RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza visites guiades gratuïtes per a conéixer la nova exposició d'art 'Galàxia Hung' /va/info/prensa/noticias/Visitas-Hung-.html ds., 02 de gen. 2021 14:23:00 +0100 - Fins al 6 de gener a les 12 hores
- Aforament limitat i reserva prèvia en el telèfon 961974686 com a mínim el dia anterior a la visita

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Visitas-Hung-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ofereix tots els dies fins al pròxim 6 de gener visites guiades gratuïtes per a conéixer la nova exposició 'Galàxia *Hung'.

La cita és a les 12 hores i el punt de trobada és en les dues escultures d'ossos colles del Passeig de l'Art del Umbracle. L'activitat té aforament limitat i és imprescindible reservar en el número de telèfon 961974686 com a mínim el dia anterior a la visita

La mostra reuneix un total de 14 escultures, deu d'elles instal·lades en el Passeig de l'Art del Umbracle i quatre en el llac nord del Hemisfèric. Es tracta d'obres inspirades en la cultura taiwanesa i la vida quotidiana de Taiwan amb els colors brillants que s'observen en els patrons tradicionals taiwanesos.

La mostra 'Galàxia Hung' romandrà en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències fins al pròxim 21 de febrer.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra minisessions gratuïtes de Ciència a Escena i contacontes nadalencs /va/info/prensa/noticias/actividad-navidad-cac.html dv., 01 de gen. 2021 14:13:00 +0100 Tots els dies fins al 6 de gener en l'entrada al Museu de les Ciències

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/actividad-navidad-cac.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha programat minisessions gratuïtes de la Ciència a Escena i contacontes nadalencs en l'entrada oest del Museu de les Ciències, en els exteriors.

Aquest divendres 1 de gener hi ha un taller de 'La Ciència a Escena' a les 17.30 hores i contacontes nadalencs a les 16.30 i 18.30 hores. Del dissabte 2 al dimecres 6 de gener, es realitzaran tallers de la Ciència a Escena a les 12.30 i 16.00 hores i els contacontes se celebraran a les 11.30, 13.30 i 17.00 hores.

El mercat ambulant de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències compta amb llocs d'artesania, food strucks, un pesebre vivent, exhibicions d'oficis tradicionals (luthier, vidrier, ceramista, fuster, entre altres), una ludoteca musical i diversos tallers participatius infantils de manualitats amb temàtica nadalenca.

A més, l'emissari real recollirà les cartes als Reis Mags. Per compres mínimes de 3 euros a les botigues, activitats o food trucks del mercat ambulant de Nadal es podrà adquirir una entrada única al Museu o al Hemisfèric al preu de 5 euros.

Totes les activitats, lúdiques i comercials compleixen amb la normativa vigent contra la COVID-19 i es desenvolupen a l'aire lliure en cadascun dels espais reservats per a això.

L'accés i eixida del mercat estarà controlat de manera automàtica per a conéixer l'aforament del mateix a cada moment, evitar així aglomeracions i garantir que es manté la distància interpersonal de seguretat.

]]>
Tallers i activitats infantils en el mercat de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/Talleres-y-actividades-infantiles-en-el-mercado-de-Navidad-.html dl., 28 de des. 2020 11:23:00 +0100 També hi han parades d’artesania, un betlem vivent i ludoteca musical

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Talleres-y-actividades-infantiles-en-el-mercado-de-Navidad-.html El mercat de Nadal del Passeig d’Arcbotants celebra diversos tallers de manualitats infantils i també demostracions d’oficis artesanals com un luthier, vidrier, ceramista, fuster, entre altres.

El mercat de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències compta amb parades d’artesania i un betlem vivent, foods trucks caravan amb una àmplia oferta gastronòmica, una ludoteca musical i els tallers participatius infantils de manualitats amb temàtica nadalenca. Tota la informació i horaris en https://www.cac.es/web/navidad/programa

Per compres mínimes de 3 euros en les botigues, activitats o foodtrucks del mercat ambulant de Nadal es podrà adquirir una entrada única al Museu o a l’Hemisfèric al preu de 5 euros.

Totes les activitats, lúdiques i comercials complixen amb la normativa vigent contra la COVID-19 i es desenrotllen a l’aire lliure en cada un dels espais reservats per a això. L’accés i eixida del mercatet estarà controlat de forma automàtica per a conéixer l’aforament del mateix en cada moment, evitar així aglomeracions i garantir que es manté la distància interpersonal de seguretat

]]>
El Hemisfèric celebra hui una nova sessió de planetari en directe amb ‘Les Nocturnes d'hivern’ /va/info/prensa/noticias/planetario-sabado-hemisferic.html ds., 26 de des. 2020 13:08:00 +0100 Música i astronomia a les 20 hores en la Ciutat de les Arts i les Ciències 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/planetario-sabado-hemisferic.html El Hemisfèric celebra hui una nova sessió del planetari en directe "Les Nocturnes d'hivern:  música i astronomia” per a conéixer com és el cel nocturn durant l'estació més freda. Guiats per la narració en directe d'un educador, es mostren  alguns dels llocs més fascinants del cel hivernal: les nebuloses més brillants, en la constel·lació de Orión, en Canis Major agrupacions estel·lars formades per centenars de components i en Ursa Major la majestuosa dansa còsmica que protagonitzen Mizar i Alcor. 

En el planetari, es conten històries mitològiques, curiositats de l'astronomia com és el naixement, evolució i mort de les estreles o alguns dels planetes més estranys. Un autèntic viatge en el temps per a conéixer l'exoplaneta més antic i fins i tot sobrevolar mons de foc i gel. 

]]>
El mercat de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències acull aquest cap de setmana un espectacle gratuït de titelles /va/info/prensa/noticias/actividades-infantiles-navidad-.html dv., 25 de des. 2020 15:00:00 +0100 Dissabte 26 i diumenge 27 de desembre a les 13.00, 18.30 i 20.30 hores

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/actividades-infantiles-navidad-.html El Passeig de Arbotants de la Ciutat de les Arts i les Ciències acull aquest cap de setmana un espectacle gratuït de titelles. Són sessions de 30 minuts aproximadament, que se celebraran el dissabte 26 i diumenge 27 de desembre a les  13.00; 18.30 i 20.30 hores.

