RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca Les barques i caiacs tornen al llac de l’Hemisfèric /va/info/prensa/noticias/paseo-en-barcas-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies.html dv., 10 de jul. 2020 10:56:00 +0200 Tots els dies des de les 11.00 a 21:00 hores es pot 'navegar' en la Ciutat de les Arts i less Ciències 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/paseo-en-barcas-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha posat en marxa de nou les activitats exteriors en el llac de l’Hemisfèric. Es tracta d’una xicoteta flota de caiacs i barquetes perquè el públic 'explore' de forma diferent un dels espais més característics del complex. 

Les caiacs transparents són per a dos persones i les barques tenen una capacitat màxima de sis persones. L’activitat té un preu per persona de 2,5 euros per fraccions de 10 minuts i es poden adquirir tantes fraccions de 10 minuts com es desitge. Està en marxa de dilluns a diumenge, des de les 11:00 a 21:00 hores, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten. 

]]>
El Museu de les Ciències continua amb la promoció d’entrada única a 4 euros fins al 24 de juliol /va/info/prensa/noticias/museu-4-euros.html dc., 08 de jul. 2020 09:54:00 +0200 Inclou les visites a la volada exterior panoràmica

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/museu-4-euros.html El Museu de les Ciències continua amb la promoció d’entrades a 4 euros fins al 24 de juliol. Amb esta tarifa única,  la Ciutat de les Arts i les Ciències adapta la tarifa a la situació del Museu per la limitació d’ús tàctil d’alguns mòduls degut a les mesures higienicosanitàries.

Amb l’entrada al Museu s’inclouen per primera vegada les visites a un dels espais més impressionants de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es tracta de la volada sud, el de major altura i que recau cap a l’Umbracle, des d’on es contemplen espectaculars vistes panoràmiques de tot el complex, de l’Hemisfèric, el Palau de les Arts, l’Àgora i l’entorn de llacs, a més de l’antic llit del Túria i la ciutat.

Les visites es realitzen en grups reduïts des de la tercera planta del Museu de les Ciències i és una ocasió única per a contemplar les millors vistes i realitzar unes fotos panoràmiques. 

Entre altres novetats, a més de la visita a la terrassa exterior del Museu de les Ciències que recau cap a l’Umbracle, es poden visitar les noves exposicions 'Junts podem aconseguir-ho' realitzada pel Consell de la infància del Museu de les Ciències i 'Davant del canvi, canviem' dedicades a la lluita contra el canvi climàtic.

Les instal·lacions del Museu i de l’Hemisfèric, primeres a rebre a Espanya el Certificat de Turisme Segur, atorgat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), s’han adaptat per a garantir la seguretat de visitants i personal amb mesures higienicosanitàries, barreres anticontagi i senyalètica per a permetre el distanciament social.

]]>
L’exposició 'My Secret Garden' de la Ciutat de les Arts i les Ciències s’exposa des de hui en el Port d’Alacant /va/info/prensa/noticias/arne-quince-Alicante.html dj., 02 de jul. 2020 14:58:00 +0200 L’última aposta per l’art públic de la Ciutat de les Arts i les Ciències comença una ruta itinerant

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/arne-quince-Alicante.html L’exposició 'My Secret Garden' de l’artista d’origen belga Arne Quinze s’exposa des de hui en el Moll 2 del Port d’Alacant. La mostra ha sigut hui inaugurada amb la presència del propi artista, l’alcalde d’Alacant Luis Barcala i el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal.

Comença una itinerància per tot el territori espanyol, en col·laboració amb la Fundació Gabarrón, i com a primer destí, l’exposició s’exhibix en un altre entorn privilegiat com és el Moll 2 del Port d’Alacant, gràcies al suport i col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant i el port d’Alacant.

'My Secret Garden” està composta per sis peces exclusives en acrílic sobre alumini creades per l’artista per a l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències on ha estat exposada durant un any abans de viatjar fins a Alacant. La Ciutat de les Arts i les Ciènces trasllada així de València a Alacant la seua aposta per l’art públic i el concepte de museu a l’aire lliure.

Cada una de les escultures públiques de “My Secret Garden València” aborda la rica diversitat de formes, estructures i colors que es troben en el Plantae (regne de les plantes). L’artista reclama un diàleg profund entre la naturalesa i la cultura en el desenvolupament de la nostra societat moderna. Desafia el seu públic amb escultures no convencionals, fomenta una conversació sociocultural que estimula la creativitat i abraça la diversitat.

 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s’il·lumina de taronja per a recolzar al València Basket /va/info/prensa/noticias/CAC-taronja-Valencia-Basket.html ds., 27 de juny 2020 10:55:00 +0200 A partir de les 21 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/CAC-taronja-Valencia-Basket.html La Ciutat de les Arts i les Ciències s’il·lumina de taronja per a recolzar el passe del València Basket a semifinals contra el Baskonia. Per això, el Museu de les Ciències tindrà una il·luminació especial esta nit amb una encesa taronja a partir de les 21 hores i si passa el València Basket a la Final també el diumenge i dilluns a la nit. València acull enguany la fase final de la lliga ACB de bàsquet amb el que convertix a la ciutat en la seu de la primera competició de basket europea.

