RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca L’exposició 'Harry Potter. The Exhibition' obrirà les seues portes el 13 d’abril de 2019 en el Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/Harry-Potter---The-Exhibition-in-Valencia--opens-April-13--2019-at-the-Museu-de-les-Ci-ncies-.html dt., 19 de febr. 2019 11:44:00 +0100 Les entrades ja estan a la venda en www.harrypotterexhibition.es

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Harry-Potter---The-Exhibition-in-Valencia--opens-April-13--2019-at-the-Museu-de-les-Ci-ncies-.html Les entrades per a 'Harry Potter: The Exhibition' ja estan a la venda en www.harrypotterexhibition.es. A causa de la gran demanda del públic en la seua anterior visita, l’exposició torna esta primavera a Espanya, oferint als fans una nova oportunitat per a admirar alguns dels icònics decorats i objectes originals de les pel·lícules de Harry Potter. L’exposició podrà veure’s a partir del 13 d’abril en el Museu de les Cienciès.

En 2017, 'Harry Potter: The Exhibition' va obrir les seues portes a Madrid, rebent més de 460.000 visitants en només 4 mesos. Després del gran èxit de l’exposició a Madrid, València serà la segona ciutat espanyola dins del tour europeu i l’única ciutat que albergarà l’exposició al nostre país en 2019.

En col·laboració amb Warner Bros. Consumer Products, GES Events ha creat esta exposició experiencial de 1.500 metres quadrats, en la que els visitants podran disfrutar dels escenaris inspirats en els decorats d’Hogwarts™. que apareixen en les pel·lícules, i sorprendre’s amb l’increïble treball manual i artístic que s’amaga després del vestuari, l’atrezo i les criatures fantàstiques originals de la pel·lícula. Sold Out i Vaig encuirar s’associen amb GES per a presentar l’exposició a València.

Des del seu reeixit estrena en el Museu de Ciència i Indústria de Chicago en 2009, l’exposició s’ha presentat en importants institucions culturals i d’entreteniment i en museus de ciutats de tot el món, incloent-hi Boston, Toronto, Seattle, Nova York, Sidney, Singapur, Tòquio, Colònia, París, Xangai, Brussel·les, Madrid, Milà i Berlín. Des de llavors, ha rebut més de 5 milions de visitants.

'Estem molt feliços de continuar formant part del tour europeu de 'Harry Potter: The Exhibition' portant l’exposició a València. Després de veure els fans a Madrid, havíem de tornar a Espanya' afirma Pascal Bernardin de Encore.

'Estem encantats de portar novament esta exposició a Espanya. Estem segurs de la bona acollida que l’exposició tindrà a València,' afig Rafael Giménez of Sold Out.

'Estem molt emocionats de que la bella València siga la vintena ciutat en la gira internacional de 'Harry Potter: The Exhibition' diu Robin Stapley, Vice President Creatiu i de Disseny, GES Events. 'L’exposició ha sigut un gran èxit a Madrid i esperem que tant els nous fans com els més fidels tinguen l’oportunitat de visitar l’exposició i reviure els seus moments favorits de les pel·lícules”.

Des del moment que els visitants entren en 'Harry Potter: The Exhibition' se submergixen de ple en l’univers de Harry Potter. Un membre de l’exposició dóna la benvinguda als visitants i selecciona a alguns afortunats per a formar part de sa casa favorita en Hogwarts™. A continuació, els guia perquè inicien el seu recorregut a l’exposició que comença amb un viatge per les escenes favorites de les pel·lícules de Harry Potter. L’exposició inclou algunes de les localitzacions més populars de les pel·lícules, incloent-hi la sala comuna i el dormitori de Gryffindor™, aules com la de Pocions o Herbología, i el Bosc Prohibit. Al seu torn, estos escenaris contenen milers d’objectes d’atrezo, trages i criatures fantàstiques que van ser utilitzats durant el rodatge de la icònica saga.

S’inclouen a més diversos elements interactius: els visitants podran entrar en l’àrea de Quidditch™ i llançar una pilota Quaffle; extraure una Mandràgora d’un test en la classe d’Herbología; i inclús recórrer la cabanya d’Hagrid i assentar-se en el seu gegantina butaca.

L’exposició a València estarà oberta a partir del 13 d’abril. Per a garantir una experiència satisfactòria i una còmoda visita, l’accés a l’exposició s’organitza en franges de mitja hora. L’últim passe es realitzarà una hora i mitja abans del tancament. Les entrades ja estan a la venda en www.harrypotterexhibition.es.

Els visitants també podran disfrutar d’una exclusiva audioguía amb detalls sobre el making of de les pel·lícules, comentaris dels productors i dels dissenyadors de vestuari, atrezo i criatures màgiques de la saga.


