Tallers científics en el Museu, 'Contes davall el mar' la nova activitat de l'Oceanogràfic i les pel·lícules de l'Hemisfèric, plans per al cap de setmana

30/05/2014

'Tortugas3D+El Petit Príncep 3D' es projecta a les 12h i 18h dissabtes i diumenges
Tallers científics en el Museu, 'Contes davall el mar' la nova activitat de l'Oceanogràfic i les pel·lícules de l'Hemisfèric, plans per al cap de setmana

La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix per a este cap de setmana propostes de ciència interactiva i experiments en directe com els tallers de Ciència a Escena, activitats com a Passaport Animàlia (dissabtes i diumenges al matí) , 'Contes davall el mar' els diumenges a les 12.30 h. i la cartellera de l'Hemisfèric que inclou la nova pel·lícula IMAX 'Univers ocult' i la projecció infantil 'Tortugues 3D+El Petit Príncep 3D'.

Màgia Química', ‘Fred, fred', ‘Horror al buit' i ‘aLUZina' són el nom de les curioses demostracions i tallers científics de 'La Ciència a Escena' en el Museu de les Ciències. Per només 2,05 euros, sense necessitat de comprar l'entrada al Museu, durant els caps de setmana hi ha diferents sessions tant el dissabte com el diumenge. Les sales on es realitzen estos divertits tallers estan en la planta baixa del Museu de les Ciències.

Espai dels Xiquets- amb sessions contínues des de les 11 a les 18 hores- és una de les exposicions preferides pels més menuts. Experimenten amb els sentits, la naturalesa de l'aigua, el món dels animals i construïxen la seua pròpia casa. L'estrela és la denominada ‘Casa Inacabada' que realitzen en equip amb rajoles gegants de goma, vagonetes i carrils per a transportar el material i fins una grua. Es completa amb el mòdul expositiu "Benvinguts a la vida", una macroincubadora on els pollets ixen, literalment, de la closca.

En ‘Científic per un dia' els més menuts es transformen en grans investigadors. El taller es desenvolupa en una sala ambientada com si fóra un laboratori. Allí els esperen moltes sorpreses des de les clàssiques provetes de colors ‘fumejants' fins a experiments amb substàncies apegaloses, colors que viatgen pel paper o inclús jugant amb ‘farines' movedisses.

L'Hemisfèric oferix dos animacions infantils en cine digital 3D en una mateixa sessió: “Tortugues 3D”, l'increïble aventura d'una tortuga que viatja al voltant del món, i “El Petiti Príncep 3D”, la màgia de l'entranyable història d'Antoine de Saint-Exupéry. Es projecta a les 12 h i a les 18 h dissabtes i diumenges.

La programació de l'Hemisfèric es completa amb la nova pel·lícula 'Univers ocult', una producció de cine en gran format que mostra els llocs més llunyans del nostre univers. També “L'últim escull” que permet conéixer els esculls tropicals que apareixen com curioses ciutats davall el mar; “El Misteri del Nil”, que relata el primer descens complet del Nil Blau, i “Egipte. Secrets de les mòmies”, on es recorre la història d'esta civilització a través dels secrets que guarden les mòmies.

Passaport animalia en l'Oceanogràfic

En l'Oceanogràfic 'Passaport Animàlia' és una activitat pensada per a tota la família i que es realitza els dissabtes i diumenges a partir de les 11:30 hores. Saps en què es diferencia una foca d'una morsa? De què s'alimenten els dofins? On viuen els lleons marins? Gràcies al Passaport Animàlia els visitants coneixen de primera mà estos animals i tots els secrets que els desvelaran els seus cuidadors. Amb una duració d'1:45h, el preu és de 15€ per persona (castellà); 17 € per persona (idiomes), és imprescindible adquirir l'entrada general de parc. Només Passaport Animàlia (sense visita a Oceanogràfic): adult 30€, reduïda 15€. Venda en taquilles de l'Oceanogràfic i central de reserves (902 100 031).

Els diumenges a les 12.30 h se celebra la nova activitat familiar "Contes davall el mar": A través de la lectura del conte 'Dani ja no té por dels taurons' els xiquets descobrixen no sols curiositats sobre els animals de l'Oceanogràfic, sinó que també aprenen a amar-los, a respectar-los i a transmetre tot el que han aprés.

Amb ‘L'altre costat de l'aquari' és possible visitar la zona tècnica de l'Oceanogràfic, recórrer els llocs que el públic no pot veure i conéixer les instal·lacions en què treballen els veterinaris, la zona de recuperació de tortugues o la zona de quarantena, entre altres. Estes visites es realitzen diàriament en castellà a les 12.30h