RSS http://www.cac.es/va/info/rss.html ca L’exposició 'Mart. La conquista d’un somni' incorpora un mòdul interactiu de realitat virtual /va/info/prensa/noticias/Marte-realidad-virtual.html dv., 20 de jul. 2018 11:53:00 +0200 - 'Missió a Mart' proposa al visitant tres missions en el planeta roig 

- Sesions des de les 11 hores i està inclòs en l’entrada al Museu de les Ciències 

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Marte-realidad-virtual.html L’exposició 'Mart. La conquista d’un somni' ha incorporat una nou mòdul interactiu que permet explorar el planeta roig gràcies a la realitat virtual. Es tracta d’un experiència inmersiva que proposa al visitant diverses missions en una futura colònia marciana. 
 
El mòdul interactiu 'Missió a Mart', amb sessions des de les 11 hores, és un joc de realitat virtual, el participant, gràcies a un casc i ulleres especials, sent que està explorant Mart i forma part de la colònia. Convertit en comandant de l’estació científica ha de trobar el robot d’exploració Mars Rover i posar fora de perill a l’estació amenaçada per una pluja de meteorits. Per a això haurà de recórrer un pont a gran altura i superar diverses proves. L’edat recomanada és per a majors de 13 anys. 

Amb este nou mòdul s’amplia 'Mart. La conquista d’un somni', una de les novetats proposades per la Ciutat de les Arts i  les Ciències per estiu que a més coincidix amb les dates en què el planeta roig està més prop de la Terra especialment del 26 al 31 de juliol al trobar-se en oposició (fenomen astronòmic que ocorre cada dos anys i 50 dies).  

L’exposició respon a les grans preguntes que desperta Mart i està coproduïda junt amb Fundació Telefónica; en ella han col·laborat diverses institucions com l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Institut Nacional d’Astrofísica d’Itàlia (INAF), tant en l’assessorament com en préstec de peces.  

]]>
Alumnes del 'Spain Summer Performance Program' de Berklee ompliran de música la Ciutat de les Arts i les Ciències els dies 26 i 27 de juliol /va/info/prensa/noticias/Conciertos-Berklee-julio.html dj., 19 de jul. 2018 13:22:00 +0200 A partir de les 20 hores en l’escenari del llac sud del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Conciertos-Berklee-julio.html Alumnes del 'Spain Summer Performance Program' de Berklee València  actuen a juliol en concerts amb molt rock, funk, i pop. La cita serà a partir de les 20 hores en l’escenari ubicat sobre el llac sud del Museu de les Ciències.

La setmana que ve estan previstos concerts dimecres 26 i dijous 27 de juliol també a càrrec d’alumnes del programa 'Spain Summer Performance Program' que representaran una gran varietat d’estils musicals. 

'Un Llac de Concerts' és el pla perfecte per a acabar la setmana amb la millor música en directe a l’aire lliure en un entorn privilegiat, dins del marc del programa de 'Música en Obert' oferit per Berklee i per la Ciutat de les Arts i les Ciències.

La programació del cicle, que continuarà al setembre fins a finals d’octubre, inclou actuacions d’alumnes i professors de Berklee de més de 30 països, els que oferiran música en directe d’estils molt variats, des del jazz al blues i el soul, passant per músiques del món, flamenc, electrònica, folk, funk, o latin jazz.

]]>
L’Hemisfèric acull el 24 de juliol la presentació a Espanya la producció IMAX 'Ritmes d’Amèrica' /va/info/prensa/noticias/Presentacion-Ritmos-America.html dt., 17 de jul. 2018 14:42:00 +0200 Representants de Brand USA visiten oficialment Espanya per primera vegada per a presentar el documental  

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Presentacion-Ritmos-America.html 'Ritmes d’Amèrica' (“America's Musical Journey”), el nou documental de MacGillivray Freeman Films per a IMAX® i pantalla 3D, es presentarà en l’Hemisfèric dimarts que ve 24 de juliol, a les 20:30 hores, en un esdeveniment presidit per Anne Madison, Chief Strategy & Communications Officer de Brand USA, junt amb representants valencians i de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

València és el lloc triat per a l’estrena d’este documental a Espanya, després d’haver-se estrenat als Estats Units, Mèxic, Canadà i França. Brand USA va triar celebrar esta premier en l’Hemisfèric “perquè els espectadors puguen disfrutar de l’experiència inmersiva que proposa esta pel·lícula en la millor sala IMAX® d’Espanya”. Els representants de l’entitat de promoció turística dels Estats Units rebran en l’Hemisfèric a més de 300 representants de la indústria turística i de l’entreteniment, influencers locals, músics, i membres de la comunitat nord-americana a Espanya.

El documental per a IMAX® “America's Musical Journey,” que a Espanya s’estrena amb el títol “Ritmes d’Amèrica”, és fruit de la col·laboració entre Brand USA; entitat de promoció turística dels Estats Units, MacGillivray Freeman Films, Expedia i Air Canadà. La seua estrena a nivell mundial va tindre lloc el passat 15 de febrer a Washington DC i s’estrenarà també en altres cent mercats mundials en els pròxims dos anys.

