RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca El Museu de les Ciències aconseguix el seu rècord de visitants en 2019 amb 891.645 entrades venudes /va/info/prensa/noticias/record-visitantes-Museu.html dl., 20 de gen. 2020 12:43:00 +0100 - El Museu, que celebra en 2020 el seu vinté aniversari, continua la seua aposta per la divulgació i la ciència interactiva

- Des de la seua obertura al novembre de 2000 el Museu ha rebut quasi 12 milions de visitants

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/record-visitantes-Museu.html El Museu de les Ciències complix enguany el seu vinté aniversari convertit en el centre de divulgació i ciència interactiva més visitat del país, a més d’imatge icònica de la ciutat de València. El rècord en visitants de 2019, amb 891.645 entrades venudes, suposa un desafiament en 2020 a l’hora de superar la històrica xifra. Nous continguts de ciència interactiva i mediambiental, atraure al públic jove, així com continuar potenciant la seua oferta com a destí familiar i de turisme internacional són alguns dels reptes per al nou exercici.

Amb motiu d’este aniversari, la Ciutat de les Arts i les Ciències sortejarà 200 entrades per a visitar el Museu de les Ciències en la pròxima Fira Internacional de Turisme (FITUR). Els visitants podran participar en este sorteig del 22 al 26 de gener dins de l’estand principal de la Comunitat Valenciana, ubicat en el pavelló número 7 (7B03) d’IFEMA.

En 2019, el Museu de les Ciències va registrar de gener a desembre una venda de 891.645 entrades, un 15% més que el passat exercici, tendència des de 2015, i inclús un15% més que en 2001, el primer any de la seua obertura. Entre el més destacable del 2019, el Museu ha renovat part de la tercera planta, ha posat en marxa noves exposicions com 'Talking Brains' i s’ha sumat a la celebració del 50 aniversari de l’arribada del primer coet tripulat a la Lluna amb espais dedicats a l’Apollo 11. En 2019 va destacar a més l’exposició dedicada a Harry Potter inaugurada a l’abril i que es va prorrogar fins agost a causa de l’èxit de públic.

Vint anys divulgant ciència

Entre les novetats per a 2020, s’estrenarà el nou Teatre de la Ciència i l’exposició 'Play. Ciencia i Música'. A més es realitzaran activitats i promocions especials dirigides al públic que ha crescut amb el Museu, com una entrada gratuïta als que complisquen 20 anys en 2020, que s’entregarà únicament en les taquilles oficials de la Ciutat de les Arts i les Ciències, mostrant el DNI o passaport.

En estos vint anys divulgant ciència, amb quasi 12 milions de visitants, han destacat els continguts dedicat a l’astronomia, les noves tecnologies, la genètica i els experiments en directe.

De 'Rumbo al Cosmos' en 2002 on s’exhibia una rèplica del Sputnik, fins a l’actual 'Mart. La conquista d’un somni' que inclou interactius de nova generació; ambdós van comptar en la seua inauguració amb la presència de l’astronauta Pedro Duque. Una altra de les grans exposicions va ser 'Els nostres dinosaures' que en 2016 reunia per primera vegada en un mateix espai els descobriments més rellevants de la Comunitat Valenciana en este camp. 'Bosc de Cromosomes' en la tercera planta dedicada a la genètica i que s’actualitza conforme avancen els estudis, 'TecnoRevolución' (2017) unes altres de les fites del Museu així com les exposicions dedicats al públic infantil per a introduir-los en la ciència, de 'Marvel Superherois Viu els còmics! Viu la ciència!' a l’actual 'Ërase una vez... La ciència per als amants dels contes', i el clàssic renovat 'l’Espai dels Xiquets'.

Vocacions científiques

Destaquen també els concursos científics escolars llocs en marxa com a 'Cristal·lografia', 'Desafiament Robot' i 'Reacciona' que supera cada edició el nombre de participants i estimulen les vocacions científiques

Els tallers que es realitzen els caps de setmana inclouen les millors demostracions de la Ciència a Escena, una dels seus senyals d’identitat, gràcies als experiments en directe.

Les activitats de divulgació de caràcter gratuït, conferències i observacions amb telescopis definixen al Museu de les Ciències en la seua aposta per acostar la ciència al públic general. En l’actualitat es desenrotllen tres cicles de divulgació que promouen la trobada amb investigadors de prestigi.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència amb el 'Xou científic de l’Astronauta Lili' /va/info/prensa/noticias/Dia-Mujer-en-la-Ciencia.html dj., 16 de gen. 2020 12:26:00 +0100 Estes xarrades de divulgació científica amb efectes especials se celebraran el dissabte 8 de febrer a les 11:30 h i 17:00 hores en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Dia-Mujer-en-la-Ciencia.html La Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a les celebracions pel "Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència" que es commemora cada 11 de febrer. Per este motiu, el Museu de les Ciències, en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), organitza dos sessions gratuïtes del "Show científic de l’Astronauta Lili. Una Aventura Espacial" el dissabte dia 8 de febrer, a les 11:30 hores i a les 17:00 hores. L’accés serà lliure fins a completar aforament

El “Show científic de l’Astronauta LiLi. Una Aventura Espacial” és una xarrada STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) de divulgació científica amb audiovisuals, efectes especials i elements sensorials per a acostar el coneixement de l’univers i l’exploració espacial al públic familiar.