 


 

 

 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències comença a instal·lar lletres gegants amb el nom 'Umbracle' davant del jardí mirador /va/info/prensa/noticias/Carteles-.html dv., 15 de febr. 2019 15:30:00 +0100 Durant les pròximes setmanes es col·locaran també noms identificatius davant del Palau de les Arts, l’Hemisfèric i el Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Carteles-.html La Ciutat de les Arts i  les Ciències està instal·lant el nom dels seus principals edificis en lletres gegants com a imatge de marca i punt de foto per als turistes, a més de ser un element identificatiu més de cada un dels elements del complex.  


El primer a comptar amb el seu nom serà l’Umbracle i ja han començat els treballs per a la instal·lació de la cadena de lletres en el propi jardí mirador de la Ciutat de les Arts i les Ciències.  Durant les pròximes setmanes està prevista la instal·lació dels cartells en el Palau de les Arts, l’Hemisfèric i el Museu de les Ciències. Estes cadenes aniran il·luminades amb tecnologia LED i se situaran dins dels estanys adjacents a cada construcció, a excepció de les de l’Umbracle.  Les lletres són de fibra de vidre i tenen unes dimensions de 1,80 m. d’alt i 0,40 m. d’ample. 
 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca 'Desafío Robot 2019' /va/info/prensa/noticias/Desafio-Robot-2019.html dj., 14 de febr. 2019 16:45:00 +0100 La 11é edició d’esta competició robòtica tindrà lloc el divendres 10 de maig en el Carrer Major del Museu de les Ciències 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Desafio-Robot-2019.html
La Ciutat de les Arts i les Ciències ha convocat la 11a edició de 'Desafío Robot' que reunix aficionats la robòtica, professors i alumnes de centres escolars de Primària, Secundària, Batxillerat o Cicles Formatius de Formació Professional per a participar en distintes proves en què competixen amb un robot dissenyat i programat per ells o amb un projecte que desenrotllen al llarg de tot el curs. Els equips interessats ja poden inscriure’s en www.cac.es fins al 4 de març.

Es tracta d’una experiència en què s’implica a professors i alumnes per a dur a terme un projecte tecnològic relacionat amb la robòtica i promoure l’ús de les noves tecnologies entre els jóvens per mitjà de la participació en una activitat pràctica i lúdica. El robot que dissenyen competirà en diferents proves en una jornada que se celebrarà en el Carrer Major del Museu de les Ciències divendres que ve 10 de maig.

A més de la fase de competició, 'Desafío Robot' acull zones d’exhibició on empreses, institucions i entitats del món de la robòtica mostren al públic del Museu dels Ciències, els seus projectes d’investigació, iniciatives, últims productes, així com, la realització d’activitats complementàries i exhibicions. 

Cristal·lització en l’Escola i Reacciona!

Maig es convertix novament en el mes dels concursos científics escolars en la Ciutat dels Arts i els Ciéncies, ja que a més de 'Desafío Robot',  el Museu de les Ciències organitza 'Cristal·lització en l’Escola' i 'Reacciona!'.  La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I col·laboren per sext any consecutiu en l’organització del concurs 'Cristal·lització en l’escola' dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat. L’exposició de projectes i entrega de premis se celebrarà el 3 de maig. El divendres 17 de maig tindrà lloc la final i entrega de premis de l’octava edició del concurs Reacciona! organitzat per la Real Societat Espanyola de Química (RSEQ-VAL) per a promoure l’interés per la química entre els jóvens. 
 

]]>
El Museu organitza una nova cita amb la astronomía /va/info/prensa/noticias/Conferencia-Museu-Marte-.html dc., 13 de febr. 2019 16:18:00 +0100 Dijous 14 de febrer conferència  "Les primeres missions tripulades a Mart" a càrrec del físic Héctor Guerrero i observació amb telescopis de la Lluna

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Conferencia-Museu-Marte-.html El Museu de les Ciències continua el cicle d’Astronomia amb la conferència  "Les primeres missions tripulades a Mart" a càrrec del físic Héctor Guerrero, Cap del Laboratori d’Optoelectrònica, Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial, INTA. La cita és demà dijous 14 de febrer a partir de les 19:30 h en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències, lliure accés, prèvia inscripció.  A continuació està prevista una observació de la Lluna en fase geperuda guiada per l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA) i que es realitzarà des de l’Umbracle, sempre que les condicions meteorològiques els permeten. 

Després de 60 anys d’exploració espacial, la primera missió tripulada a Mart seguix sense trobar el seu camí. Les estimacions més optimistes la situen en la dècada del 2030, a més de 20 anys vista. L’aventura de portar humans a Mart només serà possible amb grans dosis de lideratge, pressupost i tecnologia. En la conferència es revisarà les llums i les ombres de les principals iniciatives públiques i privades per a portar astronautes a Mart, algunes passant per la Lluna. 

Pregunta-li a un científic 

Héctor Guerrero també participa el divendres 15 en l’activitat  'Pregunta-li a una científic' dirigit a públic escolar acompanyat per Ignacio Arruego Rodríguez (enginyer de telecomunicació) i Javier Gómez Elvira (enginyer aeronàutic), del  l’INTA. Els experts explicaran com podran ser les primeres colònies humanes a Mart i respondran a les preguntes d’un grup d’estudiants de 1r i 2n de l’ESO. 
 

