hi ha dos mòduls interactius, 'Rellotge de Lluna' i 'Lluna', maqueta de la Lluna on es poden veure i tocar els accidents topogràfics del satèl·lit . 'Rellotge de Lluna' mostra com podem usar la Lluna per a saber l'hora, ja que de vegades és visible durant el dia: quan està pròxima a la fase de lluna nova, ix al matí i es posa al final del dia, mentre que quan està prop de la fase de lluna plena, ix a poqueta nit i es posa a l'alba.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències i el Centre d’Investigació Príncipe Felipe col·laboren per a promoure la divulgació científica /va/info/prensa/noticias/divulgacion-CAC-y-CIPF-.html dj., 11 de jul. 2019 14:47:00 +0200 - El president de CACSA i la directora del Centre d’Investigació Príncipe Felipe han subscrit un conveni per a cooperar en el foment de la divulgació científica

- El conveni inclou el desenvolupament d’exposicions i intercanvi d’experiències entre ambdós institucions

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/divulgacion-CAC-y-CIPF-.html El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la directora de la Fundació Comunitat Valenciana Centre d’Investigació Príncipe Felipe (CIPF), Deborah J. Burks, han firmat un conveni marc de col·laboració per a fomentar la divulgació científica i l’intercanvi d’experiències.

Francesc Colomer ha ressaltat "la gran oportunitat" que suposa la firma d’este acord marc "perquè la Ciutat de les Arts i les Ciències és el gran espai icònic per a visualitzar, transmetre i transferir coneixement al gran públic" i ha afegit que "CACSA és un espai de divulgació científica i coordinar-nos amb el Centre d’Investigació Príncipe Felipe ens pareix molt oportú".

El president de CACSA ha explicat que "es tracta d’un conveni que dóna peu a què se subscriguen altres convenis més específics i singulars per a concretar la cooperació i la col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i el Centre d’Investigació Príncipe Felipe".

Per la seua banda, la directora de la Fundació Comunitat Valenciana Centre d’Investigació Príncipe Felipe, Deborah J. Burks, ha assenyalat que "la col·laboració entre CACSA i el CIPF ens obri nombroses oportunitats a ambdós entitats "veïnes" per a acostar la ciència al gran públic, impulsar la divulgació científica i dur a terme accions conjuntes que visibilitzen la investigació i els descobriments científics.

Deborah J. Burks ha incidit en que "compartim la visió de promocionar València com a destí cultural i també com una ciutat de ciència i el nostre objectiu és generar sinergies per a oferir als valencians i als visitants internacionals un riu de ciència, un punt de referència científic i cultural, el research hub de la ComunidadValenciana",

Burks ha assenyalat que "en el CIPF investiguem malalties humanes com el càncer, la diabetis, Alzheimer, Parkinson, patologies del sistema immune, o malalties rares, i venim cada dia al laboratori amb la missió de millorar la qualitat de vida dels pacients".

A més, ha afegit que "gran part del nostre treball està finançat per fons públics i sempre serà el pacient el que es beneficie del nostre coneixement i avanços que ens permeten oferir-los millors tractaments i diagnòstics". Per això, ha assegurat, "és fonamental compartir el coneixement que generem i acostar-ho a la ciutadania en general i als pacients en particular".

El conveni marc que s’ha firmat entre ambdós organismes establix unes línies d’actuació conjuntes que inclou la participació del CIPF en els cicles de conferències científiques que organitza tots els anys el Museu dels Ciències, l’intercanvi i difusió recíproca d’esdeveniments, així com el desenvolupament d’exposicions, programes i activitats conjuntes per a la difusió de la ciència. 

]]>
El Museu acull dos conferències d'actualitat científica impartides pels seus protagonistes /va/info/prensa/noticias/conferencias-ciencia-.html dc., 10 de jul. 2019 13:04:00 +0200 -Dimecres, 10 de juliol. Conferència "Einstein, forats negres i ones gravitacionals" per Gabriela González, professora de Física i Astronomia de la Louisiana State University 
-Dimarts, 16 de juliol. Conferència "El primer home en la Lluna: anecdotari d’un participant espanyol" per José Manuel Grandela, ex enginyer controlador de naus espacials INTA-NASA 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/conferencias-ciencia-.html Gabriela González va participar en la investigació i multitudinari anunci de la detecció d’ones gravitacionals en el National Press Club de Washington, la qual cosa confirmava que Einstein estava en la veritat. José Manuel Grandela va ser un dels primers testimonis de l’arribada a la Lluna, fita de què es complix este mes 50 anys. Dos esdeveniments  històrics fascinants que ambdós contaran en persona en el Museu de les Ciències. 

