RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca La Ciutat de les Arts i les Ciències va tancar 2022 amb un superàvit d'explotació de 3,78 milions d'euros /va/info/prensa/noticias/Consejo-Administracion-CAC.html dt., 21 de març 2023 15:00:00 +0100 El Consell d'Administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències aprova els comptes de l'exercici 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Consejo-Administracion-CAC.html El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, ha assenyalat que la xifra de volum de negoci en 2022 del complex ha aconseguit els 24,5 milions d’euros, la qual cosa supera les dades històriques de 2019, la quantia de les quals va aconseguir 23,1 milions d’euros. 

Així ho ha traslladat Torres als integrants del Consell d’Admnistració de la Ciutat de les Arts i les Ciències en la reunió celebrada este dimarts i en la que s’han debatut i aprovat els comptes de 2022.  

L’EBITDA ha sigut de 3,7 milions d’euros, el segon millor del després dels 5,3 milions d’euros de 2019. El resultat positiu de l’exercici es comptabilitza abans d’aplicar les amortitzacions, que suposen 11 milions d’euros.

En la reunió, el director general ha presentat el balanç d’actuacions corresponents al passat exercici, entre les que ha destacat les obres de manteniment realitzades en el Museu de les Ciències, així com els projectes de millora energètica i climatització sostenible que es desenrotllen en el complex i que inclouen la instal·lació de panells solars, solucions d’arquitectura bioclimàtica i la construcció d’un futura planta geotèrmica per a la climatització del complex.

Antonio Torres també ha informat de les inversions realitzades per a la renovació de l’aparcament de l’Umbracle amb nova senyalització, digitalització i la seua adaptació al transport sostenible, amb el disseny d’un projecte per a la millora de la imatge, confort i experiències.

Rècord de Visitants

El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha destacat que, en 2022, el complex ha aconseguit el seu rècord al superar els 4 milions de visitants, xifra que inclou la venda d’entrades i el públic assistent a activitats organitzades a l’aire lliure i participant en esdeveniments i festivals.

En este sentit, Torres ha manifestat que esta tendència positiva continua en els primers mesos de 2023, any amb doble celebració ja que es complixen el 25 aniversari de l’obertura del cine Hemisfèric i el 20 aniversari de l’Oceanogràfic.  

D’altra banda, en la jornada d’este dimarts s’ha incorporat al Consell d’Administració de CACSA el subsecretari de la Conselleria de Participació i Transparència, Carles Vicent Ballester Faus, com nou conseller en substitució de Cristià Veses.

 

]]>
El Museu de les Ciències celebra este divendres la final del concurs escolar 'Acció pel clima' /va/info/prensa/noticias/final-accion-clima-.html dt., 21 de març 2023 10:29:00 +0100 Els 47 equips finalistes defensaran les seues iniciatives sostenibles en la fira científica, de lliure accés al públic interessat

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/final-accion-clima-.html El divendres, 24 de març, tindrà lloc en el Museu de les Ciències de la final del concurs 'Acció pel Clima' amb l'exposició dels treballs seleccionats, El certamen, en el qual col·laboren Global Omnium, Reciclamás i el centre d'innovació social i urbana Les Naus, cerca conscienciar a l'alumnat en conservació mediambiental 

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha seleccionat 47 projectes de 19 centres escolars que presentaran les seues iniciatives per a cuidar el medi ambient en la final de la tercera edició del concurs escolar 'Acció pel Clima' dirigit a estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat o cicles de Formació Professional Bàsica i Grau Mitjà als qui se'ls han plantejat diferents reptes mediambientals. 

L'alumnat de primer cicle de Primària ha dissenyat un projecte mediambiental, que podria ser un hort escolar, mentre que al de segon cicle de Primària se li ha plantejat el disseny i construcció d'un element d'acord amb la premissa de les tres R (reduir, reutilitzar i reciclar) com un efecte papallona. Els grups de cursos de tercer cicle de Primària centraran el seu projecte en l'aprofitament de l'aigua i l'eficiència energètica.

En Secundària, per a 1r i 2n curs, i Formació professional bàsica, el desafiament mediambiental consisteix a dissenyar una acció que implique la participació social, com a iniciatives de neteja forestal o una jornada de divulgació ambiental, per exemple. Els cursos de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà seleccionats participaran amb el muntatge d'un projecte STEM, utilitzant disciplines com a programació, electrònica, mecànica o robòtica, que mostre algun aspecte relacionat amb el medi ambient i la sostenibilitat. 

]]>
L'Exposició del Ninot aconseguix rècord històric amb més de 108.000 visitants en el Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/visitantes-Exponinot-23.html dj., 16 de març 2023 11:48:00 +0100 La Sala d'Arcs del Museu de les Ciències acull des de 2016 la mostra amb gran èxit de públic i organització

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/visitantes-Exponinot-23.html L'Exposició del Ninot 2023 ha rebut més de 108.000 visitants des de la seua obertura al públic el 4 de febrer fins a la clausura celebrada ahir 15 de març, amb l'anunci del veredicte al ninot indultat i la recollida de les figures per part de les comissions per a la ‘plantà’. Esta xifra bat el rècord històric de visitants a la mostra que des de 2016 acull el Museu de les Ciències amb gran èxit de públic i organització. 

El ninot de la comissió Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana, L'Antiga de Campanar, ha sigut l'indultat pel públic visitant que han decidit amb els seus vots salvar-lo de les flames del foc de la Cremà el pròxim 19 de març i formarà part de la col·lecció del Museu Faller. Obra de l'artista Carlos Carsí, 'La pirotècnia' representa una escena típicament fallera, en la qual una mare i la seua filla, totes dues vestides amb la indumentària tradicional valenciana, contemplen la 'nit del foc' des del balcó de la seua casa.

Per la seua part, el conjunt 'Dia de Pasqua en L'Albufera' de la Falla Almirall Cadarso i que presenta a falleres i fallers en este paratge natural ha aconseguit el Ninot Indultat Infantil 2023 pel que també se salvarà de les flames i quedarà exposat en el Museu Faller.