El mercat de Nadal compta amb llocs d'artesania, foods trucks, un pesebre vivent, exhibicions d'oficis tradicionals i diversos tallers participatius infantils de manualitats amb temàtica nadalenca. Tota la informació i horaris de Nadal Ciutat de les Arts i les Ciències

Per compres mínimes de 3 euros a les botigues, activitats o food trucks del mercat ambulant de Nadal es podrà adquirir una entrada única al Museu o al Hemisfèric al preu de 5 euros.  

Totes les activitats, lúdiques i comercials compleixen amb la normativa vigent contra la COVID-19 i es desenvolupen a l'aire lliure en cadascun dels espais reservats per a això. L'accés i eixida del mercat estarà controlat de manera automàtica per a conéixer l'aforament del mateix a cada moment, evitar així aglomeracions i garantir que es manté la distància interpersonal de seguretat.    

 

]]>
Més de 900 joves han visitat de manera gratuïta el Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/gratis-20-museu.html dl., 21 de des. 2020 12:23:00 +0100 Fins al 31 de desembre els qui hagen nascut en 2000 poden entrar gratis al Museu

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/gratis-20-museu.html Més de 900 joves han visitat de manera gratuïta el Museu de les Ciències durant aquest any en coincidir el seu vint aniversari amb el del Museu, que es va inaugurar el 13 de novembre de 2000.

Entre altres iniciatives, el Museu de les Ciències ha celebrat el seu vinté aniversari amb la generació nascuda en 2000. La gratuïtat, una per persona, s'entrega únicament en les taquilles oficials del Museu de les Ciències, mostrant el DNI o passaport. Aquesta promoció finalitzarà el pròxim 31 de desembre.

En el Museu de les Ciències destaca el Teatre de la Ciència i el seu xou 'Alt Voltatge', amb experiències on es troba la Bobina de Tesla, un transformador amb efectes espectaculars, que produeix raigs de més d'un metre. La nova exposició 'Play. Ciència i Música' convida a 'tocar' la música a través de la Ciència. Hi ha interactius que permeten veure les entenimentades vocals en acció, marcar el tempo d'una orquestra i fins i tot interpretar amb diferents instruments o toca una arpa virtual.

En la mostra 'Mart. La conquesta d'un somni' es descobreixen alguns dels fets més rellevants o curiosos del planeta roig, experimentar com sonaria la veu o quin seria el pes en Mart, entre altres activitats.  

'Bosc de Cromosomes' és una altra de les exposicions més interactives del Museu. Un passeig per aquesta mostra descobreix quanta aigua forma part del cos, per què es pot escoltar, com s'aprén, on va la sang quan sale del cor o què és l'enginy. Més de cent jocs interactius en els quals comprovar la distància que es pot saltar, quant temps es manté l'equilibri o la potència muscular. 

]]>
L'artista Hung Yi exposa en la Ciutat de les Arts i les Ciències les seues escultures inspirades en la cultura taiwanesa /va/info/prensa/noticias/Hung-Yi-valencia-.html dj., 17 de des. 2020 14:54:00 +0100 - La mostra 'Galàxia Hung' reuneix 14 obres, 4 instal·lades en el llac nord del Hemisfèric i 10 en el Passeig de l'Art del Umbracle
- A partir del 23 de desembre, a les 12 hores es realitzaran visites guiades gratuïtes amb reserva previa per telèfon 961974686 (aforament limitat)

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Hung-Yi-valencia-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències acull des d'aquest dijous l'exposició de lliure accés 'Galàxia Hung', de l'artista taiwanés Hung Yi. Són en total 14 escultures, 10 d'elles instal·lades en el Passeig de l'Art del Umbracle i 4 en el llac nord del *Hemisfèric.

Es tracta d'obres inspirades en la cultura taiwanesa i la vida quotidiana de Taiwan, amb els colors brillants que s'observen en els patrons tradicionals taiwanesos. La mostra 'Galàxia Hung' romandrà en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències fins al pròxim 21 de febrer.

Aquesta galàxia està habitada per una infinitat d'animals, tots ells amb una percepció colorista i amb una visió molt oriental expressada en aqueixos meticulosos dibuixos que acompanyen a les escultures instal·lades en la Ciutat de les Arts i les Ciències durant els pròxims tres mesos.

Visites guiades gratuïtes

Tots els dies a les 12 hores del 23 de desembre al 6 de gener (excepte el 25 de desembre i l'1 de gener), i els caps de setmana del 9 de gener al 21 de febrer, s'han programat visites guiades gratuïtes per a conéixer l'exposició en grups reduïts. Activitat amb aforament limitat. Imprescindible reservar per telèfon 961974686 com a mínim el dia anterior a la visita.

El punt de trobada serà en les dues escultures d'ossos colles que donen la benvinguda a l'exposició en el Passeig de l'Art del *Umbracle, en l'extrem que mira cap al Palau de les Arts.

Hung Yi és un escultor nascut a Taiwan en 1970. La seua obra s'ha exhibit en multitud de museus i galeries d'art a tot el món, principalment, en els últims anys, està sent molt prolífic en l'art urbà, exhibint les seues obres als carrers de les principals urbs del món.

