Toharia destaca "la sensibilitat especial" del Museu de les Ciències en la divulgació d´accions contra el canvi climàtic

11/12/2007

El director del Museu de les Ciències, Manuel Toharia, ha mostrat hui “gran satisfacció” per l’anunci que ahir va fer el president de la Generalitat, Francisco Camps, pel qual el Museu es convertix en el centre de gestió del nou parc tecnològic d’I+D contra el canvi climàtic. Toharia ha considerat este anunci “un repte positiu i una gran mostra de confiança per la tasca feta a la Ciutat de les Arts i les Ciències, on a més tenim una sensibilitat especial per a divulgar entre la societat el que cal saber i fer per a pal•liar el canvi climàtic”. 
Toharia destaca Manuel Toharia es referia també a l’acord de col•laboració assolit entre el president de la Generalitat i el president del Grup Intergovernamental sobre Canvi Climàtic (IPCC), Rajendra Pachauri, pel qual València acollirà al novembre del 2008 una reunió del Fòrum Internacional de Desenvolupament Sostenible.

Així mateix, ha afirmat que “ens honren amb este reconeixement” que implica “tres grans idees: continuar treballant perquè el Museu siga fòrum de divulgació d’allò que els ciutadans han de saber i, en conseqüència, fer en la vida quotidiana; ser el centre de gestió i d’impuls del futur parc i, alhora, estretir la relació amb l’IPCC i l’ONU, que volen continuar tenint en compte València per a desplegar les seues activitats”, després dels bons resultats de la reunió que es va fer al Museu el mes de novembre.

Toharia, que ha presentat hui el cicle d’activitats sobre canvi climàtic que organitza el Museu, ha anunciat, també, que el 19 de desembre s’inaugurarà una nova exposició feta per Caixa Catalunya “Canvi climàtic: preguntes i respostes”. Així mateix, ha avançat que actualment es treballa en la remodelació de la tercera planta del Museu de les Ciències perquè “Vida i genoma” aprofundisca en les qüestions i els problemes mediambientals.


Jornada “Comunicació Social i Riscos Climàtics”

El Museu de les Ciències ha organitzat un programa d’activitats sobre canvi climàtic que són de lliure accés al públic i que es prolongarà fins al juny del 2008. El cicle inclou conferències, taules redones i presentacions, cicles de cinema científic, cafés de la ciència, microconferències per a estudiants de Secundària i, també, reunions amb experts en la matèria en què es tractaran els principals aspectes sobre esta qüestió.

Dijous que ve, 13 de desembre, al Museu es farà la jornada “Comunicació Social i Riscos Climàtics” amb la participació de destacats experts, periodistes en actiu i divulgadors. Al llarg del dia es faran les taules redones següents amb el lema “La investigació del canvi climàtic: de la documentació històrica als models de l’IPCC”, “La comunicació de perills climàtics en els mass media”, “La comunicació social dels riscos naturals en la gestió d’emergències” i els “Riscos naturals en les revistes de divulgació científica”.