La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats este estiu

18/06/2021

- El Museu de les Ciències obri de 10 a 21 hores amb més sessions de 'La Ciència a Escena', 'Teatre de la Ciència' i contacontes en 'Érase una vegada' - El Hemisfèric ha estrenat la pel·lícula 'L'escull encantat:  Kaluoka'hina 3D', projecta el planetari infantil 'Astromenuts' i partir de l'1 de juliol tornen 'Les Nocturnes d'estiu'    
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats este estiu

La Ciutat de les Arts i les Ciències comença  el seu horari d'estiu. El Museu de les Ciències estarà obert des de les 10 h fins a les 21 hores i ampliarà també les activitats en tallers i demostracions científiques, així com el Hemisfèric amb projeccions fins a les 20 hores.

Entre l'oferta del Museu de les Ciències, destaca la nova exposició 'Play. Ciència i música', la mostra 'Mart. La conquesta d'un somni' i el Teatre de la Ciència. 'Play. Ciència i música, situada en la primera planta del Museu de les Ciències, mostra al públic una àmplia col·lecció històrica d'instruments musicals, espais amb experiències interactives entorn dels processos creatius i cognitius de la música. Hi ha visites guiades i taller tots els dies.

Una altra de les propostes del Museu de les Ciències són els tallers "Química en acció" i "La ciència invisible", sessions especials de 'La Ciència a Escena' que reuneixen els experiments més sorprenents. Els contacontes de l'exposició 'Érase una vegada...', les sessions 'Alt Voltatge' del Teatre de la Ciència amb l'espectacular bobina de Tesla o el Espai dels Xiquets són també continguts que amplien sessions en temporada alta.

En la cartellera del Hemisfèric destaca 'L'escull encantat: Kaluoka'hina 3D', una divertida aventura per a tota la família sobre el món submarí, les pel·lícules IMAX 'Amazon Adventure' o la projecció 'Caminant entre dinosaures. Planeta Prehistòric 3D'. El planetari 'Astromenuts' descobrix al públic infantil, de 3 a 6 anys, els secrets del dia i la nit, les fases de la Lluna o les meravelles que tanquen les constel·lacions.

A més, el Hemisfèric proposa per a estiu un nou cicle de planetari dedicat al cel estival. Les sessions de 'Les Nocturnes d'estiu' es realitzaran de l'1 de juliol al 4 de setembre els dijous a les 20 hores i els dissabtes a les 21 hores. La narració és en directe, s'explica al públic curiositats i les constel·lacions més representatives del cel estival acompanyat per una banda sonora original. Les entrades ja estan disponibles en la web consultar ací. 

La ventilació anti COVID del Museu de les Ciències i el Hemisfèric ha sigut verificada per investigadors del CSIC després de monitorar la qualitat ambiental registrada per mesuradors instal·lats en diverses zones de tots dos edificis. A més, des de juny de 2020 la Ciutat de les Arts i les Ciències compta amb el segell 'Safe Tourism Certified' creat per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Sobre aquest tema continuen les mesures adoptades quant a reducció i control d'aforament, desinfecció i senyalització d'itineraris per a garantir la distància social i evitar aglomeracions.

Un estiu amb quatre novetats en el Oceanogràfic

El Oceanogràfic desplega aquest estiu un notable ventall de novetats que incidixen directament en l'exhibició i gaudi de les seues instal·lacions com una nova presentació en el Delfinari, que incidix a continuar divulgant les característiques d'aquests increïbles animals i la necessitat d'entendre i cuidar la mar i els seus habitants i en la qual s'inclouran les noves tecnologies per a aconseguir una interacció amb el públic.

És novetat absoluta l'oferta dels 'Sopars en el Llac', amb dos menús especials per a degustar a la terrassa del Restaurant Oceans, convertida per a l'ocasió en un privilegiat mirador sobre el llac  i un bon argument per a gaudir de les visites privades nocturnes, una altra proposta diferent per a poder conéixer més de prop i relaxadament i amb informació directa de l'aquari i els seus habitants.

Finalment, este estiu es presentarà una nova experiència als visitants, el 'Backstage Tour' per la vida més oculta, salvatge i interior del Oceanogràfic.