El Passeig de l'Art del *Umbracle s'ha convertit en un dels espais més destacats d'art públic urbà de València. Des de la primera mostra de l'artista Juan Ripollés, en 2010, fins a les escultures 'My Secret Garden València' de Arne Quinze que va finalitzar el març passat, s'han exposat les obres de reconeguts artistes contemporanis com Jean Claude Farhi, Laurence Jenkell, Cristóbal Gabarrón, Jiménez Deredia. Francisco Simõés, Javier D'Ambrosio, Rogério Timóteo i Ruud Kuijer.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències obté el segell 'Safe Tourism Certified MICE' /va/info/prensa/noticias/calidad-mice.html dc., 16 de des. 2020 14:54:00 +0100 Aquest reconeixement certifica la implantació d'un sistema de prevenció de riscos per a la salut enfront de la COVID-19 en la celebració d'actes i esdeveniments

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/calidad-mice.html
a Ciutat de les Arts i les Ciències ha obtingut el segell 'Safe Tourism Certified MICE' otorgat per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que reconeix el compliment en les seues instal·lacions de les recomanacions incloses en la guia 'Mesures per a la reducció de contagi pel coronavirus SARS-Cov-2 Part 19: Turisme MICE: disseny, execució i gestió de reunions, incentius, conferències, congressos, esdeveniments i fires comercials Directrius i recomanacions”.
Aquest document ha sigut elaborat pel Grup de treball impulsat pel ICTE en col·laboració amb AFE, APCE, FÒRUM MICE, CEAV, Spain Convention Bureaux, Comunitats Autònomes, FEMP i organitzacions i empreses del sector, i consensuat amb l'Associació Espanyola de Serveis de Prevenció Laboral (AESPLA), PRLInnovación, i amb els sindicats CCOO i UGT. 

El ICTE és l'entitat de Certificació de Sistemes de Qualitat especialment creats per a empreses turístiques i organisme espanyol, privat, independent, sense ànim de lucre i reconegut en tot l'àmbit nacional, que té signat un acord de col·laboració amb la Secretaria d'Estat de Turisme per a l'elaboració d'especificacions tècniques per a la prevenció del Covid-19 en productes i destinacions turístiques, per a evitar una dispersió territorial de protocols i facilitar una eina consensuada i avalada per experts sanitaris. 

El mes de juny passat el Museu de les Ciències i el Hemisfèric van ser els primers centres a nivell nacional en la seua categoria de Museus i Llocs Patrimonials a obtindre  el segell 'Safe Tourism Certified' creat per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i que reconeix el compliment en les seues instal·lacions de les recomanacions incloses en la guia 'Mesures per a la reducció de contagi pel coronavirus SARS-Cov-2'. 
 

]]>
El dibuix 'Els tres científics mags' serà la felicitació nadalenca de la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/postal-2020.html dl., 14 de des. 2020 09:11:00 +0100 L’estampa, realitzada per Raúl R.S. del 6t de Primària del col·legi CEU Sant Pau de Moncada ( València) és la guanyadora del concurs Nadal 'en la Ciutat de les Arts i les Ciències '

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/postal-2020.html El dibuix de Raúl R.S. de 6t de Primària del col·legi CEU Sant Pau de Moncada ( València) és la felicitació nadalenca de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a enguany, després de resultar triat entre els nueveguanyadorsdel concurs de dibuix de 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències'

la postal guanyadora és una imatge del científic Severo Ochoa, l’explorador Jacques Yves Cousteua y el astronauta Neil Armstrong, tres personalitats del món de la ciència a l’any que el Museu dels Ciències celebra el seu XX aniversari. L’entrega dels premis, que inclouen entrades per a visitar la Ciutat de les Arts i les Ciències, se celebrarà el pròxim 23 de desembre.

De tots els treballs presentats s’han seleccionat tres dibuixos per cada dos cursos de primària. Els guanyadors de 1r i 2n de Primària són Lucía O.V. del Col·legi Guadalaviar (València), Sofía G.G. del Col·legi Mes Camarena. Bétera (València) i Alessandra K.D del Col·legi Camarena Valterna. Paterna (València).

En 3r i 4t de Primària han resultat premiats els dibuixos de Varvara G. de l’Associació Estrela del Nord (València), Irene V.G. del Col·legi CEU Sant Pau. Moncada (València) i Clara S.V del Col·legi CEU Sant Pau. Moncada (València).  

Els guanyadors de 5t i 6t de Primària són  Mónica F.A. de 6t del Col·legi Camarena Canet de Canet d'en Berenguer (València), Uliana K. de 5t de l’Associació Estrela del Nord (València) i Raúl R.S de 6t Primària del Col·legi CEU Sant Pau. Moncada (València) el dibuix del qual serà la postal nadalenca de la Ciutat de les Arts i les Ciències. A més del concurs de dibuix nadalenc, la Ciutat de les Arts i les Ciències ha organitzat diverses activitats especials des del divendres 18 de desembre fins al 10 de gener perquè els visitants disfruten de les festes nadalenques.

Durant estes dates, el complex presenta un mercat ambulant nadalenc en el Passeig d’Arcbotants en què es realitzaran activitats, lúdiques i comercials que complixen amb la normativa vigent contra la COVID-19 i es desenrotllen al aire lliure en cada un dels espais reservats per a això.

L’accés i eixida del mercatet estarà controlat de forma automàtica per a conéixer l’aforament del mateix en cada moment, evitar així aglomeracions i garantir que se manté la distància interpersonal de seguretat.

 

 

 

]]>
El mercat de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències comptarà un any més amb el 'Racó solidari' a la disposició de les ONG´s /va/info/prensa/noticias/Rincon-solidario.html dv., 11 de des. 2020 11:04:00 +0100 - A partir del 18 de desembre es podran visitar els tradicionals llocs nadalencs en el Passeig de Arbotants
- Les entitats interessades poden dirigir-se a reservas@cac.es ja que encara queden dates lliures

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Rincon-solidario.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ofereix un any més la caseta 'Rincón solidari' en el mercat de Nadal per a les ONGs i associacions que estiguen interessades.

Situat en el mateix Passeig de Arbotants al costat del mercat de Nadal, el 'Racó solidari' és un espai habilitat perquè les ONGs poden presentar els seus projectes solidaris als i les visitants de la Ciutat de les Arts i les Ciències i donar informació sobre la seua labor social.

Cada organització participant comptarà amb una data i horari establit per a presentar les seues propostes des del 18 de desembre fins al 10 de gener, període en el qual estarà obert el mercat en el Passeig de Arbotants.

Les entitats interessades poden dirigir-se a reservas@cac.es o cridar al telèfon 96 197 46 86 preguntant per l'àrea de reserves ja que encara queden dates lliures. Fins a completar aforament, tenen espai gratuït dins del mercat ambulant de Nadal, per a donar a conéixer els projectes o missatges solidaris que desenvolupen.

