Un total de 15 compositors es presenten al concurs 'Posa-li música a les estreles

14/01/2014

Les dos peces guanyadores seran la banda sonora del planetari ‘Les Nocturnes’ de l’Hemisfèric
Un total de 15 compositors es presenten al concurs 'Posa-li música a les estreles

Un total de 15 compositors de distints punts d’Espanya s’han inscrit al concurs ‘Posa-li música a les estreles’ convocat per la Ciutat de les Arts i les Ciències per a dotar d’una banda sonora original al planetari ‘Les Nocturnes’. Este espectacle, que narra en directe un planetarista, combina la divulgació de l’astronomia amb la música i s’oferix a l’hivern i estiu amb gran èxit de públic.

El premi per a les dos composicions guanyadores serà la gravació i edició de les mateixes en uns estudis professionals i la seua reproducció com a banda sonora de Les Nocturnes d’estiu 2014. El termini per a inscriure’s finalitza demà dimecres 15 de gener de 2014 i fins hui s’han presentat 15 compositors de A Corunya, Salamanca, Sevilla, Astúries, Santa Cruz de Tenerife, Sevilla, Madrid i València, i d’altres països com per exemple Mèxic.

A més un dels músics que s’ha presentat al concurs és alumne de la prestigiosa escola internacional de música Berklee College of Music a València. A partir del 16 de gener i fins al 26 de març inclusivament els músics podran enviar a CAC per correu ordinari un CD o DVD amb la gravació de la seua composició. La fallada del jurat es donarà a conéixer a partir del 10 d’abril a través d’esta web.

El concurs es realitza en col·laboració amb Les Naus, Espai de Creació Contemporània, i el seu objectiu és dotar d’una banda sonora original al planetari ‘Les Nocturnes', així com promoure la creativitat i el talent a través de la ciència, concretament, a través de l’astronomia.

Els participants hauran de crear una composició musical original de caràcter instrumental (no vocal) que reflectisca la temàtica astronòmica de ‘Les Nocturnes’ de l’Hemisfèric. Per les característiques del contingut de l’activitat l’estil musical en què s’enquadrarà la composició haurà de ser jazz, electrònica, clàssica, New Age, exlluint estils musicals com el rock, heavy metall, etc…

La duració de la peça serà d’uns 30 minuts, el nombre d’instruments que poden emprar-se és il·limitat i podrà emprar-se qualsevol tipus d’instrument, incloent-hi sintetitzadors que produïsquen música electrònica.

‘Les Nocturnes d’hivern’
L’Hemisfèricde la Ciutat de les Arts i les Ciències oferix tots els dissabtes a les 20 hores el planetari Les ‘Nocturnes d’hivern que’ unix música i astronomia per a conéixer com és el cel nocturn durant l’estació més freda.

Guiats per la narració en directe d’un planetarista, el públic identificarà algunes de les estreles i constel·lacions visibles en el cel hivernal, que ens compten fascinants històries mitològiques. Els cels nocturns del Pol Nord i l’Equador, un passeig pel sistema solar per a conéixer llunes i planetes com Fobos, una de les llunes de Mart, i Urà, un planeta que sempre ‘ens porta la contra’, són algunes de les espectaculars imatges que es projectaran en la pantalla gegant de l’Hemisfèric.

‘Les Nocturnes d’hivern’ es posen en marxa per segon any consecutiu i després de l’èxit de les sessions d’este planetari. Es realitzaran fins al 8 de març de 2014, tots els dissabtes a les 20 hores en la Sala de projeccions de l’Hemisfèric.

El preu de l’entrada general és de 8,80 euros i de 6,85 euros la reduïda. Els membres del Passe Anual de Ciutat de les Arts i les Ciències disfruten d’un descompte del 50 per cent.