]]>
El Museu de les Ciències oferix fins a cinc sessions diàries d’experiments en directe amb els tallers 'Química en acció' i 'La ciència invisible' /va/info/prensa/noticias/talleres-ciencia-.html dv., 26 de juny 2020 11:14:00 +0200 L’aforament d’estes activitats s’ha reduït a 10 persones per sessió

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/talleres-ciencia-.html Els tallers 'Química en acció' i 'La ciència invisible' són sessions especials de 'La Ciència a Escena' que reunixen els experiments més sorprenents de 'Màgia Química', 'Fred, fred' 'aLUZina!', 'Horror al buit' i 'Al roig viu'.

Estes activitats es realitzen en sales especials ubicades en la planta baixa del Museu de les Ciències, a les que s’accedix des del Carrer Menor. El taller 'Química en acció'( 11:00 h, 16:00 y 19:00 h en la sala 1) està recomanat a partir dels 8 anys mentres que 'La ciència invisible' ( 12:00 hores i 17:30 hores en la sala 2) s’ha dissenyat per a públic desde els 10 anys. Els tallers tenen aforament reduït a 10 persones per sessió.

En estes activitats els xiquets menors de 12 anys han d’anar acompanyats d’un adult que también ha d’adquirir l’entrada. El preu és de 3,5 euros per taller i persona, no inclou la visita al Museu de les Ciències.

]]>
L’exposició 'My Secret Garden' viatja de la Ciutat de les Arts i les Ciències al Port d’Alacant  /va/info/prensa/noticias/Arne-Quinze-Alicante.html dj., 25 de juny 2020 13:14:00 +0200 L’última aposta per l’art públic de la Ciutat de les Arts i les Ciències comença una ruta itinerant el 2 de juliol a Alacant 

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Arne-Quinze-Alicante.html L’exposició 'My Secret Garden' de l’artista d’origen belga Arne Quinze viatja a Alacant després de més d’un any d’exhibició en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb èxit de públic. Són sis peces exclusives en acrílic sobre alumini creades per l’artista per a l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències i que a partir del pròxim 2 de juliol s’exposaran en el Moll 2 del Port d’Alacant. 

La Ciutat de les Arts i les Ciènces trasllada així de València a Alacant la seua aposta per l’art públic i el concepte de museu a l’aire lliure amb la intenció d’aproximar als ciutadans les últimes tendències artístiques de creadors contemporanis, tant nacionals com internacionals.

Comença una itinerància per tot el territori espanyol, en col·laboració amb la Fundación Gabarrón, i com a primer destí, l’exposició s’exhibirà en un altre entorn privilegiat que és el Moll 2 del Port d’Alacant,  gràcies al suport i col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant i el port d’Alacant.

Cada una de les escultures públiques de “My Secret Garden València” aborda la rica diversitat de formes, estructures i colors que es troben en el Plantae (regne de les plantes). L’artista reclama un diàleg profund entre la naturalesa i la cultura en el desennvolupament de la societat moderna. Desafia el seu públic amb escultures no convencionals, fomenta una conversació sociocultural que estimula la creativitat i abraça la diversitat.

Arne Quinze va nàixer en 1971 a Bèlgica, viu i treballa en Saint- Martens-Latem, Bèlgica i Los Angeles, EE. UU. Els fonaments recurrents en la seua obra són l’ús de fusta i metall, colors elèctrics en pintura fluorescent i temes referents al social i la interacció, naturalesa i urbanisme.

]]>
La Ciutat de les Arts i els Ciències amplia la promoció d’entrades del Museu a 4 euros fins al 24 de juliol /va/info/prensa/noticias/promocion-museu-ciencies.html dt., 23 de juny 2020 12:51:00 +0200 El Museu obri des de les 10 a les 21 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/promocion-museu-ciencies.html Fins al 24 de juliol les entrades del Museu de les Ciències es podran adquirir amb la tarifa única de 4 euros. La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia una setmana esta promoció amb l’objectiu d’animar al públic a visitar el Museu de les Ciències i aprofitar a més les visites especials a la volada sud de l’edifici, amb vista panoràmiques del complex.

A més, l’Hemisfèric oferix una programació variada que inclou fins a cinc documentals diferents de naturalesa, aventura i astronomia.

Tant l’Hemisfèric com el Museu de les Ciències han obtingut el segell 'Safe Tourism Certified', creat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que certifica al complex de divulgació com a destí segur.

]]>
L’Hemisfèric oferix projeccions sobre volcans, viatges espacials i dinosaures este cap de setmana /va/info/prensa/noticias/cartelera-hemisferic-.html dv., 19 de juny 2020 13:24:00 +0200 Fins a cinc documentals en la seua cartellera: 'Apollo 11. Primers passos', 'Volcans', 'Secrets of the Universe', 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D" i 'Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart'.

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/cartelera-hemisferic-.html La programació de l’Hemisfèric durant este cap de setmana inclou fins a cinc documentals diferents de naturalesa, aventura i astronomia. Des de la primera sessió, a les 11 hores, a l’última, prevista a les 20 hores, el públic pot triar en la cartellera de l´Hemisfèric entre les pel·lícules 'Apollo 11. Primers passos' , 'Volcans', 'Secrets of the Universe', 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D" i 'Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart'.