El film rendix homenatge a l’esperit creatiu, audaç i innovador i a la diversitat musical dels Estats Units, seguint les empremtes d’un dels músics de jazz més influents de la història d’EUA, Louis Armstrong, de la mà d’Àloe Blacc, cantant i compositor nominat al Grammy, que desfà els seus passos en un viatge que recorre els llocs en què la música nord-americana va nàixer.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències incrementa un 16% els seus ingressos durant el primer semestre de 2018 /va/info/prensa/noticias/Balance-economico.html dv., 13 de jul. 2018 13:53:00 +0200 Esta tendència a l'alça té el seu reflex també en les entrades venudes amb un augment de l'11% 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Balance-economico.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha incrementat en un 16% els ingressos de gener a juny de 2018 en comparació amb el mateix període de 2017, xifres que destaquen l'evolució positiva que registra el complex cultural en els últims anys. 

Esta tendència a l'alça té el seu reflex també en les entrades venudes amb un augment de l'11% durant el primer semestre de 2018 respecte a les dades registrats de gener a juny del 2017. En concret, els sis primers mesos de 2017 es van vendre un total de 1.041.369 entrades enfront de les 1.151.541 entrades venudes en el mateix període de 2018. 

Seguint el ritme positiu ja aconseguit en l'exercici 2017, quan la xifra de negoci es va incrementar en un 20 per cent, al tancament de juny d'enguany CACSA contínua amb els seus bons resultats amb un increment del 16% respecte a juny de 2017. En el que portem de 2018, s'han registrat uns ingressos de 9.974.099 euros, mentres que de gener a juny de 2017 la xifra va ser de 8.580.532 euros. 

Novetats estiu 

Durant el primer semestre de 2018 s'han posat en marxa noves exposicions que situen a la Ciutat de les Arts i les Ciències com a destí cultural este estiu, entre les que destaquen 'Mart. La conquesta d'un somni', 'Mediterràni' i 'Travelling Bricks', mostres que estan registrant èxit de públic. 

El XX aniversari de l'Hemisfèric ha marcat este exercici, amb accions especials i promocions, a més de grans estrenes entre ells la nova projecció musical 'Ritmes d'Amèrica'. Les escultures de Tony Cragg en els exteriors amb un espectacle d'aigua, llum i so per a les nits de dijous a dissabte es altra de les propostes per aquest estiu.

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca el  concurs de curtmetratges ‘Fèric’ amb motiu del 20 aniversari de l’Hemisfèric /va/info/prensa/noticias/Concurso-cortos-Hemisferic.html dv., 06 de jul. 2018 14:29:00 +0200 El concurs està dotat amb un premi de 2.000 euros i un passe de CienciAmics

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Concurso-cortos-Hemisferic.html La Ciutat de les  Arts i les Ciències obri el termini de presentació de curts per al seu concurs “Fèric” amb l’objectiu de promocionar l’Hemisfèric com a lloc de referència, en el desenvolupament del contingut audiovisual.

Este concurs es proposa després de l’èxit del curt commemoratiu d’estos 20 anys d’història de l’Hemisfèric, “Canastra” dirigit per la directora de cine espanyola Gràcia Querejeta.
 
El tema proposat d’este concurs ha de tindre per objectiu la promoció de l’Hemisfèric de la Ciutat de les  Arts i les Ciències,  en els seus valors culturals, arquitectònics i lloc d’oci clau en la promoció de València com a destinació turística.
 
Pot participar qualsevol persona de forma individual o col·lectiva realitzant la inscripció a través del correu electrònic concursodecortos@20añosdesueños.com
 
S’han establit dos premis: un primer premio, amb una dotació de 2.000 euros, i un segon premi que consistix en un passe CienciAmics  amb accés il·limitat durant un any al Museu dels Ciències i a l’Hemisfèric.

El termini màxim d’entrega dels treballs serà fins al 30 de novembre de 2018. La persona o l’equip guanyador es farà públic el dia 13 de desembre a través de les xarxes socials de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Facebook, Twitter, Instagram i LinkedIn) i la web www.20añosdesueños.com

Con estes accions, la Ciutat de les Arts i les Ciències rendix homenatge al seu primer edifici obert al públic, inaugurat en 1998, i que compta amb una coberta ovoide de més de 100 metres de longitud, que alberga en el seu interior la gran esfera que constituïx la sala de projeccions convertida en el cine més gran d’Espanya.

Tots els detalls del concurs i qualsevol informació relativa al 20 aniversari de l’Hemisfèric poden consultar-se en la web www.20añosdesueños.com

]]>
El Museu de les Ciències acull la nova exposició 'Travelling Bricks' /va/info/prensa/noticias/Travelling-Bricks.html dc., 04 de jul. 2018 14:24:00 +0200
La mostra té més de mig milió de peces LEGO® en les 120 impressionants figures que la componen

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Travelling-Bricks.html El Museu de les Ciències acull l’exposició 'Travelling Bricks' que recorre la història del transport des de la invenció de la roda. La història de la humanitat ha sigut també la història dels seus transports. La mostra, que es pot veure des del dimecres 4 de juliol fins al 21 d’octubre, es completa amb una zona lúdica i interactiva amb 200.000 fitxes de LEGO® amb les que construir, aprendre i jugar.


Els visitants poden pujar a la màquina del temps, propulsada a base de peces de LEGO® i imaginació, per a emprendre un viatge al·lucinant a través de l’evolució del ser humà i descobrir com el seu afany per explorar li ha portat més enllà de qualsevol frontera.


De la llunyana Mesopotàmia fins als confins del cosmos, el públic correrà en quadriga pel Circ Máximo, descobrirà noves espècies i continents junt amb Cristóbal Colom i Charles Darwin, conquistarà el Llunyà Oest a bord d’una diligència i solcarà els cels a bord d’un dirigible o descobriràs el majestuós Titanic.