Durant l’espectacle, els assistents viuen una gran aventura espacial amb l’Astronauta LiLi, Comandant de la nau Nebula 1, i completen la Missió 1 "Viatge pel sistema solar". El públic aprén una gran varietat de conceptes astronòmics mentres viatja per l’espai. Amb esta premissa, els assistents es familiaritzen amb el llenguatge científic de forma senzilla, dinàmica i divertida, però sense perdre el rigor. Al finalitzar el viatge, l’Astronauta LiLi entrega a cada participant un diploma d’astronauta de la missió que ha realitzat.

L’edat recomanada és a partir de 6 anys i tots els menors han d’anar acompanyats d’un adult. Este espectacle té llums estroboscópiques. Amb la participació en este taller pot encunyar-se també una de les caselles de Passaport a l’Espai, una iniciativa de la Ciutat de les Arts i les Ciències, que consistix a omplir el dit passaport amb els continguts d’astronomia del Museu, Hemisfèric i Umbracle i optar a diversos premis.

]]>
L’Hemisfèric estrena la pel·lícula IMAX 'Secrets of the Universe' /va/info/prensa/noticias/estreno-Hemisferic-.html dl., 13 de gen. 2020 13:44:00 +0100 La projecció mostra com és el Gran Colisionador d’Hadrones del Consell Europeu d’Investigació Nuclear (CERN)

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/estreno-Hemisferic-.html L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències incorpora a partir de demà dimarts 14 de gener una nova pel·lícula IMAX en la seua programació. Es tracta de 'Secrets of the Universe', una producció que permet descobrir com cada xicotet avanç científic al llarg de la història ens ha portat fins al moment actual.

El Gran Colisionador d’Hadrones del CERN, amb 27 quilòmetres de circumferència i situat a uns 100 metres de profunditat, és l’instrument científic més gran i complex que han construït els humans amb què s’estudien les partícules més xicotetes de la naturalesa.

La pel·lícula introduïx al públic en la física de partícules i explica com el Telescopi LIGO (sigles en anglés d’Observatori d’Ones Gravitacionals amb Interferòmetre Làser) va detectar per primera vegada un senyal generada per ones gravitacionals. 'Secrets of the Universe' planteja que cada xicotet avanç científic al llarg de la història, des de Galileu Galilei, Antony Van Leeuwenhoek, Charles Darwin o Niels Bohr, passant per Marie Curie, Louis Pasteur, Dmitri Mendeléyev, Rosalind Franklin, Albert Einstein o Edwin Hubble, ha possibilitat el coneixement actual.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències ven més de 2.800.000 entrades en 2019 /va/info/prensa/noticias/balance-2019.html dj., 02 de gen. 2020 15:24:00 +0100 El Museu de les Ciències ha augmentat les vendes un 15%  

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/balance-2019.html  La Ciutat de les Arts i  les Ciències ha venut durant l’any 2019 més de 2.800.000 entrades el que suposa un 10% més respecte a l’any 2018. En concret, la xifra de venda aconseguix les 2.876.524 entrades este passat any en front de les 2.616.067 entrades de 2018. Per edificis el Museu de les Ciències ha augmentat en un 15%, l’Oceanogràfic ha registrat un ascens del 7% i l’Hemisfèric ha venut un 10% més d’entrades en 2018.

L’Hemisfèric ha venut 397.358 entrades en 2019, any en què ha estrenat les pel·lícules  'Volcans' i 'Apollo 11. Primers Passos', a més de renovar amb èxit els cicles de planetari en directe 'Les Nocturnes'. El Museu de les Ciències ha registrat de gener a desembre una venda de 891.645 entrades, un 15% més que el passat exercici. Entre el més destacable de 2019, el Museu de les Ciències ha posat en marxa noves exposicions com 'Talking Brains' i s’ha sumat a la celebració del 50 aniversari de l’arribada del primer coet tripulat a la Lluna amb espais dedicats a l’Apollo 11.

L’Oceanogràfic ha superat 1.600.000 visitants en 2019, tancant l’any com segon millor any en xifres des de la seua obertura amb rècords històrics registrats com el de 50.000 espectadors en Les Nits de l’Oceanogràfic o els passats dies nadalencs en què s’ha aconseguit xifres entorn de 6.000 visitants en un sol dia. L’Oceanogràfic ha augmentat enguany el ritme i nombre d’activitats escolars, de divulgació i conscienciació sobre les riqueses i debilitats del món marí en el seu àmbit local i global.

A més, com tots els anys, ressaltar també el públic assistent a les activitats de divulgació i exposicions que s’oferixen en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències, com l’exposició d’escultures de Jaume Plensa, patrocinada per la Fundació Hortensia Herrero, les escultures d’Arne Quinze 'My secret garden', la mostra 'Elles tenen la fórmula', les observacions amb telescopis (destaca el trànsit de Mercuri pel disc solar el passat 11 de novembre), els concerts de Berklee o la mostra de lliure accés de l’Umbracle 'El jardí d’Astronomia'.