"Apollo 11. Primers passos" trasllada a l’espectador a la històrica missió de 1969 des dels moments més importants de l’envol de la nau i també inclou escenes filmades en l’interior del coet. La pel·lícula IMAX 'Volcans' compte com es va formar la Terra i mostra imatges espectaculars, des d’un volcà actiu a Indonèsia fins a la ciutat de Pompeia.

La pel·lícula 'Secrets of the Universe' introduïx al públic en la física de partícules amb el Gran Colisionador d’Hadrones del Consell Europeu d’Investigació Nuclear (CERN). 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D', protagonitzada per personatges animats sobre fons reals, trasllada als espectadors a l’Alaska del Cretaci a través de la història de dos jóvens Pachyrhinosaurus (grans dinosaures herbívors).

En 'Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart' mostra els desafiaments que la NASA i la indústria espacial han de superar per a dur a terme futures missions a Mart o capturar asteroides. 

Destí segur

L’aforament de sala de l’Hemisfèric és de 76 butaques per a mantindre la distància social i s’ha senyalitzat convenientment perquè els espectadors sàpien quins seients poden ocupar. En les sessions amb projeccions 3D, els espectadors disposen d’ulleres 3D, desinfectades adequadament a l’acabar cada sessió per a garantir la higiene de les mateixes, i precintades en bosses individuals. A més, s’ha incrementat la freqüència de neteja de la sala entre sessió i sessió, que inclou la desinfecció de les butaques i passamans. 

Tant l’Hemisfèric com el Museu de les Ciències han obtingut el segell 'Safe Tourism Certified', creat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que certifica al complex de divulgació com a destí segur. 

D’altra banda, continua la promoció de les entrades al Museu de les Ciències amb tarifa única i econòmica de 4 euros, que estarà vigent fins al 28 de juny. D’esta manera, la Ciutat de les Arts i les Ciències vol continuar promocionant la visita el Museu, adaptant el preu per la limitació d’ús tàctil de mòduls degut a les mesures higienicosanitàries. 

]]>
El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències participa en la videoconferència de S.M. el Rei amb representants culturals de la Comunitat Valenciana /va/info/prensa/noticias/videoconferencia-Felipe-VI-.html dj., 18 de juny 2020 13:41:00 +0200 Enrique Vidal ha exposat a S.M. el Rei la situació del complex i les accions empreses per a la reobertura

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/videoconferencia-Felipe-VI-.html El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha participat este dijous en la videoconferència que el Rei ha mantingut amb representants d’institucions culturals de la Comunitat Valenciana. A la trobada virtual també han assistit el President del Patronat de la Fundació Palau de les Arts Reina Sofía, Pablo Font de Mora, la Presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González Almansa, i el Mestre Major del Gremi d’Artistes fallers, José Ramón Espuig.

Enrique Vidal ha exposat a S.M. el Rei que, després de dos mesos tancada, la Ciutat de les Arts i les Ciències està realitzant una gradual reobertura al públic i que s’ha implementat un pla de Reobertura post-COVID19, que inclou les mesures higienico sanitàries necessàries per a garantir la seguretat de visitants i personal.

També li ha traslladat que el Museu de les Ciències i l’Hemisfèric han obtingut el segell 'Safe Tourism Certified', creat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que certifica al complex de divulgació com a destí segur.

]]>
El desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic destaquen entre els continguts de les noves exposicions de la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/Exposiciones-cambio-climatico-.html dc., 17 de juny 2020 09:55:00 +0200 - Hui és el Dia Mundial per a Combatre la Desertificació i la Sequera

- ’Ante el canvi, canviem' i 'Junts podem aconseguir-ho' aborden alguns dels principals desafiaments mediambientals

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Exposiciones-cambio-climatico-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix des d’este mesles noves exposicions 'Davant del canvi, canviem' i 'Junts podem aconseguir-ho' que aborden alguns dels principals desafiaments plantejats pel canvi climàtic i que hui destaquem amb motiu del Dia Mundial per a Combatre la la Desertificació i la Sequera. Ambdós mostres són gratuïtes a l’estar instal·lades en zones de lliure accés.

L’exposició 'Davant del canvi, canviem' mostra xicotetes pinzellades del que implica el canvi climàtic per al planeta Terra i flama a reflexionar al visitant sobre la forma d’actuar per a intentar pal·liar les greus conseqüències que comporta. La mostra està instal·lada en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

En El Carrer Menor del Museu de les Ciències,  el públic pot conéixer la mostra 'El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho' que es presenta com un decàleg ambiental formada per 10 panells en què s’exposen aspectes determinats del medi ambient, el planeta o l’acció humana. L’exposició ha sigut concebuda pel Consell de la Infància del Museu, tant en la selecció de temes com els textos i dibuixos.

