PONT DE DESEMBRE: LES MILLORS PROPOSTES DE LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES

02/12/2021

- L'obra científic musical 'Ramona i Cajal. El secret del Museu', entre les novetats destacades  - Activitats en els llacs i l'exposició 'Leiko Ikemura' en els exteriors  - Nova pel·lícula 'Oceans' en el Hemisfèric 
PONT DE DESEMBRE: LES MILLORS PROPOSTES DE LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES


ACTIVITATS ALS LLACS  
Activitat, des de 2,5 euros, per a tots els públics que no requerix d'entrenament ni condició física especial. Hi ha diferents tipus d'embarcacions: barques, bicicletes aquàtiques o "step pedal", per a ‘navegar’ en els llacs de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Obert tots els dies, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten. Consultar preus i horaris en el punt d'informació de l'activitat.


EXPOSICIÓ 'LEIKO IKEMURA. ACÍ ESTEM' 
Disfrutar de l'art a l'aire lliure i de manera gratuïta en la Ciutat de les Arts i les Ciències amb la mostra 'Leiko Ikemura. Ací estem': reunix un total de sis obres en el llac sud del Hemisfèric i és l'exposició més significativa de la reconeguda artista Leiko Ikemuro que s'ha realitzat fins al moment a Espanya.
La gran escultura 'Usagi Greeting' es mostra amb altres cinc obres  sobre les aigües del llac sud del Hemisfèric. Es tracta de la nova aposta d'art urbà i públic de la Ciutat de les Arts i les Ciències que busca la trobada entre ciència, naturalesa i art en un mateix espai.

UN MUSICAL CIENTÍFIC
L'obra teatral 'Ramona i Cajal. El secret del Museu' és l'únic musical científic de l'escena nacional. El nou espectacle del Teatre de la Ciència està inclòs en l'entrada general del Museu. Amb motiu del pont, a més de les de cap de setmana (dissabte 4 de desembre: 16.00 / 17.30 h i diumenge 5 de desembre: 11.00 / 12.30 h) s'han programat les següents sessions: 

- Dia 6 de desembre: 16.00 / 17.30 h
- Dia 7 de desembre: 11.00 / 12.30 h
- Dia 8 de desembre: 16.00 h

Esta obra original de Juan Luis Mira, també dirigida per ell, s'ha realitzat en col·laboració amb el Màster en Art Dramàtic Aplicat de la Universitat d'Alacant, amb John Sanderson, director acadèmic d'aquest Màster, al capdavant de la producció. A través d'una posada en escena amb cançons originals, animacions i efectes audiovisuals, els protagonistes de 'Ramona i Cajal' coneixen a les persones més importants de la història de la ciència, tenen diàlegs interessants i diferents amb objectes del museu, canten amb la poma de Newton el rap de la gravitació universal i se sorprenen en escoltar a Einstein també rapear sobre els secrets de l'espai i del temps. L'espectacle se celebra en el Teatre de la Ciència. El públic pot reservar sessió en el punt info de la primera planta del Museu.

NOVA PEL·LÍCULA 'OCEANS' EN EL HEMISFÈRIC
La nova pel·lícula del Hemisfèric, “Oceans", en format fulldome 2D, és un viatge extraordinari que et transportarà des de les gelades costes de l'Àrtic fins a les càlides aigües dels tròpics, un recorregut per les nostres mars en el qual descobriràs l'espectacular vida que es troba sota les ones. Dofins surfistes, un enginyós peix ullal que usa una eina per a obrir el seu menjar o un polp astut que utilitza petxines com a armadura dels depredadors, són alguns dels fascinants personatges d'esta aventura submarina. Sabem molt menys sobre els oceans que sobre la vida en la terra, de fet, han estat més persones en la Lluna que en les parts més profundes de la mar. Els oceans són el sistema de suport vital per a una riquesa de vida inimaginable i també per a nosaltres. Esta projecció et donarà a conéixer nous descobriments científics i revelarà la connexió entre les costes i les profunditats oceàniques, així com que, en última instància, el futur de l'oceà és el nostre futur. 