]]>
Planetari en directe, tallers científics i pel·lícules en 4D, propostes per a este Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/programacion-navidad-.html dv., 27 de des. 2019 13:50:00 +0100 - Els tallers 'CienciaMix' es realitzen tots els dies en el Museu

- Els dissabtes a les 20 hores l’Hemisfèric celebra el planetari en directe 'Les Nocturnes d’Hivern'

- L’Oceanogràfic oferix més de 20 xarrades divulgatives diàries sobre animals

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/programacion-navidad-.html Participar en experiments divertits, assistir a un planetari en directe per a descobrir el cel a l’hivern, animacions nadalenques en el Passeig d’Arcbotants i xarrades divulgatives sobre animals en l’Oceanografic són algunes de les propostes de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a estes setmanes de Nadal, Any Nou i Reis. El complex compta amb horaris i activitats especials per a disfrutar de les festes i vacacions.

Fins al 6 de gener, tots els dies es realitzaran sessions del taller “CienciaMix', que reunixen les millors experiències de 'Màgia Química', 'Fred, fred', 'aLUZina!, 'Horror al buit' i també de termografia. En l’Hemisfèric ha començat un nou cicle de 'Les Nocturnes d’hivern' els planetaris en directe que mostren com és el cel estrelat. Hi ha sessions tots els dissabtes a les 20:00 hores en la sala de projeccions de l’Hemisfèric. Es tracta d’un espectacle de divulgació astronòmica en què es compten històries mitològiques, com naixen, evolucionen i moren les estreles i els planetes més estranys.

Mercat i animacions nadalenques fins al 6 de gener

El Passeig d’Arcbotants s’ha convertit en un passeig nadalenc amb més de 60 parades d’artesania, regals, jocs i dolços típics. La programació especial inclou una zona de ludoteca, on celebren contacontes i animacions nadalenques, demostracions d’oficis, diversos tallers infantils, entre altres propostes.

Xarrades divulgatives sobre animals

L’Oceanogràfic manté obertes totes les seues instal·lacions amb els hàbitats més diversos de tot el planeta, així com les tres presentacions diàries de dofins.

Estes festes nadalenques els equips d’interpretació dinàmica expliquen en xarrades programades al llarg del dia als visitants i en xicotets grups les característiques de gran nombre d’animals i de les pròpies instal·lacions del centre. Les sessions de les dos pel·lícules en el cine 4D més gran d’Espanya seguixen el seu horari normal i és possible conéixer l’Oceanogràfic per dins gràcies a l’activitat 'L’altre costat de l’aquari'.

]]>
Els guanyadors del concurs de dibuix 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències' han arreplegat hui els seus premis /va/info/prensa/noticias/premios-dibujo-navidad-.html dl., 23 de des. 2019 14:20:00 +0100 El dibuix d’Elisa S.V., del Col·legi CEU Sant Pau, és la postal nadalenca de la Ciutat de les Arts i les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/premios-dibujo-navidad-.html El director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha entregat hui els premis del concurs de dibuix 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències”. El dibuix d’Elisa S.V., del Col·legi CEU San Pablo, ha resultat triat per a la felicitació nadalenca i mostra com els Tres Reis Mags vénen carregats de ciència i divulgació camí de la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

L’acte d’entrega dels premis s’ha celebrat en el Passeig d’Arcbotants de l’Umbracle que acull fins al 6 de gener un mercat nadalenc a més d’activitats infantils i animacions nadalenques.

Els guanyadors de 1a i 2n de Primària són les estudiants Noa Z.S., alumna del Col·legi Camarena Valterna de Paterna (València), Macarena, també del Col·legi Camarena Valterna de Paterna (València), i Veronika M. del Col·legi Centre Privat d’Ensenyança Niño Jesús de València. Els guanyadors de 3r i 4t de Primària han resultat Mª Jesús F.O, del C.E.I.plas Cultures de Torrevieja (Alacant), Théo S.R. del Col·legi Lycée Français de Valence i Lydia N.F. del Col·legi Martín Sorolla de València. 

Els guanyadors de 5t i 6t de Primària són Darío Z.S. del Col·legi Camarena Valterna de Paterna (València), María B.E. del Col·legi Salesianoss Señor Bosco d’Alacant i Elisa S.V. del Col·legi CEU San Pablo de Moncada. (València) el dibuix que del qual ha sigut triat per a la postal nadalenca. Tots han guanyat tres entrades de l’Oceanogràfic, tres entrades del Museu de les Ciències, tres entrades de l’Hemisfèric, un giroscopi i un planisferi, a més de productes promocionals de la Ciutat de les Arts i les Ciències, com el nou calendari de 2020.