L’astrofísica impartirà la conferència 'Einstein, forats negres i ones gravitacionals'  dimecres 10 de juliol a partir de les 19:30.  L’aforament ja està complet però es pot seguir en directe en  www.youtube.com/ciudadartesyciencias Einstein va predir que l’espai-temps era dinàmic i hi havia “ones gravitacionals” que viatjaven a la velocitat de la llum.

El 14 de setembre del 2015 els dos observatoris de LLIGUE (Làser Interferometer Gravitacional-Wave Observatory) als EUA van detectar per primera vegada un senyal deguda a ones gravitacionals viatjant a través de la Terra. 

L’ex enginyer de la NASA José Manuel Grandela va participar fa 50 anys en el programa Apol·lo des de l’estació que la NASA va instal·lar en Fresnedillas de l’Oliva. Amb tan sols 23 anys va ser testimoni directe de la històrica frase “Houston, ací base tranquil·litat. L’àguila ha aterrat" que va pronunciar Neil Armstrong quan l’Apollo 11 va xafar la Lluna i és un dels divulgadors científics de referència en exploració espacial.

El dimarts 16 de juliol Grandela comptarà algunes de les seues vivències personals dels vols lunars del Programa Apollo. La cita serà a partir de les 19:30 hores i l’accés és lliure prèvia inscripció en www.cac.es 

]]>
El Museu de les Ciències acull l'exposició 'Cultura Politècnica. Habitar el present, construir el futur' de la UPV /va/info/prensa/noticias/exposicion-UPV.html dc., 10 de jul. 2019 12:04:00 +0200 L’exposició mostra un recorregut per l’evolució de la ciència i la tecnologia dónes de la Il·lustració fins als nostres dies

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/exposicion-UPV.html Sabies que el mòbil que uses cada dia és mes potent que l’ordinador que va portar a l’Apol·lo 11 a la Lluna? Podries calcular quants motors hi ha en la teua casa? Arribaren a pensar els robots com els humans?" . La vida quotidiana és troba rodejada d’objectes que son fruit de molts anys d’investigació científica i desenvolupament tecnològic i, per a descobrir com s’ha arribat fins a ells, la Universitat Politècnica de València presenta en el Museu de les Ciències l’exposició 'Cultura Politècnica. Habitar el present, construir el futur'.

La mostra s’emmarca dins del 50 aniversari de la UPV que destaca el seu patrimoni universitari material i immaterial.

'Cultura Politècnica' partix del moviment il·lustrat que va promoure la reorganització dels coneixements i sabers a través de l’aplicació de la Raó, de la publicació de l’Encyclopèdie o de la creació de l’Escola Politècnica de París, i avança fins a algunes dels grans fites que estan marcant el nostre dia a dia, apuntant als que continuaren determinant el nostre futur pròxim, com l’eclosió de la Intel·ligència Artificial, la tecnologia 5G o el Big Data.

L’exposició es dividix en vint-i-dos àrees que configuren un complet recorregut històric, científic i tècnic. En elles és plasma com la ciència i la tecnologia son part inherent de la nostra evolució, al mateix temps que prefiguren el nostre futur.

Així, qui s’acoste fins a la planta baixa del Museu de les Ciències podrà descobrir, revisar i inclús debatre sobre els principals avanços en camp, dels telecomunicacions fins a l’arquitectura,  de la biotecnologia fins a l’enginyeria civil, dels belles arts fins a l’enginyeria d’aliments, la informàtica o l’aeronàutica, entre altres.

Per posar només uns exemples, l’exposició descobrix el desenvolupament de la genètica que va de Mendel fins a la tecnologia d’edició CRISPR, o com del daguerreotip del segle XIX s’ha arribat als videojocs en Realitat Augmentada, o del telègraf als súper ordinadors que, actualment, és porten en les butxaques.

La mostra també recorre àrees tan diverses com l’evolució dels traçats del subsòl urbà, els claus del màs interconnectat en el que vaig fugir vivim. Dalt a desgranar els claus de la cultura gamer i inclús a imaginar al ser humà del futur.

Tot això amb una detallada posada en escena en què el component gràfic és clau, amb elaborats audiovisuals i infografies a partir de les dades, que és completen amb un bàs nom de peixos històriques procedents dels col·leccions i museus de la UPV i algunes prestades, com la maqueta amb els propals de Javier Goerlich per al centre de la ciutat de València cedida pel CTAV.