Després de recórrer estes exposicions, que són de lliure accés, el públic pot accedir a l’interior el Museu de les Ciències per una preu especial.  Fins al 28 de juny les entrades al Museu tindran una tarifa única i econòmica de 4 euros. D’esta manera, la Ciutat de les Arts i les Ciències vol continuar promocionant la visita el Museu, adaptant el preu per la limitació d’ús tàctil de mòduls degut a les mesures higienicosanitàries. 

 

]]>
"La comunitat científica ha realitzat grans avanços a conéixer com les plantes responen a l’estrés ambiental" /va/info/prensa/noticias/Entrevista-Pedro-Rodriguez-Egea.html dc., 17 de juny 2020 09:26:00 +0200 - Entrevista al Dr. Pedro L. Rodríguez Egea, en el Dia Mundial contra la Desertificació i  la Sequera

- El científic participa esta tardor en el cicle 'Actualitat' del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Entrevista-Pedro-Rodriguez-Egea.html L'escassetat d’aigua i la sequera són les principals limitacions ambientals per a l’agricultura, és necessari generar noves varietats de plantes amb una major eficiència en l’ús de l’aigua i tolerància a episodis de sequera, tant pels mètodes clàssics de millora com per l’aprofitament de les tècniques moleculars d’edició genètica. En este camp és en el que treballa el Dr. Pedro L. Rodríguez Egea, de l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes del  Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) - Universitat Politècnica de València (UPV). El seu equip investiga i desenvolupa plantes més resistents a la sequera i a la salinitat gràcies a una tècnica que consistix a reprimir un dels gens de la pròpia planta perquè s’incremente la seau resistència. 

Hui, Dia Mundial contra la Desertificació i  la Sequera,  avancem alguns dels temes que compartirà en la seua conferència  "Adaptació al canvi climàtic en les collites del futur: tolerància a sequera" prevista el 12 de novembre de 2020 en el Museu de les Ciències.

- En l´Any Internacional de la Sanitat Vegetal, quines amenaces posen en perill a les plantes? Com els afecta el canvi climàtic? 

Entre els molts reptes que encara l’agricultura, podem destacar que les plantes són amenaçades per diferents patògens i per condicions ambientals adverses. Hi ha nombrosos microorganismes, viroides i virus fitopatógenos, i alguns d’actualitat com el temuda bacteri Xylella enutjosa. Com a condicions ambientals adverses, podem destacar el fred i la calor excessiva (baixa i alta temperatura), la salinitat excessiva del sòl, la inundació o la sequera. Sense oblidar la carència o excés de llum, una aportació inadequada de nutrients minerals o la presència de contaminants ambientals com l’ozó o altres gasos. El canvi climàtic pot combinar diversos d’estos factors, per exemple l’acumulació de gasos amb efecte d’hivernacle conduïx a un augment de la temperatura i períodes amb precipitacions irregulars, bé sequera o pluja torrencial. No obstant això, l’efecte d’hivernacle previ a la revolució industrial ha permés la vida en el planeta, sense ell la temperatura mitjana de la superfície terrestre seria de -20ºC (sota zero) en compte dels actuals 14ºC. Finalment, el canvi climàticament i fonamentalment la globalització també faciliten la introducció de certs vectors fitopatogénicos. 
 
- El seu grup d’investigació està orientat a generar plantes amb major resistència a la sequera i la salinitat. En què consistix este treball?

La comunitat científica ha realitzat grans avanços a conéixer com les plantes responen a l’estrés ambiental, particularment els mecanismes moleculars de la resposta a l’excés de sal i la sequera. Com a part d’eixa comunitat, ens hem esforçat a elucidar com es percep la sequera i quin tipus de senyalització es produïx en la planta. Idealment, això ens permetria aprofitar eixe coneixement per a generar plantes més resistents a estos factors adversos. Bàsicament, partint de la investigació bàsica en plantes model, ens agradaria utilitzar eixe coneixement per a generar varietats més resistents que puguen millorar l’agricultura. 

- La clau de l’adaptació de les plantes a la sequera residix en l’hormona vegetal ABA .Què és i com funciona?

Les plantes sintetitzen hormones (com els animals), són molècules senyalitzadores presents en xicotetes quantitats i que regulen el creixement vegetal i la seua adaptació a l’entorn. En particular, l’hormona ABA (àcid abscísico) augmenta la seua concentració en situacions de sequera i coordina la resposta adaptativa. Per exemple, disminuïx la transpiració de la planta, afavorix la busca d’aigua en el sòl i protegix a la cèl·lula vegetal de la deshidratació. Este mecanisme evolutiu va permetre a les plantes colonitzar el mitjà terrestre i és fonamental per a adaptar-se a la sequera. En un dia sec i calorós, penseu que l’ABA està actuant perquè la planta no es marcisca i pose en joc tots els seus recursos adaptatius.

- Al no introduir-se cap gen sinó que se suprimix un d´ells, estem davant d’una planta transgènica? 

Tècnicament és possible fer modificacions gèniques en les plantes que no impliquen la introducció de gens forans, és el que es coneix com a edició genètica. No es tractaria d’un organisme transgènic però sí d’un organisme modificat genèticament, encara que de forma tan precisa que és indistingible de les mutacions a l’atzar que ocorren en el genoma. Els nostres avantpassats van adoptar una economia productora basada en l’agricultura i la ramaderia gràcies a la selecció de les modificacions genètiques que ens oferia l’atzar. La ciència ens permet fer eixes modificacions de forma precisa i dirigida.    