Tot això a través d' una cosa tan simple com una xicoteta rajola de LEGO® i gràcies a la imaginació i perícia dels vints professionals certificats que han dissenyat i construït les 120 impressionants peces que formen esta exposició.

 

]]>
L’exposició d’escultures de Tony Cragg arriba als exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/-exposicion-esculturas-de-Tony-Cragg.html dj., 28 de juny 2018 15:14:00 +0200 La mostra temporal que arriba a València gràcies a la Fundació Hortensia Herrero està formada per sis escultures, tres d’elles realitzades expressament per a esta exposició

Un espectacle d’aigua, llum i so acompanyarà l’exposició tots els dijous, divendres i dissabtes fins a setembre

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-exposicion-esculturas-de-Tony-Cragg.html L’exposició d’escultures de l’artista Tony Cragg arriba als exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències de la mà de la Fundació Hortensia Herrero. Fins al 4 de novembre de 2018 es posaran veure sis escultures, tres d’elles realitzades expressament per a esta exposició, en distints enclavaments del complex.

Quatre escultures se situen sobre l’aigua en diversos estanys del recinte, quelcom inèdit ja que este artista mai havia exposat les seues obres en una làmina d’aigua. Estan realitzades en diversos materials com el bronze, l’acer i la fibra de vidre. Quant a les seues dimensions, algunes sobrepassen els sis metres d'alçaria i els 4.000 quilograms de pes.

Tony Cragg, que alhora que a València tindrà una gran exposició en els carrers de Nova York, està considerat el referent del ressorgir de l’escultura britànica dels 80 i un dels més icònics, la qual cosa li ha fet mereixedor de qualsevol tipus de guardons internacionals. El seu treball es caracteritza per l’ús de molt variats materials com són la pedra, la fusta, l’alumini, el bronze, l’acer o el plàstic que convertix en formes orgàniques.

Associat a esta mostra es realitza un espectacle de fonts d’aigua, llum i música en el llac sud de l’Hemisfèric. Els passes seran a les 23:00 hores tots els dijous, divendres, dissabtes i vespres de festius, fins al dissabte, 1 de setembre.

Al finalitzar l’exposició, la Fundació Hortensia Herrero adquirirà una de les escultures que s’ubicarà en un lloc emblemàtic de la ciutat de València, tal com va fer amb la mostra dedicada a Manolo Valdés el passat any.
 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències acull la Nit de Berklee /va/info/prensa/noticias/-la-Nit-de-Berklee.html dj., 28 de juny 2018 10:57:00 +0200 El concert de graduació dels alumnes del màster del campus de València de Berklee tindrà lloc el 7 de juliol a les 22 hores

Comptarà amb actuacions de músics de més de 30 països amb Al di Meola i la FSMCV com invitats especials

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-la-Nit-de-Berklee.html La Ciutat de les Arts i les Ciències acull la Nit de Berklee, el concert de graduació dels alumnes de màster del campus a València de Berklee. La quarta edició d’este gran concert, serà el pròxim 7 de juliol a les 22 hores, s’emmarca en la Gran Fira de València i és el més important de l’any per a Berklee a Europa, on van assistir 4.000 i 5.000 persones en 2016 i 2017 respectivament, omplint el recinte del llac nord de l’Hemisfèric.

Músics procedents de més de 30 països actuaran sobre un escenari flotant enfront de l’Hemisfèric en este esdeveniment de caràcter gratuït i d’accés lliure, fins completar aforament, que en 2018 veurà el major desplegament tècnic fins a la data, amb una producció espectacular i amb un programa artístic impecable per a homenatjar el fidel públic valencià. Esta edició de la Nit de Berklee tindrà com a fil conductor la temàtica ´Band of Travelers´, per a contar a través de la música històries dels artistes i intèrprets en tots els racons del món.

Així mateix, Al di Meola actuarà com invitat especial. El conegut guitarrista i compositor, la música del qual comprén múltiples gèneres del jazz amb tints de rock, música clàssica de l’Índia, música clàssica occidental, flamenc i blues, i que és considerat un dels pioners de la fusió, interpretarà dos peces amb motiu de l’atorgament del títol Doctor Honoris Causa en reconeixement a la seua aportació a la música per part del campus de Berklee a València.

Al di Meola rebrà el títol Doctor Honoris Causa el 9 de juliol durant la cerimònia de graduació de la promoció d’alumnes de màster de 2018, la qual transcorrerà en l’Auditori del Palau de les Arts Reina Sofía, de la mà del president de Berklee, Roger Brown. Eddie Gómez, Plácido Domingo i John McLaughlin van rebre este mateix reconeixement en 2013, 2014 i 2017 respectivament.

Per primera vegada, a més, la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana participarà en el tancament de la Nit de Berklee, per a commemorar conjuntament el 50 Aniversari de la FSMCV.

Este concert és possible gràcies a la col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i Berklee, amb el suport de Fundació Bancaixa, Mapfre, Yamaha Ibèrica, i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

 


 


 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horari i activitats els mesos d’estiu /va/info/prensa/noticias/oferta-estiu.html dt., 19 de juny 2018 14:12:00 +0200  

Una exposició de figures i maquetes de gran format realitzades amb peces de LEGO®, l’exposició de Mart i una producció cinematogràfica musical protagonitzen l’estiu del complex cultural

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/oferta-estiu.html La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i la seua oferta d’activitats durant els mesos d’estiu. En l’Hemisfèric, gran protagonista durant el 2018 per la celebració del seu 20 aniversari, la programació de pel·lícules es manté i des del 30 de juny, el públic podrà disfrutar de sessions a les 20 i a les 21 hores.