El concurs de dibuix 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències' ha comptat amb la participació de més de 1.200 estudiants de Primària.
 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències aposta pel turisme familiar /va/info/prensa/noticias/museu-y-hemisferic-sello-de-turismo-familiar-.html dl., 23 de des. 2019 12:42:00 +0100 L’Hemisfèric i el Museu de les Ciències rebren el Segell de Turisme Familiar que avala la qualitat de la seua oferta

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/museu-y-hemisferic-sello-de-turismo-familiar-.html L’Hemisfèric i el Museu de les Ciències disposen d’una oferta i instal·lacions adaptades a les demandes turístiques de les famílies. Així ho acredita el Segell de Turisme Familiar que ha rebut este matí el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, de mans de la presidenta de la Federació Valenciana de Famílies Nombroses, Celia Chavero, y el president de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN), Benito Zuazu, entitat que atorga este aval turístic.  

El director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha destacat 'l’aposta per la qualitat turística i l’atenció al públic familiar' que desenvolupa el complex “i que li ha convertit en un dels principals destinacions turístiques per a les famílies”. 

La FEFN ha decidit entregar el certificat al Museu de les Ciències i a l’Hemisfèric després de comprovar que ambdós espais complixen una sèrie de requisits específics i característiques per a les visites de famílies amb xiquets, amb activitats d’interés per a públic infantil i adolescent, en un entorn segur i accessible, entre altres aspectes.

Oferta familiar 

Els tallers i exposicions dissenyats per als xiquets i les xiquetes entre els que destaquen “Científic per un dia”, “l’Espai dels Xiquets' i 'Érase una vez', així com les activitats de divulgació que es poden disfrutar en família com les conferències i observacions amb telescopis, en el Museu de les Ciéncies, i les projeccions aptes per a tots els públics, en l’Hemisfèric, configuren esta oferta orientada a les famílies amb fills. 
 

]]>
El nou sistema de bucle magnètic de l´Hemisfèric está operatiu des de hui /va/info/prensa/noticias/bucle-magnetico-Hemisferic.html dv., 13 de des. 2019 14:32:00 +0100 Les persones usuàries d’audiòfons poden escoltar la narrativa neta en la sala de projecció

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/bucle-magnetico-Hemisferic.html L’Hemisfèric ha instal·lat un sistema de bucle magnètic que permet a les persones usuàries d’audiòfons escoltar la narrativa neta i sense reverberacions en la sala de projecció. Este sistema transforma el senyal d’àudio en un camp magnètic que és captat pels audiòfons dotats de tecnologia 'T’i que convertix novament en so, sense soroll ambient i intel·ligible. 

L’Hemisfèric compta amb un sistema de so amb dos eixides d’àudio, d’una banda,  la música i efectes a través dels altaveus de sala, i d’un altre, la narrativa i diàlegs per mitjà de cascos. Estos cascos s’entreguen als espectadors a l’accedir a la sala i permeten la selecció d’idioma. 

La persona que utilitze el bucle magnètic se li entregarà, en lloc del casc, un llaç d’inducció individual que garantix una correcta recepció del senyal i un receptor de senyal igual a la resta d’espectadors, en el que podrà seleccionar l’idioma desitjat i fer un ajust individual de volum.

El bucle magnètic o llaç d’inducció que s’ha instal·lat en l’Hemisferic és universal i compatible amb tot tipus d’audiòfons, sempre que estiga activada la posició "T". La majoria d’audiòfons compta amb esta opció.

]]>
L’Umbracle de la Ciutat de les Arts i les Ciències acollirà un mercat nadalenc i activitats infantils del 13 de desembre al 6 de gener /va/info/prensa/noticias/programacion-Navidad-.html dt., 10 de des. 2019 11:14:00 +0100 El dibuix d’Elisa S.V. de 5ºC primària del Col·legi CEU Sant Pau és la felicitació de la Ciutat de les Arts i les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/programacion-Navidad-.html El Passeig d’Arcbotants de l’Umbracle acull del 13 de desembre al 6 de gener un mercat nadalenc i activitats infantils com a demostracions d’oficis, tallers, ludoteca musical, jocs d’enginy, animacions de personatges nadalencs i concursos de disfresses. També torna el 'racó solidari' per a les ONGs que vullguen presentar els seus projectes. 


Hui s’ha anunciat el dibuix guanyador del concurs 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències', obra d’Elisa S.V. de 5ºC de Primària del Col·legi CEU Sant Pau, que serà la felicitació nadalenca de la Ciutat dels Arts i els Ciències per a enguany, entre els nou finalistes del concurs

La inauguració del mercat de Nadal serà divendres que ve 13 de desembre a les 12 h amb una demostració de taller per a modelar amb xocolate. L’artista Fran Celis tallarà un Pare Noel en un bloc de 50 quilos de xocolate el divendres 13 de desembre, demostració que es repetirà el dissabte 14 i diumenge 15 de desembre a la mateixa hora. 