Amb motiu de l'Exposició del Ninot, la Ciutat de les Arts i les Ciències entrega els premis ‘Divulgació’ i ‘Sostenibilitat’ als ninots més destacats amb esta temàtica. Enguany, s'ha reconegut al ninot dedicat a Hipatia, de la Falla Grabador Esteve-Cirilo Amorós, amb el ‘Premi Divulgació’ mentre que el ‘Premi Sostenibilitat’ ha sigut per a una escena infantil de la Falla La Nova d'Orriols que recrea a tres xiquets amb el Planeta Terra Nova. Tots dos monuments llüixen des de huim els seus banderins pel seu valor artístic i el seu missatge a favor de la difusió de la ciència i la conservació de la naturalesa. 

]]>
Tot el que es pot fer gratis en la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/planes-gratis-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html dc., 15 de març 2023 11:22:00 +0100 Propostes i exposicions gratuïtes per a gaudir del complex cultural 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/planes-gratis-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-.html Recórrer el jardí de L' Umbracle

Este espai tranquil és un dels racons més acollidors del complex cultural. La Ciutat de les Arts i les Ciències dona la benvinguda des de la seua part sud a través de l'Umbracle, passeig mirador amb vegetació pròpia de la regió mediterrània i països tropicals amb més de 25 espècies florals.  La seua posició elevada enfront de la resta d'edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències i els jardins del Túria permet unes vistes panoràmiques úniques de tots els edificis.

Un ‘jardí amb vista’ per a visitants que aprofiten les seues bancades per a prendre's un descans en l'ombra, realitzar un passeig aromàtic entre romer i lavanda i fins i tot gaudir de racons tranquils on llegir entre heura penjant i lligaboscs. 

Tocar el cel al Jardí d'Astronomia 

Continuant en l'Umbracle, en l'extrem est que dona al Pont del Assud i Caixaforum Valencia, trobem el ‘Jardí d'Astronomia’, exposició permanent d'instruments i mòduls al voltant d'esta disciplina científica. És de lliure accés a tot el públic interessat.

L'astronomia és una ciència estretament relacionada amb instruments d'observació i mesurament del cel. En estw original Jardí es reunixen alguns d'ells. Tots són enginys que ha desenvolupat l'ésser humà al llarg de la història per a entendre els moviments que descriuen els diferents objectes que contemplem en la volta celeste, sobretot el Sol, la Lluna i les estreles.

En utilitzar els mòduls pots comprendre alguns conceptes bàsics com el moviment aparent dels astres, la diferència entre hora solar i hora civil o entre longitud i latitud, quan es produeixen els solsticis i els equinoccios, què és la declinació solar, etc.

Passejar per l'anell perimetral de l'Hemisfèric

Una altra opció és conéixer l'anell perimetral ' Carl Sagan' de l'Hemisfèric, un dels espais favorits dels visitants de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Obert al públic, el passeig al voltant de la cúpula  permet gaudir de les vistes i conéixer des d'una altra perspectiva l'entorn dels llacs i edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències.
Situat en l'exterior, este espai porta el nom d'anell perimetral "Carl Sagan" en homenatge a un dels grans divulgadors de l'astronomia en particular i de la ciència en general. Es tracta d'una zona ovalada o el·líptica que envolta la cúpula de la sala de projecció, protegida per la gran coberta de l'edifici, envoltat per un llac de 24.000 metres quadrats.

Jugar amb els ‘Arcs Comunicants’ abans d'entrar al Museu de les Ciències 

El Museu de les Ciències sorprén i ensenya ciència fins i tot abans d'entrar en el seu interior. En les entrades est i oest, es pot jugar amb les estructures d'arcs i aprendre sobre el so. És possible escoltar una altra persona de manera nítida a una distància de quasi 50 metres gràcies a l'arquitectura de l'edifici? Sí i ací es demostra: dues persones situades en cadascun dels extrems oposats poden mantindre una conversa. Els riures es canalitzen, a través de l'estructura, en forma d'arc, que conforma els laterals del Museu fins a arribar directa a cau d'orella de l'altra persona. Tot un clàssic sempre que es visita el Museu.

Exposició ‘Instants’ en el Passeig Nord

La Ciutat de les Arts i les Ciències complix 25 anys. Amb motiu d'esta efemèride, van convocar al novembre de 2022 la tercera edició del concurs fotogràfic INSTANTS, en la xarxa social Instagram. Les 20 imatges guanyadores formen part de l'exposició de lliure accés que se situa en els exteriors del complex. La Ciutat de les Arts i les Ciències és un dels punts més fotografiats de la ciutat. Pocs visitants es resistixen a immortalitzar la seua extraordinària arquitectura i els seus originals continguts.

L'exposició "Instants", amb els guanyadors del concurs organitzat en la xarxa social Instagram, recull només una mostra de les múltiples imatges que proporciona un complex en el qual cada dia és possible descobrir un nou racó, un enquadrament diferent, una composició original, un instant inèdit.

Carrer Menor: les exposicions de lliure accés

En la planta baixa del Museu, en el denominat Carrer Menor, el públic pot visitar diverses exposicions gratuïtes: 

Exposició ‘20 amb la teua, amb tu, with you"
Exposició de lliure accés que realitza un recorregut pels 20 anys del Museu a través dels elements més significatius que han format part de la seua història El 13 de novembre de l'any 2020, el Museu de les Ciències va complir 20 anys. Per este motiu, es va crear l'exposició, un viatge a través de dues dècades de divulgació científica i compromís cultural. La mostra recorda com era la nostra vida l'any 2000. El principi d'un nou mil·lenni, una nova centúria i dècada en la qual començàvem a portar els nostres primers telèfons mòbils, la vida existia sense Internet i l'Estació Espacial Internacional estava en fase de construcció. 

"20 amb el teu, amb tu, with you" presenta, a manera de càpsula del temps, els elements més significatius que han definit al Museu  com un referent en la ciència interactiva. Una manera de veure l'evolució de la seua història a través de peces i mòduls de diferents exposicions que han servit al llarg de 20 anys per a comprendre els fenòmens científics a través de l'experimentació i l'entreteniment. A més, amb un programa d'ordinador, els visitants poden configurar una nova càpsula del temps que s'obrirà en 2040.