]]>
L'Hemisfèric estrena la pel·lícula 'Jardí salvatge. La naturalesa que ens rodeja' el pròxim 1 d'abri /va/info/prensa/noticias/Jardin-Salvaje-Hemisferic.html dl., 11 de febr. 2019 11:01:00 +0100 La pel·lícula destaca la riquesa de la flora i fauna dels jardins urbans

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Jardin-Salvaje-Hemisferic.html L'Hemisfèric renovarà la seua cartellera a partir de l'1 d'abril amb l'estrena de 'Jardí Salvatge. La naturalesa que ens rodeja'. A través de la història d'una família, la pel·lícula destaca la riquesa de la flora i fauna dels jardins urbans i els paratges pròxims a les ciutats. 

'Jardí Salvatge' narra com transcorre un any al voltant d'una casa suburbana i mostra la varietat d'imatges i comportaments de la vida silvestre capturats per càmeres instal·lades en el bosc, dins de coves, nius o en el fons d'un estany. La pel·lícula presenta a Katie i a la seua família que viuen al costat del bosc, aliens a l'espectacle que els rodeja, i com de forma gradual descobrixen els secrets de la naturalesa pròxima al seu llar. 

Els espectadors compartixen amb esta família esdeveniments difícils de gravar com la posada d'ous de la salamandra, el naixement de ventrades d'ós rentador i fins d'un cervatell. El canvi estacional de les plantes gravat amb càmeres d'espai de temps i el naixement d'uns aneguets són algunes de les sorprenents escenes. 

'Jardí Salvatge' transmet a través d'esta família i dels seus descobriments la importància de tornar a connectar amb la naturalesa i prestar atenció a l'entorn per a observar la vida silvestre que hi ha al nostre abast, a tan sols uns metres de la nostra casa, en el pati o en els jardins urbans.

]]>
'My Secret Garden Valencia' d’Arne Quinze 'florix' en el llac sud de l’Hemisfèric i el Passeig de l’Art de l’Umbracle /va/info/prensa/noticias/secret-garden-Arne-quinze.html dj., 07 de febr. 2019 14:06:00 +0100 Sis peces exclusives en acrílic sobre alumini que l’artista ha creat per a l’entorn de la Ciutat de lEs Arts i LEs Ciències 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/secret-garden-Arne-quinze.html L’obra escultòrica de l’artista contemporani Arne Quinze és la nova aposta per l’art públic a l’aire lliure i de lliure accés de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Des de hui els visitants poden conéixer l’exposició  'My Secret Garden Valencia' realitzada de forma expressa per Quinze per a l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències. La mostra reunix sis escultures 'orgàniques' de gran format inspirades en la naturalesa que pareixen 'florir' pintades en acrílic sobre alumini. Quatre s’han instal·lat en el Passeig de l’Art i dos en el llac sud de l’Hemisfèric a manera de nenúfars. 

Hui s’ha inaugurat amb la presència de l’artista que per primera vegada exposa al nostre país. 'My Secret Garden València' establix un diàleg amb l’arquitectura de Santiago Calatrava i encarna la investigació de l’artista sobre la diversitat en la naturalesa. Cada escultura de l’exposició se centra en diferents qüestions de l’evolució, establint una connexió entre art i ciència. 

Arne Quinze va nàixer en 1971 a Bèlgica, viu i treballa en Sint- Martens-Latem, Bèlgica i Los Angeles, EE. UU. Els fonaments recurrents en la seua obra són l’ús de fusta i metall, colors elèctrics en pintura fluorescent i temes referents al social i la interacció, naturalesa i urbanisme. 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències inaugura demà l’exposició escultòrica 'My secret garden' de l’artista Arne Quinze /va/info/prensa/noticias/Arne-Quinze-Valencia.html dc., 06 de febr. 2019 16:25:00 +0100 El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, i l’artista contemporani Arne Quinze inauguren demà dijous 7 de febrer l’exposició 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Arne-Quinze-Valencia.html  

El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, i l’artista contemporani Arne Quinze inauguren demà dijous 7 de febrer l’exposició 'My Secret Garden Valencia', realitzada de forma expressa per l’artista per a l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es tracta d’una sèrie de sis escultures de gran format quatre de les quals podran contemplar-se en el Passeig de l’Art i dos en el llac sud de l’Hemisfèric.  
 
És la primera vegada que Arne Quinze exposa al nostre país. Va nàixer en 1971 a Bèlgica, viu i treballa en Sint- Martens-Latem, Bèlgica i Los Angeles, EUA. Els fonaments recurrents en la seua obra són l’ús de fusta i metall, colors elèctrics en pintura fluorescent i temes socials i els referits a la interacció naturalesa i urbanisme. 'My Secret Garden València' establix un diàleg amb l’arquitectura de Santiago Calatrava, encarna la investigació de l’artista sobre la diversitat en la naturalesa. Cada escultura de l’exposició, se centra en diferents qüestions de l’evolució, establint una connexió entre art i ciència. 
 