Contacontes i animacions nadalenques


Fusteria, vidre i luthier són altres dels oficis que es podran conéixer amb demostracions en directe. També s’han programat tallers en què podran participar els xiquets per a crear postals nadalenques, veles, dolços i ceràmica. Globoflexia, decoració i pintura nadalenca, marcs de suro o de figures reciclades són algunes de les activitats que es realitzaran. La programació especial inclou contacontes, titelles, animacions amb personatges nadalencs com 'La màgia dels elfs' i 'La fada màgica', concursos de disfresses de reis i fins a un betlem vivent. Més informació i horaris  

]]>
'Memoria' s’exposa des de hui en el Museu de la Ciència de Valladolid /va/info/prensa/noticias/Exposicion-Memoria-en-Valladolid.html dc., 04 de des. 2019 16:34:00 +0100 Esta exposició està produïda pel Museu de les Ciències i l’Exploratorium de Sant Francisco

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Exposicion-Memoria-en-Valladolid.html
L’exposició 'Memòria' del Museu de les Ciències pot visitar-se des de hui en el Museu  de la Ciència de Valladolid.  Esta mostra interactiva, desenvolupada per la Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb l’Exploratorium de Sant Francisco, descobrix al públic els secrets de la ment humana. 
 
L’exposició 'Memòria' ha visitat centres de ciència en tota Espanya amb una gran acollida per part del públic. 
]]>
L’Hemisfèric instal·la un sistema de bucle magnètic per a facilitar l’accessibilitat auditiva /va/info/prensa/noticias/Hemisferic-accesibilidad-.html dt., 03 de des. 2019 14:05:00 +0100 Està previst que este sistema siga operatiu en breu

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Hemisferic-accesibilidad-.html  L’Hemisfèric ha instal·lat un sistema de bucle magnètic que permet a les persones usuàries d’audiòfons escoltar la narrativa neta i sense reverberacions en la sala de projecció. Este sistema transforma el senyal d’àudio en un camp magnètic que és captat pels audiòfons dotats de tecnologia 'T’i que convertix novament en so, sense soroll ambient i intel·ligible. 

L’Hemisfèric compta amb un sistema de so amb dos eixides d’àudio, d’una banda,  la música i efectes a través dels altaveus de sala, i d’un altre, la narrativa i diàlegs per mitjà de cascos. Estos cascos s’entreguen als espectadors a l’accedir a la sala i permeten la selecció d’idioma. 

La persona que utilitze el bucle magnètic se li entregarà, en lloc del casc, un llaç d’inducció individual que garantix una correcta recepció del senyal i un receptor de senyal igual a la resta d’espectadors, en el que podrà seleccionar l’idioma desitjat i fer un ajust individual de volum.

El bucle magnètic o llaç d’inducció que s’ha instal·lat en l’Hemisferic és universal i compatible amb tot tipus d’audiòfons, sempre que estiga activada la posició "T". La majoria d’audiòfons compta amb esta opció. Adaptant-se a les necessitats dels visitants amb diversitat funcional està previst que el sistema siga operatiu en breu. Esta iniciativa s’emmarca en el compromís social de la Ciutat dels Arts i els Ciències per a fomentar estratègies d’accessibilitat global en les seues activitats i serveis. 

]]>
El Consell de la Infància celebra la primera reunió del curs 2019/2020 /va/info/prensa/noticias/Consell-infancia.html dv., 29 de nov. 2019 13:43:00 +0100 Este òrgan assessor de la Ciutat de les Arts iles Ciències està integrat per deu escolars 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Consell-infancia.html El Consell de la Infància, òrgan assessor de la Ciutat de les Arts i les Ciències, ha celebrat hui la seua primera reunió del curs per a començar a preparar  noves propostes. En l’actualitat està integrat per 10 alumnes dels col·legis Nostra Senyora dels Desamparats de Natzaret, Col·legi Pius XII, Centre educatiu Juan Comènius, Col·legi Públic Lluís Vives i del Col·legi Santiago Apòstol de València. Els consellers i conselleres han arreplegat els seus credencials de la mà del  director general de la Ciutat de les Arts i les  Ciències, Enrique Vidal.  


Després de la reunió, han realitzat una visita pel Museu de les Ciències. El Consell és una iniciativa basada en el projecte pedagògic del psicopedagog Francesco Tonucci - que defén la participació dels xiquets i considerar les seues opinions- i està dirigida a alumnes de 5t i 6t de Primària de centres de la Comunitat Valenciana que desitgen compartir  la seua  visió del Museu de les Ciències i presentar idees. 

]]>
El Museu de les Ciències acull l’exposició 'Viatge a la Ciutat de l’Infinit' de la Fundació Vicente Ferrer /va/info/prensa/noticias/exposicion-Viaje-a-la-Ciudad-del-Infinito-de-la-Fundacion-Vicente-Ferrer.html dv., 15 de nov. 2019 13:20:00 +0100 Es pot visitar en El Carrer Menor del Museu de lliure accés .al públic

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/exposicion-Viaje-a-la-Ciudad-del-Infinito-de-la-Fundacion-Vicente-Ferrer.html El Museu de les Ciències acull des de hui fins al 15 de desembre l’exposició 'Viatge a la Ciutat de l’Infinit' que invita el públic a submergir-se en la història de la Fundació Vicente Ferrer que enguany commemora el seu 50 aniversari a l’Índia. La mostra, ubicada en el carrer Menor del Museu, de lliure accés al públic, recorre mig segle d’acció contra la pobresa de l’Índia.

