RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca PONT DE DESEMBRE: LES MILLORS PROPOSTES DE LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES /va/info/prensa/noticias/puente-diciembre-valencia-.html dj., 02 de des. 2021 11:59:00 +0100 - L'obra científic musical 'Ramona i Cajal. El secret del Museu', entre les novetats destacades 

- Activitats en els llacs i l'exposició 'Leiko Ikemura' en els exteriors 

- Nova pel·lícula 'Oceans' en el Hemisfèric 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/puente-diciembre-valencia-.html
ACTIVITATS ALS LLACS  
Activitat, des de 2,5 euros, per a tots els públics que no requerix d'entrenament ni condició física especial. Hi ha diferents tipus d'embarcacions: barques, bicicletes aquàtiques o "step pedal", per a ‘navegar’ en els llacs de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Obert tots els dies, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten. Consultar preus i horaris en el punt d'informació de l'activitat.


EXPOSICIÓ 'LEIKO IKEMURA. ACÍ ESTEM' 
Disfrutar de l'art a l'aire lliure i de manera gratuïta en la Ciutat de les Arts i les Ciències amb la mostra 'Leiko Ikemura. Ací estem': reunix un total de sis obres en el llac sud del Hemisfèric i és l'exposició més significativa de la reconeguda artista Leiko Ikemuro que s'ha realitzat fins al moment a Espanya.
La gran escultura 'Usagi Greeting' es mostra amb altres cinc obres  sobre les aigües del llac sud del Hemisfèric. Es tracta de la nova aposta d'art urbà i públic de la Ciutat de les Arts i les Ciències que busca la trobada entre ciència, naturalesa i art en un mateix espai.

UN MUSICAL CIENTÍFIC
L'obra teatral 'Ramona i Cajal. El secret del Museu' és l'únic musical científic de l'escena nacional. El nou espectacle del Teatre de la Ciència està inclòs en l'entrada general del Museu. Amb motiu del pont, a més de les de cap de setmana (dissabte 4 de desembre: 16.00 / 17.30 h i diumenge 5 de desembre: 11.00 / 12.30 h) s'han programat les següents sessions: 

- Dia 6 de desembre: 16.00 / 17.30 h
- Dia 7 de desembre: 11.00 / 12.30 h
- Dia 8 de desembre: 16.00 h

Esta obra original de Juan Luis Mira, també dirigida per ell, s'ha realitzat en col·laboració amb el Màster en Art Dramàtic Aplicat de la Universitat d'Alacant, amb John Sanderson, director acadèmic d'aquest Màster, al capdavant de la producció. A través d'una posada en escena amb cançons originals, animacions i efectes audiovisuals, els protagonistes de 'Ramona i Cajal' coneixen a les persones més importants de la història de la ciència, tenen diàlegs interessants i diferents amb objectes del museu, canten amb la poma de Newton el rap de la gravitació universal i se sorprenen en escoltar a Einstein també rapear sobre els secrets de l'espai i del temps. L'espectacle se celebra en el Teatre de la Ciència. El públic pot reservar sessió en el punt info de la primera planta del Museu.

NOVA PEL·LÍCULA 'OCEANS' EN EL HEMISFÈRIC
La nova pel·lícula del Hemisfèric, “Oceans", en format fulldome 2D, és un viatge extraordinari que et transportarà des de les gelades costes de l'Àrtic fins a les càlides aigües dels tròpics, un recorregut per les nostres mars en el qual descobriràs l'espectacular vida que es troba sota les ones. Dofins surfistes, un enginyós peix ullal que usa una eina per a obrir el seu menjar o un polp astut que utilitza petxines com a armadura dels depredadors, són alguns dels fascinants personatges d'esta aventura submarina. Sabem molt menys sobre els oceans que sobre la vida en la terra, de fet, han estat més persones en la Lluna que en les parts més profundes de la mar. Els oceans són el sistema de suport vital per a una riquesa de vida inimaginable i també per a nosaltres. Esta projecció et donarà a conéixer nous descobriments científics i revelarà la connexió entre les costes i les profunditats oceàniques, així com que, en última instància, el futur de l'oceà és el nostre futur. 

Una altra de les opcions és la pel·lícula IMAX "Amazon Adventure" que conta l'èpica història de l'explorador Henry Bates en la seua expedició a través de l'Amazones que li va permetre realitzar contribucions crucials per a la biologia. Va identificar 8.000 espècies noves i el més important, va demostrar el procés d'aparició d'una nova espècie, al que Charles Darwin va dir la "bella prova" de la seua controvertida teoria de la Selecció Natural. El públic recorre l'exuberant regió amazònica, viu al costat de Bates el perill, la perseverança i l'èxit en un món fascinant on la imitació és el sorprenent fenomen amb el qual un animal pot adoptar l'aparença d'un altre i obtindre un avantatge per a sobreviure. La pel·lícula mostra un món salvatge d'una bellesa impressionant i d'un comportament animal captivador. 

