La Ciutat de les Arts i les Ciències reobri al públic el pròxim 1 de juny

22/05/2020

- Dispensadors de gel desinfectant, reducció d’aforaments, recorreguts unidireccionals i mesures de distància social garantixen la seguretat de visitants i empleats
La Ciutat de les Arts i les Ciències reobri al públic el pròxim 1 de juny

L'entrada al Museu de les Ciències i a l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències serà gratuïta de l'1 al 14 de juny

La Ciutat de les Arts i les Ciències prepara les seues instal·lacions per a la reobertura al públic el pròxim 1 de juny, després de dos mesos tancat a causa de la pandèmia del COVID-19. L’obertura està supeditada que València capital passe a la fase II a partir de juny. Amb el lema 'Retroba’t amb la ciència amb total seguretat', s’han adaptat els espais del Museu de les Ciències i l’Hemisfèric d’acord amb les normes establides i recomanacions per a la reobertura de cine i museus de ciència.

En breu s’iniciarà la reincorporació de forma progressiva del personal que ha estat teletreballant durant el confinament, període en què s’han realitzat treballs presencials de manteniment, a més de l’adequació dels espais a les mesures necessàries per a garantix la seguretat de visitants i de la plantilla. En este sentit, el personal de la Ciutat de les Arts i les Ciències està realitzant un pla de formació específic sobre les normes, protocols i mesures adoptades.

Els accessos als edificis disposaran de moquetes desinfectants per a calçat i dispensadors de gel. A més, en una primera fase de la reobertura, se’ls entregarà als visitants màscares. En total, s’han instal·lat 24 dispensadors de gel en les zones d’ús públic del complex, que estaran disponibles en les entrades i en distints punts de les instal·lacions. Els punts d’atenció al públic compten amb mampares de barrera anticontagi.

En el Museu de les Ciències, així com en els diferents espais tancats dins de la zona expositiva, l’aforament està controlat amb cameres compta persones. S’ha dissenyat un recorregut per a permetre la visita sense aglomeracions i s’ha senyalitzat de forma clara els accessos i eixides del Museu, així com la distància de seguretat i les vies de circulació única, per a evitar l’encreuament de fluxos de visitants.

En l’Hemisfèric s’ha reduït l’aforament de sala a 42 butaques per a mantindre la distància social i s’ha senyalitzat convenientment perquè els espectadors sàpien quins seients poden ocupar. En les sessions amb projeccions 3D, els espectadors disposaran d’ulleres 3D, desinfectades adequadament a l’acabar cada sessió per a garantir la higiene de les mateixes, i precintades en bosses individuals. A més, s’ha incrementat la freqüència de neteja de la sala entre sessió i sessió, que inclourà la desinfecció de les butaques i passamans.

L’Oceanográfic, que s’ha mantingut tot este temps amb la seua total funcionalitat i preservant el benestar dels seus animals, procedirà a la seua reobertura en el moment en què ho permeta l’autoritat competent i ho farà amb totes les condicions de seguretat establides, tant per als visitants, com per als propis treballadors. 

Tota la informació s’actualitzarà en el canal de notícies de la web de la Ciutat de les Arts i les Ciències i també a través de les seues xarxes socials.