Propostes divertides del Museu de les Ciències i del Hemisfèric

29/07/2021

Deu plans en família  que no pots perdre't en la Ciutat de les Arts i les Ciències  
Propostes divertides del Museu de les Ciències i del Hemisfèric

1- Jugar amb els Arcs Comunicants

El Museu de les Ciències sorprén i ensenya ciència fins i tot abans d'entrar en el seu interior. En les entrades est i oest, es pot jugar amb les estructures d'arcs i aprendre sobre el so. És possible escoltar una altra persona de manera nítida a una distància de quasi 50 metres gràcies a l'arquitectura de l'edifici? Sí i ací es demostra: dues persones situades en cadascun dels extrems oposats poden mantindre una conversa. Els riures es canalitzen, a través de l'estructura, en forma d'arc, que conforma els laterals del Museu fins a arribar directa a cau d'orella de l'altra persona. Tot un clàssic sempre que es visita el Museu de les Ciències.


2- Caminar entre dinosaures gràcies al cinema digital 3D del Hemisfèric 

'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D' és una experiència d'immersió en 3D que oferix el Hemisfèric. Els personatges animats s'han recreat sobre fons reals. 
Els cossos i els moviments dels animals s'han confeccionat a partir de l'evidència fòssil i el seu comportament es deriva de la paleontologia i de com actuen els animals actuals. Fins i tot el seu llenguatge corporal ha sigut inspirat pel que sabem de la conducta animal real i aporta a estes criatures un realisme increïble. La pel·lícula trasllada als espectadors a l'Alaska del Cretàcic a través de la història de dos joves Pachyrhinosaurus (grans dinosaures herbívors) des del moment que ixen de l'ou, la seua trobada amb els depredadors, la climatologia extrema a la qual es veuen sotmesos, els desastres naturals i com lluiten per sobreviure a través de les estacions. A més, el millor record serà realitzar-te una foto ‘prehistòrica’ amb els protagonistes de la pel·lícula en el photocall instal·lat en l'entrada al Museu de les Ciències.

3- Realitzar experiments divertits 

La ‘Ciència a Escena’ és una de les propostes més divertides que oferix el Museu per a un públic de totes les edats que vulga participar en diferents experiències plenes de sorpreses i molta ciència. 
Les sessions especials de "La Ciència a Escena", "Química en acció" i "La ciència invisible" reunixen les millors experiències de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i "Roent". S'ofereixen per a un públic a partir de 8 anys ("Química en acció" a la sala 1) i "La ciència invisible", recomanada a partir dels 10 anys que es realitza a la sala 2. A més, els més xicotets, de 4 a 8 anys, es convertixen en científics i experimenten amb la matèria i les seues propietats en "Científic per un dia" (a partir del 19 de juny). També pots participar en l'Estudi de TV per a conéixer els secrets i trucs que intervenen en l'enregistrament d'un programa

4- Érase una vegada… la ciència dels contes en el Museu 

La ciència està a tot arreu però... podem trobar-la amagada en el fantàstic món dels contes infantils? Series capaç de trobar ciència al castell embruixat, en el bosc sense fi, dins de la casa de xocolate, en l'espill màgic o en la tija de fesols? “Érase una vegada...” ens dona la resposta i presenta conceptes científics a través de deu contes populars.
Caputxeta Roja, el Llop Feroç, Alicia o els quaranta lladres salten dels llibres per a explicar-nos tot sobre la ciència darrere dels relats infantils. Amb multitud de mòduls interactius, l'exposició es desenvolupa en deu “llibres” gegants organitzats al voltant d'un bosc ple de sorpreses on explorar i escoltar els contes tradicionals. També coneixeràs els contes clàssics i la ciència que amaguen en els Contacontes que se celebren els dissabtes i diumenges a les 11.00, 12.00, 17.00 i 18.00 hores. 

5- El Espai dels Xiquets en el Museu de les Ciències 

Un espai dissenyat per al públic de 3 a 8 anys, on experimentar amb els sentits, l'aigua, els animals, un bosc animat i fins a una casa inacabada: és el 'L'Espai dels Xiquets' del Museu de les Ciències. Adaptat a les noves mesures de seguretat i control d'aforament, hi ha sessions al llarg de tot el dia. En "Els sentits" els xiquets experimenten amb espills deformants, comproven com es veuen des de diferents angles, endevinen objectes a través del tacte o juguen amb les olors. "El Bosc" és la zona en la qual juguen amb l'aigua sense por de banyar-se i coneixen els peixos, mamífers, rèptils, amfibis o ocells, la seua alimentació, hàbitat o reproducció amb animals reals. També poden veure com els seus dibuixos cobren vida: trien i acoloreixen un animal, el porten a l'escàner i passen a formar part de "El Bosc Animat" en una pantalla de projecció. 