CIÈNCIA A ESCENA
La ‘Ciència a Escena’ és una de les propostes més divertides que oferix al Museu i es dirigix a un públic de totes les edats que vulga participar en diferents experiències plenes de sorpreses i molta ciència.  Les sessions especials de "La Ciència a Escena", "Química en acció" i "La ciència invisible" reuneixen les millors experiències de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i "Roent". S'oferixen per a un públic a partir de 8 anys ("Química en acció" a la sala 1) i "La ciència invisible", recomanada a partir dels 10 anys que es realitza a la sala 2. A més, els més xicotets, de 4 a 8 anys, es convertixen en científics i experimenten amb la matèria i les seues propietats en "Científic per un dia". 

Dissabte 4 i Diumenge 5 de desembre:
Química en acció (Sala 1): a les 11.30 i 16.00 h La ciència invisible (Sala 2): a les 17.15 h Científic per un dia (Sala 4): a les 13.00 h

Horaris del 6 al 8 de desembre: 
Química en acció (Sala 1): a les 11.30 i 16.00 h
La ciència invisible (Sala 2): a les 17.15 h
Científic per un dia (Sala 4): a les 13.00 h 

Els xiquets menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult qui també haurà d'adquirir l'entrada. Preu: 3,5 euros per taller i persona

El Espai dels Xiquets en el Museu de les Ciències 
Un espai dissenyat per al públic de 3 a 8 anys, on experimentar amb els sentits, l'aigua, els animals, un bosc animat i fins a una casa inacabada: és el 'L'Espai dels Xiquets' del Museu dels Ciències. Adaptat a les noves mesures de seguretat i control d'aforament, hi ha sessions al llarg de tot el dia.
 En "Els sentits" els xiquets experimenten amb espills deformants, comproven com es veuen des de diferents angles, endevinen objectes a través del tacte o juguen amb les olors. "El Bosc" és la zona en la qual juguen amb l'aigua sense por de banyar-se i coneixen els peixos, mamífers, rèptils, amfibis o ocells, la seua alimentació, hàbitat o reproducció amb animals reals. També poden veure com els seus dibuixos cobren vida: trien i acoloreixen un animal, el porten a l'escàner i passen a formar part de "El Bosc Animat" en una pantalla de projecció. 

A més, poden convertir-se per un moment en una cria de cangur, una gran tortuga que descansa al costat d'un arbre o un enorme escorpí que fins i tot mou les seues pinces. En "Cooperació" els espera la casa inacabada un espai molt especial perquè els xiquets, en equip, poden construir, desfer i refer, una casa amb rajoles utilitzant grues, carros i aparells de transport de joguet.

- Dies 4, 5, 6 i 7 de desembre: 11.00 / 12.00 / 13.00 / 15.00 / 16.00 / 17.00 / 18.00 h
- Dia 8 de desembre: 11.00 / 12.00 / 13.00 / 15.00 / 16.00 / 17.00

 

]]>
El mercat ambulant de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències disposarà, un any més, del 'Racó solidari' a la disposició de les ONG /va/info/prensa/noticias/rincon-solidario-CAC.html dv., 26 de nov. 2021 12:10:00 +0100 - Les entitats interessades poden adreçar-se a reservas@cac.es o cridar al telèfon 96 197 46 86

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/rincon-solidario-CAC.html La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix un any més la caseta 'Rincón solidari' en el mercat ambulant de Nadal per a les organitzacions no governamentals (ONG) i associacions que hi estiguen interessades. Situat en el mateix Passeig d'Arcbotants, al costat del mercat ambulant de Nadal, el 'Racó solidari' és un espai habilitat perquè les ONG puguen presentar els seus projectes solidaris i donar informació sobre la labor social que duen a terme.

Cada organització participant disposarà d'una data i horari establits per a presentar les seues propostes, des del 17 de desembre fins al 9 de gener, període en el qual estarà obert el mercat ambulant en el Passeig d'Arcbotants. Les entitats interessades poden adreçar-se a reservas@cac.es o cridar al telèfon 96 197 46 86.

A més, la Ciutat de les Arts i les Ciències ha convocat el concurs de dibuix nadalenc destinat a estudiants de Primària de la Comunitat Valenciana, amb el lema 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències'. Entre els nou guanyadors o guanyadores se seleccionarà la postal de felicitació nadalenca de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Ja estan arribant els primers treballs i encara hi ha temps per a participar-hi, fins al 10 de desembre. Tota la informació està disponible en el web .

La programació especial de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències començarà el divendres, 17 de desembre, en la planta baixa de l'Umbracle, on s'instal·larà el mercat ambulant nadalenc, es realitzaran activitats, tallers infantils i teatre de marionetes. També, fins al 9 de gener, el públic visitant dispondrà d'una oferta gastronòmica àmplia. Per compres mínimes de 3 euros a les botigues, activitats o 'food trucks' del mercat ambulant de Nadal, es podrà adquirir una entrada única al Museu o a l'Hemisfèric al preu de 5 euros. Serà necessari presentar el full de mà promocional per a disfrutar la tarifa.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·lumina aquesta nit de morat pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones /va/info/prensa/noticias/Dia-Eliminacion-Violencia-contra-las-Mujeres.html dj., 25 de nov. 2021 12:15:00 +0100 L'encesa especial començarà a partir de les 18 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Dia-Eliminacion-Violencia-contra-las-Mujeres.html La Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·lumina aquesta nit de color morat per a sumar-se al Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que es commemora aquest dijous, 25 de novembre.