A les pel·lícules actuals de la cartellera, s’afig la nova projecció 'Ritmes d’Amèrica', que es podrà veure des de l’1 de juliol de 2018. Esta producció, narrada en la versió original per l’actor Morgan Freeman, és una història de la cultura, la creativitat i la música d’Amèrica.

En el Museu la gran novetat de l’estiu serà l’exposició 'Traveling Bricks' , a partir del 4 de juliol. Una exposició de 800 metres quadrats on poder conéixer la història dels avanços científics relacionats amb el transport a través de 120 figures i maquetes de gran format realitzades amb peces de LEGO®, entre les que destaquen maquetes del Titanic, un Zepelín o la nau espacial Carl Sagan, i inclou una zona lúdica en què poder muntar les teues pròpies creacions.

En el Museu dels Ciències també destaquen les exposicions més recents com 'Mediterrani', una mostra organitzada per l’Obra Social 'la Caixa', que presenta el passat, present i futur del mar Mediterrani. Durant la visita a l’exposició, el públic pot escoltar els sons que emeten els cetacis i conéixer algunes curiositats geològiques, històriques i culturals sobre este mar.

I finalment, l’exposició interactiva de 'Mart. La conquista d’un somni', coproduïda conjuntament per la Fundació Telefónica. L’exhibició inclou peces de gran valor històric i documental, com a llibres com 'De revolutionibus orbium coelestium', la famosa obra de Nicolau Copèrnic, que pot considerar-se l’origen de l’astronomia moderna, o 'Astronomia Nova', de Johannes Kepler. També podrem contemplar altres peces reals com un fragment de Mart caigut el 3 d’octubre de 1962 a Nigèria, o il·lustracions originals de 'La Guerra dels Mons', la coneguda obra de H.G. Wells.

Els tallers d’animació de la 'Ciència a escena' tampoc se’n van de vacacions i cada matí, de 10:30h fins a les 13 hores hi ha passes de les sessions de 'Fred, fred', 'Màgia Química' 'Aluzina', 'Científic per un dia', 'Horror al buit', que mantenen les seues sessions per a ensenyar als visitants del Museu una manera enginyosa i dinàmica de submergir-se en el món de la ciència.

 

]]>
El Museu de les Ciències acull la sessió inaugural de Digital Jove /va/info/prensa/noticias/-Digital-Jove.html dt., 19 de juny 2018 12:06:00 +0200 Este esdeveniment és un nou fòrum de debat obert i participatiu dedicat a les noves narratives digitals de creació que se celebra a València del 20 al 24 de juny

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-Digital-Jove.html El Museu de les Ciències acull el dimecres, 20 de juny de 10:00 a 14:30 hores, la sessió inaugural de Digital Jove, un nou fòrum de debat obert i participatiu dedicat a les noves narratives digitals de creació, a la convergència Art + Ciència + Tecnologia + Comunicació, i al seu impacte social, que tindrà lloc en la ciutat de València, del 20 al 24 de Juny de 2018.

Digital Jove és un esdeveniment de caràcter internacional, amb un enfocament transversal i multidisciplinari, i està dirigit principalment a a jóvens creadors, professionals i startups del món dels continguts digitals, investigadors i científics creatius, pensadors, desenvolupadors de videojocs, col·lectius makers, crítics, educadors i professionals dels mitjans de comunicació.

L’entrada a la inauguració d’este esdeveniment serà gratuïta fins a completar l’aforament de l’Auditori del Museu. El públic que vullga assistir a la sessió inaugural, pot registrar-te gratuïtament:

https://www.enterticket.es/eventos/digital-jove-2018-984763

En la jornada inaugural es projectarà l’estrena a Espanya del documental sobre la Intel·ligència Artificial 'Més Humanes que els Humans-More Huma than Human' (2018), dels directors Tommy Pallotta i Femke Wolting.  A més, tindran lloc les ponències de Carolina Cruz – Neira, directora del Emerging Analytics Center de la Universitat d’Arkansas en Little Rock (EE.UU.), la d’IMPOSSIBLE THINGS (Alex Mayhew & Ian Kelso), companyia de tecnologia creativa de Toronto (Canadà) i finalment la ponència de Lucía Calvo, coordinadora web i d’estratègia Social Media del CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Digital Jove està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura GVA, dins del programa oficial de Cinema Jove, i compta amb la col·laboració de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Les Naus Centre d'Innovació - Ajuntament de València, ESAT - Escola Superior d’Art i Tecnologia, l’Ambaixada de Canadà a Espanya, el canal ARTE en Espanyol, i No Spoon Tech Lab.


 

]]>
L’Hemisfèric acull del 10 al 12 de juny la reunió Euromax 2018 /va/info/prensa/noticias/LHemisferic-acull-Euromax-2018.html dc., 06 de juny 2018 14:49:00 +0200  

Euromax és l’associació europea de cines en gran format per a documentals i pel·lícules educatives

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/LHemisferic-acull-Euromax-2018.html L’Hemisfèric acull del 10 al 12 de juny la reunió de l’associació europea de cines en gran format per a documentals i pel·lícules educatives, Euromax 2018. Els membres d’Euromax es reunixen cada any en una ciutat europea perquè els responsables i els professionals de la indústria cinematogràfica de pantalles gegants projecten nous llançaments i tràilers d’este tipus de pel·lícules.

