La Ciutat de les Arts i les Ciències renova el segell de qualitat 'Safe Tourism Certified'

07/07/2021

- Este reconeixement certifica la implantació d'un sistema de prevenció de riscos per a la salut enfront de la COVID-19 - L'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) avala així un any més les mesures de seguretat sanitària  
La Ciutat de les Arts i les Ciències renova el segell de qualitat 'Safe Tourism Certified'

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha renovat el segell de qualitat 'Safe Tourism Certified', creat per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i que reconeix el compliment en les seues instal·lacions de les recomanacions incloses en la guia 'Mesures per a la reducció de contagi pel coronavirus SARS-Covid-19.

El complex té des de juny de 2020 amb este segell de qualitat que li reconix com a destí segur, sent el primer museu d'Espanya que va obtindre esta certificació.

Després d'una nova auditoria, el Museu de les Ciències i el Hemisfèric han renovat este segell per un any més. A més de nombrosos dispensadors de gel en les zones d'ús públic, en les entrades i en diferents punts de les instal·lacions del Museu de les Ciències així com en els diferents espais tancats dins de la zona expositiva, es continua controlant l'aforament amb 'contapersones', tant del propi edifici com de cadascuna de les sales d'exposicions del Museu.

Els tallers de divulgació científica inclosos dins de l'oferta del Museu, es realitzen respectant les mesures de restricció d'aforaments, protecció, higienització i distància de seguretat indicades per a estes activitats.

A l'interior hi ha recorreguts unidireccionals senyalitzats que permeten la visita sense aglomeracions. Els accessos i eixides del Museu i Hemisfèric també estan marcats amb cartelleria visible per a evitar l'encreuament de fluxos de visitants i garantir la distància de seguretat.

El Hemisfèric seguix amb aforament reduït, segons establix la normativa vigent per als cinemes, la qual cosa permet la distància d'un seient entre persones o grups de persones convivents. L'accés es realitza de manera controlada, de manera que es mantinga la distància interpersonal entre treballadors i públic, i del públic entre si.

En les sessions amb projeccions 3D els espectadors i espectadores disposen d'ulleres 3D, desinfectades adequadament en acabar cada sessió per a garantir la higiene d'estes ulleres, igual que ocorre amb els auriculars entregats pel personal per a escoltar la projecció en diferents idiomes. A més, s'ha incrementat la freqüència de neteja de la sala que inclou la desinfecció de les butaques i passamans.

Ventilació anti-COVID

A més de totes estes mesures, el Museu de les Ciències i el Hemisfèric disposa d'un sistema de monitoratge de la qualitat de l'aire per a avaluar i minimitzar el risc en edificis de pública concurrència. Es tracta d'una ventilació anti COVID verificada per investigadors del CSIC després de monitorar la qualitat ambiental que és registrada per mesuradors instal·lats en diverses zones de tots dos edificis.

L'estudi, en el qual participa l'Associació Mesura i el grup Airegem, ha consistit en la presa de dades massives de CO₂, temperatura i humitat en diferents espais del Museu de les Ciències i del Hemisfèric. Per a això, s'han instal·lat mesuradors de CO₂ en diverses exposicions i sales del Museu de les Ciències i el Hemisfèric.

Els resultats mostren que, amb els aforaments actuals de visitants, mai es van sobrepassar els nivells de CO₂ que indiquen mala ventilació i que són considerats com a indicador indirecte de major risc de contagi per COVID-19. En concret, les sales es van mantindre en tot moment molt per davall del límit recomanat de 700 ppm de CO₂.