Exposició Premis Jaume I
 

Exposició de lliure accés que presenta als guanyadors de l'última edició dels premis *Rei Jaume I- Els premis Jaume I van nàixer en 1989 amb el desig de secundar i incentivar la ciència a Espanya. Des de llavors, primer la Fundació Valenciana d'Estudis Avançats i més tard la Fundació Premis *Rei Jaume I, atorga anualment aquests guardons instituïts per la Generalitat Valenciana i sufragats per diverses empreses. En els últims anys s'han entregat 6 premis als millors treballs presentats en les següents categories: Investigació Bàsica; Economia; Investigació Mèdica; Protecció del Medi Ambient; Noves tecnologies i Emprenedor
El Museu de les Ciènces acull esta exposició on es mostren els premiats i els treballs que els han fets mereixedors del guardó en cadascuna de les categories proposades.

Exposició ‘Ruta 99’
 

La mostra ‘Ruta 99’ està dedicada als 24 pobles amb menys de cent veïns de la Comunitat Valenciana. Instal·lada al Carrer Menor del Museu, de lliure accés, està formada per un total de 14 tòtems amb informació dels pobles de la ruta, la comarca, la seua història, material gràfic així com el més característic de cada població. En la part central s'ha col·locat un mapa de gran grandària de la Comunitat Valenciana amb la localització exacta de cada poble de la Ruta. 

De nord a sud de la Comunitat, la Ruta 99 és una espècie de ‘Camí de Santiago’ a la valenciana que fa parada en aquelles localitats més afectades per la despoblació: Herbés, Palanques, Vallibona, Villores, Castell de Cabres, Higueras, Matet, Pavías, Sacañet, Espadilla, Fuente la Reina, Fuentes de Ayódar, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat, Villamalur i Villanueva de Viver, a Castelló; Puebla de San Miguel, Sempere i Carrícola, a València; Benillup, Benimassot, Famorca i Tollos, en Alacant. 

]]>
Més de 2.100 espectadors han assistit al planetari en directe 'Les Nocturnes d'hivern' de l'Hemisfèric /va/info/prensa/noticias/Nocturnas-planetario-Hemisferic-.html dv., 10 de març 2023 13:37:00 +0100 Este dissabte 11 de març a les 20.00 hores serà l'última sessió del cicle que mostra algunes de les nebuloses més brillants del firmament nocturn a l'hivern

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Nocturnas-planetario-Hemisferic-.html Més de 2.100 espectadors han assistit al planetari en directe ‘Les Nocturnes d'hivern’ des que es va iniciar el cicle el mes de gener passat. Este dissabte 11 de març a les 20 hores l'Hemisfèric celebra l'última sessió del cicle de planetari dedicat al cel a l'hivern.

Guiats per la narració en directe de personal divulgador, el públic contempla en la pantalla gegant de l'Hemisfèric algunes de les nebuloses més brillants del firmament nocturn com la que es troba en la constel·lació de Orión, l'agrupació estel·lar formada per centenars de components en Canis Maior o la majestuosa dansa còsmica que protagonitzen les estreles Mizar i Alcor en l'Ossa Major.

Durant la sessió, s'expliquen a més fascinants històries mitològiques, l'evolució de les estreles i alguns dels exoplanetes més estranys i sorprenents, dels quals fins fa poc es creia impossible la seua existència.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències renova el distintiu 'Compromís de Qualitat Turística' /va/info/prensa/noticias/-Calidad-Tur-stica.html dj., 09 de març 2023 14:40:00 +0100 El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, ha recollit el distintiu 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-Calidad-Tur-stica.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha renovat el distintiu 'Compromís de Qualitat Turística' que acredita el compliment dels requisits establits en la metodologia del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins (SICTED).

El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, ha rebut el distintiu que li ha entregat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en un acte celebrat en el Teatre Olímpia de València. Este segell també reconeix l'esforç i el compromís amb la qualitat i la millora contínua. 

]]>
La figura dedicada a Hipatia i l'escena infantil en un nou planeta guanyen el ‘Premi Divulgació’ i ‘Premi Sostenibilitat’ de la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/premis-ninot-sostenibilitat-divulgacio.html dj., 09 de març 2023 13:49:00 +0100 Les falles La Nova d'Orriols i Gravador Esteve-Cirilo Amorós reben els banderins acreditatius en l'Exposició del Ninot instal·lada en el Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/premis-ninot-sostenibilitat-divulgacio.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha reconegut al ninot dedicat a Hipatia, de la Falla Gravador Esteve-Cirilo Amorós, amb el ‘Premi Divulgació’ mentre que el ‘Premi Sostenibilitat’ ha sigut per a una escena infantil de la Falla La Nova d'Orriols que recrea a tres xiquets en el planeta Terra Nova.

Es tracta de la tercera edició d'estos guardons amb els quals la Ciutat de les Arts i les Ciències vol premiar les obres més destacades de l'Exposició del Ninot pel seu valor artístic i el seu missatge a favor de la difusió de la ciència i la conservació de la naturalesa. Des de 2016, el Museu de les Ciències acull amb gran èxit de públic i organització l'Exposició del Ninot composta per més de 700 figures seleccionades per les diferents comissions falleres.

El director adjunt de Promoció i Relacions Institucionals, Julio Monreal, ha entregat les banderoles acreditatives a representants de les comissions falleres de la Falla La Nova d'Orriols i de la Falla Gravador Esteve-Cirilo Amorós. El premi inclou també entrades gratuïtes per a visitar el Museu de les Ciències.

La Falla La Nova d'Orriols, que té com a lema enguany 'Terra Nova', és obra de l'artista Mario Pérez i planteja un futur en el qual, a causa dels problemes generats per l'ésser humà sobre el medi ambient, els habitants del planeta Terra han hagut d'emigrar buscant altres planetes per a viure. La Ciutat de les Arts i les Ciències ha premiat esta figura “en compartir el missatge de l'escena i els valors dels ODS per a la conservació del planeta des de la necessitat de ser sostenible”.

Per part seua, la Falla Gravador Esteve-Cirilo Amorós, que presenta enguany el monument ‘D'esta pols, este fang’, obra de l'artista Paco Giner, ha sigut premiada per la figura que representa a una de les primeres científiques de l'Antiguitat, Hipatia, en una escena que destaca la seua aportació al coneixement de les matemàtiques i astronomia. 

