Sabies que ... ? el 28 de novembre de 1964 la NASA va llançar la primera missió amb èxit a Mart: la Mariner 4

28/11/2012

El planeta roig s'inclou en el  planetari en directe per a escolars 'L'Univers en la teua aula' de l'Hemisfèric
Sabies que ... ? el 28 de novembre de 1964 la NASA va llançar la primera missió amb èxit a Mart: la Mariner 4

El 28 de novembre de 1964 la NASA va llançar la primera missió amb èxit a Mart: la Mariner 4. Esta quarta missió de la sèrie Mariner va representar el primer sobrevol amb èxit del planeta roig. Va passar a 6.120 milles de Mart i va enviar 22 fotos d’este planeta. Era idèntica a la Mariner 3 i es va dissenyar per a realitzar detallades observacions científiques de Mart, incloent mesuraments de les partícules i els camps interplanetaris en les proximitats del planeta roig.

L'Hemisfèric oferix per als alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat, el planetari en directe “L'Univers en la teua aula”. Amb l'activitat “Un passeig pel Sistema Solar”, els escolars descobrixen per què hi ha estacions, a què es deu el color roig de Mart o com es produïxen els eclipsis de Sol i de Lluna. Inclús visiten l'Estació Espacial Internacional i travessen els anells de Saturn.

Els xiquets de primària gaudixen amb l'envol i compte arrere des de la nau espacial, el viatge pels planetes fins als confins del Sistema Solar, i la imatge final de la Via Làctia, aprenent diferents continguts astronòmics mentres es divertixen. Veure vídeo 'L'Univers en la teua aula'.

La sessió dirigida als alumnes de Secundària i Batxillerat 'La nostra llar en el Cosmos' s'inicia amb una pregunta aparentment fàcil de respondre Estem sols en l'Univers? A partir d'ella es convertixen en autèntics 'detectius' espacials amb una missió: trobar vida en l'espai.

Per a això primer hauran de familiaritzar-se amb alguns conceptes bàsics d'astronomia: que és una nebulosa, com funciona una estrela, com és el nostre Sol, que mesures utilitzem per a mesurar l'espai, què és la zona d'habitabilitat, que és un exoplaneta etc... Una increïble aventura de coneixement sobre la vida en l'espai a partir de un tema de la màxima actualitat