PONT DE NOVEMBRE: LES MILLORS PROPOSTES DE LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES

29/10/2021

L'obra científic musical 'Ramona i Cajal. El secret del Museu', entre les novetats destacades 
PONT DE NOVEMBRE: LES MILLORS PROPOSTES DE LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES

EXPOSICIO 'IKEO IKEMURA. ACÍ ESTEM' 

L 'art a l'aire lliure i de manera gratuïta en la Ciutat de les Arts i les Ciències amb la mostra 'Leiko Ikemura. Ací estem': reunix un total de sis obres en el llac sud del Hemisfèric i es l'exposició més significativa de la reconeguda artista Leiko Ikemuro que s'ha realitzat fins al moment a Espanya.

La gran escultura 'Usagi Greeting' s'exposa  junt a amb altres cinc obres que 'suren' sobre les aigües del llac sud del Hemisfèric. Es tracta de la nova aposta d'art urbà i públic de la Ciutat de les Arts i les Ciències que busca la trobada entre ciència, naturalesa i art en un mateix espai.

UN MUSICAL CIENTÍFIC

L'obra teatral 'Ramona i Cajal. El secret del Museu' és l'únic musical científic de l'escena nacional. És el primer cap de setmana que es posa en marxa este nou espectacle del Teatre de la Ciència, inclòs en l'entrada general del Museu de les Ciències, que se celebra els dissabtes a les 16.00 i 17.30 hores, i els diumenges a les 11.00 i 12.30 hores. A més, amb motiu del pont, s'ha programat una sessió el dilluns, 1 de novembre a les 16.00 hores.

Esta obra original de Juan Luis Mira, també dirigida per ell, s'ha realitzat en col·laboració amb el Màster en Art Dramàtic Aplicat de la Universitat d'Alacant, amb John Sanderson, director acadèmic d'aquest Màster, al capdavant de la producció.

A través d'una posada en escena amb cançons originals, animacions i efectes audiovisuals, els protagonistes de 'Ramona i Cajal' coneixen a les persones més importants de la història de la ciència, tenen diàlegs interessants i diferents amb objectes del Museu, canten amb la poma de Newton el rap de la gravitació universal i se sorprenen en escoltar a Einstein també rapear sobre els secrets de l'espai i del temps. L'espectacle està inclòs en l'entrada del Museu de les Ciències i se celebra en el Teatre de la Ciència. El públic pot reservar sessió en el punt info de la primera planta del Museu.

NOVA PEL·LÍCULA 'OCEANS' EN EL HEMISFÈRIC

La nova pel·lícula del Hemisfèric, “Oceans", en format fulldome 2D, és un viatge extraordinari que et transportarà des de les gelades costes de l'Àrtic fins a les càlides aigües dels tròpics, un recorregut per les nostres mars en el qual descobriràs l'espectacular vida que es troba sota les ones. Dofins surfistes, un enginyós peix ullal que usa una eina per a obrir el seu menjar o un polp astut que utilitza petxines com a armadura dels depredadors, són alguns dels fascinants personatges d'esta aventura submarina. 

Sabem molt menys sobre els oceans que sobre la vida en la terra, de fet, han estat més persones en la Lluna que en les parts més profundes de la mar. Els oceans són el sistema de suport vital per a una riquesa de vida inimaginable i també per a nosaltres. Esta projecció et donarà a conéixer nous descobriments científics i revelarà la connexió entre les costes i les profunditats oceàniques, així com que, en última instància, el futur de l'oceà és el nostre futur. 

CIÈNCIA A ESCENA

La ‘Ciència a Escena’ és una de les propostes més divertides que oferix al Museu i es dirigeixen a un públic de totes les edats que vulga participar en diferents experiències plenes de sorpreses i molta ciència. 

Les sessions especials de "La Ciència a Escena", "Química en acció" i "La ciència invisible" reunixen les millors experiències de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i "Roent". S'oferixen per a un públic a partir de 8 anys ("Química en acció" a la sala 1) i "La ciència invisible", recomanada a partir dels 10 anys que es realitza a la sala 2. A més, els més xicotets, de 4 a 8 anys, es convertixen en científics i experimenten amb la matèria i les seues propietats en "Científic per un dia". 

Dissabtes, diumenges i l'1 de novembre: 

- Sala 1. Química en acció: 11.30 i 16.00 hores. 
- Sala 2. La Ciència invisible: 17.15 hores. 
- Sala 4. Científic per un dia: 13.00 hores. . 

Els xiquets menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult qui també haurà d'adquirir l'entrada. Preu: 3,5 euros per taller i persona.