 
Dijous, 7 de febrer de 2019
11. 30 hores
Punt de trobada: passeig enfront de les escultures ubicades en el llac sud de l’Hemisfèric
]]>
'Harry Potter: The Exhibition' arribarà a la Ciutat de les Arts i les Ciències a l’abril /va/info/prensa/noticias/harry-potter-valencia.html dl., 04 de febr. 2019 13:07:00 +0100 El Museu de les Ciències acollirà l’exposició que recrea alguns dels icònics escenaris i objectes de les pel·lícules de Harry Potter

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/harry-potter-valencia.html Després del gran èxit de l’exposició en la seua anterior visita, Harry Potter: The Exhibition, tornarà a Espanya esta primavera. Els fans tindran l’oportunitat de veure alguns dels icònics escenaris i objectes de les pel·lícules de Harry Potter. L’exposició se celebrarà en el Museu de les Ciències. Les entrades i més informació estaran disponibles en www.harrypotterexhibition.es en les pròximes setmanes.

En 2017, Harry Potter: The Exhibition va obrir les seues portes a Madrid, rebent més de 460.000 visitants en només 4 mesos. Després del gran èxit de l’exposició a Madrid, València serà la segona ciutat espanyola dins del tour europeu i l’única ciutat que albergarà l’exposició al nostre país en 2019.

En col·laboració amb Warner Bros. Consumer Products, GES Events ha creat esta exposició experiencial de 1.500 metres quadrats, en la que els visitants podran disfrutar dels escenaris inspirats en els decorats de Hogwarts™ que apareixen en les pel·lícules, i sorprendre’s amb l’increïble treball manual i artístic que s’amaga darrere del vestuari, l’atrezo i les criatures fantàstiques originals de la pel·lícula.

Sold Out i Encore s’associen amb GES per a presentar l’exposició a València. Des de la seua estrena en el Museu de Ciència e Industria de Chicago en 2009, l’exposició s’ha presentat en importants institucions culturals i d’entreteniment i en museus de ciutats de tot el món, incloent-hi Boston, Toronto, Seattle, Nova York, Sydney, Singapur, Tòquio, Colònia, París, Xangai, Brussel·les, Madrid, Milà i Berlín. Des de llavors, ha rebut més de 5 milions de visitants.

]]>
Més de 150 estudiants han participat en els tallers científics impartits per professors de la Universitat Jaume I de Castelló en el Museu /va/info/prensa/noticias/Talleres-UJI.html dl., 28 de gen. 2019 14:45:00 +0100 Esta activitat dirigida a estudiants de Secundària s’emmarca en el conveni de col·laboració entre Ciutat de les Arts i les Ciències i la UJI

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Talleres-UJI.html
El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, la directora de l’Escola de Tecnologia i Ciències Experimentals (ESTCE) de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), Amèlia Simó,  el Responsable del Projecte de Cultura Científica i Ciència Ciutadana de l'UJI, Lluis Martínez, i el professor de Química Inorgànica i Orgànica de l' UJI, Eduardo Peris, han clausurat hui els tallers científics que s’han celebrat este mes en el Museu de les Ciències i que són una mostra de què es realitzen en les Jornades Científiques 'Connecta amb la Ciència' de la UJI. 

Més de 150 alumnes de 3r i 4t de l’ESO procedents d’IES Font Sant Lluís, IES Balears i del Col·legi Nostra Senyora dels Desamparats han assistit als tallers 'Videojocs' sobre programació, 'Gratacels' entorn de l’arquitectura i 'Matemàtiques' impartits per professors de la UJI. És el tercer any que el Museu acull un cicle de tallers del programa 'Connecta amb la ciència' que organitza la UJI per a promoure els estudis científics i tècnics entre estudiants de Secundària.
 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta la seua oferta en Fitur 2019 /va/info/prensa/noticias/Fitur2019.html dj., 24 de gen. 2019 14:12:00 +0100 Fins al diumenge 27 de gener en l’estand de Comunitat Valenciana 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Fitur2019.html La Ciutat de les Arts i les  Ciències participa  en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra fins al diumenge 27 de gener a Madrid.  Els visitants poden conéixer l’oferta i activitats de tot el complex i s’estan celebrant reunions amb els principals touroperadores i agències de viatge. Hui a més és el Dia de la Comunitat Valenciana en FITUR 2019.  

]]>
El nou taller 'Drons' amplia l’oferta de 'Ciència a Escena' del Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/Drones-.html dc., 23 de gen. 2019 14:39:00 +0100 S’ha realitzat en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València (UPV) i l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI)

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Drones-.html Un grup d’estudiants de 5t i 6t de primària del C.P. Magisterio Español ha participat hui en una prova del nou taller 'Drons' en el Museu de les Ciències i que ampliarà l’oferta de 'Ciència a Escena' per a públic escolar. La professora de la UPV Virginia Santamarina ha impartit el taller que permet acostar-se de forma pràctica al món dels drons.