Amb tot, 'Cultura Politècnica' va mes enllà i també constata com la ciència i la tecnologia han sigut claus en el desenrotllament de l’urbs actual, en la forma de pensar i concebre els espais vitals, així com en el mode d’habitar-los i desplaçar-se per ells. També fa reflexionar sobre la incidència de l’I+D en la pròpia evolució de la societat.

Mirant cap al futur, Generació Espontània UPV

Mirant al futur, la mostra reserva un espai precisament al futur de la I+D, que és materialitza en este cas en projectes del programa Generació Espontània de la UPV, com la barraca sostenible del segle XXI (Azalea) fins a la càpsula del tren subsònic (Hyperloop), que podrà viatjar a mes de 1.000 quilòmetres per hora, entre altres. 

'Generación Espontània' és un exemple de transversalitat i aprenentatge per projectes. I en esta exposició representa la visió del futur de la ciència, de la tècnica i dels noves formes de fer, compartir i aprendre pels que apostem en la Universitat Politècnica de València", ha destacat José Luis Cueto Lominchar, vicerector d’Alumnat, Cultura i Esport de la UPV i impulsor de l’exposició.

L'exposició “Cultura 'Politècnica. Habitar el present, construir el futur' promoguda pel vicerectorat d’Alumnat, Cultura i Esport i comissariada per l’equip d’UNIT_edició experimental i interactiva de la UPV, estarà oberta al públic en el Museu de les Ciències fins al pròxim 22 de setembre.

]]>
L'Hemisfèric estrena la pel·lícula IMAX 'Apollo 11. Primers Passos' amb imatges inèdites /va/info/prensa/noticias/Hemisferic-Apollo-11.html dl., 01 de jul. 2019 15:38:00 +0200 Al juliol la cartellera es completa a més amb el planetari en directe 'Les Nocturnes d'estiu' 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Hemisferic-Apollo-11.html L'Hemisfèric se suma a la celebració del 50 aniversari de l'arribada a la Lluna amb la pel·lícula IMAX 'Apollo 11. Primers passos', que inclou imatges originals mai vistes de la històrica missió espacial duta a terme en juliol de 1969. 

La projecció combina material conegut amb imatges trobades en un magatzem dels Arxius Nacionals i que han sigut digitalitzades per primera vegada. Els espectadors són guiats per la veu del difunt presentador de la CBS Walter Cronkite i els intercanvis de ràdio entre els astronautes i Houston. 

També esta setmana comencen les sessions del planetari en directe 'Les Nocturnes d'estiu'. A partir de l'1 de juliol tots els dijous a les 21.00 hores (excepte el 18 de juliol) i els dissabtes a les 22.00 hores. 

Un expert en planetes explicarà al públic com és el cel nocturn estival i les constel·lacions més representatives d'esta època de l'any. Nebuloses, cúmuls estel·lars i restes d'estreles moribundes es revelen de forma espectacular gràcies al sistema de projecció de l'Hemisfèric. Tot això acompanyat per una banda sonora original i composta per a estes sessions d'astronomia.

]]>
El Museu de les Ciències estrena horari d'estiu i el taller 'CienciaMix' este cap de setmana /va/info/prensa/noticias/Museu-Ciencies-verano.html dv., 28 de juny 2019 15:33:00 +0200 - El Museu estarà obert de 10 a 21 hores fins al 8 de setembre 
- 'CienciaMix' reunix els millors experiments de 'Ciència a Escena' 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Museu-Ciencies-verano.html A partir de aquest dissabte, 29 de juny, el Museu de les Ciències obri de 10 a 21 hores fins al 8 de setembre. Comença la temporada alta amb una programació especial que inclou més sessions del 'Teatre de l'Electricitat, 'Espai dels Xiquets', 'Simulador espacial' i visites guiades a 'Mart. La conquista d'un somni'. 

Tots els dies es realitzaran tres sessions el nou taller 'CienciaMix': a les 11.30 hores, 16.00 hores i 18.15 hores. Per al públic infantil, una de les millors propostes del Museu de les Ciències és el taller 'Científic per un dia' que se celebra també tots els dies a les 12.30 hores, 17.00 hores i 19.30 hores. 

'CienciaMix' són sessions especials de 'La Ciència a Escena' que reunixen les millors experiències de 'Màgia Química', 'Fred, fred', 'aLUZina!, 'Horror al buit' i també de termografia. En 'Científic per un dia', els xiquets d'entre 4 i 8 anys se submergiran en el paper de científic, inclús la sala es convertix en un lloc d'experimentació amb material de laboratori.  L'entrada a estos tallers és de 3,5 euros per persona i es pot realitzar de forma independent, sense adquirir l'entrada general del Museu de les Ciències. 

