Solta de cinc exemplars de Tortugues babaues en El Saler

03/01/2012

Els animals han sigut recuperats en l'ARCA del Mar de l'Oceanogràfic
Solta de cinc exemplars de Tortugues babaues en El Saler

Cinc exemplars de Tortuga babaues (Caretta caretta) s'han reintroduït hui en el mar en la Reserva de la Punta, en El Saler en una jornada que ha comptat amb més d'1.000 voluntaris, i a la que ha assistit la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig.

Els exemplars es van trobar encallats en distints punts del litoral valencià i, després d'un període de recuperació en l'ARCA del Mar de l'Oceanogràfic,- instal.lació que compta amb el recolzament de l'empresa Gioseppo- poden ser ja alliberats de nou a la mar. Durant 2011, un total de 20 tortugues han passat per La Granja d'El Saler i les instal.lacions de l'Oceanogràfic.

La solta de tortugues s'ha realitzat en el marc d'esta jornada lúdica en què voluntaris i les seues famílies han participat a més en la neteja manual de la platja. La Punta del Saler és el lloc en què van nàixer, en 2007, les primeres tortugues marines de què es té constància en la Comunitat Valenciana. Cal destacar que tots els ciutadans poden col.laborar en la Xarxa Valenciana d'encallaments a través del telèfon 112.