'Viaje a la Ciutat de l’Infinit' realitza un recorregut fotogràfic que comença amb l’arribada de Vicente Ferrer a l’Índia, en 1952. El filantrop inicia en Manmhad, l’estat de Maharastra, el seu primer contacte amb la pobresa d’eixe país, un preludi del projecte que desenrotllarà junt amb Anna Ferrer a partir de 1969 en Anantapur, en l’estat meridional d’Andhra Pradesh. ‘Viatge a la Ciutat de l’Infinit’ fa referència al nom de la regió rural on emprenen este projecte, Anantapur, que en telugu (llengua local) significa ciutat de l’infinit.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza una observació del trànsit de Mercuri pel disc solar /va/info/prensa/noticias/observacion-transito-Mercurio.html dl., 11 de nov. 2019 16:27:00 +0100 Amb la col·laboració de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA)

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/observacion-transito-Mercurio.html La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza hui una observació especial  amb motiu del trànsit de Mercuri pel disc solar. L’activitat, en col·laboració amb  l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA), es realitza  en el  Passeig de Ciprers,  junt amb l’Hemisfèric,   fins a les 17:00 hores.  

Els trànsits es produïxen quan un planeta passa davant del disc del Sol. En eixe moment, el planeta es veu com un xicotet disc negre que es mou lentament en front del brillant cercle solar. Les òrbites de Mercuri i Venus es troben dins de l’òrbita terrestre; són els únics planetes que poden passar entre la Terra i el Sol per a produir el trànsit. 

El pròxim en 2032

Es tracta d’un fenomen poc comú i en el cas de Mercuri només es produïx unes tretze vegades cada segle. Hui en dia, els trànsits son un mitjan  per a descobrir planetes que orbiten al voltant de les estreles. Encara que Mercuri passa entre la Terra i el Sol almenys tres vegades a l’any, és estrany que es produïsca l’alineació exacta perquè siga observable, degut la inclinació de l’òrbita del planeta, per la qual cosa els trànsits només poden ocórrer al maig o novembre. El pròxim tindrà lloc en 2032.

]]>
LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES CONVOCA ELS CONCURSOS CIENTÍFICS 'REACCIONA!' I 'CRISTAL·LITZACIÓ EN L'ESCOLA' /va/info/prensa/noticias/concursos-ciencia-.html dv., 08 de nov. 2019 13:04:00 +0100 Al gener de 2020 se celebrarà un curs de formació de cristal·lografia per a docents

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/concursos-ciencia-.html Promoure l'interés per la Química, la Cristal·lografia i el mètode científic són els objectius principals dels concursos científics que la Ciutat de les Arts i les Ciències ha convocat amb la denominació de 'Reacciona!' i 'Cristal·lització en l'escola'.

Reacciona! està organitzat amb la secció territorial de València de la Real Sociedad Española de Química (RSEQ-VAL), i 'Cristal·lització a l'escola' amb la Universitat Jaume I, que se celebra per seté any consecutiu dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat.

El certamen 'Cristal·lització emn l'escola' està dissenyat perquè els estudiants participen a manera de congrés científic, des de la investigació en el laboratori fins a la presentació de resultats. A més, al gener de 2020, s'oferix el curs de formació de cristal·lització i Cristal·lografia per a professorat realitzat en col·laboració amb el Cefire CTEM i el Cefire de Castelló. L'exposició de projectes i lliurament de premis se celebrarà el 8 de maig de 2020 en el Museu de les Ciències

Projectes de química

El concurs 'Reacciona!' té com a finalitat incentivar als estudiants de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional de tota Espanya, a presentar un material multimèdia, d'una duració màxima de 5 minuts, que expose, de forma didàctica, creativa i original, algun procés químic, especialment aquells la contribució dels quals al benestar de la societat siga més palesa o resulten més formatius o il·lustratius.

La final i lliurament de premis d'esta nova edició serà el 22 de maig de 2020 en el Museu de les Ciències.

]]>
El Museu de les Ciències celebra el seu 19 aniversari amb dos sessions gratuïtes de 'Ciència a escena'  /va/info/prensa/noticias/aniversario-Museu.html dj., 07 de nov. 2019 15:17:00 +0100 Serà el 16 de novembre a les 13:00 hores i a les 16:00 hores en l’Auditori Santiago Grisolía

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/aniversario-Museu.html El pròxim 13 de novembre es compliran 19 anys de l’obertura al públic del Museu de les Ciències. Per este motiu, el dissabte següent a l’efemèride, 16 de novembre, s’han organitzat dos sessions de 'Ciència a escena' gratuïtes per a totes les persones que volen celebrar l’aniversari del Museu de les Ciències.

Les sessions, que inclouen experiments científics en directe, es realitzaran en l’Auditori Santiago Grisolía a les 13:00 i a les 16:00 hores. L’accés a l’Auditori serà lliure fins a completar l’aforament. Les sesions "CienciaMix" que s’han preparat inclouran les millors experiències de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i termografia.

Dia del Soci

També el dissabte 16 de novembre la Ciutat de les Arts i les Ciències celebrarà el 'Dia del Soci 2019' amb un programa especial per als que tinguen el passe actiu del Club Oceanogràfic, Club CienciAmics o Club Ciutat.