Contacontes i visites guiades 

El 'Teatre de l'Electricitat' està inclòs en l'entrada general del Museu i es realitzaran sessions des de les 11.30 fins a les 20.00 hores. En l'exposició 'Érase una vez...' hi ha programats contacontes a les 11h, 12h, 13h, 17h, 18h i 19h hores. També l'Espai dels Xiquets' posa en marxa sessions des de les 11h fins a les 20 hores. Estes activitats s'inclouen en l'entrada general al Museu de les Ciències. 

En l'exposició 'Gravetat Zero', els més atrevits i atrevides podran pujar-se al 'Simulador Espacial', que els permetrà conéixer millor com és la vida dels astronautes i l'Estació Espacial Internacional. Hi ha sessions als llarg de tot el dia (2,50 euros, a més de l'entrada general al Museu). Les visites guiades a l'exposició 'Mart. La conquista d'una somni' es realitzen a les 11, 13, 17 i 19 hores. (per persona 2,50 euros, a més de l'entrada general al Museu). 

Una de les noves exposicions és 'Talking Brains' en la primera planta del Museu de les Ciències. Es tracta d'un viatge interactiu a l'interior del nostre cervell que permet als visitants explorar com va sorgir i va evolucionar el llenguatge. 

A més, fans de 'Harry Potter™: The Exhibition' tenen l'oportunitat de visitar fins a l'11 d'agost esta exposició itinerant de 1.500 metres quadrats, amb escenaris inspirats en els decorats d'Hogwarts™, i sorprendre's amb l'increïble treball manual i artístic que s'amaga després del vestuari, l'atrezo i les criatures fantàstiques originals de les pel·lícules.

]]>
El #busCACiencies comença en La Patacona i Malva-rosa el seu recorregut per les platges de la Comunitat Valenciana /va/info/prensa/noticias/busCACiencies.html dc., 19 de juny 2019 14:10:00 +0200 Se sortejaran 10 entrades dobles entre el públic que puge a les xarxes una fotografia junt amb l’autobús

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/busCACiencies.html Un autobús tematitzat amb la publicitat genèrica de la Ciutat de les Arts i les Ciències recorre estos dies i fins al 14 de juliol les platges de la Comunitat Valenciana. Esta setmana estarà en la Patacona i Malva-rosa per a després recórrer Orpesa, Benicàssim, Castelló, Borriana, Moncofa, Xilxes, Almenara, Canet d’en Berenguer, Port de Sagunt i Sagunt.

Al juliol les platges on estacionarà l’autobús seran Puçol, el Puig, Pobla de Farnals, Gandia, Grau de Gandia, Dénia, Xàbia, Altea, l’Alfàs del Pi, Benidorm, Elx, Santa Pola, Torrevieja a més de les d’Alacant, Castelló i València.

El públic que es fotografie junt amb l’autobús promocional de la Ciutat de les Arts i les Ciències podrà entrar en el sorteig de 10 entrades dobles d’Hemisfèric i Museu de les Ciències que es realitzarà el dimarts 16 de juliol. Per a poder participar en el sorteig, la fotografia de l’autobús s’ha de pujar en alguna de les xarxes socials de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Twitter @CACiencies; Facebook: @CIUDADDELASARTESYLASCIENCIAS o Instagram @ciudadartesciencias), etiquetar-nos i usar l’hashtag #busCACiencies


 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats a partir del 29 de juny /va/info/prensa/noticias/Verano-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies.html dv., 14 de juny 2019 13:15:00 +0200 -Las Nocturnes d’estiu' i l’estrena IMAX 'Apol·lo 11. Primers Passos'', novetats en l’Hemisfèric
-'CienciaMix' reunix els millors experiments de 'Ciència a Escena' 
-'Las Nits de l’Oceanogràfic', un homenatge a 'The Beatles' amb natació sincronitzada i dofins

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Verano-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies.html A partir del dissabte 29 de juny el Museu de les Ciències obrirà des de les 10 fins a les 21 hores fins al 8 de setembre. Es tracta d’una programació especial amb noves sessions de 'Ciència a Escena', Teatre de l’Electricitat, 'Espai dels Xiquets' i visites guiades a 'Mart. La conquista d’un son'. L’Hemisfèric estrenarà noves propostes i també ampliarà les projeccions diàries. Del 12 de juliol al 31 d’agost se celebraran 'Les Nits de l’Oceanogràfic'  que rendix homenatge a 'The Beatles'. 