Una altra de les opcions és la pel·lícula IMAX "Amazon Adventure" que conta l'èpica història de l'explorador Henry Bates en la seua expedició a través de l'Amazones que li va permetre realitzar contribucions crucials per a la biologia. Va identificar 8.000 espècies noves i el més important, va demostrar el procés d'aparició d'una nova espècie, al que Charles Darwin va dir la "bella prova" de la seua controvertida teoria de la Selecció Natural. El públic recorre l'exuberant regió amazònica, viu al costat de Bates el perill, la perseverança i l'èxit en un món fascinant on la imitació és el sorprenent fenomen amb el qual un animal pot adoptar l'aparença d'un altre i obtindre un avantatge per a sobreviure. La pel·lícula mostra un món salvatge d'una bellesa impressionant i d'un comportament animal captivador. 

CIÈNCIA A ESCENA
La ‘Ciència a Escena’ és una de les propostes més divertides que oferix al Museu i es dirigix a un públic de totes les edats que vulga participar en diferents experiències plenes de sorpreses i molta ciència.  Les sessions especials de "La Ciència a Escena", "Química en acció" i "La ciència invisible" reuneixen les millors experiències de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i "Roent". S'oferixen per a un públic a partir de 8 anys ("Química en acció" a la sala 1) i "La ciència invisible", recomanada a partir dels 10 anys que es realitza a la sala 2. A més, els més xicotets, de 4 a 8 anys, es convertixen en científics i experimenten amb la matèria i les seues propietats en "Científic per un dia". 

Dissabte 4 i Diumenge 5 de desembre:
Química en acció (Sala 1): a les 11.30 i 16.00 h La ciència invisible (Sala 2): a les 17.15 h Científic per un dia (Sala 4): a les 13.00 h

Horaris del 6 al 8 de desembre: 
Química en acció (Sala 1): a les 11.30 i 16.00 h
La ciència invisible (Sala 2): a les 17.15 h
Científic per un dia (Sala 4): a les 13.00 h 

Els xiquets menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult qui també haurà d'adquirir l'entrada. Preu: 3,5 euros per taller i persona

El Espai dels Xiquets en el Museu de les Ciències 
Un espai dissenyat per al públic de 3 a 8 anys, on experimentar amb els sentits, l'aigua, els animals, un bosc animat i fins a una casa inacabada: és el 'L'Espai dels Xiquets' del Museu dels Ciències. Adaptat a les noves mesures de seguretat i control d'aforament, hi ha sessions al llarg de tot el dia.
 En "Els sentits" els xiquets experimenten amb espills deformants, comproven com es veuen des de diferents angles, endevinen objectes a través del tacte o juguen amb les olors. "El Bosc" és la zona en la qual juguen amb l'aigua sense por de banyar-se i coneixen els peixos, mamífers, rèptils, amfibis o ocells, la seua alimentació, hàbitat o reproducció amb animals reals. També poden veure com els seus dibuixos cobren vida: trien i acoloreixen un animal, el porten a l'escàner i passen a formar part de "El Bosc Animat" en una pantalla de projecció. 

A més, poden convertir-se per un moment en una cria de cangur, una gran tortuga que descansa al costat d'un arbre o un enorme escorpí que fins i tot mou les seues pinces. En "Cooperació" els espera la casa inacabada un espai molt especial perquè els xiquets, en equip, poden construir, desfer i refer, una casa amb rajoles utilitzant grues, carros i aparells de transport de joguet.

- Dies 4, 5, 6 i 7 de desembre: 11.00 / 12.00 / 13.00 / 15.00 / 16.00 / 17.00 / 18.00 h
- Dia 8 de desembre: 11.00 / 12.00 / 13.00 / 15.00 / 16.00 / 17.00