Gràcies a la col·laboració amb Agència Valenciana de la Innovació (AVI), la Universitat Politècnica de València i el Museu de les Ciències han dissenyat este taller didàctic. Els participants coneixen primer en l’aula la història i característiques dels drons. També han de muntar un robot volador i aprendre les pautes bàsiques del maneig de vol que després posen en pràctica  en un circuit preparat, ubicat en el Carrer Major del Museu. 

]]>
L'exposició 'Mart. La conquista d’un somni' tanca de forma temporal el pròxim 27 de gener /va/info/prensa/noticias/Marte-expo-Museu-.html dl., 21 de gen. 2019 11:38:00 +0100 La mostra es trasllada a la tercera planta on s’obrirà al públic el 8 de març

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Marte-expo-Museu-.html  L’exposició 'Mart. La conquista d’un somni' podrà visitar-se en la primera planta del Museu de les Ciències fins al pròxim diumenge 27 de gener. A partir d’eixa data i durant tot el mes de febrer començarà el seu trasllat i muntatge en la tercera planta. La nova ubicació correspon a l’espai que ocupava fins al passat 6 de gener 'Els nostres dinosaures”. 

Es tracta de la primera de les actuacions previstes enguany a fi de renovar els continguts del Museu de les Ciències, després de la recent inauguració de la exposició 'Érase una vez' el passat mes de desembre. Amb el trasllat de 'Mart. La conquista d’un somni' quasi la mitat de la tercera planta centrarà la seua temàtica en l’espai, ja que se suma a l’actual exposició 'Gravetat Zero'.

Altra de les novetats de 2019, l’exposició 'Talking Brains' sobre neurociència, s’ubicarà en la primera planta en el lloc que deixa lliure 'Mart. La conquista d’un somni'. L’objectiu és dedicar el mes de febrer al desmuntatge i muntatge expositiu per a obrir al públic ambdós exposicions en el mes de març. 

Interactius marcians

Fins al diumenge 27 de gener es podrà visitar en la primera planta del Museu 'Mart. La conquista d’un son' que compta amb interactius que permeten, per exemple, escoltar com seria la nostra veu a Mart, què pesem en els diferents planetes del Sistema Solar, descobrir les diferències amb la Terra, o moure un globus interactiu per a descobrir com podrien haver sigut els mars i oceans de Mart en el passat. 

La mostra exhibix peces reals com un fragment de Mart caigut el 3 d’octubre de 1962 a Nigèria, i il·lustracions originals de 'La Guerra dels Mons', la coneguda obra de H.G. Wells. Altres de les recomanacions és el mòdul de realitat virtual 'Missió a Mart' que convertix al visitant en tot un pioner de la colònia marciana. 

'Marte. La conquista d’un son' també inclou peces de gran valor com a llibres i instruments astronòmics del segle XVI al XVIII del Museu Copernicà de Roma com De revolutionibus orbium coelestium, de Nicolás Copèrnic o Astronomia Nova de Johannes Kepler. L’exposició està coproduïda junt amb Fundació Telefónica amb la col·laboració de l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Institut Nacional d’Astrofísica d’Itàlia (INAF), entre altres, tant en l’assessorament com en préstec de peces.

]]>
La exposición escultórica 'My Secret Garden Valencia' de Arne Quinze llega a la Ciutat de les Arts i les Ciències el próximo 7 de febrero /va/info/prensa/noticias/Arne-Quinza.html dg., 20 de gen. 2019 11:15:00 +0100 La muestra, realizada de forma expresa para la Ciutat de les Arts i les Ciències, cuenta con la colaboración de la Fundación Gabarrón

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Arne-Quinza.html La obra del artista contemporáneo Arne Quinze es la próxima apuesta por el arte al aire libre de la Ciutat de les Arts i les Ciències. A partir del 7 de febrero, los visitantes podrán recorrer la exposición 'My Secret Garden Valencia', realizada de forma expresa por Quinze para el entorno de la Ciutat de les Arts i les Ciències con la colaboración de la Fundación Gabarrón. Se trata de una serie de seis esculturas de gran formato cuatro de las cuales podrán contemplarse en el Paseo del Arte y dos en el lago sur del Hemisfèric. 

Arne Quinze nació en 1971 en Bélgica, vive y trabaja en Sint- Martens-Latem, Bélgica y Los Ángeles, EE. UU. Los fundamentos recurrentes en su obra son el uso de madera y metal, colores eléctricos en pintura fluorescente y temas referentes a lo social y la interacción, naturaleza y urbanismo. 'My Secret Garden Valencia' establece un diálogo con la arquitectura de Santiago Calatrava y encarna la investigación del artista sobre la diversidad en la naturaleza. Cada una de las esculturas se centra en diferentes cuestiones de la evolución y se crea una conexión entre arte y ciencia.