L’aposta per la ciència més interactiva arriba este estiu a la Ciutat de les Arts i les Ciències amb  'CienciaMix', sessions especials de 'La Ciència a Escena',  amb les millors experiències de 'Màgia Química', 'Fred, fred', 'aLUZina!, 'Horror al buit' i termografia. S’oferiran dos sessions diferents, una per a públic a partir dels 8 anys (CienciaMix en la sala 1) i una altra recomanada a partir dels 10 anys que es realitzara en la sala 2 de 'La Ciència a Escena'.  Les sessions seran tots els dies a les 11:30 h i 16 h ('CienciaMix en la sala 1) i la sessió de les 18:15 h (CienciaMix sala 2). També es realitzarà 'Científic per un dia' a les 12:30 h, 17 h i a les 19:30 h (sala 4 de 'La Ciència a Escena').

Els fans de 'Harry Potter™: The Exhibition' tenen l’oportunitat de visitar fins a l’11 d’agost esta exposició itinerant de 1.500 metres quadrats, amb  escenaris inspirats en els decorats d’Hogwarts™, i sorprendre’s amb l’increïble treball manual i artístic que s’amaga després del vestuari, l'atrezo i les criatures fantàstiques originals de les pel·lícules.

En els exteriors del complex,  el 26 de juny s’inaugura l’exposició de l’artista Jaume Plensa,  de la Fundació Hortensia Herrero, que s’ubicarà en el llac sud del complex. L’exposició consta de set escultures, totes peces úniques, de set metres d’altura de ferro colat. 

'Las Nits de l’Oceanogràfic' i 'Les Nocturnes' de l’Hemisfèric

Durant les Nits de l’Oceanogràfic recorrerem el món davall el submarí groc dels Beatles. Un viatge audiovisual amb natació sincronitzada, dansa i dofins, que interpretaran les cançons del quartet de Liverpool per a traslladar un missatge de conscienciació i protecció del món marí.  

L’Hemisfèric proposa per a estiu un nou cicle de planetari narrat en directe 'Les Nocturnes' dedicat al cel estival i també l’estrena de la pel·lícula  IMAX 'Apol·lo 11. Primers passos' amb motiu del 50 aniversari de l’arribada d’esta missió a la Lluna. 
Les sessions de 'Les Nocturnes d’estiu' es realitzaran de l’1 de juliol al 8 de setembre els dijous a les 21:00 hores (excepte el 18 de juliol) i els dissabtes a les 22:00 hores. Un planetarista explicarà al públic com és el cel nocturn estival i les constel·lacions més representatives d’esta època de l’any, acompanyat per una banda sonora composta per a estes sessions d’astronomia.

La gran estrena IMAX d’este estiu en l’Hemisfèric serà la pel·lícula "Apollo 11. Primers passos" amb imatges originals mai vistes d’esta missió espacial duta a terme entre el 16 i el 24 de juliol de 1969. La projecció combina material conegut amb imatges trobades en un magatzem dels Arxius Nacionals i que han sigut digitalitzades per primera vegada. 

]]>
L’Hemisfèric acull l’òpera multimèdia 'Archimedes' composta per a ser representada en un planetari /va/info/prensa/noticias/El-Hemisferic-opera-Archimedes--planetario.html dl., 10 de juny 2019 11:49:00 +0200 Dilluns, 10 de juny, a les 21:30 hores. Accés lliure, prèvia inscripció

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/El-Hemisferic-opera-Archimedes--planetario.html 'Archimedes' és una òpera multimèdia composta per a ser representada en un planetari on es combina música electroacústica, reproduïda amb efecte d’espacialitat per un conjunt d’altaveus, cantants solistes i cor, i imatges de vídeo realitzades per artistes reconeguts. L’Hemisfèric acull esta activitat el dilluns, 10 de juny a les 21:30 hores en col·laboració amb el Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV), el Conservatori Superior de Música de València i el Laboratori de Sonologia, l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESADV), els congressos científics "elusives-invisibles, GR22-Amaldi13, e ICIAM2019 en coordinació amb el professorat de la Universitat de València.

La representació d’esta òpera, composta per James Dashow, descriu la vida del polifacètic Arquímedes, físic, matemàtic i enginyer des de la seua infància fins al final de la seua vida. Utilitza aspectes coneguts que l’historiador grec Plutarc va incloure en la biografia del general romà Marcelo, però Dashow afig algunes llicències artístiques cap al final: Arquímedes, poc abans de morir, imagina la física-matemàtica i cosmologia actuals com els diagrames de Feynman, la teoria de cordes, el Big Bang i els multiuniversos...

Esta versió de l'òpera, a més dels vídeos sincronitzats amb música, inclou una intervenció de cantants, mims i un narrador que relata la història substituint les escenes no representades.

