Sis anguiles jardineres arriben a l'aquari dels cavallets de mar en l¿Oceanogràfic

08/04/2014

Són xicotets peixos en forma de tija que viuen ocults en les seues caus
Sis anguiles jardineres arriben a l'aquari dels cavallets de mar en l¿Oceanogràfic

Els visitants de l’Oceanogràfic que travessen el túnel de Tropicals a Temperats descobrixen a l’eixir xicotets aquaris amb animals tan curiosos com els ctenóforos, les meduses, els cavallets de mar, dragons o els peixos pipa. I des d’esta setmana també poden contemplar les curioses anguiles jardineres (Heteroconge): en total sis exemplars que compartixen el mateix aquari amb els cavallets.

A l’acostar-seper a observar estos xicotets animals, el públic podrà comprendre a què es deu el seu nom ja que viuen en caus furgades en l’arena. D’esta manera, quan emergixen amb el seu cos per a menjar, l’efecte visual és de tiges de flors que creixen ràpidament, per a tornar de sobte a desaparéixer.

El que fa especial a este peix, és la forma com crega el seu cau: amb la seua cua procedix a furgar en l’arena del mar i, quan està a la profunditat desitjada, produïx una substància que endurix les parets del cau acabada de construir, impedint així que s’afonament.

Les anguiles jardineres habiten en aigües temperades de l’Oceà Pacífic i el Mar Rojo. S’alimenten sobretot de crustacis xicotets i ous, solen viure en grups grans.