Es tracta d'un reconeixement a la dona científica ‘que contribuix a la divulgació de la ciència i reivindica el paper femení en el seu desenvolupament al llarg de la història, un dels objectius de la Ciutat de les Arts i les Ciències’. 

Promoció entrades a 5,70 euros

El Museu de les Ciències alberga fins al 15 de març l´Exposició del Ninot composta per més de 750 figures seleccionades per les diferents comissions falleres, que busquen guanyar-se els vots del públic visitant per a salvar-se de les flames. 

Les persones que visiten esta mostra, presentant l'entrada de l'‘Exposició del Ninot en el taulell de taquilles del Museu de les Ciències o del Hemisfèric, podran beneficiar-se d'una entrada a un d'estos recintes al preu reduït de 5,70 euros. 

]]>
La Ciutat de les Arts i els Ciències i Berklee València presenten la nova temporada ‘d’Un Llac de Concerts’ /va/info/prensa/noticias/Un-Lago-de-Conciertos.html dc., 08 de març 2023 14:43:00 +0100 La primera cita serà el divendres 10 de març a les 19.00 hores en el llac i passeig nord del Museu dels Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Un-Lago-de-Conciertos.html La Ciutat de les Arts i les Ciències i Berklee València presenten la nova temporada d' ‘’Un Llac de Concerts’, una proposta musical gratuïta i oberta al públic general, dins del programa ‘Música en Obert’, en el llac i passeig nord del Museu de les Ciències.

La programació de la temporada de primavera/estiu, que s’estendrà fins al pròxim mes de juliol, inclou una selecció d’actuacions a càrrec de l’alumnat del campus de Berklee en València, procedent de més de 51 països, els que oferiran música en directe d’estils molt variats, des del jazz al blues i el soul, passant per músiques del món, flamenc, electrònica, folk, funk, o llatí jazz.

Este divendres, 10 de març, a les 19.00 hores arrancarà la nova edició ‘d’Un Llac de Concerts’ amb l’actuació d’estudiants de grau i màster de l’escola, que intepretaran una varietat d’estils i gèneres per a gaudi del públic.

Les pròximes dates seran el 14 i 21 d’abril, i el 19 i 26 de maig. Després d’una pausa en el mes de juny, el cicle continuarà el 21 de juliol con un concert especial a mà del professorat de Berklee València, a què li seguiran tres concerts addicionals, el 26, 27 i 28 de juliol, amb les actuacions dels estudiants del Summer Performance Program de l’escola.

‘Un Llac de Concerts’ torna com el pla perfecte per a tancar la setmana amb la millor música en directe, a l’aire lliure, en un entorn privilegiat; dins del marc del programa de ‘Música en Obert’ oferit per la Ciutat de les Arts i les Ciències i Berklee València.

 

]]>
La investigadora Rosa María Aran impartix la conferència 'Cap al futur sostenible i descarbonitzat. El Paper Fonamental de l’Electroquímica' en el Museu dels Ciències /va/info/prensa/noticias/Rosa-Maria-Aran-Ciclo-Grisolia.html dt., 07 de març 2023 17:41:00 +0100 L’activitat, de lliure accés, se celebra el dijous, 9 de març, a les 19.00 hores en l’Auditori Santiago Grisolía

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Rosa-Maria-Aran-Ciclo-Grisolia.html La investigadora Rosa María Aran, de l’Institut d’Electroquímica de la Universitat d’Alacant, impartix una conferència este dijous, 9 de març, dins del cicle de conferències dedicada a la investigació que porta el nom de Santiago Grisolía i que està organitzat pel Museu dels Ciències.

Durant la seua xarrada, la jove científica valenciana explicarà si l’electroquímica pot ser la pedra filosofal cap a un futur d’energia neta i sostenible. L’electròlisi de l’aigua és un procés que consistix en la descomposició electroquímica de l’aigua en hidrogen i oxigen. Encara que va ser descoberta fa més de 230 anys, només en els últims 10 anys s’ha vist un augment significatiu en l’interés mundial per este procés, a causa del seu potencial per a abordar la crisi energètica i climàtica que estem travessant.

La guanyadora del Premi Santiago Grisolía 2022 parlarà de la importància de l’electroquímica i l'electrocatálisis, des dels combustibles fòssils cap a processos no contaminants, així com en el procés de descarbonització i conversió d’energia renovable en compostos químics i combustibles sostenibles en la conferència  ‘Cap a un futur sostenible i descarbonitzat. El Paper Fonamental de l’Electroquímica' on a més es presentaran les línies d’investigació en interfases electroquímiques que actualment estan abordant.

La xarrada és gratuïta, de lliure accés fins a completar aforament, i se celebrarà a partir de les 19 hores en l’Auditori del Museu dels Ciències.  L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu, junt amb l’Hemisfèric.

Cicle divulgatiu ‘Santiago Grisolía’

Les persones encarregades de les ponències en este nou cicle de divulgació científica són les premiades en la primera edició dels guardons instituïts per la Generalitat en honor a Grisolía i la de la qual entrega de premis es va celebrar en el Museu dels Ciències el passat mes de novembre.

El Premi de la Ciència Valenciana Santiago Grisolía va reconéixer el químic Avelino Corma i a la biòloga Ángela Nieto, per la seua prestigiosa trajectòria professional en els seus respectius àmbits de coneixement, així com a les jóvens investigadores Rosa María Aran i Sara Izquierdo, de les que es va destacar la projecció científica aconseguida amb els seus treballs en el camp de l’electroquímica i la biotecnologia, respectivament. 

 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s’il·lumina de morat pel Dia Internacional de la Dona /va/info/prensa/noticias/Ilumina-morado.html dt., 07 de març 2023 14:38:00 +0100 L’encesa especial serà el 8 de març a partir de les 19 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Ilumina-morado.html La Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dona davall el lema 'Per un món digital inclusiu: Innovació per a la igualtat de gènere' i s’il·luminarà el 8 de març de color morat. L’encesa especial del Museu de les Ciències, Hemisfèric, el Palau de les Arts i l’Oceanogràfic serà a partir de les 19 hores.

