¿Sabies que...hui el transbordador espacial Enterprise complix 36 anys?

17/09/2012

En el Museu de les Ciències més de 220.000 visitants han ‘viatjat' fins a l'Estació Espacial Internacional
¿Sabies que...hui el transbordador espacial Enterprise complix 36 anys? Des de la seua posada en marxa en 2002, més de 220.000 visitants del Museu de les Ciències han ‘viatjat' fins a l'Estació Espacial Internacional en el Museu de les Ciències amb el mòdul interactiu ‘L'Acadèmia de l'Espai'. En definitiva, una oportunitat per a comprovar com podria ser la teua primera experiència com a astronautes, en un prototip de nau per a missions espacials com ho va ser en el seu dia l'Enterprise, que hui complix 36 anys des de la seua posada en funcionament.

Les proves que es van realitzar amb esta nau van servir d'ajuda per a la construcció d'altres transbordadors que si que van efectuar vols a l'espai, com l'Atlantis, l'Endeavour o el Discovery. El vol d'este últim es va dur a terme en 2011, posant fi al programa de transbordadors espacials dels Estats Units. Des del passat mes de juny, el transbordador espacial Enterprise es troba instal·lat en l'Intrepid, el llegendari portaavions convertit en museu naval de Manhattan.

Com a astronautes en el Museu de les Ciències

‘L'Acadèmia de l'Espai' ha rebut 220.000 visitants des de la seua inauguració al juny del 2002. Un mòdul que recrea, a través de la simulació del moviment, tres etapes en la preparació al llançament espacial fins a l'Estació Espacial Internacional (ISS). Permet recorre el laboratori espacial rodejat d'un ambient de microgravetat, així com l'ascensor de llançament i el pont aeri que porta al visitant fins a un simulador de vol espacial.

A més, els tripulants tindran com guia de viatge a un expert en la matèria, Pedro Duque, un dels dos únics astronautes espanyols que han tingut el privilegi de viure l'aventura espacial. Ell ens explicarà com transcorre la vida en l'espai i quins són les principals diferències respecte a com es desenvolupa en el nostre planeta.

La incorporació d'este mòdul als continguts del Museu es va produir fa 10 anys, quan es va incorporar a l'exposició ‘Rumb al Cosmos'. El viatge en ‘l’Acadèmia de l'Espai' es realitza per grups de huit persones, amb una duració de trenta minuts i un preu de 2,05 euros.