A partir de les 18 hores començarà l'encesa especial del Museu de les Ciències, l'Hemisfèric i el Palau de les Arts. D'aquesta manera, la Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a una iniciativa que es realitza en edificis de tot el món per a donar més visibilitat a aquesta commemoració. Amb això, pretén mostrar la seua solidaritat amb les víctimes de la violència de gènere, una problemàtica social i global, així com el seu compromís per a aconseguir la igualtat entre dones i homes, segons l'ODS 5 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

]]>
El Museu de les Ciències acull la conferència 'Einstein, teoria quàntica i relativitat /va/info/prensa/noticias/conferencia-Einstein-.html dc., 24 de nov. 2021 12:36:00 +0100 - La xarrada, de lliure accés prèvia inscripció, la impartirà José Navarro Salas, catedràtic del Departament de Física Teòrica i investigador de l'IFIC

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/conferencia-Einstein-.html El Museu de les Ciències acull este dijous, 25 de novembre, la conferència "Einstein, teoria quàntica i relativitat" a càrrec de José Navarro Salas, catedràtic del Departament de Física Teòrica i investigador de l'Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València.

La conferència es realitzarà a partir de les 19 hores a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. Einstein va rebre el Premi Nobel de física de 1921 per la seua genial contribució a la teoria quàntica, en la qual introdueix els "àtoms de llum'', i no, com caldria esperar, per la seua ja famosa teoria de la relativitat. Partint d'aquest centenari especial, i aquesta inicial controvèrsia, repassarem la gènesi i el desenvolupament de les dues teories, pilars en què s'assenta la física contemporània i la nostra comprensió del microcosmos i el macrocosmos.

La incòmoda tensió entre les dues teories persisteix encara després de quasi un segle i s'accentua en els forats negres, tal com va ensenyar Hawking. Els forats negres, el big bang i les ones gravitatòries ens serviran per a il·lustrar la fascinant història d'aquesta tensió i la seua possible resolució.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·lumina de blau pel Dia Mundial de la Infància i Adolescència /va/info/prensa/noticias/Encendido-Azul-Dia-Infancia.html ds., 20 de nov. 2021 13:34:00 +0100 - L'encesa especial començarà este dissabte a partir de les 19.00 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Encendido-Azul-Dia-Infancia.html El Museu de les Ciències s'il·lumina este dissabte de color blau amb motiu del Dia Mundial dels Drets de la Infància i Adolescència. D'esta manera, se suma a esta celebració anual determinada per l'Assemblea General de les Nacions Unides cada 20 de novembre en honor a l'aprovació de la Declaració dels Drets del Xiquet en 1959 i a la Convenció sobre els Drets del Xiquet en 1989, el tractat internacional més ratificat de la història.

 

]]>
El Consell de la Infància de la Ciutat de les Arts i les Ciències anima a participar en la segona edició del concurs escolar 'Acció pel clima' /va/info/prensa/noticias/Consejo-Infancia-Accion-por-el-Clima-.html dv., 19 de nov. 2021 12:42:00 +0100 - L'òrgan assessor està integrat per estudiants de Primària, que ofereixen el seu punt de vista sobre els continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències i participen en iniciatives com formar part del jurat del certamen 'Acció pel clima'
- El Museu de les Ciències regalarà visites guiades als primers vint col·legis que s'inscriguen en aquest concurs dedicat al medi ambient

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Consejo-Infancia-Accion-por-el-Clima-.html El Consell de la Infància de la Ciutat de les Arts i les Ciències anima la comunitat escolar a participar en la nova edició del concurs 'Acció pel clima' organitzat pel Museu de les Ciències. Este òrgan assessor ha mantingut la primera reunió del curs 2020-2021 amb motiu de la celebració aquest dissabte del Dia Mundial de la Infància i l'Adolescència.

El Consell de la Infància està integrat per estudiants de tercer cicle de Primària (aquest curs, dels centres: Col·legi Públic Lluís Vives, Col·legi Santiago Apòstol de València, Col·legi Pío XII, Col·legi Nuestra Señora de los Desemparados de Natzaret i Comenius Centre Educatiu) que col·laboren estretament amb el Museu de les Ciències per a conéixer-ne la visió sobre els continguts, les instal·lacions i el funcionament des del punt de vista de la infància.

També proposen nous continguts, com ha sigut el cas de l'exposició 'El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho', situada al Carrer Menor del Museu des de 2020. Enguany el Consell de la Infància també forma part del jurat de la segona edició del concurs 'Acció pel clima', organitzat gràcies a la col·laboració de Global Omnium, Reciclamás, Kumótica i Planeta Huerto. consulteu ací.

El Museu de les Ciències regalarà visites guiades als i les participants dels primers 20 col·legis que s'inscriguen en el concurs i premiarà així la seua aportació a donar idees a favor del medi ambient.

L'alumnat de primer cicle de Primària ha de dissenyar un hort escolar i mostrar com el manté, mentre que en el segon cicle de Primària es planteja el disseny i la construcció d'un element d'acord amb la premissa de les tres R (reduir, reutilitzar i reciclar). Els grups dels cursos de tercer cicle de Primària centraran el projecte en l'aprofitament de l'aigua.

En Secundària, per a 1r i 2n curs i Formació Professional Bàsica, el desafiament mediambiental consistirà a dissenyar una acció que implique la participació social, com ara iniciatives de neteja forestal o una jornada de divulgació ambiental.