]]>
El Museu de les Ciències acull esta setmana tres nous tallers de la Universitat Jaume I (UJI) /va/info/prensa/noticias/Connecta-amb-la-Ciencia-UJI.html dc., 16 de gen. 2019 14:48:00 +0100 Esta activitat dirigida a estudiants de Secundària s’emmarca en el conveni de col·laboració entre Ciutat de les Arts i  les Ciències i la UJI

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Connecta-amb-la-Ciencia-UJI.html El Museu de les Ciències acull esta setmana tres nous tallers científics per a estudiants de Secundària de 'Connecta amb la Ciència'. Este matí un grup de 22 estudiants de l’IES Fuente de San Luis han participat en un taller sobre matemàtiques impartit per un professor de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI). 

Els tallers formen part de la iniciativa 'Connecta amb la Ciència' per promoure els estudis científics i tècnics entre l’alumnat de Secundària. Després de la primera trobada celebrada divendres passat, s’han organitzat nous tallers per a demà dijous 17 de gener i el divendres 28 de gener, dilluns 21 i divendres 25 de gener.  

]]>
El Museu de les Ciències oferix en 2019 nous cicles de lliure accés sobre astronomia i actualitat científica /va/info/prensa/noticias/conferencias-Museu-.html dc., 16 de gen. 2019 11:32:00 +0100 El cicle 'Astronomia' comença el 24 de gener amb la conferència 'The perfect theory' impartida per Pedro Ferreira, professor d’Oxford

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/conferencias-Museu-.html El Museu de les Ciències ha programat enguany 2019 noves conferències dels cicles de divulgació científica 'Astronomia', 'Una Comunitat amb ciència' i 'Actualitat'.  Les activitats d’estos cicles són de lliure accés prèvia inscripció  i s’han programat, a més de les xarrades científiques, dos observacions amb telescopis i també el seguiment del trànsit de Mercuri pel disc solar de l’11 de novembre.  

La primera cita és el dijous 24 de gener. Pedro Ferreira, professor d’Astrofísica en la Universitat d’Oxford, oferirà una història popular de la teoria de la relativitat d’Einstein en la seua conferència 'The perfect theory'. La conferència s’impartirà en anglés amb traducció simultània. El cicle continuarà el 14 de febrer amb la conferència  "Les primeres missions tripulades a Mart" a càrrec d’Héctor Guerrer, Cap del Laboratori d’Optoelectrònica, Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial, INTA. 

’Una Comunitat amb ciència' comença el dijous 21 de febrer amb la conferència "Ací un matemàtic mirant uns quadros" impartida per Rafael Crespo, doctor en Ciències Matemàtiques per la Universitat de València.  

La reportera, escriptora i divulgadora científica nord-americana Dava Sobel  impartirà el 5 de març la conferència 'L’univers de vidre. La història de les dones de Harvard que ens van acostar les estreles', cita amb què s’inicia el cicle d’Actualitat' que inclou altres quatre xarrades al llarg de l’any. 

Al març també està programada la xarrada "Mons de gel i aigua" (7 de març, impartida per Javier Gómez Elvira. Cap d’Àrea de l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial, INTA), dins del cicle d’Astronomia'.

Observacions i Trànsit de Mercuri

A més de les conferències, els dies 14 de febrer i el 17 d’octubre, es realitzaran observacions amb telescopis des del Jardí d’Astronomia de l’Umbracle a partir de les 21 hores. El 14 de febrer està prevista una observació de la Lluna en fase gibosa guiada per l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA). El 17 d’octubre s’observarà amb telescopis al planeta Saturn. 

La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA), organitzarà una observació especial l’11 de novembre de 2019 amb motiu del trànsit de Mercuri. Es tracta d’un esdeveniment astronòmic poc comú, que en el cas de Mercuri només es produïx unes tretze vegades cada segle. El pròxim tindrà lloc en 2032. Els participants podran observar en directe el trànsit des del Jardí d’Astronomia de l’Umbracle des de les 13.30 a les 17.00 hores.

'Recerca de vida en el Sistema Solar i més enllà" (4 d’abril) per Víctor Parro (CSIC-INTA); 'Missions a Mart: per què tant interés a investigar als nostres veïns' (17 d’octubre) impartida per Dr. Alejandro Cardesín Moinelo (Centre Europeu d’Astronomia Espacial) i  'Els nostres ulls a Mart i en l’Univers: la ciència de l’ESA disponible al públic" (21 de novembre)  a càrrec de Dr. Michel Breitfellner, del Centre Europeu d’Astronomia Espacial, completen el cicle  'Astronomia'.

’Una Comunitat amb ciència' ha programat les conferències  'Bad bugs, no drugs: Apocalipsi microbià en un món sense antibiòtics" (7 de maig, per Sergi Maicas,  Universitat de València);  'El Sol, una estrela sorprenent' (5 de setembre, per Manuel Tossals. Investigador principal de l’European Solar Telescope), "Connectant i reconnectant el cervell amb els sentits' (24 d’octubre, per Guillermina López, Universitat Miguel Hernández) i 'La fi dels problemes impossibles" (14 de novembre, per Rubén Ruiz García. Doctor en Enginyeria Informàtica UPV). 

