Els millors plans de la Ciutat de les Arts i les Ciències

17/07/2020

- Minisessions gratuïtes de 'Ciència a Escena' en l’entrada del Museu - Naturalesa salvatge i exploració espacial en l’Hemisfèric     - Vistes panoràmiques des de la volada del Museu 
Experimento de 'Ciencia a Escena' en el Museu de les Ciències

El Museu de les Ciències està obert al públic des de les 10 a les 21 hores. Tant l’Hemisfèric com el Museu de les Ciències han obtingut el segell 'Safe Tourism Certified', creat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que certifica al complex de divulgació com a destí segur.

Minisessions gratuïtes de 'La Ciència a Escena' en l’exterior del Museu 
El públic que s'acoste a la Ciutat de les Arts i les Ciències pot disfrutar de les minisessions gratuïtes de 'Ciència a Escena' en l’entrada oest del Museu. De dilluns a diumenge es realitzaran experiències de les demostracions de les sessions especials 'Química en acció' i la 'Ciència invisible'.El objectiu és animar al públic a conéixer millor i participar en estes activitats de forma completa i que se celebren en espais especials ubicadts  en la planta baixa del Museu, en El Carrer Menor. L’entrada és 3,5 euros per taller i persona.

Experiments en directe per a totes les edats

La ‘Ciència a Escena’ és una de les propostes més divertides que oferix al Museu i es dirigixen a un públic de totes les edats que vullga participar en diferents experiències plenes de sorpreses i molta ciència.

 Els tallers "Química en acció" i "La ciència invisible" són sessions especials de 'La Ciència a Escena' que reunixen els experiments més sorprenents de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i "Al roig viu".
Estes activitats es realitzen en espais especials ubicats en la planta baixa del Museu de les Ciències, a les que s’accedix des del Carrer Menor. 

El taller "Química en acció" (11:00 h, 16:00 i 19:00 h en la sala 1) està recomanat a partir dels 8 anys mentres que 'La ciència invisible' ( 12:00 hores i 17:30 hores en la sala 2) s’ha dissenyat per a públic des dels 10 anys. Ambdós tallers tenen aforament reduït. En estes activitats els xiquets i xiquetes menors de 12 anys han d’anar acompanyats per una persona adulta amb l’entrada. El preu és de 3,5 euros per taller i persona, no inclou la visita al Museu de les Ciències.

L’exposició 'Memòria' en El Carrer Major del Museu de les Ciències

L’exposició itinerant 'Memòria' torna esta setmana a la Ciutat de les Arts i les Ciències després de la seua exhibició en el Museu de la Ciència a Valladolid. La nova ubicació d’esta mostra que s’endinsa en els processos de la memòria és El Carrer Major del Museu de les Ciències. Esta exposició interactiva, desenvolupada per la Ciutat de lrs Arts i les Ciències en col·laboració amb l’Exploratorium de Sant Francesc, descobrix al públic alguns dels secrets de la ment humana.

En este mateix espai, on estan instal·lats dos emblemes del Museu com són l’escultura artística de l’ADN i el pèndol de Foucault, el públic pot visitar també la mostra 'Sobre rodes' i una exposició sobre l’arquitectura de la Ciutat de les Arts i les Ciències. A més, en El Carrer Major es pot admirar la impressionant superfície envidrada del Museu, amb més de 4.000 vidres, que recau als jardins del Túria.

Vistes panoràmiques des de la volada

Amb l’entrada al Museu s’inclou per primera vegada les visites a un dels espais més impressionants de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es tracta de la volada sud, el de major altura i que recau cap a l’Umbracle, des d’on es contemplen espectaculars vistes panoràmiques de tot el complex, de l’Hemisfèric, el Palau de les Arts, l’Àgora i l’entorn de llacs, a més de l’antic llit del Túria i la ciutat. Les visites es realitzen en grups reduïts des de la tercera planta del Museu de les Ciències i és una ocasió única per a contemplar les millors vistes i realitzar unes fotos panoràmiques.

Naturalesa salvatge i viatges a l’espai en l’Hemisfèric

La programació de l’Hemisfèric inclou fins a sis documentals diferents de naturalesa, aventura i astronomia. Des de la primera sessió, a les 11 hores, a l’última, prevista a les 20 hores, el públic pot triar entre les pel·lícules ‘Amèrica Wild. Parcs naturals’, 'Volcans', 'Secrets of the Universe', 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D", “Dream big” i 'Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart'.

“Amèrica Wild. Parcs naturals” recorre alguns dels parcs nacionals més famosos dels Estats Units. Canons de vertigen, paisatges de muntanya, neu i gel, llacs d’aigües cristal·lines i boscos d’arbres gegants rodats en Yosemite, Yellowstone, el Gran canó, el Parc Nacional Glacier i Everglades són alguns dels espectaculars llocs que mostra esta pel·lícula de l’Hemisfèric.

La pel·lícula IMAX 'Volcans' explica la formació de la Terra i mostra imatges espectaculars, des d’un volcà actiu a Indonèsia fins a la ciutat de Pompeia.

'Secrets of the Universe' introduïx al públic en la física de partícules amb el Gran Colisionador d’Hadrones del Consell Europeu d’Investigació Nuclear (CERN). 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D', protagonitzada per personatges animats sobre fons reals, trasllada als espectadors a l’Alaska del Cretaci a través de la història de dos jóvens Pachyrhinosaurus (grans dinosaures herbívors).
 'Viatge a l’Espai. Pròxima Parada: Mart' mostra els desafiaments que la NASA i la indústria espacial han de superar per a dur a terme futures missions a Mart o capturar asteroides. 

‘Dream Big’ oferix una nova perspectiva de l’enginyeria més enllà de les matemàtiques i la ciència amb l’objectiu d’inspirar els cors i ments de la pròxima generació d’enginyers. Desde la Gran Muralla Xina i els edificis més alts del món fins a robots subaquàtics, cotxes solars o ciutats intel·ligents, "Dream Big" utilitza una sèrie d’inspiradores històries per a ensenyar un món ocult darrere dels invents i algunes de les estructures més emocionants en tot el món.

Un passeig en barques pels llacs

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha posat en marxa de nou les activitats exteriors en el llac de l’Hemisfèric. Es tracta d’una xicoteta flota de caiacs i barquetes perquè el públic 'explore' de forma diferent un dels espais més característics del complex.
Les caiacs transparents són per a dos persones i les barques per a sis persones. L’activitat té un preu per persona de 2,5 euros per fraccions de 10 minuts i es poden adquirir tantes fraccions de 10 minuts com es desitge. Està en marxa de dilluns a diumenge, des de les 11.00 a 21.00 hores, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten. Les barques i caiacs són desinfectades amb productes homologats i específics per al COVID-19. A més, el públic disposa de gel desinfectant