 

]]>
Harry Potter™: The Exhibition amplia dates després d’haver venut més de 175.000 entrades /va/info/prensa/noticias/Harry-Potter-Valencia-.html dc., 05 de juny 2019 14:15:00 +0200 L’exposició podrà visitar-se este estiu en el Museu de les Ciències fins a l’11 d’agost

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Harry-Potter-Valencia-.html A causa del gran èxit de l’exposició a València, amb 175.000 entrades venudes des de la seua estrena el passat 13 d’abril, Harry Potter: The Exhibition amplia dates en el Museu de les Ciències fins a l’11 d’agost. Els fans de la saga de Harry Potter podran disfrutar un mes més d’esta exposició a València, l’única ciutat a Espanya on podrà veure’s l’exposició enguany.

En col·laboració amb Warner Bros. Consumer Products, GES Events ha creat esta exposició experiencial de 1.500 metres quadrats, en la que els visitants podran admirar en primera persona centenars d’objectes i artefactes utilitzats en les pel·lícules de Harry Potter, disfrutar dels escenaris inspirats en els decorats de la filmografia, i sorprendre’s amb l’increïble treball manual i artístic que s’amaga després del vestuari, l’atrezzo i les criatures fantàstiques originals de la pel·lícula. Sold Out i Encore s’han associat amb GES per a presentar l’exposició en la Ciutat dels Arts i els Ciències.

 

Des de la seua estrena en el Museu de Ciència i Indústria de Chicago en 2009, l’exposició ha visitat ciutats en tot el món, incloent-hi Boston, Toronto, Seattle, Nova York, Sidney, Singapur, Tòquio, Edmonton, Suècia, Colònia, París, Xangai, Brussel·les, Madrid, Utrecht, Milà i Postdam, rebent a més de 5,4 milions de visitants.

 

En el moment en què els visitants entren en Harry Potter: The Exhibition se submergixen de ple en l’univers de Harry Potter. Un membre de l’exposició dóna la benvinguda als visitants i selecciona a alguns afortunats per a formar part de sa casa favorita en Hogwarts™. A continuació, els guia perquè inicien el seu recorregut a l’exposició que comença amb un viatge per les escenes favorites de les pel·lícules de Harry Potter. L’exposició inclou algunes de les localitzacions més populars de les pel·lícules, incloent-hi la sala comuna i el dormitori de Gryffindor™, aules com la de Pocions o Herbología, i el Bosc Prohibit. Al seu torn, estos escenaris contenen milers d’objectes d’atrezo, trages i criatures fantàstiques que van ser utilitzats durant el rodatge de la icònica saga.

 

S’inclouen a més diversos elements interactius: els visitants podran entrar en l’àrea de Quidditch™ i llançar una pilota Quaffle; extraure una Mandràgora d’un test en la classe d’Herbología; i inclús recórrer la cabanya d’Hagrid i assentar-se en el seu gegantina butaca.

 

Com a novetat, l’exposició a València inclou un nou decorat, que s’exposa per primera vegada a Espanya, amb vestuari dels últims a entrar en el Món Màgic, Animals Fantàstics: Els Crims de Grindelwald, l’última pel·lícula de la saga Animals Fantàstics. Els trages exposats inclouen els usats per Eddie Redmayne, que interpreta a Newt Scamander així com per Jude Law, que dóna vida al personatge d’Albus Dumbledore, dècades abans de convertir-se en Director d’Hogwarts, i per Johnny Depp, que interpreta al poderós mag Fosc Gellert Grindelwald.

 

Per a garantir una experiència satisfactòria i una còmoda visita, l’accés a l’exposició s’organitza en franges de mitja hora. L’últim passe es realitzarà una hora i mitja abans del tancament. Les entrades ja estan a la venda en www.harrypotterexhibition.es.

Els visitants també podran disfrutar d’una exclusiva audioguia amb detalls sobre el making of de les pel·lícules, comentaris dels productors i dels dissenyadors de vestuari i criatures màgiques de la saga.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències va generar en 2018 un gasto turístic de 134,4 milions d’euros /va/info/prensa/noticias/impacto-economico-CAC-.html dj., 30 de maig 2019 15:48:00 +0200 - L’impacte de CACSA sobre l’economia de la Comunitat Valenciana és de 113,4 milions d’euros de renda i manté 3.509 ocupacions, segons l’Ivie

- En 2018 la Ciutat de les Arts i les Ciències va rebre 2,7 milions de visitants, un 7,2% més que l’any anterior

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/impacto-economico-CAC-.html El secretari autónomico de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "la importància de conéixer les xifres reals per a encertar en les estratègies de futur i a més mostren als ciutadans el retorn real dels seus impostos i de la gestió que es fa amb este patrimoni" durant la presentació de l’informe elaborat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), sobre l’impacte econòmic i social de la Ciutat de les Arts i les Ciències en la Comunitat Valenciana durant 2018.