Els cursos de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà de Disseny participaran amb el muntatge d'un projecte STEM, utilitzant disciplines com la programació, l'electrònica, la mecànica o la robòtica, que mostre algun aspecte de les energies renovables o permeta una classificació eficient de diversos tipus de residus.

La final i el lliurament de premis tindrà lloc al Museu de les Ciències el 25 de març de 2022. El termini per a inscriure-s'hi és fins al 17 desembre de 2021, la data de lliurament del projecte conclourà el 14 gener de 2022 i la comunicació dels grups finalistes serà el 25 de febrer de 2022.

]]>
Prop de 200 escolars han participat en l'activitat 'Pregunta-li a un científic' en l'Hemisfèric /va/info/prensa/noticias/Charla-Secretos-del-Universo-Hemisferic-.html dc., 17 de nov. 2021 12:56:00 +0100 El professor de Física de la Universitat de Califòrnia, Manuel Calderón de la Barca Sánchez, ha visitat la Ciutat de les Arts i les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Charla-Secretos-del-Universo-Hemisferic-.html Més de 200 escolars han mantingut una trobada amb el professor de Física de la Universitat de Califòrnia Davis, Manuel Calderón de la Barca, un dels protagonistes i narrador de la pel·lícula 'Secrets of the Universe'.

Després de la projecció d'esta pel·lícula de l'Hemisfèric, ha començat la xarrada-col·loqui. Si és possible el concepte de 'multivers', què és un forat negre o quina és la definició exacta del temps, són algunes de les preguntes interessants que ha plantejat el grup d'estudiants.

]]>
El Club CienciAmics i Club La Ciutat compten amb més de 1.300 integrants /va/info/prensa/noticias/Dia-Club-CienciAmics-2021.html dt., 16 de nov. 2021 13:02:00 +0100 - El dissabte 20 de novembre al Carrer Major del Museu de 10 a 14 hores se celebra una jornada exclusiva per als socis i les sòcies
- El passe CienciAmics permet visitar el Museu de les Ciències i l'Hemisfèric de manera il·limitada durant un any

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Dia-Club-CienciAmics-2021.html El Club CienciAmics i Club La Ciutat compten amb més de 1.300 integrants que dissabte que ve, 20 de novembre, podran gaudir d'una jornada especial amb activitats exclusives, des de les 10 a les 14 hores al Carrer Major del Museu de les Ciències. També les persones que s'apunten durant esta setmana podran assistir a este esdeveniment de manera gratuïta.

Tallers com 'Crear un hort ecològic a casa' o 'Cuina creativa', experiments en directe, manualitats originals, 'photocall' i fins i tot un regal per a cada xiquet i xiqueta que hi assistisca són algunes de les sorpreses que s'estan organitzant per a agrair als socis i sòcies la seua fidelitat.

El passe CienciAmics permet la visita al Museu de les Ciències i l'Hemisfèric de manera il·limitada durant 365 dies des de la data de compra. Les persones interessades poden comprar este passe en la taquilla Club del Museu per 32 euros en la tarifa familiar/reduïda i per 40 euros en tarifa d'adult.

A més de poder visitar el Museu i l'Hemisfèric les vegades que vulguen, els socis i sòcies del Club CienciAmics compten amb avantatges en determinats productes i serveis de la Ciutat de les Arts i les Ciències, com un 50 % de descompte en el cas dels tallers de 'La Ciència a Escena' i en 'Les Nocturnes de l'Hemisfèric', així com un 10 % de descompte en botigues i restauració. També disposen de preus especials en l'aparcament, lloguer de bicicletes i activitats en llacs.

 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·lumina esta nit de blau pel Dia Mundial de la Diabetis /va/info/prensa/noticias/Dia-Diabetes-encendido-.html dg., 14 de nov. 2021 13:11:00 +0100 - L'encesa especial començarà aquesta vesprada a partir de les 19.00 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Dia-Diabetes-encendido-.html El Museu de les Ciències s'il·lumina aquesta nit de color blau amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis per a solidaritzar-se amb les persones afectades i les seues famílies. Enguany, a més, es commemora el centenari del descobriment de la insulina.

La Ciutat de les Arts i les Ciències atén així la sol·licitud realitzada per la Fundació per a la Diabetis Novo Nordisk i se suma a aquesta campanya mundial de conscienciació, que se celebra cada any el 14 de novembre, ja que és l'aniversari de Frederick Banting, el qual, juntament amb Charles Best, va concebre la idea que els conduiria al descobriment de la insulina l'octubre de 1921.