La programació especial de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències començarà el divendres 18 de desembre amb la inauguració del mercat en el Passeig de Arbotants.

S'instal·laran llocs d'artesania, foodstrucks, un pesebre vivent, hi ha programades exhibicions d'oficis tradicionals (luthier, vidrier, ceramista, fuster, entre altres) i una ludoteca musical.

També s'han programat espectacles de titelles i diversos tallers participatius infantils de manualitats amb temàtica nadalenca.

Per compres mínimes de 3 euros a les botigues, activitats o foodtrucks del mercat de Nadal es podrà adquirir una entrada única al Museu o al Hemisfèric al preu de 5 euros.

Totes les activitats, lúdiques i comercials compleixen amb la normativa vigent contra la COVID-19 i es desenvolupen a l'aire lliure en cadascun dels espais reservats per a això.

L'accés i eixida del mercat estarà controlat de manera automàtica per a conéixer l'aforament del mateix a cada moment, evitar així aglomeracions i garantir que es manté la distància interpersonal de seguretat.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències encén la seua il·luminació especial de Nadal /va/info/prensa/noticias/programa-navidad-cac-.html dl., 07 de des. 2020 15:43:00 +0100 La programació especial de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències començarà el divendres 18 de desembre amb el mercat en el Passeig de Arbotants

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/programa-navidad-cac-.html El color roig ja és protagonista en la Ciutat de les Arts i les Ciències amb l'encesa de Nadal, un enllumenat amb detalls en els accessos, llums i estreles en el*Umbracle, el Museu de les Ciències i Hemisfèric. La programació especial de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències començarà el divendres 18 de desembre amb el mercat en el Passeig de Arbotants,  una promoció en les entrades al Museu i Hemisfèric i sessions gratuïtes de ‘Ciència a Escena’ en l'exterior del Museu on també se celebraran contacontes nadalencs.

El mercat nadalenc comptarà amb llocs d'artesania, *foodstrucks, el 'Racó solidari' on diferents ONG’s donaran a conéixer la seua labor social, un pesebre vivent, exhibició d'oficis tradicionals (luthier, ceramista, fuster, entre altres)  i ludoteca musical. A més estaran Papà *Noel i els emissaris reals per a la recollida de cartes. També s'han programat espectacles de titelles i diversos tallers participatius infantils de manualitats amb temàtica nadalenca.

Per compres mínimes de 3 euros a les botigues, activitats o foodtrucks del mercat ambulant de Nadal es podrà adquirir una entrada única al Museu o al Hemisfèric al preu de 5 euros. 

Totes les activitats, lúdiques i comercials compleixen amb la normativa vigent contra la COVID-19 i es desenvolupen a l'aire lliure en cadascun dels espais reservats per a això. L'accés i eixida del mercat estarà controlat de manera automàtica per a conéixer l'aforament del mateix a cada moment, evitar així aglomeracions i garantir que es manté la distància interpersonal de seguretat.   

Des del dissabte 19 de desembre fins al dimecres 6 de gener, en l'entrada oest del Museu de les Ciències, en els exteriors, es realitzaran diverses sessions de ‘La Ciència a Escena’ al llarg del dia. També s'han programat ‘Contacontes nadalencs’ amb els personatges dels contes populars que posaran amb el públic per a tindre les fotos nadalenques més divertides.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències àmplia horaris i activitats per a este pont /va/info/prensa/noticias/oferta-puente-diciembre.html dv., 04 de des. 2020 11:56:00 +0100  - Experiments en directe que donen la benvinguda al Museu, visites guiades en l’exposició ‘Play. Ciència i Música’, shows científics ‘d’Alt Voltatge’ i la naturalesa més espectacular en l’Hemisfèric

- L’Oceanogràfic oferix un descompte especial amb entrades a 20 euros per a disfutar dels principals oceans del planeta

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/oferta-puente-diciembre.html La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix per al pont de desembre un ampli programa d’activitats per a tots els públics. S’han programat minisesiones gratuïtes de ‘La Ciència a Escena' en la parpella de l’entrada oest del Museu amb algunes experiències de les sessions 'Química en acció' i la 'Ciència invisible'. L’objectiu és animar al públic a conéixer millor i participar en estes activitats de forma completa i que se celebren en sales especials ubicades en la planta baixa del Museu, en El Carrer Menor. L’entrada és de 3,5 euros per taller i persona.  Del 5 al 8 de desembre se realitzaran sessions de "Química en acció" (a les 11:30 i 16:00 hores) per a un públic a partir de 8 anys  i de "La ciència invisible"(a les 13:00 i 17:15 hores ) recomanada a partir dels 10 anys. 

També el cap de setmana i el dimarts 8 de desembre hi han visites guiades en la nova exposició 'Play. Ciència i música'.  Acompanyat per personal del Museu de les Ciències que els guia a través de la mostra, el públic coneix de primera mà curiositats d’esta nova exposició sobre la relació entre la música i la ciència. El preu és de 2,5 euros per persona i és necessari adquirir a més l’entrada al Museu de les Ciències. La visita es completa amb tallers en què es proven 'efectes de so’. 

En el Teatre de la ciència tots els dies s’han programat sessions de l’espectacle ‘Alt Voltatge’, inclòs en l’entrada general al Museu.   El show inclou demostracions científiques i experiments divertits entorn de l’electricitat en què el públic participa. També veuran la famosa 'Bobina de Tesla' i els seus  rajos de més d’un metre.

Una altra de les propostes és l’exposició ‘Érase una vez...’ que explica ciència a través dels personatges dels contes clàssics. Amb multitud de mòduls interactius, la mostra es desenrotlla en deu “llibres” gegants organitzats al voltant d’un bosc ple de sorpreses.  El dissabte 5, diumenge 6 i dimarts 8 de desembre se han programat diverses sessions de contacontes (dissabte 5 i diumenge 6 a les 11:00, 12:00, 17:00 i 18:00 hores, dimarts 8 de desembre, també a les 16 h i  l’última sessió a les 17 hores).