Francesc Colomer ha recordat que "sabem de la importància i el gran potencial que té la Ciutat de les Arts i les Ciències en la Comunitat Valenciana a nivell cultural, científic i turístic, però hem de conéixer les dades reals per a prendre decisions qualificades del futur d’esta instal·lació".

A més, Colomer ha fet insistència en el fet que "hem sanejat en estos quatre anys els comptes i ara hem de projectar el futur de CACSA amb la màxima ambició col·lectiva de continuar servint al conjunt de la Comunitat".

Per això, el responsable de Turisme ha assenyalat que "hem encarregat un projecte per a definir l’estratègia de CACSA per als pròxims 20 anys, perquè tenim el deure institucional i polític d’afrontar els canvis necessaris i no quedar-nos en la rutina".

En esta línia, ha explicat que "d’eixe estudi es deriva una proposta molt important per al Museu vinculada al canvi climàtic, per a posicionar-nos com una referència internacional dels estudis i un museu".

Conclusions informe impacte econòmic i social de CACSA

Tal com ha assenyalat les conclusions de l’informe, el gasto turístic atribuïble a la Ciutat de les Arts i les Ciències en 2018 es xifra en 134,5 milions d’euros. D’eixe import, 129,5 milions tenen el seu origen en el gasto que realitzen els turistes que visiten les seues instal·lacions, mentres que els 5 milions d’euros restants és el gasto dels visitants que acudixen als actes i esdeveniments que organitza la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

Eixe gasto turístic total atribuïble a la Ciutat de les Arts i les Ciències té un impacte en l’economia valenciana de 57,4 milions d’euros en termes de renda (PIB) i genera 2.365 ocupacions equivalents a temps complet a l’any.

A més de l’impacte econòmic generat pel gasto turístic, l’informe també analitza l’impacte derivat de la pròpia activitat ordinària d’explotació del conjunt de les actuacions de la Ciutat de les Arts i les Ciències (incloent servicis centrals, aparcament, l’Umbracle i l’Àgora), que ascendix a 56,1 milions d’euros en termes de renda i a 1.143 ocupacions.

La suma d’ambdós fonts d’impacte econòmic (gasto turístic + activitat ordinària) s’eleva a un total de 113,4 milions d’euros de renda i 3.509 ocupacions.

Per edificis, en el cas de l’Hemisfèric l’impacte econòmic (sumant el derivat de l’explotació i el de gasto turístic) ascendix a 8,5 milions d’euros de renda i 300 ocupacions. Per la seua banda, el funcionament del Museu de les Ciències implica una contribució anual de 22,3 milions d’euros en la renda de l’economia valenciana i el manteniment de 778 ocupacions a l’any.

Els impactes anuals totals derivats de l’Oceanogràfic sumen 53,1 milions d’euros de renda i 1.824 ocupacions, mentres que l’impacte total agregat de l’explotació del Palau i del gasto turístic dels seus visitants ascendix a 26,8 milions d’euros sobre la renda i 485 ocupacions.

Impacte en termes de capital humà superior a 60 milions

L’informe també valora l’impacte sobre el capital humà dels i les visitants a la Ciutat de les Arts i  les Ciències, que s’estima superior als 60 milions d’euros. S’obté a partir de dos alternatives de mesura. El primer criteri és la "disposició a pagar" de visitants com a aproximació al capital humà que rep cada visitant a la Ciutat de les Arts i les Ciències. En este cas, el valor del capital humà generat en 2018 ascendix 60 milions d’euros.

El segon criteri utilitza com a aproximació al capital humà el "cost de formació equivalent", que valora en termes monetaris el temps invertit pels visitants a la Ciutat de les Arts i les Ciències com el seu equivalent en hores de formació rebuda. Davall este criteri, l’impacte en el capital humà generat en 2018 es valora en 70,6 milions d’euros.

Visitants 2018

Durant 2018 la Ciutat de les Arts i  les Ciències ha rebut 2,7 milions de visitants, un 7,2% més que en 2017. Destaca l’increment de visitants del 14% en el cas del Museu dels Cièncias. El 40% dels visitants registrats en tot el complex era estranger, amb Itàlia, França, Regne Unit i Alemanya com principals països d’origen. El gasto mitjà per visitant i dia va aconseguir els 98,5 euros (93,2 euros en el cas de visitants espanyols i 106,6 euros en turistes procedents d’altres països).
D’acorda mb el treball de camp realitzat en forma d’enquestes, més del 60 % dels visitants assenyala com prou important o molt important la influència de la Ciutat de les Arts i les Ciències en la decisió de triar València com a destinació turística, la qual cosa demostra la importància del complex cultural i d’oci per a atraure turisme a la ciutat de València.

