Teatre, música, contacontes i tallers en el Festival de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències

16/12/2005

La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra este cap de setmana el seu V Festival de Nadal, un ampli programa d’activitats gratuïtes en el Museu de les Ciències Príncipe Felipe i L’Hemisfèric i amb entrada a preu de xiquet a L’Oceanogràfic. Tres obres de teatre, contacontes, animacions, tallers i el concert dels famosos Lunnis (ninots de televisió) són, entre d’altres, les propostes d’enguany.

 

En l’anell perimetral de L’Hemisfèric es representaran dos obres de teatre relacionades amb dos importants personatges de la literatura, el Quixot i l’escriptor Jules Verne. El dissabte 17, a les 12.30 hores, Robby Robot y el caballero de la triste figura presentarà un actor solitari i excèntric que assaja un monòleg del Quixot, la irrupció del peculiar majordorm Robby Robot influirà en l’obra de Cervantes.

També dissabte, la companyia Jácara Teatro representarà El rayo Verne a les 19.30 hores. En esta obra un home llibre anomenat Jules Verne s’apareix a dos xiquetes, el gran novel•lista francés farà que les dos amigues es vegen embolicades en una cadena de peripècies quan el llit d’una d’elles es convertix en vaixell, illa i túnel del temps. Una representació que incentiva el gust dels menuts per la lectura i els ajuda a descobrir la figura de l’escriptor l’any en què se celebra el centenari de la seua mort.

A l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències es posarà en escena dissabte i el diumenge, a les 12.30 i les 16.30 hores, l’obra 777 de RAM, una reflexió sobre la incidència de l’ordinador en la vida actual en què els espectadors gaudiran de la faceta espectacular de la informàtica, la retroprojecció, el vídeo, les imatges tridimensionals i les seues possibilitats; però també podran reflexionar a través dels personatges de la Pintora i el BIT de la importància d’altres valors com l’amistat, la creació i la natura.

Durant el cap de setmana, l’anell perimetral de L’Hemisfèric acollirà, d’11.00 a 19.00 hores, diversos tallers de manualitats per a fer marcadors de pàgines, titelles o coets. En el Museu de les Ciències es faran els tallers de joguets, animació ADN, Foucault, diàlegs, avions i cabuts; dissabte d’11.00 a 19.30 hores i diumenge d’11.00 a 17.00 hores. A més, els visitants podran participen en jocs d’equip com el paracaigudes i de manualitats com les carioques o asteroides.

També el Museu acollirà la Fira Medieval de la Ciència en què participen un trobador que dóna a conéixer diferents professions de l’època; un alquimista que farà un experiment relacionat amb la transmutació de metalls i reaccions químiques; un astrònom que presentarà la concepció medieval del moviment de la Terra i dels astres, i un explorador que explicarà la manera com es difonia el coneixement durant l’edat mitjana.

A L’Hemisfèric, diverses personalitats de la societat valenciana participaran en les sessions de contacontes que es faran diumenge a les 11.30, 13.00, 16.30 i 17.30 hores. “L’Exprés Polar” és el contacontes que acollirà el Museu dissabte i diumenge a les 12.00 i 17.00 hores, que recrea un conte de Nadal en què participen tots els infants. Finalment, el contacontes “Jules Verne busseja en L’Oceanogràfic” es farà dissabte a les 12.00, 12.30, 15.50 i 16.30 hores, en el que serà un nou homenatge al genial novel•lista de Nantes.

També els Simpson visitaran dissabte i diumenge L’Oceanogràfic, participaran en l’exhibició dels dofins i interactuaran amb el públic. El diumenge, els Lunnis seran els grans protagonistes de la jornada, ja que els habitants del planeta imaginari Luna Lunera oferiran un concert en el delfinari on presentaran les nadales del seu últim disc.