]]>
L'Hemisfèric organitza l'activitat escolar 'Pregunta a un científic' amb la participació d'un dels protagonistes de 'Secrets of the Universe' /va/info/prensa/noticias/Preguntale-a-un-cientifico-Hemisferic.html dg., 14 de nov. 2021 13:08:00 +0100 Dimecres que ve 17 de novembre se celebrarà la xarrada col·loqui amb el professor de Física de la Universitat de Califòrnia Manuel Calderón de la Barca Sánchez

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Preguntale-a-un-cientifico-Hemisferic.html L'Hemisfèric organitza el dimecres 17 de novembre, a partir de les 12.00 hores, una nova activitat de 'Pregunta a un científic', dirigida a estudiants. En aquesta ocasió, després de veure la pel·lícula de l'Hemisfèric 'Secrets of the Universe', un dels seus protagonistes, el professor de Física de la Universitat de Califòrnia a Davis, Manuel Calderón de la Barca, respondrà a les preguntes d'estudiants de Secundària i Batxillerat, els quals descobriran de primera mà el treball que realitza i l'abast i la importància de la seua investigació. D'aquesta manera, coneixeran l'origen de la matèria i els avanços en la física de partícules mentre s'endinsen en el Gran Col·lisionador d'Hadrons del CERN de la mà del científic protagonista de la projecció.

Manuel Calderón de la Barca, juntament amb 10.000 científics de 100 països, treballa a Ginebra al Gran Col·lisionador d'Hadrons, la màquina més gran i complexa que els éssers humans han construït amb la qual s'estudien les partícules més xicotetes de la naturalesa. El col·lisionador de partícules té 27 quilòmetres de circumferència i està a uns 100 metres de profunditat. Amb aquesta màquina s'intenta donar una ullada al passat, als inicis dels temps, i revelar els secrets de l'univers. L'accés és gratuït fins a completar l'aforament. La reserva de la plaça es fa a través de l'adreça electrònica reservas@cac.es o el telèfon 96 197 46 86.

]]>
El Museu de les Ciències celebra el seu 21 aniversari amb dues sessions gratuïtes de 'Ciència a Escena' /va/info/prensa/noticias/21-aniversario-Museu.html dl., 08 de nov. 2021 12:51:00 +0100 El dissabte 13 de novembre, a les 12.30 hores i a les 17.00 hores, hi ha programats tallers científics a l'Auditori Santiago Grisolía

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/21-aniversario-Museu.html Dissabte que ve 13 de novembre complix 21 anys el Museu de les Ciències i, per aquest motiu, s'han organitzat dues sessions gratuïtes de 'Ciència a escena' per a celebrar-ho. 

Els tallers, que inclouen experiments científics en directe, es realitzaran a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a les 12.30 i a les 17.00 hores. L'accés a l'Auditori serà lliure fins a completar l'aforament. Les sessions '*CienciaMix' que s'han preparat inclouran les millors experiències de 'Màgia Química', 'Fred, fred' '*aLUZina!' i 'Horror al buit'. 

]]>
El Museu de les Ciències organitza accions especials este mes pel Dia de la Infància i l'Adolescència /va/info/prensa/noticias/CAC--Infancia-y-Adolescencia.html dj., 04 de nov. 2021 13:19:00 +0100 - Els caps de setmana de novembre s'han programat tallers de la 'Ciència a Escena' i del musical científic 'Ramona i Cajal'
- El 20 de novembre, data en la qual se celebra aquesta jornada, la Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·luminarà de manera especial

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/CAC--Infancia-y-Adolescencia.html El  Museu de les Ciències dedica el mes de novembre a la infància i adolescència amb accions especials entre els quals destaquen tallers científics dirigits xiquets, xiquetes i adolescents tutelats per la Generalitat Valenciana i activitats de divulgació entre el públic visitant.

Per este motiu, en col·laboració amb la Direcció General d'Infància i Adolescència de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, tots els caps de setmana de novembre s'han programat tallers de la 'Ciència a Escena' als quals assistiran xiquets i xiquetes en risc d'exclusió social i que es troben sota la tutela de la Generalitat Valenciana, amb la finalitat d'acostar la ciència, l'oci i la cultura a les xiquetes, xiquets i adolescents.

A més, el dissabte 20 i el diumenge 21 de novembre, també es realitzaran sessions especials del musical científic 'Ramona i Cajal. El secret del Museu". El dissabte 20 de novembre a partir de les 19 hores la Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·luminarà de blava pel Dia de la Defensa dels Drets de la Infància i Adolescència, que es commemora en honor a l'aprovació de la Declaració dels Drets del Xiquet en 1959 i a la Convenció sobre els Drets del Xiquet en 1989, el tractat internacional més ratificat de la història.

Amb aquestes accions, des de la Ciutat de les Arts i les Ciències, es perseguix una vegada més materialitzar el seu compromís social, conscienciant i sensibilitzant als seus visitants i a la societat en general sobre la defensa dels drets dels xiquets i xiquetes i del seu important paper en la nostra societat.

]]>
El Museu de les Ciències exhibix un fragment de meteorit d'origen marcià /va/info/prensa/noticias/meteorito-Marte-Valencia.html dg., 31 d’oct. 2021 12:20:00 +0100 La peça es mostra en l'exposició 'Mart. La conquesta d'un somni'

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/meteorito-Marte-Valencia.html El Museu de les Ciències exhibix des d'esta setmana un fragment de meteorit d'origen marcià, el número 100 dels que s'han trobat procedents de Mart i el primer a ser recuperat per una expedició europea al Sàhara. Els meteorits marcians representen a penes el 0,2 % del total dels meteorits recuperats.

Este nou contingut amplia l'exposició 'Mart. La conquesta d'un somni', que el públic pot visitar a la tercera planta del Museu de les Ciències i que oferix una visió de totes les perspectives d'aquest planeta, tant des del punt de vista científic com cultural i històric, amb interactius i peces de col·lecció.