]]>
La Ciutat dels Arts i els Ciències incorpora tecnologies pioneres en divulgació científica en col·laboració amb l’Agència Valenciana d’Innovació /va/info/prensa/noticias/colaboracion-AVI.html ds., 12 de gen. 2019 14:09:00 +0100 En l’exposició 'Mart. La conquista d’un somni' del Museu el mòdul interactiu 'Benvinguts a Mart' compta amb un tipus de projecció que simula un holograma 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/colaboracion-AVI.html La Ciutat dels Arts i els Ciències i l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI) col·laboren per al desenrotllament de nous recursos expositius i tecnològics pioners en divulgació en el Museu de les Ciències i Hemisfèric. Este conveni de col·laboració ha suposat una obertura de la Ciutat de les Arts i les Ciències a la investigació pionera i la posada en marxa de nous productes cientificotecnològics per als visitants.

En l’exposició 'Mart. La conquista d’un somni' del Museu el mòdul interactiu 'Benvinguts a Mart' compta amb un tipus de projecció que simula un holograma i ha sigut elaborat en conjunt amb Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) de la Universitat de València. Es tracta de continguts que s’han desenrotllat gràcies al programa de col·laboració amb AVI i la informació que aporta sobre Mart està actualitzada amb les últimes investigacions.

El mòdul consta d’una pantalla gegant en què un personatge a escala real en forma d’holograma dóna la benvinguda als supòsits nous colons marcians. L’holograma oferix un comunicat meteorològic de la superfície marciana, així com indicacions sobre mesures de seguretat durant la visita dels terrícoles a Mart. Per mitjà d’un motor gràfic 3D, un sistema d’espills i la inclusió d’elements físics dins de la pantalla hologràfica es millora la sensació de tridimensionalidad de l’holograma simulat, aconseguint un efecte realista.

Una de les novetats per a 2019 de 'Ciència a Escena' serà el nou taller de drones. Gràcies a la col·laboració amb AVI,la Universitat Politècnica de València i el Museu de les Ciències han dissenyat un taller didàctic, que serà impartit pels animadors científics del Museu, en el que els visitants tindran l’oportunitat d’acostar-se al món dels drons, muntar un robot volador i aprendre les pautes bàsiques del maneig de vol en un circuit preparat ubicat en el carrer Major del Museu.

Entre les innovacions fruit de la col·laboració AVI i Ciutat de les Arts i les Ciències també poden visitar-se nous mòduls interactius en l’exposició 'Bosc de Cromosomes' del Museu. El visitant podrà participar en una sèrie de jocs que posaran a prova la seua atenció i alguns dels processos cerebrals derivats de la mateixa. A través d’esta acció es pretén comunicar al públic el treball sobre investigació en neurociència, el funcionament del cervell humà, d’una manera senzilla i amena, i es permet al visitant obtindre dades personalitzats sobre mecanismes del cervell relacionats amb algunes de les capacitats derivades de l’atenció com l’empatia, la capacitat estratègica o la tolerància a l’estrés.

Una altra de les línies que s’estan desenrotllant gràcies a la col·laboració amb AVI és la millora dels sistemes d’àudio en l’Hemisfèric, i està prevista l’actualització del sistema d’auriculars PSE (Personal Sound Environment) que permet la narració en quatre idiomes alternatius (castellà, valencià, anglés i francés o italià).

 

]]>
Més de 20 estudiants han participat en els tallers científics impartits per professors de la Universitat Jaume I /va/info/prensa/noticias/talleres-UJI-Museu-de-les-Ciencies.html dv., 11 de gen. 2019 14:51:00 +0100 Esta actividad se enmarca en el convenio de colaboración existente entre Ciutat de les Arts i les Ciències y la UJI

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/talleres-UJI-Museu-de-les-Ciencies.html Més de 20 estudiants de 3r i 4t d’ESO de l’IES Font Sant Lluís i IES Balears han participat hui en els tallers de divulgació científica impartits per professors i estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) que s’han celebrat en el Museu de les Ciències. En un espai ubicat en la tercera planta del Museu, els participants han realitzat el taller de 'Videojocs' l’objectiu del qual és promoure els estudis científics i tècnics entre l’alumnat d’ESO. El programa, que s’emmarca en el conveni de col·laboració existent entre Ciutat de les Arts i les Ciències i la UJI, inclou nous tallers els dies 16, 17, 18, 21 i 25 de gener.

 

]]>
L’Hemisfèric estrena la pel·lícula 'Planet Power 3D. L’energia del planeta' /va/info/prensa/noticias/Hemisferic-estreno-Planet-Power.html dc., 09 de gen. 2019 13:11:00 +0100 Conta la història de l’electricitat des del catxerulo de Benjamin Franklin fins al Solar Impulse, el primer avió solar tripulat

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Hemisferic-estreno-Planet-Power.html L’Hemisfèric estrena demà 10 de gener la pel·lícula 'Planet Power 3D. L’energia del planeta' que conta la història de l’electricitat i el seu paper en la vida moderna, des del catxerulo de Benjamin Franklin fins al Solar Impulse, el primer avió solar tripulat. Un recorregut per l’obra de científics i inventors pioners, com a Faraday, Volta, Franklin, Edison o Tesla, que va començar fa 200 anys impulsada per la innovació.