És la primera reunió d’esta organització que se celebra a València coincidint amb la celebració del XX aniversari de l’Hemisfèric i enguany comptarà amb moltes novetats. Es projectaran 11 noves pel·lícules tant en format Imax Dome com en format digital amb un projector làser 4K de Barco. A més, també es projectaran 6 tràilers de pel·lícules en format digital y es donaran a conéixer 12 pel·lícules en producció com a mostra del que la indústria està treballant de cara al seu llançament en els pròxims anys.

EuroEuromax és la plataforma europea on és possible conéixer de primera mà les novetats del sector del gran format tant a nivell de producció de noves pel·lícules com a avanços tecnològics audiovisuals. Per a la Ciutat de les Arts i les Ciències és molt important participar i col·laborar en l’organització de la seua reunió anual ja que es tracta del fòrum que servix de trobada per a sales de cine en gran format, productores, distribuïdores i empreses audiovisuals que estan en continu desenrotllament en noves tecnologies el que permet a l’espectador gaudir de major qualitat d’imatge.

En els últims anys, la delegació i els programes de conferències d’Euromax han crescut per a incloure un número cada vegada major de professionals pioners de solucions digitals excepcionals. EuroEuromax reunix a especialistes en pantalles gegants, productors de televisors 4K HDR, indústries de captura d’imatges 8K, planetaris i atraccions, diferents sistemes de projecció digital i experts en realitat virtual en 3D. 

 

]]>
El Museu dels Ciències acull la nova exposició 'Mart. La conquista d’un somni' /va/info/prensa/noticias/museucienciesacogemarteconquistaunsueno.html dt., 29 de maig 2018 13:13:00 +0200 Coproduïda amb la Fundació Telefónica i amb la col·laboració de l’Agència Espacial Europea, l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial i l’Institut Nacional d’Astrofísica d’Itàlia, entre altres.

La mostra respon a les grans preguntes que desperta Mart, les seues característiques i diferències respecte a altres planetes.

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/museucienciesacogemarteconquistaunsueno.html El Museu de les Ciències acull l’exposició 'Mart. La Conquista d’un somni', una exposició, coproduïda per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Fundació Telefónica, i que ens acosta a la fascinació pel planeta roig i que es podrà veure en el Museu desde hui, 29 de maig.

En la presentació de la mostra han participat el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, l’astronauta espanyol de l’Agència Espacial Europea (ESA) Pedro Duque, el director de Relacions Institucionals de Telefónica, Joan Cruz, la directora del Departament de Càrregues Útils i Ciències de l’Espai de l’INTA, Mª Dolores Sabau Graziati i Marco Faccini, de l’Observatori Astronòmic INAF de Roma.

L’exposició respon a les grans preguntes que desperta Mart, les seues característiques i diferències respecte a altres planetes, com ho observem des del punt de vista científic i de la ciència-ficció o la seua influència en l’imaginari col·lectiu. També, fent ús de la tècnica d’hologrames es crearà un personatge que ens donarà la benvinguda a Mart.

El visitant pot escoltar com sonaria la seua veu o quin seria el seu pes a Mart, jugar a un trivial sobre el planeta roig, realitzar un recorregut per les fites de la carrera espacial cap a Mart i conéixer el nostre possible futur en este planeta. A més, pot tocar i descobrir la superfície del planeta roig.

'Marte. La conquista d’un somni' inclou peces de gran valor com a llibres i instruments astronòmics del segle XVI al XVIII del Museu Copernicà de Roma com 'De revolutionibus orbium coelestium', de Nicolás Copèrnic o 'Astronomia Nova' de Johannes Kepler. També un fragment del meteorit de Mart caigut el 3 d’octubre de 1962 a Nigèria, il·lustracions originals de 'La Guerra dels Mons' i una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei.

Entre altres peces, destaca a més el mòdul 'missió MarsExpress' en el que s’obté informació de la primera missió de l’Agència Espacial Europea (ESA) d’exploració planetària. S’establirà una connexió amb la base de dades de la WebMarsExpress per a poder visualitzar l’última imatge publicada per la sonda. El públic descobrirà també els objectius de la segona missió d’exploració de l’ESA dedicada a Mart o els Rovers que han estat i estan explorant el planeta.

L’exposició compta amb diferents mòduls interactius i presenta també una col·lecció de les imatges més espectaculars captades per les missions a Mart.

La mostra està coproduïda junt amb Fundació Telefónica amb la col·laboració de l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Institut Nacional d’Astrofísica d’Itàlia (INAF), entre altres, tant en l’assessorament com en préstec de peces. 'Mart. La Conquista d’un somni' va poder veure’s per primera vegada a Madrid, en l’Espai Fundació Telefónica, del 8 de novembre de 2017 al 4 de març de 2018.

]]>
Un total de 25 fotografies mostra una visió artística del río Tinto /va/info/prensa/noticias/25-fotografies-Rio-Tinto.html dc., 23 de maig 2018 12:24:00 +0200 Les imatges exposades reflectixen la diversitat de colors d’esta zona

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/25-fotografies-Rio-Tinto.html El Museu de les Ciències acull una mostra de 25 fotografies abstractes realitzades per la fotògrafa bilbaïna i biòloga, Begoña Sánchez, en la Conca Minera de Riotinto (Huelva). L’exposició temporal de lliure accés està situada en el Carrer Menor del Museu i es podrà visitar fins a finals de setembre 2018.