El fragment, que s'exhibix en l'exposició 'Mart. La conquesta d'un somni', forma part d'un meteorit procedent de Mart descobert el 13 de gener de 2010. Se'l va anomenar Ksar Ghilane 002 perquè es va trobar en la zona de Ksar Ghilane, a Tunísia.

La 'roca' original tenia una grandària de 10x4,5x3,5x cm i més de mig quilo de pes. Després d'una exhaustiva anàlisi es va concloure que esta 'roca' en realitat era una shergottita basàltica, un tipus de meteorit procedent de Mart.

Visites guiades

L'exposició 'Mart. La conquesta d'un somni' inclou algunes peces de gran valor per l'interés històric o documental que tenen. Rèpliques de llibres astronòmics com 'De revolutionibus orbium coelestium', de Nicolás Copèrnic o 'Astronomia Nova' de Johannes Kepler; facsímils d'il·lustracions originals de 'La guerra dels mons'; una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei, o dues maquetes impreses en 3D que recreen possibles habitacles en el planeta roig. També conté interactius que permeten al visitant escoltar com sonaria la seua veu o quin seria el seu pes en Mart o un joc tipus trivial sobre què es coneix de la Terra i Mart, entre altres jocs.

Hi ha visites guiades opcionals a l'exposició els dissabtes i els diumenges a les 12.00 i les 17.30 hores. Amb motiu del festiu, el dilluns 1 de novembre, hi ha visites guiades a les 12.00 i les 16.30 h. El preu és de 2,50 euros. És necessari adquirir, a més, l'entrada al Museu de les Ciències. L'exposició està coproduïda junt amb la Fundació Telefónica i hi han col·laborat diverses institucions com l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l'Agència Espacial Europea (ESA) i l'Institut Nacional d'Astrofísica d'Itàlia (INAF), tant en l'assessorament com en el préstec de peces.

]]>
PONT DE NOVEMBRE: LES MILLORS PROPOSTES DE LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES /va/info/prensa/noticias/puente-noviembre-Valencia-.html dv., 29 d’oct. 2021 15:16:00 +0200 L'obra científic musical 'Ramona i Cajal. El secret del Museu', entre les novetats destacades 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/puente-noviembre-Valencia-.html EXPOSICIO 'IKEO IKEMURA. ACÍ ESTEM' 

L 'art a l'aire lliure i de manera gratuïta en la Ciutat de les Arts i les Ciències amb la mostra 'Leiko Ikemura. Ací estem': reunix un total de sis obres en el llac sud del Hemisfèric i es l'exposició més significativa de la reconeguda artista Leiko Ikemuro que s'ha realitzat fins al moment a Espanya.

La gran escultura 'Usagi Greeting' s'exposa  junt a amb altres cinc obres que 'suren' sobre les aigües del llac sud del Hemisfèric. Es tracta de la nova aposta d'art urbà i públic de la Ciutat de les Arts i les Ciències que busca la trobada entre ciència, naturalesa i art en un mateix espai.

UN MUSICAL CIENTÍFIC

L'obra teatral 'Ramona i Cajal. El secret del Museu' és l'únic musical científic de l'escena nacional. És el primer cap de setmana que es posa en marxa este nou espectacle del Teatre de la Ciència, inclòs en l'entrada general del Museu de les Ciències, que se celebra els dissabtes a les 16.00 i 17.30 hores, i els diumenges a les 11.00 i 12.30 hores. A més, amb motiu del pont, s'ha programat una sessió el dilluns, 1 de novembre a les 16.00 hores.

Esta obra original de Juan Luis Mira, també dirigida per ell, s'ha realitzat en col·laboració amb el Màster en Art Dramàtic Aplicat de la Universitat d'Alacant, amb John Sanderson, director acadèmic d'aquest Màster, al capdavant de la producció.

A través d'una posada en escena amb cançons originals, animacions i efectes audiovisuals, els protagonistes de 'Ramona i Cajal' coneixen a les persones més importants de la història de la ciència, tenen diàlegs interessants i diferents amb objectes del Museu, canten amb la poma de Newton el rap de la gravitació universal i se sorprenen en escoltar a Einstein també rapear sobre els secrets de l'espai i del temps. L'espectacle està inclòs en l'entrada del Museu de les Ciències i se celebra en el Teatre de la Ciència. El públic pot reservar sessió en el punt info de la primera planta del Museu.

NOVA PEL·LÍCULA 'OCEANS' EN EL HEMISFÈRIC

La nova pel·lícula del Hemisfèric, “Oceans", en format fulldome 2D, és un viatge extraordinari que et transportarà des de les gelades costes de l'Àrtic fins a les càlides aigües dels tròpics, un recorregut per les nostres mars en el qual descobriràs l'espectacular vida que es troba sota les ones. Dofins surfistes, un enginyós peix ullal que usa una eina per a obrir el seu menjar o un polp astut que utilitza petxines com a armadura dels depredadors, són alguns dels fascinants personatges d'esta aventura submarina. 