- Qué els diria a les persones que desconfien de l’enginyeria genètica? 

Per a proporcionar una informació veraç i no esbiaixada al públic, i també per a ampliar la cultura científica de la població, suggerisc que hem de superar estes pors des de la informació científica. La modificació genètica de les plantes és quelcom possible i necessari, i s’han adoptat organismes amb modificacions genètiques amb gran èxit en el passat, des de la revolució neolítica a la revolució verda liderada pel Premi Nobel Norman Borlaug (enginyer agrònom). El consumidor desconfia de les posicions dominants en el mercat, especialment en quelcom tan sensible com l’alimentació de la humanitat. Per això serà necessària una legislació que vetle per un accés just a estos recursos, especialment en àrees necessitades. Per exemple, hi ha milions de diabètics que precisen d’un accés a la insulina (obtinguda per enginyeria genètica), i això està perfectament regulat.        

- En esta 'revolució verda' què noves varietats vegetals o cultius es van a millorar gràcies a esta tècnica?

És possible millorar pràcticament qualsevol cultiu, per raons òbvies els cereals que constituïxen la dieta dominant en el planeta serien les dianes principals. Ja va existir eixa revolució verda a finals del segle XX (1960-80), però hem passat de 3000 a quasi 8000 milions de persones, la qual cosa exigix noves millores. Això no implica que tot cultiu serà modificat, únicament quan d’això es deriven beneficis per a l’agricultura, el consumidor i el nostre medi ambient

]]>
Els experiments en directe tornen al Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/experimentos-Museu.html dt., 16 de juny 2020 11:37:00 +0200 Els tallers 'Química en acció', 'La ciència invisible' i 'Estudi TV' s’incorporen a la programació amb diverses sessions al dia

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/experimentos-Museu.html Els experiments en directe de 'La Ciència a Escena'  tornen a la programació del Museu de les Ciències. Es tracta de les activitats "Química en acció" i "La ciència invisible",  sessions especials de 'La Ciència a Escena' que reunixen els experiments més sorprenents de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i "Al roig viu".

El taller "Química en acció" ( 11:00 h i 16:00 h en la sala 1)  està recomanat a partir dels 8 anys mentres que 'La ciència invisible' ( 12:00 hores i 17:30 hores en la sala 2)  s’ha dissenyat per a públic des dels 10 anys. A partir del 20 de juny s’ampliarà amb una nova sessió a les 19:00 hores de 'Química en acció'. Ambdós tallers tenen aforament reduït a 10 persones per sessió.

A més, de dilluns a diumenge a les 13:00 hores, se celebra el taller 'Estudi de TV' en el que el públic coneix els mecanismes que intervenen en la gravació d’un programa i el que ocorre en el plató i en la sala de control. L’aforament és de 8 persones per sessió.

En estes activitats els xiquets menors de 12 anys han d’anar acompanyats d’un adult que també ha d’adquirir l’entrada. El preu és de 3,5 euros per  taller i persona, no inclou la visita al Museu de les Ciències. 

]]>
Les visites a la terrassa exterior del Museu de les Ciències s'amplien a grups de 20 persones /va/info/prensa/noticias/visitas-voladizo-.html dl., 15 de juny 2020 10:16:00 +0200
-  Des d'aquest dilluns 15 de juny les entrades al Museu tenen tarifa única de 4 euros

-  El Museu de les Ciències compta amb les noves exposicions 'Davant el canvi, canviem' i 'Junts podem aconseguir-lo' dedicades al desenvolupament sostenible
 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/visitas-voladizo-.html Els primers visitants de la Ciutat de les Arts i les Ciències des de la seua reobertura el passat 1 de juny han pogut gaudir per primera vegada de visites a la terrassa exterior del Museu de les Ciències.  A partir del dilluns 15 de juny, s'amplien aquestes visites, que estan incloses en les entrada al Museu de les Ciències, a grups de fins a 20 persones.

A més, del 15 al 28 de juny les entrades al Museu de les Ciències tindran una tarifa única i econòmica de 4 euros. D'aquesta forma, la Ciutat de les Arts i les Ciències vol continuar promocionant la visita el Museu, adaptant el preu per la limitació d'ús tàctil de mòduls a causa de les mesures higienico-sanitàries.

Entre les novetats, a més de la visita a la terrassa exterior del Museu de les Ciències que recau cap al Umbracle, es poden visitar les noves exposicions 'Junts podem aconseguir-ho' realitzada pel Consell de la Infància del Museu de les Ciències i 'Davant el canvi, canviem', totes dues dedicades a la lluita contra el canvi climàtic.

L'exposició 'Davant el canvi, canviem' mostra xicotetes pinzellades del que implica el canvi climàtic per al planeta Terra i crida a reflexionar al visitant sobre la manera d'actuar per a intentar pal·liar les greus conseqüències que comporta. Al Carrer Menor, el públic pot conéixer la mostra 'El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho' que es presenta com un decàleg ambiental formada per 10 panells en el qual s'exposen aspectes determinats del medi ambient, el planeta o l'acció humana.