Amb esta il·luminació, es pretén potenciar la igualtat de gènere i, en especial enguany, visibilitzar el paper important de les dones en la incorporació de la perspectiva de gènere en la innovació, la tecnologia i l’educació digital, a fi d’ajudar queles dones i les xiquetes prenguen major consciència  sobre els seus drets i a potenciar l’exercici d’estos.  

Com a mostra del seu compromís per mostrar a la societat la relació de les dones amb la ciència, la Ciutat de les Arts i les Ciències dissenya la seua programació des d’una clara perspectiva de gènere, per mitjà de la representació de les dones de diferents àmbits científics, entre ells la innovació i la tecnologia, en les seues exposicions, activitats i conferències, amb el propòsit de reconéixer i donar a conéixer les persones que la visiten, el paper que la dona ha tingut en la ciència al llarg de la història.


 

]]>
Les Arts obri les seues terrasses per a gaudir dels castells de Falles des de les seues impressionants vistes /va/info/prensa/noticias/LES-ARTS-CASTILLOS-FALLAS.html dt., 07 de març 2023 11:17:00 +0100 Les Arts proposa una experiència única per a les nits del 17 i 18 de març, amb música, gastronomia, DJ i servei de barra fins a les 2.00 de la matinada

L’entrada inclou, per un preu únic de 95 euros, accés a l’edifici des de les 22.00 hores, sopar còctel i barra lliure fins a mitjanit 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/LES-ARTS-CASTILLOS-FALLAS.html Les Arts obri les seues portes les nits del 17 i 18 de març per a gaudir, des de les seues terrasses i espais, de les impressionants vistes dels castells de Falles.

El centre d’arts proposa una vetlada única per a contemplar els espectacles pirotècnics amb música, exquisida gastronomia i servei de restauració a càrrec de Gourmet Catering & Espacios, des d’un emplaçament privilegiat amb visibilitat directa a la nova zona de disparada dels focs artificials.

Amb el nom ‘Castells a Les Arts’, s’ofereix un complet pla que, per 95 euros, inclou l’accés a l’edifici des de les 22.00 h, barra lliure fins a la mitjanit i un variat sopar còctel, tot això acompanyat de música ambient i, posteriorment, una sessió DJ per a acabar la nit, que s’estendrà fins a les 2.00 h de la matinada.

A l’efecte, s’habilitaran dos punts de referència a l’edifici de Calatrava per a garantir la comoditat i el servei al públic assistent: la balconada de l’entrada principal i el vestíbul principal, junt amb la terrassa de la planta huitena i el restaurant Los Toros.

Les entrades per a ‘Castells a Les Arts’ poden adquirir-se en la pàgina web Les Arts informa que una vegada finalitzat el servei de barra lliure (0.00 h), l’abonament de les consumicions addicionals serà a càrrec de la persona interessada. Les condicions generals de l’esdeveniment es poden consultar en el web de Les Arts.

]]>
El Museu de les Ciències acull este dissabte 4 de març la jornada 'Trobades Kumpania' a València /va/info/prensa/noticias/Trobades-Kumpania-Valencia.html dv., 03 de març 2023 14:26:00 +0100 La cita està inclosa en el programa de la Conselleria de Polítiques Inclusives per a acompanyar a la joventut gitana en els seus estudis postobligatoris

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Trobades-Kumpania-Valencia.html El Museu de les Ciències acull este dissabte 4 de març la jornada ‘Trobades Kumpania’ a València organitzada per la Vicepresidència d'Igualtat i Polítiques Inclusives. La trobada començarà a partir de les 17 hores a l'Auditori Santiago Grisolía. 

Kumpania és un servei socioeducatiu especialitzat en la infància, adolescència i joventut gitana i el seu entorn social i familiar, integrat en la Xarxa Pública Valenciana de Serveis Socials.

L'objectiu és intervindre en les condicions de desigualtat en què es troben les persones gitanes respecte de la població majoritària dins del sistema educatiu, procurant mitjans per al desenvolupament de les capacitats, la millora dels resultats acadèmics, l'èxit en els estudis i bones condicions per a la lliure elecció de l'itinerari professional.

]]>
El Consell de la Infància visita el Museu de les Ciències per a conéixer les exposicions 'Gravetat Zero' i 'Bosc de Cromosomes' /va/info/prensa/noticias/Consejo-Infancia-Museu-.html dv., 03 de març 2023 14:14:00 +0100 L'òrgan assessor, integrat per estudiants de Primària i Secundària, que oferixen el seu punt de vista sobre els continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències 

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Consejo-Infancia-Museu-.html El Consell de la Infància ha realitzat la seua segona visita programada enguany per a conèixer a fons el Museu de les Ciències i així donar les seues propostes i opinions sobre els continguts. En concret, el grup ha recorregut la tercera planta del  Museu de les Ciències, incloent-hi el ‘Simulador Espacial’, i les exposicions ‘Gravetat Zero’ i ‘Bosc de Cromosomes’. 

L'actual Consell de la Infància està integrat per quinze estudiants de tercer cicle de Primària (este curs dels centres Col·legi Públic Luis Vives, Col·legi Pius XII, Col·legi Santiago Apòstol, Col·legi La nostra Senyora dels Desemparats de Natzaret, del Centre educatiu Juan Comenius) i també de l'IES Lluís Vives, que col·laboren estretament amb el Museu de les Ciències amb l'objectiu de conéixer la visió sobre els continguts, instal·lacions i funcionament des del punt de vista de la infància.

També este òrgan proposa nous continguts com és l'exposició 'El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho', que pot visitar-se al Carrer Major del  Museu.

]]>
La versió itinerant de 'Mart. La conquesta d'un somni' arriba a Saragossa /va/info/prensa/noticias/Marte-Zaragoza.html dv., 03 de març 2023 13:49:00 +0100 - És una adaptació de la mostra que pot veure's en el  Museu de les Ciències 
- Es tracta de la primera exposició que acull la Mobility City Pavelló Pont de Saragossa

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Marte-Zaragoza.html L'exposició 'Mart. La conquesta d'un somni” s'ha inaugurat este divendres en la Mobility City Pavelló Pont de Saragossa, quart destí de la mostra després del seu pas per Sevilla, Valladolid i Logronyo.