A més, poden convertir-se per un moment en una cria de cangur, una gran tortuga que descansa al costat d'un arbre o un enorme escorpí que fins i tot mou les seues pinces. En "Cooperació" els espera la casa inacabada un espai molt especial perquè els xiquets, en equip, poden construir, desfer i refer, una casa amb rajoles utilitzant grues, carros i aparells de transport de joguet.

6- El Formiguer i altres animals
Aquesta instal·lació, situada al costat del Espai dels Xiquets, recrea els túnels en els quals habiten les formigues Atta, o talladores de fulles, una espècie capaç de cultivar la seua pròpia plantació de fongs. Esta recreació s'ha completat amb acuaterrarios on s'observen xicotets peixos i plantes tropicals, des d'on les formigues s'aprovisionen de fulles que utilitzen per a nodrir al fong del qual s'alimenten. 

7-  Play. Ciència i música, la nova exposició del Museu deles Ciències

Veure les cordes vocals en acció, marca el tempo d'una orquestra, compon i interpreta amb diferents instruments o toca una arpa virtual. 'Play. Ciència i música' mostra una àmplia col·lecció històrica d'instruments musicals, espais amb experiències interactives entorn de processos creatius i cognitius de la música així com experiències multimèdia. Una exposició plena de sorpreses: Quant talent i quanta tecnologia es necessita per a reproduir música amb una màquina mecànica?, música gravada en un corró de fusta...!, podem veure les ones? hi ha música en el buit?

Hi ha visites guiades opcionals a l'exposició del 19 de juny al 5 de setembre tots els dies a les 11.00; 13.15; 16.30 i 19.30 hores. El preu és de 2,50 euros. La visita es completa amb tallers en els quals es proven "efectes sonors" i es convida al públic a tocar instruments. És necessari adquirir a més l'entrada al Museu de les  Ciències. 

8- Assistir a un espectacle de ‘Alt Voltatge’ 
En el Teatre de la Ciència es programen diverses sessions de l'espectacle ‘Alt Voltatge’. L'accés al 'Teatre de la Ciència' està inclòs en l'entrada general al  Museu de les Ciències. El públic ha de reservar sessió en el punt info de la primera planta. El xou 'Alt voltatge' inclou demostracions científiques i experiments divertits, com a campanes que sonen sense tocar-les, ciris que s'apaguen amb una vareta metàl·lica sense necessitat de bufar, anells saltarines, arcs elèctrics que solquen l'espai, o tubs de neó que s'encenen en tocar els seus extrems. També inclou la famosa 'Bobina de Tesla' que el públic podrà veure en acció. És un transformador amb efectes espectaculars, com els raigs que produeix de més d'un metre. Inclòs en l'entrada al Museu. 

9- Explorar les estreles amb un planetari en directe

El Hemisfèric oferix el planetari ‘Astromenuts’. El públic infantil, de 3 a 6 anys, descobrix els secrets del dia i la nit, les fases de la Lluna o les meravelles que tanquen les constel·lacions. El Hemisfèric es convertix en una nau espacial que espera als astronautes del futur. En un vertiginós viatge a través del sistema solar recorren planetes i intenten atrapar alguna estrela que troben pel camí. Una manera d'iniciar-se en les ciències de l'espai a través de divertits dibuixos, històries i animacions. 

A més, per a tots els públics i recomanat a partir de 8 anys, el Hemisfèric proposa 'Les Nocturnes d'estiu' tots els dijous a les 20 hores i els dissabtes a les 21 hores fins al 4 de setembre. La narració és en directe, s'explica al públic curiositats i les constel·lacions més representatives del cel estival acompanyat per una banda sonora original.

10- Descobrir el món submarí amb ‘L'escull encantat: Kaluoka’hina 3D’

També en el Hemisfèric “L'escull encantat: Kaluoka’hina 3D” relata una divertida aventura plena d'humor. Este espectacle d'entreteniment dirigit a tota la família presenta una excitant història  sobre el fantàstic món submarí. La immensitat dels oceans del nostre planeta amaga secrets inimaginables. Un dels més preciosos és l'escull encantat: Kaluoka’hina, la màgia del qual ho protegix de ser descobert pels humans. Els habitants de Kaluoka’hina sempre han viscut en pau… fins que el volcà entra en erupció. Un espectacle educatiu i emocionant que mostra la importància de preservar el nostre medi ambient.