L’exposició dedicada al planeta roig ‘Mart. La conquista d’un somni’ (hi ha visites guiades també el cap de setmana i el dimarts 8 de desembre), ‘Bosc de Cromosomes’, Espai dels Xiquets’ o ‘Gravetat Zero’ i el seu simulador espacial, són altres de les propostes de l’oferta del Museu de les Ciències. 

Aventures IMAX en l’Hemisfèric

L’Hemisfèric ha renovat cartellera amb la pel·lícula IMAX 'Amazon Adventure' una projecció IMAX que relata la mítica expedició protagonitzada pel naturalista anglés Henry Bats a mitjan segle XIX. La pel·lícula narra l’extraordinari viatge d’onze anys a través de la selva amazònica del jove investigador Bates, que va arriscar la seua vida per la Ciència i va realitzar contribucions crucials per a la Biologia. 

Una altra projecció IMAX és 'Volcans’ que conta com es va formar la Terra i mostra imatges espectaculars, des d’un volcà actiu a Indonèsia fins a la ciutat de Pompeia. ‘Viatge a l’Espai. Pròxima Parada Mart’, ‘Caminant entre dinosaures: Planeta Prehistòric 3D’, ‘Secrets of the Universe’ ‘Planet Power 3D’ i ‘Dream Big’ completen esta oferta en el cine de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Entrades a 20 euros per a visitar l’Oceanogràfic

Durant este mes de desembre, visitar l’Oceanogràfic val 20 euros. Es tracta d’una promoció especial que estarà vigent fins al pròxim 25 de desembre i que suposa un estalvi de més de 10 euros sobre el preu habitual de l’entrada d’adult.

El descompte s’aplica a totes les tarifes -general, reduïda i grup-,la seua venda és únicament online a través de la web Oceanogràfic i empreses col·laboradores i no és acumulable a altres descomptes i promocions. Les entrades són limitades i per a obtindre el descompte és necessari adquirir-les amb, almenys, 24 hores d’antelació al dia de la visita.

Els visitants que s’acosten a l’Oceanogràfic este pont podran disfrutar de la pel·lícula “Shark” en 4D realitzada per la BBC i l’exposició 'LA SEUA Taurons' amb fotografies d’Edgar Becerril, que reflexa com s’ha convertit l’home en el principal depredador d’estos animals.

 

'Laminaria. El bosc del fred' és l’única àrea expositiva de l’Oceanogràfic que reunix animals diversos com la foca comuna, cavalles o frarets entre els que es produïx una interactuació dinàmica i mostra l’espectacular alga que suposa un autèntic refugi per a la biodiversitat.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències i el Consell Valencià de Col·legis d'Advocats renoven el conveni de l'aparcament del Umbracle /va/info/prensa/noticias/parking-abogados-umbracle.html dj., 03 de des. 2020 15:29:00 +0100 Es podran beneficiar els lletrats i les lletrades durant les seues visites laborals a la Ciutat de la Justícia

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/parking-abogados-umbracle.html El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, i el president del Consell Valencià de Col·legis d'Advocats, Agustín Ferrer, han renovat el conveni de col·laboració que garanteix l'aplicació de condicions especials en el preu de l'aparcament del Umbracle als advocats i advocades col·legiats de tota la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera, les persones col·legiades dels col·legis d'Advocats integrants del Consell Valencià de Col·legis d'Advocats (Alcoi, Alacant, Alzira, Castelló, Elx, Orihuela, Sueca i València), poden continuar beneficiant-se de la tarifa especial reduïda diària en horari de dilluns a divendres laborables, de 8.00 a 17.00 hores, en el Umbracle, l'aparcament de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Per a això, hauran de presentar el carnet de col·legiat juntament amb el DNI del titular en el centre de control situat en el propi pàrquing.  

Aquest acord facilita, per tant, a l'advocacia valenciana l'opció de poder aparcar el seu vehicle durant les visites a les instal·lacions de la Ciutat de la Justícia de València.

El director general de la Ciutat de les Arts i les Cièncias, Enrique Vidal, ha assegurat que "volem seguir aquesta col·laboració i facilitar el seu important treball, a més que la Ciutat de les Arts i les Ciències com a empresa pública de la Generalitat, entén com una responsabilitat social oferir el seu espai i ubicació al costat de la Ciutat de la Justícia a aquest col·lectiu, en els termes més avantatjosos possibles i donar-los aquest servei que és en benefici de tota la societat".

Per part seua, el president del Consell Valencià de Col·legis d'Advocats, Agustín Ferrer, ha assenyalat que "d'aquesta manera atallem un dels principals problemes amb el qual es troben els companys quan han d'anar a treballar a la Ciutat de la Justícia, que no és un altre que l'aglomeració de vehicles que es produeix en horari laboral i que no permet aparcar, amb la conseqüent pèrdua de temps que això suposa".

El conveni té una vigència d'un any, amb l'objectiu de continuar prorrogant-lo en un futur per a poder continuar millorant la comoditat i el dia a dia dels professionals valencians de l'advocacia.

]]>
La Universitat Jaume I acull l’exposició «Ellas tienen la fórmula» /va/info/prensa/noticias/Expo-mujeres-en-UJI-.html dc., 02 de des. 2020 15:24:00 +0100 - La mostra repassa la història de la química a través de dones científiques

-  El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències i la rectora de la UJI Eva Alcón han signat el conveni de col·laboració

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Expo-mujeres-en-UJI-.html La Universitat Jaume I exposa «Ellas tienen la fórmula», un recorregut cronològic a través de 3.000 anys d’història de la química que protagonitzen 17 dones i les seues aportacions científiques, des de la que és considerada com a primera dona química de la història fins a investigadores en actiu d’aquest segle XXI.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha inaugurat l’exposició, que consta de 24 panells i que està instal·lada a l’Àgora, coincidint amb la celebració del trentè aniversari de la creació de la universitat pública de Castelló. Alcón ha assenyalat que «Ellas tienen la fórmula» no sols és una exposició, sinó que «és també una lliçó d’història, un exercici de divulgació científica, un homenatge a la química i un reconeixement, merescut i necessari, a moltes dones pioneres».