En esta jornada podran disfrutar de tallers educatius, visites guiades, experiències de La Ciència a Escena, projeccions en 4D, contacontes, castell unflable i gimcana, entre altres activitats. Més informació

 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca el concurs per a triar la felicitació nadalenca /va/info/prensa/noticias/concurso-navidad-dibujo-.html dt., 05 de nov. 2019 15:37:00 +0100 Estudiants de primària de la Comunitat poden enviar els seus dibuixos fins al  5 de desembre

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/concurso-navidad-dibujo-.html La Ciutat de les Arts i les  Ciències ha convocat una nova edició del concurs de dibuix nadalenc en què poden participar estudiants de primària de la Comunitat Valenciana. Entre els nou guanyadors se seleccionarà la postal de felicitació nadalenca de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Fins al pròxim 5 de desembre podran presentar-se els treballs al concurs 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències'. Els dibuixos hauran de realitzar-se en un foli o cartolina grandària A4 i es podrà utilitzar qualsevol material que no present relleu. Es remetran al departament de publicitat en la següent adreça postal: Ciutat de les Arts i les Ciències. Museu de les Ciències. Av. del Professor López Piñero (Historiador de la Medicina), núm. 7. 46013-València

Seran seleccionats tres dibuixos per cada dos cursos: 1.º i 2.º; 3.º i 4.º; 5.º i 6.º de primària. Cada un dels premiats guanyarà tres entrades del Museu de les Ciències, tres entrades de l’Hemisfèric i tres entrades de l’Oceanogràfic. 

]]>
'CienciaMix' en el Museu, la pel·lícula 'Volcans' de l’Hemisfèric i 'Huracà' en l’Oceanogràfic són les propostes per al pont de novembre /va/info/prensa/noticias/Valencia-puente-.html dj., 31 d’oct. 2019 13:20:00 +0100 Últims dies per a visitar l’exposició de Jaume Plensa en el llac del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Valencia-puente-.html La Ciutat de les Arts i les Ciències tindrà horaris especials durant el pont de novembre. També són els últims dies de l’exposició de Jaume Plensa en els exteriors de la Ciutat dels Arts i els Ciències. Fins al diumenge 3 de novembre es podran contemplar les set escultures, totes peces úniques, de set metres d’altura i de ferro colat, que estan situades en el llac sud. 

Una altra de les propostes per a estos dies és 'Volcans', l’última estrena IMAX de l’Hemisfèric que destaca en la seua cartellera.  La nova projecció recorre la història de la la Terra a través d’un dels espectacles més impressionants de la naturalesa. 

En el Museu de les Ciències del divendres 1 al diumenge 3 de novembre se celebren diverses sessions per a públic general a partir dels 8 anys (CienciaMix en la sala 1 a les 11:30 i 16 h. ) i una altra recomanada a partir dels 10 anys que es realitzarà en la sala 2 de 'La Ciència a Escena' a les 17:15 h. També s’ha organitzat una sessió de 'Científic per un dia' a les 13h (edats entre 4 i 8 anys) el diumenge 3 de novembre. L’entrada a estos tallers és de 3,5 euros per persona i es pot realitzar de forma independent, sense adquirir l’entrada general del Museu de les Ciències.

Contacontes i missions a Mart 

En l’exposició 'Érase una vez....' se celebraran contacontes a les 11:00 h , 12:00 h, 17 h i 18 h. En l’Espais dels Xiquets se celebraran sessions al llarg a les 11 h, 12 h 13 h, 15 h 16 h, 17  h i 18 h. En l’exposició 'Mart.La consquista d’un somni'  el mòdul de realitat virtual invita el públic a superar tres proves en el planeta roig (no recomanat per a xiquets menors de 13 anys) i hi ha sessions a les 11, 11:30, 12, 12.30, 13, 13:30, 16 h, 16:30h, 17 h, 17:30 h, i 18  h. Estes activitats estan incloses en l’entrada general del Museu de les Ciències.

També s’han programat sessions del Simulador espacial a les 11:00/11:30/12:00 anglés /12:30/13:00/13:30/14:00/ 15:30/16:00/16:30 anglés /17:00/17:30/18:00 h. Una altra de les propostes és participar en un visita guiada a l’exposició 'Mart. La conquista d’un somni' a les 12h i a les 17:30 h.. Tant el Simulador Espacial com la visita guiada a Mart costen 2,5 euros per persona i és necessari adquirir a més l’entrada al Museu de les Ciències.

L’Oceanográfic oferix un horari especial de deu del matí a huit de la vesprada el divendres 1 i el dissabte 2 de novembre, i fins a les sis de la vesprada el diumenge 3 de novembre. A més de la possibilitat de contemplar en el seu hàbitat als milers d’animals que allí viuen, s’han reforçat les activitats extraordinàries a fi d’atendre l’alta demanda. El circuit l’un altre costat de l’aquari (EOLA) es durà a terme en rondes constants de matí   vesprada i en hores que s’indicaran amb precisió en el punt d’informació de l’edifici d’Accessos, igual que els horaris dels passes del Delfinari, des de les 11:45 a les 18:30. També hi haurà projeccions continuades de les pel·lícules en 4D  “d’Huracà” i “20.000 llegües de viatge submarí” des de les 12:15 fins a les 18:00.

