Sabies que... hui fa 70 anys el València CF va conquistar el seu primer títol de Lliga

22/03/2012

El trofeu del primer Campionat de Lliga del club s'exhibix en l'exposició "Ciència i Esport amb el València CF"
Sabies que... hui fa 70 anys el València CF va conquistar el seu primer títol de Lliga

Tal dia com hui, però 70 anys arrere, el València CF iniciava la seua etapa daurada en el futbol espanyol al conquistar, per primera vegada en els seus 93 anys d'història, el seu primer títol de Lliga, el trofeu del qual pot veure's en l'exposició “Ciència i esport amb el Valencia CF" en el Museu de les Ciències Príncipe Felipe.

A falta de dos jornades per a completar aquella temporada (1941/1942), l’equip va vèncer per 2-1 a l'Espanyol i la victòria va quedar per sempre en el record dels aficionats valencianistes. Va ser un campionat molt treballat, on l'equip va superar el seu millor registre anotador que tenia fins llavors després d'aconseguir 85 gols en 26 partits amb la mítica ‘davantera elèctrica' d'Epi, Amadeo, Mundo, Asensi i Gorostiza, a més del bloc format per Eizaguirre, Álvaro, Juan Ramón, Bertolí, Iturraspe, Lelé, molt difícil de superar pels seus rivals.

No era el primer títol per al club –en 1941 es va fer amb la Copa del Generalíssim-, però si el que marcaria una ratxa d'èxits del club, presidit llavors per Luis Casanova, a l'emportar-se els Campionats de Lliga en la temporada 1943/44 i 1946/47, a més d'una altra Copa abans d'acabar la dècada, en 1949.

En aquells anys quaranta, a la plantilla del València CF se la recorda també per tindre en les seues files a qui hui és un dels símbols del club, Edmundo Suárez   "Mundo”, que va aconseguir dos Trofeus Pichichi en eixa dècada, convertint-se en un dels màxims realitzadors en la història del València CF.

Van haver de passar més de 20 anys perquè els valencianistes tornaren a assaborir un títol de lliga, en 1971, i els dos últims en 2002 i 2004 en l'etapa de Benítez.

En “Ciència i esport amb el València CF‘' comprovaràs també com les noves tecnologies s'apliquen a l'esport. L'exposició, fruit del treball conjunt entre la Ciutat de les Arts i les Ciències, el València CF, la Fundació VCF i l'Associació Futbolistes València CF, amb la col.laboració especial de la Col.lecció Pablo Ornaquè, reunix trofeus, equipatges, peces d'enorme valor històric com l'estendard fundacional i el baló amb el que es va jugar el partit en què el València CF es va proclamar campió de Lliga en 1941/42, a més d'altres amb un gran valor emotiu, com les rèpliques del Bar Torino i un vestidor de la dècada de 1940, o el gran ventall de la Penya Valencianista d´Aldaia, entre altres objectes.

Veure vídeo relacionat ací