Coproduïda per Fundació Telefònica i la Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb ESA (European Space Agency) i INTA (Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial), la mostra, que va poder veure's amb anterioritat en l'Espai Fundació Telefònica de Madrid i actualment es troba exposada en la Ciutat de les Arts i les Ciències, arriba en la seua versió itinerant a Saragossa. Es tracta a més de la primera exposició que acull este nou espai avantguardista situat en el Pont de Zaha Hadid.

En la inauguració realitzada este matí han participat José Luis Rodrigo, director general de Fundació Ibercaja; Jaime Armengol, coordinador de Mobility City; Pablo Gonzalo, responsable de Coneixement i Cultura Digital i de l'Espai Fundació Telefònica i Sandra Gutiérrez, coordinadora de l'exposició.

La mostra 'Mart. La conquesta d'un somni' oferix una visió de totes les perspectives d'este planeta, tant des del punt de vista científic com cultural i històric. Al llarg del recorregut de l'exposició, el públic pot descobrir els fets i dades més rellevants i curiosos del planeta roig a través dels sis àmbits que la componen.

La primera seu que va acollir esta mateixa adaptació va ser el Museu Casa de la Ciència de Sevilla (CSIC). Posteriorment, la mostra va viatjar al Museu de la Ciència (Fundació Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Valladolid) de Valladolid, on es va poder visitar fins a l'11 de setembre de 2022. La següent parada va ser la Casa de les Ciències de l'Ajuntament de Logronyo on va romandre fins al gener passat. 

]]>
L'Exposició del Ninot supera les 50.000 visites en el Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/Expo-Ninot-Visitas-.html dv., 03 de març 2023 13:06:00 +0100 La mostra, inaugurada fa un mes, reunix més de 750 ‘ninots’ de les Falles de 2023 en el Saló d'Arcs i pot visitar-se fins al 15 de març

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Expo-Ninot-Visitas-.html Més de 50.000 persones han visitat l'Exposició del Ninot en el Museu de les Ciències des de la seua inauguració al públic fa un mes. L'Exposició del Ninot està instal·lada en la planta baixa de l'edifici, el Saló d'Arcs, on s'exposen els més 750 ninots seleccionats per les diferents comissions falleres, que busquen guanyar-se els vots del públic visitant per a salvar-se de les flames el pròxim 19 de març. 

L'horari per a visitar la mostra és de dilluns a dijous de 10 a 20 hores i divendres, dissabte i diumenge, de 10 a 21 hores, excepte el 15 de març, que tancarà a les 15 hores. 

El preu de l'entrada és 3 euros per adult i 1,5 euros per a xiquets de 4 a 12 anys, majors de 65 anys, persones amb diversitat funcional i portadors de la passada 'Amics de la Ciutat' o 'Amics de la Ciència'. També hi ha una tarifa especial per a grups d'adults de més de 20 persones, de 2 euros per persona. 

El públic que visite l'Exposició del Ninot pot beneficiar-se de tarifes especials en la Ciutat de les Arts i les Ciències, de manera que se li aplicarà una preu de 5,70 euros en les entrades del Museu de les Ciències o de l'Hemisfèric.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s'ompli de música este cap de setmana /va/info/prensa/noticias/festival-dona-.html dj., 02 de març 2023 14:40:00 +0100 - El Festival de la Dona se celebra divendres 3 de març 
- El dissabte 4 de març tindrà lloc el Festival So València 2023

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/festival-dona-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències s'ompli de música este cap de setmana amb la celebració divendres 3 de març del Festival de la Dona, i l'endemà, en el mateix escenari instal·lat en el Passeig d'Arcbotants de l'Umbracle, tindrà lloc el festival de música So València 2023. 

El Festival de la Dona és pioner a nivell nacional amb un cartell conformat de manera íntegra per dones. En la seua sisena edició, presentat per Cristina  Tárrega, entre les primeres artistes i  Djs confirmades es troben com a cap de cartell Rosa López i  Soraya que compartiran escenari amb Alba  DM, Alicia  DC,  Blondex,  Carol  McCloskey,  Gynebra,  Josephine Sweett, Laura  Put, Laura West, María  LopezH,  Marien  Baker,  Miss Rose,  Nebulossa, Mónica X, Raquel Cardona,  Soraya Naoyin, Tanya Bayo i Zaira  DLM. L'esdeveniment començarà a les 17.00 hores, amb obertura de portes a les 16.00  hores.

Està organitzat per  Fotur i  PRODJ CV amb la col·laboració de  Turisme Comunitat Valenciana, Fundació SGAE, Consum Moderat, de la Regidoria de Turisme i Internacionalització, Salut i Consum.

Per part seua, el Festival So València 2023 és un esdeveniment que reunix cultura musical, art, oci i gastronomia en un mateix espai i que transformarà l'enclavament en una gran discoteca de la Ruta.Esta edició presenta un cartell més extens que el de les edicions anteriors i on participaren Alcapone (Heaven), Arturo Roger (A.C.T.V.), Caco (Districte 10), Coqui Selection (The Face), Edu Verí (Espiral), Jorge Peñalva (Rockola Xàtiva), Jose Conca (Xocolate), Kije Jaén (N.O.D.), Luis Bonias (Spook), Nacho Ortiz (The Face), Rebeca Moss (Vocalista), Rodi (The Face), Salva Gómez (Esdeveniment), Sergi Val (ProDJCV), Spinete (KU Manises), Vicente Ferrer (Bananes / Homenatge a la Ruta), Víctor Pérez (The Face / Homenatge a la Ruta), Ximo 3D (Heaven), presentat per Bartual (Bikini Club)

A més, com a novetat es podrà gaudir del Museu del Remember’ amb una àmplia exposició d'articles de les principals discoteques de València entre altres, cartelleria, fulls de mà o marxandatge.

]]>
El Museu de les Ciències acull la XVI Trobada de Comunitats Autònomes i Cooperació al Desenvolupament /va/info/prensa/noticias/XVI-Encuentro-CCAA-Cooperacion-.html dc., 01 de març 2023 15:54:00 +0100 Trobada de cooperació descentralitzada “Canvi social, comunicació i educació per al desenvolupament” els dies 1, 2 i 3 de març

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/XVI-Encuentro-CCAA-Cooperacion-.html La Comunitat Valenciana  es l'amfitriona de la XVI Trobada de Comunitats Autònomes i Cooperació al Desenvolupament que se celebra a València els dies 1, 2 i 3 de març. La Ciutat de les Arts i les Ciències serà l'escenari de la trobada de cooperació descentralitzada sota el títol “Canvi social, comunicació i educació per al desenvolupament: processos i estratègies de la cooperació en la societat de la informació”.

