Els espais de les màquines recicles instal·lades en la Ciutat de les Arts i les Ciències estrenen disseny

12/08/2021

Més de 3.100 punts recicles generats en este tipus de dispositius per a participar en el sorteig d'entrades al complex
Els espais de les màquines recicles instal·lades en la Ciutat de les Arts i les Ciències estrenen disseny

Les huit màquines recicles instal·lades en la Ciutat de les Arts i les Ciències estrenen nova cartelleria amb la finalitat de crear espais verds i sostenibles amb identitat, que atraguen als visitants i desperten en ells la curiositat sobre com reciclar, quins beneficis individuals i col·lectius poden obtindre reciclant i com poden contribuir a la conservació del planeta.

Estes màquines formen part del Sistema de Devolució i Recompensa (*SDR) d'Ecoembes que premia el compromís amb el reciclatge de llandes i botelles de plàstic de begudes. Gràcies a l'aposta de la Ciutat de les Arts i les Ciències per la sostenibilitat i el seu compromís amb la conservació del planeta, i en col·laboració amb Ecoembes, l'organització sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a Espanya, el Museu de les Ciències disposa de quatre d'aquestes màquines, dos més s'han instal·lat en el  Umbracle i altres dos en el  Oceanogràfic.

La Ciutat de les Arts i les Ciències i  Avanqua han inclòs entre els incentius alguns dels seus productes, com a entrades al Museu i al Hemisfèric, l'activitat "L'altre costat de l'aquari" del Oceanogràfic i passes CienciaAmics. En els seus dos primers mesos en funcionament en el complex s'han generat més de 3.100 punts recicles en aquestes màquines amb els quals les persones usuàries han participat en el sorteig d'entrades del Hemisfèric.

Les persones visitants que diàriament passen per aquest complex d'oci científic i cultural poden continuar reciclant fora de les seues llars les llandes i botelles de plàstic de begudes que consumisquen, facilitant la circularitat d'aquests residus, és a dir, que tornen a convertir-se en nous envasos o productes després del seu reciclatge. En fer ús d'aquestes màquines, les persones usuàries reben punts amb els quals poden ajudar a millorar el seu entorn a través d'incentius sostenibles o socials, com ara contribucions al Banc d'Aliments o participacions en sortejos de productes sostenibles.