L’electricitat és l’energia del futur, sempre que es produïsca d’una manera neta i sostenible. A través de la combinació d’animació tradicional, imatges generades per ordinador i espectaculars preses aèries, la pel·lícula mostra com les energies renovables poden ajudar-nos a combatre el canvi climàtic, alhora que milloren la nostra qualitat de vida i protegixen el medi ambient.

 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències ven més de 2.600.000 entrades en 2018 /va/info/prensa/noticias/entradas-2018.html dc., 02 de gen. 2019 15:02:00 +0100 El Museu de les Ciències ha sigut l’edifici que més ha incrementat la venda d’entrades amb un 14 per cent respecte a 2017

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/entradas-2018.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha venut durant l’any 2018 més de 2.600.000 entrades el que suposa quasi un 8 per cent més respecte a l’any 2017.

En concret, la xifra de venda és de 2.616.067 entrades este passat any (2.429.968 entrades en 2017). Per edificis, el Museu de les Ciències ha augmentat en un 14% el nombre de visitants, l’Oceanogràfic ha registrat un ascens del 6% i l’Hemisfèric ha venut un 2% més d’entrades en 2018.

L’Hemisfèric ha celebrat en 2018 els seus vint anys amb 360.900 entrades venudes, accions especials i promocions, grans estrenes: la projecció musical 'Ritmes d’Amèrica', 'Dream Big' i 'Els secrets de la gravetat'. 

El Museu de les Ciències ha registrat en 2018 una venda de 777.027 entrades , un 14 per cent més que el passat exercici. En 2018 s’han posat en marxa noves exposicions entre les que destaca 'Mart. La conquista d’un somni', 'Mediterràni' i 'Travelling Bricks', esta última ja finalitzada. L’Oceanogràfic ha registrat enguany prop de 1,5 milions de visitants ( 1.499.502) amb rècords històrics registrats com el de 50.000 espectadors en Les Nits de l’Oceanogràfic o els passats dies nadalencs en què s’ha aconseguit xifres entorn de 6.000 visitants en un sol dia. L’Oceanogràfic ha augmentat enguany el ritme i nombre d’activitats escolars, de divulgació i conscienciació sobre les riqueses i debilitats del món marí en el seu àmbit local i global.

Cal destacar el públic assistent a les activitats i exposicions que s’oferixen en els exteriors de la Ciutat de les Arts i  les Ciències com les observacions amb telescopis (destaca l’èxit d’assistència per a observar l’eclipsi de Lluna i l’oposició de Mart en juliol de 2018), els ‘Caiacs’, ‘Waterballs’ i 'Waterbikes' en el llac de l’Hemisfèric, els concerts de Berkley o la mostra de lliure accés de l’Umbracle ‘El jardí d’Astronomia’. L’exposició d’escultures de Tony Cragg, patrocinada per la Fundació Hortensia Herrero, ha sigut també protagonista en la Ciutat de les Arts i les Ciències durant 2018.

]]>
L’Hemisfèric renova la seua cartellera en 2019 amb l’estrena de la pel·lícula 'Planet Power 3D' el 10 de gener /va/info/prensa/noticias/estrena-de-la-pel-licula-Planet-Power-3D-el-7-de-gener.html dj., 27 de des. 2018 14:04:00 +0100 Últimes setmanes per a disfrutar de la pel·lícula infantil 'Robinson Crusoe 3D” en l’Hemisfèric fins al 9 de gener

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/estrena-de-la-pel-licula-Planet-Power-3D-el-7-de-gener.html L’Hemisfèric estrena el pròxim 10 de gener la pel·lícula 'Planet Power 3D. L’energia del planeta' que conta la història de l’electricitat i el seu paper en la vida moderna, des de la cometa de Benjamin Franklin fins al Solar Impulse, el primer avió solar tripulat. Un recorregut per l’obra de científics i inventors pioners, com a Faraday, Volta, Franklin, Edison o Tesla, que va començar fa 200 anys impulsada per la innovació.

L’electricitat és l’energia del futur, sempre que es produïsca d’una manera neta i sostenible. A través de la combinació d’animació tradicional, imatges generades per ordinador i espectaculars preses aèries, la pel·lícula mostra com les energies renovables poden ajudar-nos a combatre el canvi climàtic, alhora que milloren la nostra qualitat de vida i protegixen el medi ambient.

Fins al canvi de cartellera, el públic familiar pot disfrutar de 'Robinson Crusoe 3D' amb les aventures d’un nàufrag i la seua convivència amb els habitants de l’exòtica illa de què intenta escapar. 'Robinson Crusoe' és una pel·lícula realitzada per nWave Pictures i està qualificada com apta per a tots els públics amb el distintiu especialment recomanada per a la infància.

 

]]>