 

Consultar Informe elaborat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), sobre l’impacte econòmic i social de la Ciutat de les Arts i les Ciències en la Comunitat Valenciana durant 2018.

]]>
L’Hemisfèric oferix el planetari 'Les Nocturnes d’estiu' i l’estrena IMAX 'Apol·lo 11. Primers Passos' /va/info/prensa/noticias/Oferta-verano-Hemisferic-.html dt., 28 de maig 2019 12:14:00 +0200 A partir de juliol 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Oferta-verano-Hemisferic-.html L’Hemisfèric proposa per a estiu un nou cicle de planetari narrat en directe 'Les Nocturnes' dedicat al cel estival i també l’estrena de la pel·lícula  IMAX 'Apol·lo 11. Primers passos' amb motiu del 50 aniversari de l’arribada d’esta missió a la Lluna. 

Les sessions de 'Les Nocturnes d’estiu' es realitzaran de l’1 de juliol al 8 de setembre els dijous a les 21:00 hores (excepte el 18 de juliol) i els dissabtes a les 22:00 hores. Un planetarista explicarà al públic com és el cel nocturn estival i les constel·lacions més representatives d’esta època de l’any. Nebuloses, cúmuls estel·lars i restes d’estreles moribundes es revelen de forma espectacular gràcies al sistema de projecció de l’Hemisfèric. Tot això acompanyat per una banda sonora original composta per a estes sessions d’astronomia.

La gran estrena IMAX d’este estiu en l’Hemisfèric serà la pel·lícula "Apollo 11. Primers passos" amb imatges originals mai vistes d’esta missió espacial entre el 16 i el 24 de juliol de 1969. La projecció combina material conegut amb imatges trobades en un magatzem dels Arxius Nacionals i que han sigut digitalitzades per primera vegada. Els espectadors són guiats per la veu del difunt presentador de la CBS Walter Cronkite i els intercanvis de ràdio entre els astronautes i Houston.

Les càmeres ubicades en cap Canaveral capturen els moments més importants de l’envol de la nau i també s’inclouen escenes filmades en l’interior del coet espacial.  Ambdós perspectives oferixen una visió íntima de  les sensacions que van experimentar Neil Armstrong, Buzz Aldrin i Michael Collins durant la missió. 
 

]]>
L'Escola d'Estiu de la Ciutat de les Arts i les Ciències obri un quart torn del 15 al 19 de juliol /va/info/prensa/noticias/Escuela-verano-julio--.html dl., 20 de maig 2019 13:39:00 +0200 Dirigida a xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys, inclou una visita especial a 'Harry Potter. The exhibition' 

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Escuela-verano-julio--.html L'Escola d'Estiu de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha ampliat la seua oferta amb un quart torn i se celebrarà també del 15 al 19 de juliol, a més de les setmanes del 24 al 28 de juny, de l'1 al 5 de juliol de 2019 (segon torn quasi complet) i un tercera setmana, que tindrà lloc del 8 al 12 de juliol. 

Es tracta d'una escola d'estiu que destaca amb activitats al voltant de la ciència, l'exploració espacial i els taurons. Enguany, a més de conéixer i experimentar en les instal·lacions de l'Hemisfèric, l'Umbracle, el Museu de les Ciències i l'Oceanogràfic, inclou una visita especial a 'Harry Potter. The exhibition' ubicada en el Museu. 

El preu és de 240 euros, tot inclòs, i les persones sòcies del Club CienciAmics i Club Ciutat tenen un 15% de descompte, és a dir, una tarifa especial de 204 euros. També s'aplica este descompte del 15% per a famílies nombroses i monoparentals, i per segon germà o germana. Per a més informació es pot consultar la web consultar ací. 

Al llarg de la setmana, els xiquets i xiquetes realitzaran tallers científics i yincanas per les diferents exposicions del Museu, descobriran música i videojocs de temàtica espacial amb Berklee College of Music i en l'Hemisfèric podran participar en observacions astronòmiques i planetaris en directe. 

Les activitats en els llacs i visites a les aquaris de l'Oceanogràfic, on passaran una nit amb l'activitat 'Dormir amb taurons', conformen una escola d'estiu única que enguany es distingix, encara més de la resta, amb la visita programada a l'exposició de 'Harry Potter'.

]]>