L'exposició ha sigut concebuda pel Consell de la Infància del Museu,  tant en la selecció de temes com de la redacció dels textos i dibuixos. Amb aquesta mostra, els xiquets i xiquetes consellers comparteixen amb el públic visitant la seua visió del medi ambient.


Més de 57.000 visitants
Des que reobrira les seues portes al públic el passat 1 de juny, un total de 52.806 persones han visitat el Museu dels Ciències mentre que el Hemisfèric, amb un aforament més limitat en el mateix període de temps ha registrat un total de 4.263  espectadors.

Les instal·lacions del Museu i del Hemisfèric, primeres a rebre a Espanya el Certificat de Turisme Segur, atorgat per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (*ICTE), s'han adaptat per a garantir la seguretat de visitants i personal amb mesures higienicosanitàries, barreres anticontagi i senyalística per a permetre el distanciament social.
 

]]>
El Museu de les Ciències oferta les entrades a 4 euros del 15 al 28 de juny /va/info/prensa/noticias/entradas-4-euros-Museu-Ciencies-.html dt., 09 de juny 2020 13:26:00 +0200 Des de la reobertura més de 30.000 persones han visitat el Museu i l’Hemisfèric

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/entradas-4-euros-Museu-Ciencies-.html El Museu de les Ciències ha posat en venda les entrades a un preu reduït de 4 euros que estarà vigent del 15 al 28 de juny. Es tracta d’una tarifa única i econòmica amb la que la Ciutat de les Arts i les Ciències vol continuar promocionant la visita el Museu, adaptant el preu per la limitació d’ús tàctil de mòduls per les mesures higienico-sanitàries. 

Des que reobrira les seues portes al públic el passat 1 de juny fins ahir dilluns 8 de juny,  un total de 28.809 persones han visitat el Museu de les Ciències mentres que  l’Hemisfèric, amb un aforament més limitat (ja que només es posa en venda 42 butaques per sessió), en el mateix període de temps ha registrat un total de  2.415 espectadors.

Esta setmana, última amb gratuïtat, ja s’han reservat el 99 per cent de les entrades oferides. Encara queden per a visitar el Museu de lrs Ciències pels matins fins al divendres que poden reservar-se online en www.cac.es 

Entre les novetats, la terrassa exterior del Museu de les Ciències que recau cap a l’Umbracle  pot ser visitada pel públic que adquirix l’entrada del Museu. L’accés a la terrassa es realitza en grups reduïts des de la tercera planta del Museu; estes visites continuaran a partir del 15 de juny.

Així mateix, també es poden visitar les noves exposicions 'Junts podem aconseguir-ho' realitzada pel Consell de la infància del Museu de lrs Ciències i 'Davant del canvi, canviem' dedicades a la lluita contra el canvi climàtic. 

Les instal·lacions del Museu i de l’Hemisfèric, primeres a rebre a Espanya el Certificat de Turisme Segur, atorgat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE),  s’han adaptat per a garantir la seguretat de visitants i personal amb mesures higienicosanitàries, barreres anticontagi i senyalètica per a permetre  el distanciament social.

]]>
El Museu de les Ciències és el primer centre d’Espanya que obté el segell 'Safe Tourism Certified' /va/info/prensa/noticias/Museu-sello--Safe-Tourism-Certified-.html dv., 05 de juny 2020 13:05:00 +0200 Este reconeixement certifica la implantació d’un sistema de prevenció de riscos per a la salut enfront de la COVID-19

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Museu-sello--Safe-Tourism-Certified-.html El Museu de les Ciències i l’Hemisfèric han obtingut el segell 'Safe Tourism Certified' creat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i que reconeix el compliment en les seues instal·lacions de les recomanacions incloses en la guia 'Mesures per a la reducció de contagi pel coronavirus SARS-Cov-2'. 
Les mesures higiènics-sanitàries certificades amb el segell 'Safe Tourism Certified' garantixen la seguretat tant dels propis treballadors de la Ciutat dels Arts i els Ciències com dels turistes que la visiten.

El document 'Mesures per a la reducció de contagi pel coronavirus SARS-Cov-2'  ha sigut elaborat pel Comité de Tècnics constituït per l’ICTE en col·laboració amb el Comité Nacional Espanyol del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS), MACBA, MUSAC, MARQ, MuBBla, el propi Museu dels Ciències, Museu de l’Evolució Humana – Jaciment de la Serra d’Atapuerca, Museu Lázaro Galdiano, Museu Medieval de Lorca, Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía i Museu Nacional Thyssen Bornemisza. 

El segell turístic és transversal, comprén 21 subsectors i poden optar les empreses, organitzacions i recursos turístics com a garantia i certificació d’implantació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut enfront de la COVID-19, marca que s’aconseguiria després d’haver superat una auditoria realitzada per empreses independents, tal com ha sigut en el cas de la Ciutat dels Arts i els Ciències, primera institució que ha rebut este reconocimento, 

Pla de reobertura 

La reobertura al públic del Museu i l’Hemisfèric dilluns passat 1 de juny s’ha realitzat d’acord amb la guia de l’ICTE. Entre altres mesures de seguretat, que inclou formació específica  per al personal, s’han instal·lat nombrosos dispensadors de gel en les zones d’ús públic del complex,  disponibles en les entrades i en distints punts de les instal·lacions. Els punts d’atenció al públic compten amb mampares de barrera anticontagi.

