El Museu de les Ciències recupera el blanc de les façanes originals

02/06/2022

- Des de març s'estan realitzant les obres de rehabilitació del formigó en la cara exterior de l'edifici - Es tracta de la primera actuació integral que es realitza des de la inauguració del complex l'any 2000
El Museu de les Ciències recupera el blanc de les façanes originals

La rehabilitació i el revestiment del formigó armat en la cara exterior del Museu de les Ciències ja comença a ser visible. Els treballs, amb un import global de la intervenció de 883.282,54 euros, es van iniciar el mes de març passat amb una duració prevista de 9 mesos.

La intervenció s'ha licitat i s'ha planificat perquè en cap cas interferisca amb actes o activitats que estiguen compromesos en el calendari de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Esta actuació integral, pionera des de la inauguració del Museu de les Ciències l'any 2000, s'engloba dins del pla de conservació arquitectònica del complex, que preveu diverses intervencions estratègiques de conservació. En anualitats anteriors, com va ser l'any 2004, s'han fet actuacions correctives parcials de l'edifici.

Entre les tasques que s'han d'executar, i de manera general, es troba l'eliminació de la capa superficial existent de la façana amb aigua a alta pressió, ja que s'ha vist deteriorada bé pel pas dels anys o bé per factors climatològics, així com l'aplicació de microbicides per a l'eliminació d'algues i fongs.

També es du a terme la reparació de recobriments de les armadures o les zones afectades per la carbonatació en el formigó armat i, finalment, la protecció i el revestiment del formigó armat amb silicats que se solidifiquen amb el suport.

Actualment, aquests treballs s'estan executant al passeig Nord del Museu, en el qual ja s'aprecien zones amb els estadis de les fases més visibles del procés.