Segons ha explicat, aquest recorregut històric permet «conèixer investigadores de tots els temps i reconèixer les seues aportacions a la química, perquè les dones sempre hem fet ciència, encara que moltes vegades això no s’haja reconegut o s’haja silenciat».

A més, ha tingut una menció especial per a la que va ser professora de l’UJI, Purificación Escribano. «Totes i tots sabeu de la reivindicació permanent de Purificación Escribano pel reconeixement del valor de les dones en tots els àmbits, una reivindicació a l’altura de les seues aportacions científiques. Per això, en aquesta exposició ella és una protagonista destacada», ha afirmat.

Alcón ha agraït al director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, «la complicitat per triar l’UJI per a donar continuïtat a aquesta exposició, que va servir per a celebrar en 2019 l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics».

Per la seua part, Enrique Vidal ha mostrat la satisfacció «perquè la gent de Castelló puga visitar aquesta mostra i conèixer la valuosa contribució de tantes dones que han treballat al llarg de la història en l’àmbit de la química».

La rectora també ha agraït al professor de l’UJI Eduardo Peris el treball d’assessorament, selecció i voluntat d’apropar la ciència a la societat demostrat amb «Ellas tienen la fórmula». També ha subratllat la tasca del Projecte de Cultura Científica i Ciència Ciutadana del Vicerectorat de Transferència i Investigació, coordinat pel professor Lluís Martínez, per fer possible aquesta mostra i per la divulgació científica.

Eduardo Peris, assessor científic del Museu de les Ciències de València, qui ha participat activament en l’elaboració de la llista d’investigadores i en la redacció de les ressenyes de les científiques d’aquesta exposició ha recordat que «la mostra està dedicada a les dones que han tingut un paper més rellevant en la química, algunes d’elles molt properes en el temps i també per al nostre campus, com ara María Vallet, doctora honoris causa per l’UJI o Purificación Escribano, referent internacional en la química de l’estat sòlid». Per a concloure, ha destacat la important repercussió que està tenint l’exposició que en aquest moment també s’exhibeix a Afganistán i ha animat a la comunitat universitària a visitar-la.   

«Ellas tienen la fórmula» inclou el perfil de 17 dones químiques: Tapputi-Belatekallim (1.200 aC); Maria la Jueva (segle II); Marie Meurdrac (1610-1680); Marie-Anne Pierrette Paulze (1758-1836); Clara Immerwahr (1870-1915); Agnes Pockels (1862-1935); Marie Curie (1867-1934); Ida Tacke-Noddack (1896-1978); Kathleen Lonsdale (1903-1971); Dorothy Crowfoot-Hodgkin (1910-1994); Rosalind Franklin (1920-1958); Juana Bellanato Fontecha (1925); Darleane Christian Hoffman (1926); Margarita Salas (1938-2019); María Vallet Regí (1946); Purificación Escribano (1952-2011) i Luisa de Cola (1960).

Signatura de conveni
Posteriorment, la rectora Eva Alcón i el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències han signat el conveni de col·laboració entre les dues institucions per a fomentar les activitats vinculades a la docència, la investigació i la cultura en general. La signatura també ha comptat amb la participació de la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·lumina aquesta nit de roig pel Dia Mundial de la Lluita contra la Sida /va/info/prensa/noticias/dia-sida-ciutat-arts-ciencies-.html dt., 01 de des. 2020 15:19:00 +0100 - S'il·lumina a partir de les 18.00 hores d'aquest dimarts

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/dia-sida-ciutat-arts-ciencies-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·luminarà aquesta nit de color roig pel Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. A partir de les 18.00 hores començarà l'encesa especial en el Museu de les Ciències i l'Hemisfèric, també en les cobertes del Palau de les Arts i de l'Oceanogràfic.

]]>
"El satèl.lit permet una imatge que val més que mil paraules perquè veus clarament els efectes del canvi climàtic' /va/info/prensa/noticias/entrevista-Jose-Antonio-Sobrino-.html dv., 27 de nov. 2020 15:34:00 +0100 -Entrevista al Premi Rei Jaume I protecció del Medi Ambient 2019 José Antonio Sobrino 
- Hui se celebra la Nit Europea dels Investigadors i les Investigadores amb l'objectiu d'acostar la ciència al públic
 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/entrevista-Jose-Antonio-Sobrino-.html Hui se celebra la nit de la divulgació de la ciència a Europa. Per aqueix motiu, ens sumem a aquesta iniciativa amb la publicació d'aquesta entrevista amb José Antonio Sobrino,  catedràtic de Física de la Terra de la Universitat de València i president de l'Associació Espanyola de Teledetecció. El Premi Jaume I de Protecció del Medi Ambient 2019 ha visitat aquesta setmana el Museu de les Ciències.

Què és la Teledetecció?
Com diu la mateixa paraula és detectar  a distància.  Tenim un sensor que permet mesurar la radiació que emeten els objectes o que es reflecteixen en ells, i aqueixos sensors se situen en plataformes espacials que anomenem satèl·lits,  o a bord d'en un avió o fins i tot en el sòl. És l'observació de la Terra des de satèl·lit

Quines aplicacions té? 
Són innombrables. Podem detectar nombroses variables en camps com l'atmosfera, els oceans la terra, la criósfera, la temperatura de la superfície de la mar o la terrestre, detectar continguts absorbents de l'atmosfera o gasos d'efectes d'hivernacle, aerosols o zones incendiades.

Com ens ajuden els satèl·lits en la lluita contra el canvi climàtic? 
El satèl·lit et permet un imatge que val més que mil paraules com se sol dir, perquè veus els efectes clarament. Quan veus com es redueix la extensió de la capa de gel en l´Àrtic  i  mostra l'efecte del calfament, quan per exemple veus extensions de zones cremades més de deu milions d'hectàrees en els incendis d'Austràlia, Califòrnia o en 2017 a Galícia i Portugal, amb més de 300,000 hectàrees, perquè veus la magnitud d'aqueixos desastres i una imatge et permet conscienciar-te del problema. 