En el Museu de les Ciències, així com en els diferents espais tancats dins de la zona expositiva, l’aforament està controlat amb cameres contapersonas. S’ha dissenyat un recorregut per a permetre la visita sense aglomeracions i s’ha senyalitzat de forma clara els accessos i eixides del Museu, així com la distància de seguretat i les vies de circulació única, per a evitar l’encreuament de fluxos de visitants.

En l’Hemisfèric s’ha reduït l’aforament de sala a 42 butaques per a mantindre la distància social i s’ha senyalitzat convenientment perquè els espectadors sàpien quins seients poden ocupar. En les sessions amb projeccions 3D, els espectadors disposen d’ulleres 3D, desinfectades adequadament a l’acabar cada sessió per a garantir la higiene de les mateixes, i precintades en bosses individuals. A més, s’ha incrementat la freqüència de neteja de la sala entre sessió i sessió, que inclou la desinfecció de les butaques i passamans.

]]>
El Consell de la Infància del Museu de les Ciències dedica la seua primera exposició a la lluita contra el canvi climàtic /va/info/prensa/noticias/dia-medio-ambiente-museu.html dv., 05 de juny 2020 11:31:00 +0200 - És l’òrgan assessor del Museu i s’ha encarregat tant de la selecció de temes com dels textos i dibuixos
- Es pot visitar des de hui, Dia Mundial del Medi Ambient, en el Carrer Menor del Museu 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/dia-medio-ambiente-museu.html El Museu de les Ciències acull des de hui, Dia Mundial del Medi Ambient, la primera exposició realitzada pel seu Consell de la Infància i que aborda la lluita contra el canvi climàtic des del punt de vista dels xiquets i xiquetes.

La mostra presenta com un decàleg ambiental formada per 10 panells en què s’exposen aspectes determinats del medi ambient, el planeta o l’acció humana.

L’exposició ha sigut concebuda pel Consell de la Infància del Museu, tant en la selecció de temes com de la redacció dels textos i dibuixos. Amb esta mostra, els xiquets i xiquetes consellers compartixen amb el públic visitant la seua visió del medi ambient.

El Consell de la Infància està integrat per estudiants de 5t i 6t de Primària de centres de la Comunitat Valenciana que desitgen així col·laborar amb el Museu, per a conéixer la visió sobre els continguts, instal·lacions i funcionament des del punt de vista de la infància.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències reobri amb gran èxit de públic /va/info/prensa/noticias/reapertura-museu-hemisferic.html dl., 01 de juny 2020 14:02:00 +0200 S’han reservat ja les més de 4.000 places de  l’Hemisfèric de l’1 al 14 de juny

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/reapertura-museu-hemisferic.html La Ciutat de les Arts i les Ciències rep hui als seus primers visitants en la reobertura del Museu de les Ciències i l’Hemisfèric, després de més de dos mesos tancats al públic.

Per a celebrar este retrobament amb la ciència es van oferir entrades gratuïtes fins al 14 de juny, un iniciativa que ha tingut gran èxit ja que s’han esgotat totes les entrades per a l’Hemisfèric i les places per als dos pròxims caps de setmana en el Museu de les Ciències, inclosos en la promoció.

En total, fins hui, s’han superat les 36.000 reserves en el Museu de les Ciències i estan ja reservades les més de 4.000 places oferides de l’Hemisfèric de l’1 al 14 de juny. Encara queden entrades per a visitar de forma gratuïta el Museu entre setmana i que es poden reservar on line en www.cac.es

Entre les novetats, la terrassa exterior del Museu de les Ciències que recau cap a l’Umbracle pot ser visitada pel públic que adquirisca l’entrada del Museu de les Ciències. L’accés a la terrassa es realitzarà en grups reduïts de 15 persones des de la tercera planta del Museu.

Les instal·lacions del Museu i de l’Hemisfèric s’han adaptat per a garantir la seguretat de visitants i personal amb mesures d’higiene, barreres anticontagi i señalítica per a permetre el distanciament social.

]]>
El públic podrà recórrer la terrassa sud del Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/visita-terraza-museu.html dv., 29 de maig 2020 12:32:00 +0200 - És la primera vegada que es permet l’accés a este espai al públic general que podrà disfrutar de vistes espectaculars

- La visita es realitzarà en grups reduïts de 15 persones 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/visita-terraza-museu.html La terrassa exterior del Museu de les Ciències que recau cap a l’Umbracle podrà ser visitada pel públic a partir d’este dilluns 1 de juny amb la reobertura d’este espai de la Ciutat de lrs Arts i les Ciències. L’accés a la terrassa es realitzarà en grups reduïts de 15 persones des de la tercera planta del Museu.