El riu Tinto, principal protagonista de la col·lecció, naix de les entranyes de la Faja Pirítica Ibérica, i es caracteritza pel seu color roig i extremada acidesa. El seu color natural es deu a l’acció de bacteris extremòfils presents en l’aigua i que intervenen en els cicles del ferro i sofre, elements predominants en el riu. Estes condicions extremes, junt amb la mineralogia i geologia de la zona, han sigut d’interés per a investigadors de la NASA com comparativa amb la possible vida a Mart.

La seua autora, com si d’un microscopi es tractara, ens submergix en la bellesa oculta en els elements del riu. L’intens color roig de les aigües, el groc del sofre depositat en les roques, l’ocre dels fangs secs i el verd de les algues i la vegetació constituïxen una esplèndida i única paleta de colors.

 

 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Real Societat Espanyola de Química entreguen els premis del Concurs Reacciona! /va/info/prensa/noticias/-premios-del-Concurso-Reacciona.html dv., 18 de maig 2018 15:23:00 +0200  

Alumnes de l’IES Vega del Turia (Terol) i del Col·legi Claret (Xàtiva) han guanyat el primer i segon premi respectivament en la categoria de Batxillerat.

En la categoria 'Universitat' el jurat ha premiat els treballs dels estudiants de la Universitat de Saragossa i de la Universistat de València

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-premios-del-Concurso-Reacciona.html L’equip format pels alumnes de l’IES Vega del Túria (Terol) junt amb el professor Javier Valtueña han guanyat amb el treball 'Flogisto, el final de la alquimia' el primer premi categoria Batxillerat del concurs Reacciona! organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la secció territorial de València de la Real Societat Espanyola de Química.

El segon premi categoria Batxillerat ha sigut per a l’equip format pel Col·legi Claret de Xàtiva, que dirigit pel seu professor Enrique Monfort ha presentat el treball ‘O=C=O''.

En la categoria 'Universitat', el jurat ha reconegut amb el primer premi a l’alumna María Tejero amb el seu treball 'Cloro, un veneno doméstico'' presentat per la Universitat de Saragossa. El segon premi ha sigut per als estudiants de la Universitat de València, pel seu treball 'la química ens exalça'.

El concurs culmina així la seua 7a edició amb l’objectiu de destacar la importància de la química en el desenrotllament de la societat i promoure l’interés per esta disciplina entre els jóvens i generar entusiasme pel futur creatiu de la química. Els participants havien d’exposar de forma didàctica, creativa i original algun procés químic, en especial aquells on la contribució al benestar de la societat seguisca més patent o resulten més formatius o il·lustratius.

En total, més de 28 equips s’han inscrit enguany en la sèptima edició del concurs dirigit a estudiants de qualsevol cicle d’universitat, de Batxillerat, cicles formatius de Formació Professional Grau Mitjà i 2n Cicle de l’ESO de tota Espanya. En esta ocasió, a més d’estudiants de la Comunitat Valenciana, han participat també de Madrid i Aragó.
 


 


 

 

 

 

 

 

]]>
Ambaixadors de països de la Unió Europea visiten la Ciutat de les Arts i les Ciències /va/info/prensa/noticias/Ambaixadors-de-UE-visiten-CAC.html dj., 17 de maig 2018 17:30:00 +0200 CAC /va/info/prensa/noticias/Ambaixadors-de-UE-visiten-CAC.html Ambaixadors de països de la Unió Europea, que participen en una trobada a València, han visitat esta vesprada el Museu de les Ciències i l’Hemisfèric acompanyats pel director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències Enrique Vidal.

]]>
10 equips finalistes de Reacciona! defenen els seus projectes de química en el Museu de les Ciències /va/info/prensa/noticias/Final-Reacciona.html dj., 17 de maig 2018 16:35:00 +0200 CAC /va/info/prensa/noticias/Final-Reacciona.html El Museu de les Ciències acull demà divendres 18 de maig a partir de les 11 h la final i entrega de premis de la sèptima edició del concurs Reacciona! organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la secció territorial de València de la Real Societat Espanyola de Química (RRSEQ-VAL) per a destacar la importància de la química.

L’Auditori Santiago Grisolía és l’escenari on els 10 finalistes (7 en categoria 'Batxillerat' i 3 en categoria 'Universitat') presenten els seus treballs per a optar als primers premis. Els participants han d’exposar de forma didàctica, creativa i original algun procés químic, en especial aquells la contribució al dels quals benestar de la societat siga més patent o resulten més formatius o il·lustratius.

Més de 28 equips s’han inscrit enguany en la sèptima edició del concurs dirigit a estudiants de qualsevol cicle d’universitat, de Batxillerat, cicles formatius de Formació Professional Grau Mitjà i 2n Cicle de l’ESO de tota Espanya. En esta ocasió, a més d’estudiants de la Comunitat Valenciana, han participat també de centres d’Aragó i Madrid.

L’objectiu de destacar la importància de la química en el desenvolupament de la societat i promoure l’interés per esta disciplina entre els jóvens.

]]>
El Museu de les Ciències oferix dues sessions gratuïtes dels tallers 'Ciència a Escena' este dissabte 19 de maig pel Dia dels Museus /va/info/prensa/noticias/dues-sessions-gratu-tes-dels-tallers-Ci-ncia-a-Escen--dissabte-19-de-maig-pel-Dia-dels-Museus.html dl., 14 de maig 2018 13:41:00 +0200
Les sessions gratuïtes se celebraran en l’Auditori Santiago Grisolía a les 13 h i a les 17 h

Les entrades podran arreplegar-se en el mostrador de reserves situat en el Carrer Menor del Museu

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/dues-sessions-gratu-tes-dels-tallers-Ci-ncia-a-Escen--dissabte-19-de-maig-pel-Dia-dels-Museus.html El Museu de les Ciències s'unix a la celebració esta setmana del Dia Internacional dels Museus amb dues sessions especials de 'Ciència a Escena' gratuïtes el pròxim dissabte19 de maig. L’Auditori Santiago Grisolía serà l’escenari on els divulgadors científics realitzaran els experiments en directe de 'Ciència a Escena' en duess sessions: a les 13 hores i a les 17 hores, amb un aforament de 300 persones cada una.