Quins són els canvis més significatius que s'estan produint en la Terra? 
Sobretot la desaparició de les extensions de gel a l'Àrtic, l'augment de temperatura en tota la zona del permafrost de Sibèria, l'enfonsament que s'està produint pel fet que es descongela el sòl i  les extensions d'incendis que es produeixen en la Amazonía, Califòrnia o Austràlia. 

Quines missions prepara l'Agència Espacial Europea (ESA) en aquest àmbit?
L'Agència Espacial Europea  esta contínuament aprovant noves missions, molts estan en tallers i es llançaran en els pròxims anys. Ara mateix tenim diversos satèl·lits Sentinel operatius que permeten obtindre informació de la superfície terrestre a diferents resolucions des dels 10 metres al quilòmetre.  
Es llançaran durant els pròxims anys noves missions, en particular, treballem directament en el comité assessor de la missió MLSTM que té com a objectiu mesurar la temperatura de la superfície terrestre però amb una resolució espacial major que les que ens proporcionen els satèl·lits habituals, una resolució espacial que estarà entre 30 i 50 metres aproximadament  i que ens permetrà estimar les necessitats d'aigües dels cultius, analitzar l'illa de calor, qualsevol episodi a alta resolució on la temperatura jugue un paper important. 

Què són els satèl·lit  Sentinel?
És un programa de l'ESA que consisteix en sis satèl·lits i es llançaran per a donar un servei a la Unió Europea i usuaris. No són satèl·lits per a la investigació, els Sentinel mesuren coses que ja estan demostrades i que són necessàries per a tindre una informació diària de com està evolucionant les coses, per exemple, contribueixen a la PAC amb els inventaris agraris, al seguiment dels incendis, a detectar sequeres o inundacions i fins i tot a la prevenció d'aquestes. És un instrument que es posa al servei de tots els ciutadans de manera gratuïta per a accedir a  la informació diària i necessària i que els que gestionen la cosa pública puguen prendre decisions sobre la base de dades i mesures. 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències se ilumina hoy de morado por el Día Internacional de la Eliminación de la Violencia contra la Mujer /va/info/prensa/noticias/dia-de-la-eliminacion-violencia-mujer.html dc., 25 de nov. 2020 15:27:00 +0100
A partir de las 18 horas 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/dia-de-la-eliminacion-violencia-mujer.html La Ciutat de les Arts i les Ciències se iluminará hoy de color morado con motivo del 25 de noviembre Día Internacional de la Eliminación de la Violencia contra la Mujer.

A partir de las 18 horas comenzará el encendido especial del Museu de les Ciències y el Hemisfèric, así como en las cubiertas del Palau de les Arts y el Oceanogràfic. 

]]>
El Museu de les Ciències regala visitas guiadas a los primeros 20 colegios que participen en el concurso escolar 'Acción por el clima' /va/info/prensa/noticias/Museu-semana-europea-residuos.html dt., 24 de nov. 2020 14:58:00 +0100 - Hasta el 29 de noviembre se celebra la Semana Europea de Prevención de Residuos
- De Primaria a Secundaria y ciclos Formativos, el concurso es 'online' e invita a escolares de toda España a que propongan cambios para cuidar el planeta y por el desarrollo sostenible

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Museu-semana-europea-residuos.html La Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a la celebración de la Semana Europea de Prevención de Residuos, que tiene lugar del 21 al 29 de noviembre. Por este motivo, el Museu de les Ciències regalará visitas guiadas por la nueva exposición 'Play. Ciencia y música' a los y las participantes de los primeros 20 colegios que se inscriban en el concurso 'Acción por el Clima' y premiar así su aportación en dar ideas a favor del medio ambiente.

Crear un huerto escolar, aplicar las 3R (reducir, reutilizar y reciclar), cómo podemos ahorrar agua o diseñar un proyecto sostenible STEM (siglas que identifican a las disciplinas Science, Technology, Engineering, Art y Mathematics), son los cuatro desafíos medioambientales que la Ciutat de les Arts i les Ciències propone este curso con el certamen 'Acción por el clima' dirigido a estudiantes de Primaria, Secundaria o Ciclos formativos de grado medio de centros de toda España.
El objetivo principal es concienciar al alumnado y a la sociedad sobre la situación climática actual para que divulguen esta realidad y propongan cambios en los hábitos cotidianos.

Las inscripciones se podrán realizar hasta el 18 de enero de 2021. El concurso tendrá una fase 'online' (hasta el 8 de febrero de 2021), en la que cada equipo enviará su proyecto en formato audiovisual, y una fase presencial, en la que se darán cita en el Museu de les Ciències los equipos seleccionados.

Hay cuatro categorías por niveles educativos: primer ciclo de primaria (de 6 a 8 años) que tendrán que presentar un proyecto de huerto escolar; segundo ciclo de primaria (de 8 a 10 años) con el proyecto 3R que consiste en el diseño de un elemento o mecanismo realizado con materiales reciclados; tercer ciclo de Primaria (de 10 a 12 años) al que corresponde realizar un proyecto en torno al aprovechamiento del agua; y Secundaria o Ciclos Formativos, que deberán presentar un proyecto sobre clasificación eficiente de residuos y energías renovables.

Una vez entregados los proyectos, en la fase online, serán evaluados por un jurado que determinará aquellos que pasen a la siguiente fase. La comunicación de los finalistas será el 1 de marzo de 2021. La final se realizará en el Museu de les Ciències el 26 de marzo de 2021 con los mejores proyectos presentados. Más información en www.cac.es/accionporelclima

]]>
"Se han descubierto microorganismos en el permafrost ártico, en los hielos de la Antártida o en el desierto de Atacama" /va/info/prensa/noticias/entrevista-Felipe-Gomez-.html dt., 24 de nov. 2020 12:58:00 +0100 "Marte fue habitable en el pasado, un planeta gemelo a la Tierra cuando ambos se formaron, que retuvo grandes masas de agua". Entrevistamos al investigador Felipe Gómez Gómez, del Centro de Astrobiología (CSIC-INTA) , que participa hoy en el ciclo 'Astronomía' con la conferencia "¿Hay vida en Marte? Lecciones aprendidas en análogos terrestres" 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/entrevista-Felipe-Gomez-.html Encontrar vida en una de las regiones más calurosas del planeta y participar en la aventura marciana del robot  Curiosity,  equipado con tecnología española desarrollada por el Centro de Astrobiología (INTA-CSIC).  Son dos hitos fascinantes de la ciencia que destacan en la trayectoria de Felipe Gómez Gómez, investigador del Centro de Astrobiología que hoy visita el Museu de les Ciències. 