Sabem molt menys sobre els oceans que sobre la vida en la terra, de fet, han estat més persones en la Lluna que en les parts més profundes de la mar. Els oceans són el sistema de suport vital per a una riquesa de vida inimaginable i també per a nosaltres. Esta projecció et donarà a conéixer nous descobriments científics i revelarà la connexió entre les costes i les profunditats oceàniques, així com que, en última instància, el futur de l'oceà és el nostre futur. 

CIÈNCIA A ESCENA

La ‘Ciència a Escena’ és una de les propostes més divertides que oferix al Museu i es dirigeixen a un públic de totes les edats que vulga participar en diferents experiències plenes de sorpreses i molta ciència. 

Les sessions especials de "La Ciència a Escena", "Química en acció" i "La ciència invisible" reunixen les millors experiències de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i "Roent". S'oferixen per a un públic a partir de 8 anys ("Química en acció" a la sala 1) i "La ciència invisible", recomanada a partir dels 10 anys que es realitza a la sala 2. A més, els més xicotets, de 4 a 8 anys, es convertixen en científics i experimenten amb la matèria i les seues propietats en "Científic per un dia". 

Dissabtes, diumenges i l'1 de novembre: 

- Sala 1. Química en acció: 11.30 i 16.00 hores. 
- Sala 2. La Ciència invisible: 17.15 hores. 
- Sala 4. Científic per un dia: 13.00 hores. . 

Els xiquets menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult qui també haurà d'adquirir l'entrada. Preu: 3,5 euros per taller i persona.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra los miércoles el Día del Público /va/info/prensa/noticias/promocion-miercoles-CiutatdelesArts.html dc., 27 d’oct. 2021 11:36:00 +0200 Las entradas combinadas, que incluyen la visita al Museu de les Ciències y una película en el Hemisfèric, a mitad de precio los miércoles 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/promocion-miercoles-CiutatdelesArts.html Los miércoles se celebra el día del público en la Ciutat de les Arts i les Ciències. Las entradas combinadas , que incluyen la visita al Museu de les Ciències y una película en el Hemisfèric, tienen un descuento del 50 por ciento todos los miércoles

De esta manera, durante ese día, el precio de la entrada combinada general será de 6 euros y el de la reducida de 4,50 euros. El público que se acerque los miércoles a la Ciutat de les Arts i les Ciències podrá así disfrutar al mejor precio de la oferta como es la nueva película del Hemisfèric 'Oceans',  las exposiciones  'Play.Ciencia y música'  y  el 'Teatro de la ciencia' con el espectáculo 'Alto Voltaje' en el Museu de les Ciències, entre otras propuestas. 

]]>
El Museu de les Ciències acull la conferència 'Matèria, energia i 'estreles'... que mai van arribar a brillar' impartida per la científica Olga Mena de l'IFIC /va/info/prensa/noticias/charla-materia-oscura-.html dt., 26 d’oct. 2021 13:43:00 +0200 - La xarrada, de lliure accés amb la inscripció prèvia, té lloc el dijous 28 d'octubre a les 19.00 hores a l'auditori Santiago Grisolía
- La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra per cinqué any consecutiu el Dia de la Matèria Fosca, en col·laboració amb l'Institut de Física Corpuscular (IFIC)

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/charla-materia-oscura-.html El Museu de les Ciències acull dijous que ve 28 d'octubre la conferència 'Matèria, energia i 'estreles'... que mai van arribar a brillar', impartida per la científica Olga Mena, de l'Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València. L'accés és lliure amb la inscripció prèvia.

Durant la xarrada s'abordaran els 'components foscos' del cosmos: la matèria i les energies fosques que formen el 95 % de l'energia de l'univers i se seguiran les petjades que han deixat, en una tasca quasi detectivesca. Només així es podrà desxifrar quin serà el futur de l'univers. 'Fosques' han sigut també algunes 'estreles', figures de la cosmologia del segle XX, a les quals no van deixar brillar en el seu temps. No obstant això, les seues llums continuen arribant a través de les dècades i il·luminaran la ciència per tota l'eternitat.

El dia 31 d'octubre s'organitza internacionalment el Dia de la Matèria Fosca. La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb l'Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València, celebra per cinqué any consecutiu el Dark Matter Day amb l'organització d'aquesta xarrada sobre la matèria fosca.

En els últims 20 anys la cosmologia ha revolucionat el coneixement de l'univers. Durant les dècades anteriors s'han anat reunint evidències que la matèria de la qual estem fets no és l'única que habita l'univers, però va ser en els anys noranta quan van començar a encaixar les peces i es va descobrir que només el 15 % de la matèria universal està feta d'àtoms. La resta la constitueix una misteriosa substància la naturalesa de la qual és desconeguda, anomenada matèria fosca, ja que es manca d'un nom millor. Aquesta recerca va començar en el segle XX i ha esdevingut una de les més apassionants del segle XXI.

]]>
TornarEl Museu de les Ciències presenta el musical 'Ramona i Cajal. El secret del Museu' /va/info/prensa/noticias/presentacion-Ramona-y-Cajal.html dl., 25 d’oct. 2021 15:48:00 +0200 - Es tracta d'una obra original que s'ha creat en exclusiva per a la Ciutat de les Arts i les Ciències
- Aquest espectacle, l'únic musical científic de tot Espanya, està inclòs en l'entrada general del museu

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/presentacion-Ramona-y-Cajal.html El Teatre de la Ciència del Museu de les Ciències ha acollit hui la presentació de l'obra teatral 'Ramona i Cajal. El secret del Museu', "l'únic musical científic de l'escena nacional" tal com ha destacat el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, en un acte al qual ha assistit el secretari autonòmic de Turisme i president del Consell d'Administració de CACSA, Francesc Colomer.