La trobada, que comença l'1 de març a partir de les 19 h, reunix les persones responsables de la cooperació al desenvolupament de les comunitats autònomes per a contribuir a dinamitzar la cooperació descentralitzada, a més de permetre posar en comú els reptes i desafiaments als quals s'enfronta.

La XVI Trobada de Comunitats Autònomes i Cooperació al Desenvolupament es configura com un espai per al debat, l'intercanvi de bones pràctiques i la coordinació interinstitucional en matèria de comunicació i educació per a la transformació social.

Això proporcionarà un fòrum d'anàlisi i debat entre els actors principals de la cooperació descentralitzada on es valorarà la participació de les comunitats autònomes, considerades un valor en si mateix en la cooperació al desenvolupament, i s'aprofundirà en el potencial d'una relació estable i consolidada per a fer front als reptes de futur.

Comunicar la cooperació a debat

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, serà l'encarregada d'inaugurar la trobada esta vesprada, acte  que també comptarà amb la presència de la directora general de Polítiques de Desenvolupament Sostenible del Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Eva del Hoyo, i del director general de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, Antón Leis.

La sessió inaugural comptarà amb la presència de l'escriptora i investigadora Raquel Martínez-Gómez, que parlarà de ‘La comunicació com a brúixola del desenvolupament sostenible: la capacitat transformadora de la comunicació en l'espai de la cooperació per al desenvolupament’.

La directora del Desenvolupament Internacional en IS Global, presidenta de REDS i membre del Consell Estratègic i Lideratge d'UNSDSN, Leire Pajín, serà l'encarregada de realitzar la ponència de la jornada del 2 de març amb el títol ‘Mobilitzar a la ciutadania en l'assoliment del desenvolupament sostenible’.

Així mateix, es desenvoluparan sessions de treball orientades als responsables polítics i al personal tècnic que assistix a la trobada. En la sessió de la vesprada es proposa el debat ‘Comunicació i processos de desenvolupament: el paper dels mitjans en la formació de ciutadania crítica’, moderat pel periodista Javier Ruiz i que comptarà amb la presència de les també periodistes Mónica García, Helena Maleno i Xavier Aldecoa.

La trobada conclourà el divendres 3 de març amb l'exposició de bones pràctiques sobre educació i comunicació per al desenvolupament, la presentació de conclusions i lliurament del relleu per a la XVII Trobada de la Cooperació. En l'acte de clausura participarà la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Toñi Serna, i la directora general de Cooperació, Clara Tirado. Per a finalitzar s'elaborarà una declaració institucional conjunta sobre la gestió de les polítiques públiques de cooperació al desenvolupament.

Des de l'any 2008, se celebra esta reunió anual en la qual es reconix la riquesa de la pluralitat d'actors representada per les comunitats autònomes i el valor afegit de la cooperació descentralitzada a Espanya. L'objectiu d'esta trobada és també potenciar l'harmonització interna, tant en matèries de política i procediments, i la coordinació entre les comunitats autònomes per a aconseguir una major eficàcia.

]]>
Riccardo Minasi dirigeix a Les Arts ‘Don Giovanni’, de Mozart, en un muntatge de Damiano Michieletto /va/info/prensa/noticias/Don-Giovanni.html dc., 01 de març 2023 13:55:00 +0100 Davide Luciano, Ruth Iniesta, Riccardo Fassi, Elsa Dreisig, Giovanni Sala, Gianluca Buratto, Jacquelyn Stucker i Adolfo Corrado integren l’elenc

Les Arts ha programat, de manera paral·lela a les funcions de l’òpera, la ‘Marató Mozart’, amb tallers, xarrades, concerts i activitats educatives

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Don-Giovanni.html El Palau de les Arts estrena este dijous, 2 de març, ‘Don Giovanni’, de Mozart. Riccardo Minasi des del podi i Damiano Michieletto en l’escena culminen amb aquest títol la coneguda ‘Trilogia Da Ponte’, que Les Arts va iniciar en 2019 (amb ‘Le nozze di Figaro’ i que va continuar en 2020 amb ‘Così fan tutte’).

Riccardo Minasi i Eleonora Gravagnola, directora d’escena de la reposició, junt amb el baríton Davide Luciano, han acompanyat hui Jesús Iglesias Noriega, director artístic de Les Arts, en la presentació d’aquesta òpera, que es representarà fins al pròxim dia 12 de març a la Sala Principal.

Iglesias Noriega ha recordat que Mozart conforma un dels eixos fonamentals en la programació de Les Arts, amb una presència ineludible cada temporada operística i sempre de la mà de reconeguts experts en el seu repertori.

Riccardo Minasi, director titular de la Mozarteum Orchester de Salzburg, torna a Les Arts després del seu sensacional debut amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana amb el concert ‘Desde Italia’ en 2021. 

Consagrat mozartià, el també director musical del Teatre Carlo Felice de Gènova és, així mateix, el primer director artístic de l’Orquestra Suïssa La Scintilla que va fundar Nickolaus Harnoncourt i que és la formació resident de l’Òpera de Zuric per als repertoris barroc i clàssic. Riccardo Minasi ha sigut, a més, cofundador i director del conjunt Il Pomo d’Oro del 2012 al 2015.

Eleonora Gravagnola és l’encarregada de reposar a València aquesta producció de Damiano Michieletto que va tindre una excel·lent acollida entre el públic i la premsa especialitzada en la seua estrena a La Fenice de Venècia i li va valdre el Premi Abbiati de la crítica italiana per la seua escenografia i vestuari.

Escènicament, Michieletto planteja una producció fidel a l’època en què es va escriure l’obra i un acostament psicològic per a aprofundir en les complexes relacions entre els personatges que giren al voltant de Don Giovanni, que una vegada que entren en contacte amb ell, cauen seduïts per una malaltissa fascinació. Quan està en escena, Don Giovanni domina totes les relacions que s’estableixen en el moment, i quan no hi és, els altres personatges pateixen per la seua culpa.