Es tracta de la terrassa de major altura i que recau cap a l’Umbracle, des d’on es contemplen espectaculars vistes panoràmiques de tot el complex, de l’Hemisfèric, el Palau de les Arts, l’Ágora i l’entorn de llacs, a més de l’antic llit del Túria i la ciutat

Dilluns que ve 1 de juny la Ciutat de les Arts i les Ciències reobrirà al públic el Museu de les Ciències i l’Hemisfèric, instal·lacions que s’han adaptat per a garantir la seguretat de visitants i personal amb mesures d’higiene, barreres anticontagi i señalítica per al distanciament social. 

Fins al 14 de juny, l’entrada a ambdós espais serà gratuïta i es podrà reservar on line en www.cac.es perquè els i les visitants vinguen amb l’entrada prèvia i així evitar aglomeracions i esperes innecessàries.

 

]]>
L'entrada al Museu de les Ciències i a l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències serà gratuïta de l'1 al 14 de juny /va/info/prensa/noticias/apertura-Museu-Hemisferic-gratuidad.html dj., 28 de maig 2020 13:53:00 +0200 Ja estan preparades les instal·lacions amb les mesures necessàries per a garantir la seguretat i confiança dels visitants i del personal

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/apertura-Museu-Hemisferic-gratuidad.html Dilluns  1 de juny la Ciutat de les Arts i les Ciències reobrirà al públic el Museu de les Ciències i l'Hemisfèric, espais en els quals s'ultimen els preparatius per a l'esperat retrobament amb la ciència.

Amb l'objectiu que totes les valencianes i valencians puguen gaudir d'este retrobament, fins al 14 de juny, l'entrada a tots dos espais serà gratuïta i es podrà reservar on line en www.cac.es  per a evitar aglomeracions i esperes innecessàries.

D'acord amb les normes de seguretat adoptades, la visita al Museu es realitzarà en recorreguts unidireccionals i els elements expositius d'ús tàctil estaran inhabilitats.  En l'Hemisfèric, amb una oferta de 41 butaques per a garantir la distància entre espectadors, es projectaran les pel·lícules 'Secrets de l'Univers', 'Volcans', 'Apol·lo 11: Primers Passos', 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D', 'Planet Power 3D' i 'Viatge a l'espai: pròxima parada Mart'.   

Pla de reobertura

Més de 24 dispensadors de gel en zones d'ús públic, en entrades i en diversos punts de les instal·lacions, recorreguts unidireccionals i senyalística especial, reducció i control d'aforaments, a més de barreres anticontagi, són algunes de les principals mesures adoptades.

Totes estes normes es recullen en el protocol de reobertura de la Ciutat de les Arts i les Ciències, que ha sigut elaborat tenint en compte la guia de Mesures per a la reducció del contagi del coronavirus SARS-CoV-02 per a Museus i Llocs Patrimonials, desenvolupat per l'Institut de Qualitat Turísitica Espanyola (ICTE), així com les indicacions de les autoritats competents.

]]>
El Museu de les Ciències recupera la xarrada “Viatge interestel·lar a través de la galàxia” en el canal #SigoAprendiendoenCasa /va/info/prensa/noticias/conferencia-astronomia-gaia-.html dc., 27 de maig 2020 12:42:00 +0200 És una de les iniciatives del canal #SigoAprendiendoEnCasa que reunix l’oferta virtual de la Ciutat de les Arts i les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/conferencia-astronomia-gaia-.html La conferència “Viatge interestel·lar a través de la galàxia" dedicat a la missió Gaia de l’Agència Espacial Europea (ESA) impartida per l’astrofísica Francesca Figueras, presidenta de la Societat Espanyola d’Astronomia, és el contingut destacat hui a través d’un enllaç en les xarxes socials de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el canal web #SigoAprendiendoenCasa. 

La també professora del Departament de Física Quàntica i Astrofísica de la Universitat de Barcelona (ICCUB, IEEC-UB) és especialista en l’estudi de l’origen  i l’evolució de la nostra galàxia, la Via Làctia. Forma part de l’equip de científics que treballa en la missió Gaia de l’ESA.

La doctora Francesca Figueras explica en esta conferència, celebrada en el Museu de les Ciències al novembre de 2018,  la missió Gaia. En 2013 es va llançar el satèl·lit, un telescopi que, situat a més d’un milió de quilòmetres de distància, està mesurant amb una precisió sense precedents la posició i el moviment de més de mil milions d’estreles de la nostra galàxia.

Esta xarrada forma part de l’arxiu audiovisual de la Ciutat de les Arts i les Ciències i ha resultat la més votada entre el públic. La Ciutat de les Arts i les Ciències posa en marxa cada setmana una enquesta a través dels xarxes socials per a votar entre dos conferències i que els usuaris decidisquen quina els agradaria veure. 

Les conferències són una de les iniciatives del canal web #SigoAprendiendoEnCasa que reunix l’oferta virtual de la Ciutat de les Arts i le Ciències. Es tracta d’una nova secció en la seua pàgina web amb informació i accés a les visites virtuals al complex, els continguts de divulgació projeccions de documentals 'online', experiments senzills per a fer a casa, així com els catàlegs del Passeig de l’Art que estan disponibles en la web, entre altres continguts en línia.

Conferència “Viatge interestel·lar a través de la galàxia"

 

]]>