¿Qué es la astrobiología? ¿Cómo se busca vida en otros planetas?La Astrobiología es la ciencia por la que se estudia el origen y evolución de la vida, en el planeta Tierra y por extrapolación, la posibilidad de vida en otros cuerpos planetarios.

¿Qué condiciones hace a un planeta habitable?
Fundamentalmente la presencia de agua en estado líquido. Por nuestra experiencia en análogos, podemos afirmar que allí donde hemos encontrado agua líquida generalmente se encuentra vida.

Su equipo encontró microorganismos desconocidos en una zona hidrotermal situada sobre el volcán Dallol, en Etiopía. ¿Cómo puede existir la vida en zonas en apariencia tan hostiles?
En ambientes tan extremos como es Dallol intervienen varios factores que determinan la presencia, o no, de vida. Primero, como ya hemos comentado, la presencia de agua líquida, que en este caso, tiene que ser agua biodisponible, es decir, debe tener una actividad de agua relativamente próxima a 1. Otros factores que influyen son el pH tan extremo y la alta temperatura, pero aún así, en un ambiente tan extremo como Dallol, hemos podido encontrar la presencia de microorganismos asociados a las capas de sal que forman las chimeneas. Estos microorganismos ya estaban descritos para otros ambientes salinos menos restrictivos, lo que hemos hecho ha sido ampliar el concepto de nicho ecológico en el que, estos microorganismos, pueden desarrollarse. Son fundamentalmente bacterias que están asociadas a altas concentraciones de sal.

¿En qué otras regiones inhóspitas del planeta se han descubierto organismos?
Hemos descrito presencia de microorganismos en el permafrost ártico, en los hielos de la Antártida o en el desierto de Atacama. Igualmente, se ha descrito la presencia de microorganismos en el subsuelo de río Tinto a varios centenares de metros bajo la superficie terrestre.

¿Por qué estos descubrimientos son tan importantes en la búsqueda de vida en Marte?
Marte es un planeta que debido a su pequeño tamaño, no tiene masa suficiente para retener una atmósfera. Por tanto, su superficie está bañada por altas dosis de radiación dañina así como una extrema sequedad. Por tanto, las posibilidades de la existencia de vida se encuentra en micro nichos protegidos bajo la superficie, bien sea en ambientes subterráneos o incluidos en los barnices de las rocas. El estudio de las condiciones de vida en ambientes extremos del planeta Tierra nos ayuda a acotar los posibles nichos ecológicos donde buscar en Marte, así como en otros cuerpos planetarios que serán explorados en el futuro.

¿Qué nos ha enseñado las diferentes misiones y el rover Curiosity sobre Marte durante los últimos años? 
Los rover de la NASA nos han permitido confirmar que algunos lugares de Marte tuvieron agua y, que ese agua, estuvo presente durante largos periodos de tiempo. Por ejemplo, el rover Curiosity que estudia el Crater Gale, nos permitió identificar lugares sedimentarios donde, sabemos, hubo un lago. Esto nos ha ayudado a reportar las condiciones habitables del planeta rojo en el pasado. Otro de los grandes retos que nos plantean las misiones a Marte y que nos está aportando grandes conocimientos, es la posible presencia de masas de agua en la actualidad. Bien sea en los polos helados del planeta o en el subsuelo marciano, algunos orbitadores nos reportan señales de hidrógeno que podrían ser debidas a la presencia de masas de agua.

¿Podría entonces existir vida en Marte? ¿Hay otros planetas o lunas del Sistema Solar que podrían albergar vida?
Esa posibilidad existe pero hay que confirmarla, es decir, sabemos que Marte fue habitable en el pasado, que fue un planeta gemelo a la Tierra cuando ambos se formaron, y que retuvo grandes masas de agua, al menos en el pasado. Todo ello nos confirma que esa posibilidad existe, pero necesitamos encontrar algún signo orgánico, o biomarcador, que nos permita confirmar la presencia pasada de vida. Otros cuerpos planetarios de gran interés astrobiológico son por ejemplo la luna Europa de Jupiter que, sabemos, tiene un mar salino bajo su superficie helada. Lunas como Encélado o Titan también son muy interesantes desde este punto de vista.

]]>
El Museu de les Ciències organiza la actividad escolar 'Pregúntale a un científico' sobre cambio climático /va/info/prensa/noticias/preguntale-a-un-cientifico-cambio-climatico.html dj., 19 de nov. 2020 15:39:00 +0100 - El experto José Antonio Sobrino responderá a las cuestiones planteadas por estudiantes de Secundaria y Bachillerato
- La actividad se realizará en 'streaming' desde el Auditorio del Museu y las preguntas llegarán a través del chat de Youtube

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/preguntale-a-un-cientifico-cambio-climatico.html El Museu de les Ciències ha puesto en marcha la actividad 'Pregúntale a un científico. El cambio climático desde satélite', que tendrá lugar este viernes, 20 de noviembre. El Premio Jaume I de Protección Medioambiental 2019, catedrático de Física de la Tierra de la Universitat de València y presidente de la Asociación Española de Teledetección, José Antonio Sobrino, responderá a preguntas realizadas por estudiantes de Secundaria y Bachillerato sobre cambio climático.

La actividad se realizará en 'streaming' desde el Auditorio del Museu de les Ciències y los alumnos preguntarán a través del chat de Youtube. Los colegios interesados han enviado las preguntas por correo y del total de cuestiones enviadas se realizará una selección previa. La emisión a través del canal de Youtube de la Ciutat de les Arts i les Ciències será este viernes a partir de las 11 horas.

]]>