El públic interessat a assistir als tallers haurà d’arreplegar les entrades el mateix dissabte 19 de maig a partir de les 10 h en les taquilles de reserves ubicades en el Carrer Menor del Museu. Els divulgadors científics han seleccionat per a esta activitat els experiments més divertits i sorprenents de 'Ciència a Escena' amb demostracions procedents dels tallers 'Màgia Química', 'Fred, Fred' i 'Horror al buit'.

En les sessions de 'Ciència a Escena' personal especialitzat en divulgació ensenya ciència de forma curiosa a través de distints experiments en directe. En 'Fred, fred' el públic comprova els sorprenents canvis que experimenten els cossos en contacte amb el nitrogen a -196 ºC i en “Màgia Química” els participants poden veure en directe reaccions i canvis de colors i inclús com es posa en marxa un rellotge amb suc de taronja.

Amb esta jornada, la Ciutat de les Arts i les Ciències s'unix a la celebració del Dia Internacional dels Museus (18 de maig), organitzat pel Consell Internacional de Museus per a subratllar la importància del paper dels museus al servici de la societat i el seu desenrotllament. Se celebra cada 18 de maig i els museus participants organitzen diferents activitats per a connectar amb el seu públic. En el cas del Museu, s’ha traslladat la celebració de l’efemèride al dissabte 19 de maig per a facilitar que les activitats especials poden ser disfrutades pel nombre més gran de persones.


 

]]>
'Mart. La conquista d'un somni' arriba al Museu de les Ciències per a acostar-nos al planeta roig /va/info/prensa/noticias/ExpoMarteCAC.html dg., 13 de maig 2018 13:32:00 +0200
- L’astronauta espanyol de l’Agència Espacial Europea (ESA) Pedro Duque assistix a la inauguració el dimarts 29 de maig


- Coproduïda amb la Fundació Telefónica i amb la col·laboració de l’Agència Espacial Europea, l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial i l’Institut Nacional d’Astrofísica d’Itàlia, entre altres. 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/ExpoMarteCAC.html 'Mart. La conquista d’un somni' és la nova proposta  de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a este estiu i que els visitants del Museu de les Ciències podran conéixer a partir del 30 de maig. L’astronauta espanyol de l’Agència Espacial Europea (ESA)  Pedro Duque assistirà a la inauguració prèvia que se celebrarà el dimarts 29 de maig.

La mostra respon a les grans preguntes que desperta Mart, les seues característiques i diferències respecte a altres planetes, com ho observem des del punt de vista científic i de la ciència-ficció o la seua influència en l’imaginari col·lectiu. 

El visitant podrà escoltar com sonaria la seua veu o quin seria el seu pes a Mart, jugar a una trivial sobre el planeta roig, realitzar un recorregut per les fites de la carrera espacial cap a Mart i conéixer el nostre possible futur en este planeta.

'Mart. La conquista d’un somni' inclou peces de gran valor com a llibres i instruments astronòmics del segle XVI al XVIII del Museu Copernicà de Roma com De revolutionibus orbium coelestium, de Nicolás Copèrnic o Astronomia Nova de Johannes Kepler. També un fragment del meteorit de Mart caigut el 3 d’octubre de 1962 a Nigèria, il·lustracions originals de 'La Guerra dels Mons' i una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei. 

L’exposició està coproduïda junt amb Fundació Telefónica amb la col·laboració  de l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Institut Nacional d’Astrofísica d’Itàlia ( INAF ) entre altres, tant en l’assessorament com en préstec de peces. 

]]>
El Museu de les Ciències celebra els deu anys de 'Repte Robot' amb récord de participació /va/info/prensa/noticias/Premios-Desafio-Robot-.html dv., 11 de maig 2018 16:40:00 +0200 El concurs  ha reunit hui a més de 240 robots dissenyats

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Premios-Desafio-Robot-.html L’IES Josep Iborra de Benissa ha obtingut el primer premi en la categoria Lego Sumo amb el seu robot 'Wally-Markus' que ha aconseguit imposar-se a la resta de dissenys presentats en la X edició de Repte Robot celebrat hui en el Museu de les Ciències. Per la seua banda, 'Ingenio Kids' han guanyat la prova Lego Missió a Mart, amb els millors temps en una simulació d’arreplega de mostres sobre la superfície marciana.

En la categoria Lliure, la prova de Sumo ha premiat a l’equip del IES Hermanos Amorós amb el seu robot 'El Senyor de la nit' mentres que el  IES 1 Torrevieja ha resultat guanyador en la prova Missió a Mart amb el robor 'Goliathus'. 

En 'Especial' , prova de ball robòtic, la coreografia presentat per l’IES Hermanos Amorós de Villena amb el robot Larry Kapija ha obtingut el primer premi al considerar el jurat que s’ha ajustat millor al ritme de la música i per la seua originalitat. 

