El Museu de les Ciències aconseguix el seu rècord de visitants en 2019 amb 891.645 entrades venudes

20/01/2020

- El Museu, que celebra en 2020 el seu vinté aniversari, continua la seua aposta per la divulgació i la ciència interactiva - Des de la seua obertura al novembre de 2000 el Museu ha rebut quasi 12 milions de visitants
El Museu de les Ciències aconseguix el seu rècord de visitants en 2019 amb 891.645 entrades venudes

El Museu de les Ciències complix enguany el seu vinté aniversari convertit en el centre de divulgació i ciència interactiva més visitat del país, a més d’imatge icònica de la ciutat de València. El rècord en visitants de 2019, amb 891.645 entrades venudes, suposa un desafiament en 2020 a l’hora de superar la històrica xifra. Nous continguts de ciència interactiva i mediambiental, atraure al públic jove, així com continuar potenciant la seua oferta com a destí familiar i de turisme internacional són alguns dels reptes per al nou exercici.

Amb motiu d’este aniversari, la Ciutat de les Arts i les Ciències sortejarà 200 entrades per a visitar el Museu de les Ciències en la pròxima Fira Internacional de Turisme (FITUR). Els visitants podran participar en este sorteig del 22 al 26 de gener dins de l’estand principal de la Comunitat Valenciana, ubicat en el pavelló número 7 (7B03) d’IFEMA.

En 2019, el Museu de les Ciències va registrar de gener a desembre una venda de 891.645 entrades, un 15% més que el passat exercici, tendència des de 2015, i inclús un15% més que en 2001, el primer any de la seua obertura. Entre el més destacable del 2019, el Museu ha renovat part de la tercera planta, ha posat en marxa noves exposicions com 'Talking Brains' i s’ha sumat a la celebració del 50 aniversari de l’arribada del primer coet tripulat a la Lluna amb espais dedicats a l’Apollo 11. En 2019 va destacar a més l’exposició dedicada a Harry Potter inaugurada a l’abril i que es va prorrogar fins agost a causa de l’èxit de públic.

Vint anys divulgant ciència

Entre les novetats per a 2020, s’estrenarà el nou Teatre de la Ciència i l’exposició 'Play. Ciencia i Música'. A més es realitzaran activitats i promocions especials dirigides al públic que ha crescut amb el Museu, com una entrada gratuïta als que complisquen 20 anys en 2020, que s’entregarà únicament en les taquilles oficials de la Ciutat de les Arts i les Ciències, mostrant el DNI o passaport.

En estos vint anys divulgant ciència, amb quasi 12 milions de visitants, han destacat els continguts dedicat a l’astronomia, les noves tecnologies, la genètica i els experiments en directe.

De 'Rumbo al Cosmos' en 2002 on s’exhibia una rèplica del Sputnik, fins a l’actual 'Mart. La conquista d’un somni' que inclou interactius de nova generació; ambdós van comptar en la seua inauguració amb la presència de l’astronauta Pedro Duque. Una altra de les grans exposicions va ser 'Els nostres dinosaures' que en 2016 reunia per primera vegada en un mateix espai els descobriments més rellevants de la Comunitat Valenciana en este camp. 'Bosc de Cromosomes' en la tercera planta dedicada a la genètica i que s’actualitza conforme avancen els estudis, 'TecnoRevolución' (2017) unes altres de les fites del Museu així com les exposicions dedicats al públic infantil per a introduir-los en la ciència, de 'Marvel Superherois Viu els còmics! Viu la ciència!' a l’actual 'Ërase una vez... La ciència per als amants dels contes', i el clàssic renovat 'l’Espai dels Xiquets'.

Vocacions científiques

Destaquen també els concursos científics escolars llocs en marxa com a 'Cristal·lografia', 'Desafiament Robot' i 'Reacciona' que supera cada edició el nombre de participants i estimulen les vocacions científiques

Els tallers que es realitzen els caps de setmana inclouen les millors demostracions de la Ciència a Escena, una dels seus senyals d’identitat, gràcies als experiments en directe.

Les activitats de divulgació de caràcter gratuït, conferències i observacions amb telescopis definixen al Museu de les Ciències en la seua aposta per acostar la ciència al públic general. En l’actualitat es desenrotllen tres cicles de divulgació que promouen la trobada amb investigadors de prestigi.