Paolo Fantin proposa una estructura escènica circular, en moviment quasi perpetu, en la qual reprodueix una decadent vila del ‘Settecento’, de mobiliari auster i desgastats tapissos color pastel, dominada per ombres allargades i llums opaques que recreen la il·luminació dissenyada per Fabio Barettin. Carla Teti s’inspira també en el segle XVIII, amb un vestuari sobri i elegant, en consonància amb el plantejament estètic de la producció.

Les Arts reuneix un sòlid elenc de joves i reconeguts intèrprets amb Davide Luciano en el paper protagonista. Gràcies al reconeixement de públic i crítica pels seus treballs en el repertori classicista i belcantista, el baríton italià s’ha erigit en una de les veus de referència en la seua tessitura, amb Nova York, Milà, Berlín o Moscou, entre altres places. Es tracta de la seua tercera actuació a Les Arts, després de les seues intervencions en ‘Costì fan tutte’ (2020) i ‘Fasltaff’ (2021).

Ruth Iniesta debuta el paper de Donna Anna en la seua quarta incursió en el teatre d’òpera valencià, on ha cantat anteriorment en ‘Il viaggio a Reims’ (2020), ‘Pagliacci’ i ‘Doña Francisquita’ (2021). La soprano saragossana és considerada una de les intèrprets espanyoles de major projecció després del seu debut el passat any a les òperes de París i Viena.

Giovanni Sala, que va cantar la passada temporada en ‘Macbeth’, es retroba amb el públic valencià amb el rol de Don Ottavio. El jove tenor, que compta amb una intensa carrera en els principals teatres italians, ha treballat, entre altres, amb Riccardo Muti. 

També torna Elsa Dreisig, que es va presentar a Les Arts de la mà de Marc Minkowski i Les Musiciens du Louvre en ‘Mitridate’ en 2019. La soprano francodanesa és un altre dels nous valors de la lírica a Europa, amb treballs a les òperes de Berlín i París i en festivals com Ais de Provença i Salzburg.

Riccardo Fassi encarna Leporello. Amb un repertori que comprén Mozart, el ‘bel canto’ i Verdi, el baix italià és un dels noms amb més projecció en la seua tessitura, amb presència en els repartiments de Viena, París, Milà, Londres i Berlín. Va fer la seua primera aparició a Les Arts amb Alidoro en ‘La Cenerentola’ (2020).

Després del seu aplaudit debut en ‘Ariodante’ (2022), Jacquelyn Stucker interpretarà a València el paper de Zerlina. L’emergent soprano nord-americana, amb compromisos a Londres i Berlín, tornarà a Les Arts al maig per a protagonitzar ‘L’incoronazione di Poppea’, després de la seua excel·lent acollida a Ais de Provença.

En el rol de Masseto, Les Arts presenta una de les sensacions operístiques del moment, el baix-baríton Adolfo Corrado, que, malgrat la seua joventut, ha cantat amb mestres com Daniel Oren, Zubin Mehta, Gianandrea Noseda, Renato Palumbo, Daniele Gatti o Stefano Montanari, amb una agenda amb compromisos i treballs a Milà, Zuric, Amsterdam, Venècia o Salzburg.

Gianlucca Buratto, un dels grans noms del circuit internacional, interpreta a Il Commendatore. El baix italià és un artista assidu a Les Arts, on ha participat, entre altres òperes, en ‘Tosca’, ‘Thaïs’, ‘I due Foscari’ i ‘La bohème’. 

A més de l’estrena este dijous, 2 de març, Les Arts representarà ‘Don Giovanni’ els dies 4, 7, 10 i 12 de març. Les funcions d’aquesta òpera compten amb la col·laboració de Turisme de la Comunitat Valenciana.

Marató Mozart

De manera paral·lela a les representacions de ‘Don Giovanni’, Les Arts ha programat la ‘Marató Mozart’, un projecte multidisciplinari centrat a celebrar l’obra i vida del compositor austríac Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). 

La ‘Marató Mozart’ inclou més de 30 activitats culturals des del 27 de febrer fins al 12 de març. Durant dues intenses setmanes, la figura del geni de Salzburg i la seua transcendència en la cultura occidental seran l’eix vertebrador de les propostes de 2023, amb una agenda a Alacant, Castelló i València amb òpera, concerts, recitals, conferències, col·loquis, tallers, activitats familiars i projeccions cinematogràfiques.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències participa en el Marató Mozart del Palau de les Arts amb l’exhibició d’un piano /va/info/prensa/noticias/Piano-Maraton-Mozart.html dt., 28 de febr. 2023 15:46:00 +0100 CAC /va/info/prensa/noticias/Piano-Maraton-Mozart.html El Museu de les Ciències col·labora amb el Palau de les Arts exhibint un piano en l’entrada de la zona oest del 28 de febrer al 12 de març ambos inclusivament. Así, s’invita al públic general a apreciar en persona la sonoritat del piano i poder tocar les seues cançons favorites. 

La iniciativa s’emmarca dins de les activitats associades al contingut expositiu de Play. Ciència i música del Museu de les Ciències i el Marató Mozart del Palau de les Arts posat en marxa amb motiu de les representacions de Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart 

 

]]>
L'ambaixador de Noruega a Espanya visita el Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/embajador-de-Noruega.html dl., 27 de febr. 2023 15:21:00 +0100 La delegació diplomàtica ha sigut rebuda pel director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/embajador-de-Noruega.html L'ambaixador de Noruega a Espanya, Nils Haugstveit, acompanyat pel cònsol José Blom-Dahl, ha visitat el Museu de les Ciències on ha sigut rebut pel director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, i el director adjunt de Relacions Institucionals i Promoció, Julio Monreal. La delegació noruega es troba de viatge oficial per a estrényer llaços comercials amb empreses de la Comunitat Valenciana.

L'ambaixador Nils Haugstveit ha manifestat el seu interés a conéixer espais emblemàtics de la Comunitat Valenciana com la Ciutat de les Arts i les Ciències ‘un complex que genera dinamisme, ciència, tecnologia i oci' al mateix temps que ha destacat que la colònia noruega de la Comunitat Valenciana és la més important del país.

]]>