En segon lloc d’Especial', l’IES Pare Arques de Cocentaina amb 'Els goriles socarrats'. El Col·legi Santa Ana de Llíria ha guanyat el concurs de ball en youtube a l’obtindre el nombre més gran de 'm’agrades'.

Els alumnes de 2.º Cicle de Primària i els alumnes de 3.er Cicle de Primària del Col.legi Palma de La Cañada, guanyadors de les prova 'Reacció en cadena', han creat els millors mecanismes per a aconseguir encistellar una pilota creant efectes concatenats.

Consulta ací tots els premis 

Drons i tallers

El concurs 'Repte Robot' ha reunit hui en el seu X edició a més de 240 robots dissenyats, construïts i programats per escolars de col·legis de la Comunitat Valenciana, Illes Balears i Múrcia.

El Museu de les Ciències ha comptat amb el suport d’empreses i institucions vinculades a la robòtica i que promouen la seua divulgació. Omrom, la Universitat Politècnica de València, Ingenio Kids, Col·legi Camarena Canet i bMaker (BQ+MacMillan) organitzen amb la Ciutat de les Arts i les Ciències esta jornada amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant, Universitat Florida, ESAT, INESCOP, CFZ COBOTS, Intra Automation i BYL Iniciativas Educativas.

Un robot mòbil per a la indústria 4.0 creat per Omron donava la benvinguda a Repte Robot i també els visitants han pogut interactuar amb una rèplica a grandària real del famós droide R2-D2 gràcies a  Astromech Spain, assistir a demostracions i participar en tallers relacionats amb la robòtica. 

També s’han celebrat tallers de drons, simulació de vol i un mini-circuit real. L’exhibició de vol ha comptat amb la participació d’Alex Zamora, campió d’Espanya i quart en el rànquing mundial de pilots de drons de carreres. 

La Universitat d’Alacant ha presentat en la zona de fira la demostració d’un braç robòtic realitzat amb Inescoop i CFZRobots. Ingenio Kids ha organitzat les finals 'Constructors' i 'Programers' per a escolars de 1r i 2n de Primària. L’Associació ByL Iniciatives Educativas ha posat en marxa durant tot el matí tallers de realitat augmentada i de programació robòtica. 

]]>
Empreses i institucions presenten en 'Repte Robot 2018' prototips innovadors i projectes de robòtica amb tallers i demostracions en directe /va/info/prensa/noticias/DesafioRobot18.html dc., 09 de maig 2018 14:39:00 +0200 - L’aranya gegant robòtica dissenyada per la UPV i una rèplica del famós R2-D2 interactuaran amb els visitants

- El xiquet Alex Zamora, campió d’Espanya i quart en el rànquing mundial de pilots de drons, participa en l’exhibició de drons

- 'Repte Robot' se celebra este divendres 11 amb més de 240 robots d’escolars de la Comunitat Valenciana, Illes Balears i Múrcia

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/DesafioRobot18.html El Museu de les Ciències celebra la X edició del certamen escolar 'Repte Robot' divendres 11 de maig amb empreses i institucions vinculades a la robòtica i que promouen la seua divulgació. Omrom, la Universitat Politècnica de València, Ingenio Kids, Col·legi Camarena Canet i bMaker (BQ+MacMillan) organitzen amb la Ciutat de les Arts i les Ciències esta jornada amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant, Universitat Florida, ESAT, INESCOP, CFZ COBOTS, Intra Automation, Lego i BYL Iniciatives Educatives.

La UPV presentarà la seua 'aranya gegant robòtica', l’únic robot caminant amb sis potes, dissenyat i construit en una universitat pública espanyola. Els visitants podran interactuar amb una rèplica del famós droide R2-D2 gràcies a d’Astromech Spain, assistir a demostracions i participar en tallers relacionats amb la robòtica.

Entre les propostes, se celebraran tallers de drons, simulació de vol i un mini-circuit real amb mini-drons per als participants. L’exhibició de vol comptarà amb la participació d’Alex Zamora, campió d’Espanya i quart en el rànquing mundial de pilots de drons de carreres.

La Universitat d’Alacant presentarà en la zona de fira la demostració d’un braç robòtic realitzat amb Inescoop i CFZRobots. Ingenio Kids organitza les finals 'Constructors' i 'Programers' per a escolars de 1r i 2n de Primària.

Des de l’Associació ByL Iniciatives Educatives es realitzaran durant tot el matí tallers de realitat augmentada; 10 a 12 h taller 'Escanejat en 3D' i d’11 a 14 h el taller 'Programa i prova a una robot'. La jornada comptarà també amb combats de Sumo en els que podran participar els visitants i que organitza Aventura València.

Rècord de participació

El concurs 'Repte Robot' celebra este divendres 11 de maig la seua X edició amb rècord de participació. La jornada, de lliure accés, reunix enguany a més de 240 robots dissenyats, construïts i programats per escolars de col·legis de la Comunitat Valenciana, Illes Balears i Múrcia. La competició serà a partir de les 10 hores en la Sala dels Arcs, ubicat en la planta baixa de l’edifici.

El concurs té quatre categories diferents: 'Lego' on competixen robots realitzats només amb les famoses peces de muntatge, 'Lliure' , 'Especial' que consistix en una demostració de ball i coreografia robòtica, i 'Reacció en cadena', en què els equips han de posar en marxa un mecanisme capaç d’encistellar una pilota per mitjà d’una sèrie d’efectes concatenats. L’accés tant a la Sala dels Arcs on es realitzarà la competició com a l’entrega de premis en l’Auditori és lliure i gratuït.

]]>