]]>
Les conferències del Museu aborden en novembre la intel.ligència artificial i la ESA /va/info/prensa/noticias/conferencias-Museu-noviembre-.html dl., 28 d’oct. 2019 16:43:00 +0100 Les  conferències de divulgació són de lliure accés prèvia inscripció

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/conferencias-Museu-noviembre-.html El Museu de les Ciències organitza al llarg de l’any cicles de divulgació científica per a promoure el contacte entre els científics i la societat. El cicle 'Una Comunitat amb ciència'  sobre els projectes d’investigació que es desenvolupen en la Comunitat Valenciana i el cicle 'Astronomia' presenten este mes de novembre dos interessants temes al voltant de la intel·ligència artificial i l’Agència Espacial Europea. 

- Dijous, 14 de novembre Conferència "El fi dels problemes impossibles" impartida per Rubén Ruiz García. Doctor en Enginyeria Informàtica. Universitat Politècnica de València (UPV). Cicle  "Una Comunitat amb ciència". Dijous, 14 de novembre de 2019. 19:30 h. Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències. De lliure accés, prèvia inscripció. 

Hui por hui es parla molt de la intel·ligència artificial –que disfruta d’una renovada joventut– l’aprenentatge automàtic o machine learning, la Ciència de Dades (o Data Science), Big Data i altres. El que no és tan conegut és que la majoria d’estes àrees utilitzen en menor o major mesura tècniques d’optimització que tenen els seus orígens en una disciplina científica que sempre ha estat en un segon pla: la investigació operativa.

La investigació operativa estudia l’aplicació de mètodes avançats per a la presa de decisions. Està a cavall entre les matemàtiques, l’estadística, la informàtica, l’economia i l’enginyeria i és molt possible que esta dispersió siga el motiu pel qual no és una ciència coneguda pel públic en general. Amb la investigació operativa podem resoldre problemes d’una complexitat increïble, en temps curts, obtenint solucions d’una qualitat molt superior a la que són capaços els majors experts humans. El desenvolupament en les últimes dècades ha permés increments en la productivitat, reduccions de costos i un millor aprofitament dels recursos disponibles. Les millores observades en el camp de la investigació operativa permeten, hui i amb la tecnologia actual, resoldre problemes que fa poques dècades semblaven impossibles.

En esta xarrada, d’estil divulgatiu, s’exposen les aplicacions més pròximes i impactants de la investigació operativa i de com empreses i institucions del nostre entorn estan aconseguint optimitzar els seus processos productius, logístics i de servei emprant menys recursos i usant d’una forma molt més intel·ligent els recursos disponibles. Més, millor, més ràpid i amb menys.

- Dijous, 21 de novembre. Conferència "Els nostres ulls a Mart i a l'Univers: la ciència de l'ESA disponible per al públic' per Dr. Michel Breitfellner. Coordinador projecte d’Educació CESAR de l’ESA. Enginyer d’operacions científiques Mars Express. Centre Europeu d’Astronomia Espacial. 19:30 hores. Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.  De lliure accés, prèvia inscripció.

L’Agència Espacial Europea (ESA) té a Madrid el seu Centre Europeu d’Astronomia Espacial (ESAC) des d’on es realitzen les operacions científiques de les missions del sistema solar i observatoris espacials de l’agència i on es guarden les dades científics per a la comunitat internacional, també disponibles a tot el públic en general. A més de les moltes activitats científiques i tècniques de l’ESA hi ha diversos projectes de comunicació i educació en col·laboració amb universitats i institucions educatives de tot el país per a promoure l’estudi de l’astronomia i l’exploració espacial usant dades científics posats a disposició del públic. Entre estos projectes destaca el projecte educatiu CESAR, acrònim en anglés de Cooperació a través de l’Educació en Ciència i Astronomia Espacial, dedicat a l’educació en astronomia i ciència i íntegrament coordinat des del centre d’ESAC. Part d’este projecte és la utilització de la càmera VMC que, a més d’observar Mart diàriament i estudiar els núvols de gas i pols en l’atmosfera del planeta roig, permet a estudiants de tota Europa entendre els planetes i treballar amb dades espacials. En la nostra exposició mostrarem un cas científic de l’ús de la càmera VMC que ha sigut especialment concebut per al seu ús en la comunitat educativa.

 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències se suma al Dia Internacional de la Síndrome Phelan Mcdermid /va/info/prensa/noticias/Sindrome-Phelan-Mcdermid.html dt., 22 d’oct. 2019 15:28:00 +0200 Il·luminació especial del Museu de les Ciències i l’Hemisfèric hui a partir de les 19:30 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Sindrome-Phelan-Mcdermid.html La Ciutat de les Arts i les Ciències se suma hui al Dia Internacional de la Síndrome Phelan Mcdermid. A partir de les 19:30 hores el Museu de les Ciències i l’Hemisfèric s’il·luminarà de forma especial en color verd per a visibilitzar esta malaltia rara.

]]>