En la seua intervenció, Enrique Vidal ha destacat que "les ciències i les arts formen un tot i no estan enfrontades, com queda de manifest en aquesta mateixa planta del museu en l'exposició 'Play. Ciència i música'". Amb el musical científic 'Ramona i Cajal. El secret del Museu', Vidal ha assenyalat que "abordem de nou aquesta vinculació entre les ciències i les lletres i oferim una proposta de qualitat, que combina la divulgació científica amb el teatre, per a tots els públics".

Aquesta obra original de Juan Luis Mira, també dirigida per ell, s'ha realitzat en col·laboració amb el màster en Art Dramàtic Aplicat de la Universitat d'Alacant, amb John Sanderson, director acadèmic d'aquest màster, al capdavant de la producció.

L'espectacle està inclòs en l'entrada del Museu de les Ciències i té lloc al Teatre de la Ciència. El públic podrà reservar sessió en el punt d'informació de la primera planta del museu. L'obra es representarà a partir del 28 d'octubre els dijous i els diumenges a les 11.00 i 12.30 hores; els dissabtes, a les 16.00 i 17.30 hores. El pròxim festiu, dilluns 1 de novembre, la sessió serà a les 16.00 hores.

Comèdia musical familiar

A través d'una posada en escena amb cançons originals, animacions i efectes audiovisuals, 'Ramona i Cajal' és una divertida representació musical en la qual dos joves viuen una infinitat d'aventures durant una nit buscant un secret ocult en l'interior del museu.

Els protagonistes de 'Ramona i Cajal' coneixen les persones més importants de la història de la ciència, tenen diàlegs interessants i diferents amb objectes del museu, canten amb la poma de Newton el rap de la gravitació universal i se sorprenen en escoltar Einstein rapejar també sobre els secrets de l'espai i del temps.

Altres grans personatges apareixen durant aquesta aventura per a obrir-nos els ulls als moments més rellevants de la ciència. La història de l'astronomia contada per un telescopi, la mateixa poma de Newton o, fins i tot, la cadira de rodes de Stephen Hawking ajuden els dos protagonistes en la seua recerca.

]]>
El Museu de les Ciències s'il·lumina de rosa pel Dia Mundial del Càncer de Mama /va/info/prensa/noticias/dia-cancer-mama-.html dt., 19 d’oct. 2021 12:14:00 +0200 Encesa especial a partir de les 20.00 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/dia-cancer-mama-.html El Museu de les Ciències s'il·lumina de color rosa amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama per a solidaritzar-se amb les persones afectades.

La Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a esta iniciativa per a visibilitzar aquesta malaltia que afecta milers de dones.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències roza las 50.000 entradas vendidas en el Puente del Pilar /va/info/prensa/noticias/visitantes-puente-octubre.html dc., 13 d’oct. 2021 12:39:00 +0200  El domingo 10 de octubre ha sido el día de mayor venta del año con más de 17.000 entradas

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/visitantes-puente-octubre.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha registrado del 9 al 12 de octubre un total de 49.598 entradas vendidas, superando así las cifras registradas en años anteriores con puente festivo nacional.

Por edificios, el Oceanogràfic ha vendido 27.944 entradas, el Museu de les Ciències 14.589 y el Hemisfèric ha contado con 7.065 espectadores.

La jornada con mayor afluencia de visitantes fue el 10 de octubre, en la que se superaron las 17.000 entradas. De esta forma, este domingo se ha convertido en el día con mayor venta de entradas de todo 2021, superando los datos registrados el pasado 25 de agosto.

]]>
El Museu de les Ciències acoge la conferencia 'Otros sistemas solares: Planetas, lunas, mares...' /va/info/prensa/noticias/charla-astronomia-museu-.html dc., 13 d’oct. 2021 11:22:00 +0200 - La actividad, de libre acceso previa inscripción, se celebra el jueves 14 de octubre a partir de las 19.30 horas

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/charla-astronomia-museu-.html El Museu de les Ciències retoma en otoño el ciclo de divulgación dedicado a la astronomía con la conferencia "Otros sistemas solares: Planetas, lunas, mares..." impartida por Alberto Fernández Soto, del Instituto de Física de Cantabria (IFCA) y unidad asociada Observatori Astronómic de la Universitat de València-IFCA.

La actividad es de libre acceso, previa inscripción, y tendrá lugar el jueves 14 de octubre a partir de las 19.30 horas en el auditorio Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

Durante los últimos 25 años los planetas fuera de nuestro sistema solar han pasado de ser una teoría a objetos catalogados por miles. Hasta hoy solo podemos detectarlos y medir parámetros básicos como su masa o su tamaño.

Pero se acerca el momento en que podremos estudiarlos en cierto detalle y recoger informaciones como la presencia de atmósfera y su composición, la existencia de lunas, o la posibilidad de que haya océanos en sus superficies. Muchos de estos indicios pueden ser clave para determinar, en un futuro, la potencial presencia de vida en esos nuevos mundos.

]]>